Производители на яйца предупреждават за още по-високи цени на продукцията им

В цяла Европа има недостиг, получаваме запитвания постоянно от различни страни да им продаваме, заяви председателят на Асоциацията на промишленото птицевъдство у нас Даниел Божанков

Обратно в новината

Коментари - Производители на яйца предупреждават за още по-високи цени на продукцията им | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ МОЖЕ ЯЙЦАТА в Одрин да са 18 стотинки с печалбата, а яйцата в бг да ми говорят разни измекяри, че трябвало да бъдат по 80 стотинки...

Години работили на загуба - е стига де.

не работи бе - стой си така. аз мога и с яйца, мога и без яйца - мога и да си гледам кокошки на село. така и така живея на село, колко му е да си скова една къщурка за кокошинките и да си гледам за яйца - и за месо и за ... за какъв ми е да си купувам от теб по 80 стотинки - нали имате всички претенции, че трябва да ви храним - ами давайте - няма проблем. нали до скоро само чакахте да ви дадат по 100 лв, за да идете да гласувате - хайде - защо не отидохте последния път? а? няма за кой ли? Има, ама нямате акъл за 5 пари - хайде, де - да видим защо нещата не се случиха? Защото ви домързя да си дотътрузите дебелото шкембе до изборната урна ли? или защото хората на бойко ви наплашиха? ами нали за това е тази демокрация - нали искахте свобода, а сега като я имате какво направихте? било много лошо! - ами лошо е! Свободата не е за кухи лейки - свободата е нещо, което ВИНАГИ трябва да се отстоява, което е НАЛОЖИТЕЛНО да бъде уважавано и да бъде почитано, защото свободата е тази, която ти дава възможност не да правиш това, което искаш, а да НЕ правиш това, което НЕ искаш! Ама сте толкова кухи, че не можете и това да разберете!

Дано,как не мирясахте АЛЧНИ БОКЛУЦИ.КОГАТО НАМАЛИХА ГОРИВАТА ВИЕ ЗАЩО НЕ БУТНАХТЕ ЦЕНИТЕ,А СИ ОСТАНАХА СЪЩИТЕ?А И 0.50СТ ЗА ЯЙЦЕ С ХИМИИ ВЪТРЕ СА ВИ ПРЕДОСТАТЪЧНО.УТРЕПАНА ДЪРЖАВА ПОТЪВАЩА В ПРЕГРЪДКИТЕ НА ЕСЕС!! ЕЛИТА ДЪРЖИ В БЪЛГАРИЯ МИЗЕРИЯТА ДА НЕ НАМАЛЯВА!

Всеки коментира а никой не гледа кокошки никои некопа царевица мазни граждани станали по 100кг заслужават цена и около 80 стотинки аи сектор бе.

Такава спекула се вихри в България!Цените на зърното се върнаха от преди военните нива но всичко друго се вдига цена на хляб на яйца.

Направете ги 2 лв накрая да не си ги ядете сами ище стане ка пчелният мед 500 тона стои български ама 10 лева появиха се вносители и продават мед 5 лева алчници

Кво прави те бе хора тес яйца станаха по скъпи от кокошка до ко га ще е така

Яйчаря станал геополитик... Да не говорим за лъжите, че фуражите се били вдигнали два и повече пъти

Лъжци! Произвеждат два пъти повече, отколкото се потребяват в страната. Спекулата на "националния бизнес" слага още 50 на сто върху цените от привнесената инфлация. Толкова са лакоми, а никакви регулации в държавата. Хайде, направете 1 лв. най-евтиното яйце, за да печелите докато се задавите.

В Германия най-ниската цена е 1,99 евро за 10 яйца (около 40 стотинки за яйце).

Който иска наистина да печели ще намери начин да продава по евтино толкова ли не не разбраха нашенските спекуланти че по скъпото ме винаги е качествено и че ще си ги държат на тезгяха толкова скъпи

Всеки който отглежда кокошки знае колко е разхода за едно животно при тези скъпи форажи Не може да вземеш фораж за 1.20 и да дадеш яйцето 0.30 или 0.50 Аз който си ги отглеждам и знам колко струва за едно яйце съм за на 100% да станат над 1 лв за брой

Пише се фУраж бе,Байо!

Малко са тези дето гледат кокошки. Мисля си, че е по-важно е умението да може да се гледат пилци, пред уменията да се пише правилно. Като цяло човекът е прав. Ние имаме пилета, но зимата снасят малко. Не продавам обаче нищо. Не искам да губя.

