Коментари - Проф. Минасян: В България има напрежение между богати и бедни | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ееййй ,тоя професор е открил топлата вода бре! Гений доморасъл ....Ми да е чувал нещо за Маркс Енгелс и тн ...?

Брей каква колосална мисъл - никой не беше забелязал ! Някак си на всички работещи ни е ОК да ни крадат мутри и да живеят в разкош, докато бъхтиш да изкараш пари за храна и подслон ! В България мутрите от герП заедно с останалите мутрагени от наркоконтингента и строителната мафия държат 90% от парите в страната ! Останалите, които не сме от герП, не се занимаваме с наркотрафик и не сме били милиционери тънем в мизерия ! Гарантирано от герП !

Драги ми Професоре.Това за което пишеш е известно от векове, а един друг, макар и не Професор, човек, му е дал най-правилното име и е известно с това име по цял свят: нарича се "КЛАСОВА БОРБА". Надявам се знаеш с до къде води тя - метежи, революции и много, много пролята кръв.

трябва да си професор, за да я кажеш .

С други думи казано - парите се държат от шепа разбойници които направиха прехода и ограбиха държавата. Резултатът е че 90% от населението сега живее в бедност , глад и мизерия а останалите 10% си мислят че са хванали бог за шлифера.

Разслоението е добро до определено равнище. Сега то е прескочило определеното ниво и е достигнало нивото съществувало преди 1944 г. и става става лошо, защото започва да се натрупва напрежение в обществото между бедни и богати, което може да е двигател за някоя революция.

от следваща година общ данък ЗЕМЯ . Толкос . Точка . Без капитализация Вие ще си останете Африка-Афганистан в съвременна кратка история от капиталовите пазари . Не може , хем ЦиЦи да се разхожда на високи токчета с грим Париж , а на другата Хуйко с неполучливото от градинката си . Хайде : данък земя .

Когато почнеш ти и Буда да плащате данък "Опасен Олигифрен", тогава ще ти дам и аз един данък на тебе...от тоя данък ще ти трябва място в Малашевци, ама и то е 10 000лв вече

Никога капиталист няма да публикува чистата си печалба. Никога няма да даде повече за благотворителни цели от това което ще му остане. Капиталът е експлоатация на човек от човека. Ленин е дал най-верното решение" Експроприация на експроприатрите" или обиране на обирджиите

на кратко , кротко , скромно : Учебната подводницяа да се получи подаром Германия . Не искат ли ? Франция , Италия , Британия . Пак не : Швеция , Дания . Не достатъчно ли е , не задоволства ли : Тайфун от Мелания Тръмп , предвид че тя е от , как се казва тази рез публика ? Пак само скрап ли , както при Енджър Ходжа ? Тогава бивщата на Тръмп - чешките алуминеевия гигант , играещ ролята на президент или както и да е , ще се намери учебната подводница . Аржентина , Бразилия , Халв-таухър от Миами-Бийч департмент за финансите на САЩ . Ако и това не може , няма кой , тогава : Куба или Крим .

Професорът прави всеизвестни и закъснели констатации, но не анализира причините и възможните решения, което не изглежда добре за професор, според мен. Когато става дума за богатство, за бедни и богати връзката между съотношението им и напрежението в държавата не е праволинейна, има и другимфактори. Важен фактор е например държавата с нейните контролни и регулативни функции, с тазпределението и преразпределението на националното богатство, на обществения продукт. А професорът и дума на споменава за това. Как например държавата способства и предполага, или напротив - възпрепятства и регулира тези процеси и дали изобщо го прави. И от там - каква е ролята на държавата за това напрежение и как тя се справя с него - с първопричините или с последствията от тях, пост фактум. Тоест - каква е и обратната връзка, как това напрежение се отразява на всичко останало...

Между другото само като повод за размисъл и сравнение - спомняте ли си Голямата криза, Голямата тецесия от 2008 година, породена и започнала от САЩ с т..н. субпраймкриза (субпрайм мотгиджи), която се пренесе чрез финансовата система глобално по целия свят? Не бе чак толкова отдавна! Спомняте ли си кон бе на власт в България? Станишев! А помните ли как буквално до последния момент, до последния месец на избухването и разразяването на кризата, за която и шефът на Феда, и финансовият министър на Буш признаха, но после, че е можела да блокира цялата световна финансова система, Станишев и правителството ни убеждаваха, че нас тя не ни засяга, че при нас всичко е наред? И помните ли кой дойде на крака в София, за да подкрепи Станишев? Да, президентът Буш! А помните ли как той нарече Станишев? Мистър Клийн!!! Тоест, че Станишев щял да бори и пребори корупцията!! А помните ли как и защо Станишев напусна сластта? Помните ли как всички бяха пропищели от корупцията на т.н. Тройна коалиция инЕС спря всички фондове за България, милиарди? И ме Борисов тогава бе лансиран с обещанията че ще пребори корупцията и ще вкара престъпниците и корумпираните в затвора, че ще пребори организираната престъпност (тогава имаше стотици атентати и поръчкови убийства, които потресоха не само България, но к Европа и света, и нито един заловен убиец или поръчител!) А помните ли после къде отиде и бе инсталиран Станишев - в З Брюксел, шеф на ПЕС!!! А корупционните скандали около него и Моникатс му, около ... Мистър Клийн? Сега гледайте колко много