Вкусът им е на мърша,запъртък.фуража сигурно е от трупове . Да си ги изнасят ,тук да не продават.

Айде бе, 1 лев за кокоши сперматозоиди.Чудно същество е човека, напира да яде неоплодени яйцеклетки в черупки и краве мляко за теленца.Че и дава пари за това.

Е, тук разменям кон за кокошка няма да важи, защото и кон няма, и кокошка няма! Трябва да изхвърлим главата на вмирисаната риба!

Няма лошо. Да продължават с вдигането. Той, пазарът, не търпи вакуум. Ще се открие голяма и, според мен, доста печеливша ниша за внос. С маслото вече станаха за смях. Сега истинско масло, внос, е с 3-5 лева разлика за килограм. А,а никой не си купува килограм и така разликата става психологическа. Аз, лично, ползвам само "Президент" защото ми е по-изгодно и вкусно. Очаквам още вносители да се усетят ...

А аз купувам истинско масло от фермерите на по добра цена

Нали ви вдигнахме пенсиите и заплатите ,кво ревете пак ?

Скоро ще стигнат мечтаната от прайда цена. 2,5 евро парчето.. Кой не скача е червен!!!

Дай му да се оплаква на българина от селски произход ,че земята си продаде и се настани в града да се мисли за гражданин. И пет поколения да минат селския корен не ще му изтръгнеш алчността,завистта и злобата ,с театър опера и кино няма да изсушиш ... Селянин за винаги ще си остане !

Вафлите и те скочиха ,киселото мляко, сирене всичките храни са на нови по високи цени , нормално е и яйцата да са с нови цени ? Незнам кой се учудва и защо ,след като живота поскъпва . Производителите и те са живи хора и те семейства хранят и заплати на работници дават всичко се покачва ,даже и пенсиите !

По 2 лв яйцето и да мирясат.

То не е сигурно , че и на два лева ще мирясат . Те може и да не са чели Мечо Пух , но се придържат към крилатата му фраза ...

Който му е скъпо да не купува , да яде пари !

Стига с тази мантра за горивата... 2013-2014 дизела беше 2,70, яйцата бяха 15-16 стотинки... Сега дизела е 2,80, яйцето 60-80 стотинки!!!

Стекулата се шири здпаво.Най нагло заявяват че ги търсели да изнасят без оглед на цената.И като им пробутат престояли яйца с тетна то жълтъка и размер М вместо L ,и дотам ще е с износа.

Ами да ги ближат само на старата цена

Комунизма увреди много българина ,настани го в градовете уби поминъкът им и сега бившите селяни недоволстват от цените, от пенсиите от всичко а всъщност са жалки в собственото си утаячно ежедневие в жалкият си панелен комплекс .едно време какви Българи имаше ..,..а сега яйцата им скъпи

Бъркаш нещо демокрацията закри селата

А бе дупе давецо палиш колата и отиваш в ОДРИН да пазаруваш е нали мразите турците,аха май търсите по-големи яйца педал тъкъв.

Интересно как така цените в Турция са много по-ниски! Явно там кокошките не ядат и не ползват нафта/газ за отопление.

Тия панелни плъхове все им е скъпо все им е малко, ще ядът май нещо друго и то ще им е много вкусно

Проблема е лесен за решение - спираме да купуваме и консумираме яйца докато не свалят цените и всичко си идва на мястото. Закона за търсенето и предлагането ще реши казуса!

А къде ще си хвърлят развалените яйца .

А на този дето се оправдава с високи разходи да пусне кокошките да падат свободно и няма да има големи разходи

друг доход имаш ли?

Малоумници такива с каква храна храните кокошките че да вдигате цената на яйцата това си е жива спекула,ама така ще е като няма правителство да ви озъпти да ви сложи чатала на врата яжте си яйцата и ме ги пускайте на хората ние ще ядем купешки

една епидемия по пилетата и трябва да се избият всичките птици и да се закрие фермата за месеци карантина. Депутатите ли ще покрият загубите на фермерите? Или ти, гладнико?

В Югоизточна Азия във всяка къща има поне 1 бамбуков кафез с кокошки. Пилешко и ориз със зеленчуци на бързо приготвяне е тайната за правилното хранене.

Не разбрах нафтата как я давате на кокошките - през човката (като хранителна добавка) или през задника (за лубрикант за излизане на яйцето)? Чак пък толкова всички да вдигате цените..... То е ясно, че искате да продавате по 1-2-3-10 лева яйцето, ама хайде вземете да се спрете малко.

от доста години гледам кокошки в момента себестойността на фуража,които изяжда кокошката е около 0.20 лв ,но не са включени разходите, докато се отгледа от пиле я храниш 5 месеца докато пронесе също ток,вода консумативи труд , транспорт разбира се и минимална печалба , който му е скъпо да вземе да гледа кокошки и после да продава яайцата по 20-30 стотинки

Александр Стамболийски оземлява ВСИЧКИ БЪЛГАРИ и създава КООПЕРАЦИИТЕ. Днес България няма кооперации, които да защитават интересите на малките и средни стопани. В България има едри червени другари заграбени земята в България, които са на нивото на едрите земевладелци в САЩ и самооцеляващи стопани както вас.

Реалната цена на щастливи яйца без ГМО, хормони, антибиотици е поне 1 лв/яйцето.

ПОТРЕБИТЕЛИ предупреждават, производители ще си ядете сами яйцата.

не ринеш куришки а само тролиш, блядь!

през 80-те само България имаше СИН печат върху агнешко, за суперкачество, в Арабския свят. България бе основен вносител в Арабския свят и на пилешко и яйца. И основен превозвач чрез Тексим. Всичко това можеше да работи до днес, ако не бе разграбено и разпродадено от БРАДАТИ ДРУГАРИ.

Тия взимат огромни субсидий за кокошки и пак реват за ниски цени на яйцата! Предполагам 90 % от субсидийте ги връщат на управляващите , затова не се отразяват благоприятно на цената на яйцата...

ако в крайните региони на мегаполисите и метрорегионите гледаш кокошки и десетина кози. Не крави и коне. В САЩ имаш избор да отидеш в местния супермаркет и да купиш всичко натъпкано с хормони, антибиотици и ГМО или да отскочиш до местна ферма на няколко десетки км и са купиш щастливи яйца, натурално мляко и млечни продукти или да ти заколят по избор овца, прасе, теле, свободно риещи в двора на фермата. Трябва да се заколи само във ферма. Не в задния двор или в гаража ти, защото е за затвор. И никой не се интересува за фискални бонове, както българските инспектори стресират българските баби, седнали да продават бурканче сладко или десетина яйца. Оставете хората с малък и среден бизнес да работят за себе си. Дъжавата има полза от тези милиони хора сами да се издържат, вместо да висят на бюджета защото не им дават да произвеждат и продават свободно. С честен труд никой не е забогатял досега!!!

То това с яйцата е само началото... Почва да става ясно как Полша последните 10-тина години уби почти всичкото производство на храна в ЕС с дъмпинг на цените. Явно поляците къде легално къде нелегално са внасяли огромни количества продукти от Украйна, а украинците са влачили от Русия евтини суровини. За справка в момента в Германия литър рапицово олио (там ползват предимно такова, а и е по-евтино от колкото слънчогледовото), вече е 8 лева (4 евро). Цените на млечните продукти също вървят стремглаво нагоре, въпреки че в северните части на Европа млякото е в изобилие в сравнение с при нас. Дали гении като г-жа Урсула и компания оценяват добре факта че 99% от всички революции възникват в следсвтие недостига или недостъпната храна за масите ?? От друга страна това за нас е добре, по-предприемчивите Българи, могат да започнат да гледат кокошки за яйца с тези цени, не са необходими колосални капитали за да започнеш с 30-40 кокошки, и да инвестираш печалбата в разширение, така или иначе с всички тези ресторанти винаги ще се намери кой да ти купи продукцията. А когато си изкараш всички сертификати и разрешителни, към Германия на цени Х4.

Да ,тази практика доби особено големи размери след санкиите срещу Русия по повод Крим-еврочиновниците си затвориха очите за безконтролният внос от Украйна и даже го поощряваха .Плюс факта,че полските власти от десетилетия си субсидират скрито селското стопанство чрез държавни помощи и не обръщат внимание доколко те са регламентирани в рамките на ЕС, с една дума правят каквото си искат , а евробюрократите се ослушват .Защото поляците са голям пазар , големи по територия и стратеически разположени и с тях се съобразяват . А на нас гледат като на туземци и когато от Брюксел кажат-скачайте , нашите управници питат плахо-а колко високо?

Противно на ширещото се соц-мнение, което обвинява капитализма за всички злини, тук се вижда ясно липсата на пазарна икономика. Докато нямаше БАБХ и подобни креатури хората си гледаха кокошки по дворовете, прасета в кочините и т.н. и нямаше особено значение мършоверигите какво продават. После навряха народа в бетонни кутийки на кредит и естествено го пържат с произволни цени, защото НЯМА свободни производители. А вижте ситуацията със земята - тя на 85% е на арендатори, .т.е. на организираната престъпност. От тук идват скъпите фуражи, износа на суровини вместо краен продукт, обезлюдяването на селата и т.н.

- Дълги години, колегите работят на загуба ... А, ве, ей......

Точно, да. Хахаха

Да живее европейския капитализъм - извор на блага и благоденствие

Я един гей сложил минус

Да внасяме от Турция.Тия боклуци ще излезнат на протест,подобно на зърнопроизводителите.Нещастници.

ми да идва Великден скоро ден година храни

гладните?, думи народът на българите ги казват ПРИ ЖЪТВА НА ЖИТОТО, МАМИЦАТА ТИ ТРОЛСКА РУССКАЯ!

Паля си автомобила на пропан-бутан и айде в Одрин на пазар. Ние сме си виновни да сме роби! И производителите и политиците не мислят за народа, а за собствения си джоб, а пък и народа май не мисли за себеси щом толерира подобни индивиди!

Ми продавайте бе пазрна икономика. То вашата работа е като с олиото.

Държавата да спре да дава готови кинти на бизнеза,за да ги комепнисира. Не стига,че им дават готови кинти,а те не държан цените нормални.

правете ги 2 лева и толкоз .... после на всеки балкон по 2-3 кокошчици и петленце и всичко ще се оправи ...

Дюшеч им е на нашите спекуланти сегашната ситуация, дигай смело и лъжи двойно как ще проверят потребителите кой ни иска яйцата. Ама ще се намерят нови доставчици от чужбина и тогава нашите патрЕоте ще ревнат за субсидии и да купуваме родното...

Тези т.нар. асоциации трябвя да бъдат забранени. Това са чисти монополни организации за договаряне на цени Ето този излиза като адвокат са говори от името на всички производители защо жените са двойни и "така било редно"

цените са двойни, не жените

Е какво им е на двойните жени ?

Божанков малко се е увлякъл....Да,преди ситуацията беше следната -от Украйна в Полша се внасяха оромни количества яйца , без маркировка .Поляците им принтираха полски номер на фермата и ги продаваха на наши търговци и в големите вериги. Съответно нашите търговци им слагат етикет,че са снесени онзи ден и всичко е точно .Контрол от БАБХ -няма ! Едно яйце се води прясно ,тоест клас ,,А" , до 28 ден от датата на снасяне . Търговските вериги съответно искат яйцата да са колкото може по-пресни . Руснаците избомбиха електропреносната мрежа на украинците и кокошките им измряха-промишлените инсталации в птицевъдството са адски зависими от непрекъснато електрозахранване/вентилация на първо място ,хранилни системи ,производство на фураж и прочее/ .Освен това птичия грип измете буквално стотици ферми в Западна Европа . Като допълнение в Нидерландия /която е най-големият производител на яйца/ ,правителството се опитва да затвори част от фермите поради факта,че замърсяват околната среда. Като сложим в кюпа и скъпото зърно , енергията и даже опаковките /една овоцелова кора за яйца преди 2 години беше 12 стотинки,а сега е над 30 стотинки /, кашоните,пластмасовите опаковки и ред други консумативи и цената рязко тръва нагоре . Божанков е прав ,че е имало периоди ,в които фермите са работили на загуба-най-вече именно заради безконтролният внос от Полша . Фермите не са предприятие ,на което можеш да освободиш работниците и да дръпнеш шалтера . За възстановяване на производството в пълен обем след пълна депопулация са нужни между 6 месеца и една година .Ето защо фермите,които нямат собствено зърнопроизводство , не си произвеждат сами фуража ,не си отглеждат сами подрастващите носачки и са зависими от българските търговци на яйца са винаги на една крачка от фалита .Още повече ако са се увлекли в някоя крупна инвестиция и са роб на някоя банка.- започват едни салтоморталета със задълженията към доставчици ,защото банката си иска вноската ежемесечно .По отношение на призивите-,,не купувайте яйца" -решението на производителите е лесно -яйцата заминават с хладилните камиони за Гърция и Европа и това се прави в момента . Но-при сегашната ситуаиция няма обективни причини за повишаване още на цената . Има и още нещо - цената ,на която производителите продават яйца на големите вериги в момента е между 35 и 40 стотинки /това е цена с ДДС/ ,в зависимост от размера , опаковката и начина на отлеждане . Всеки сам да си прави сметката колко печелят търговците .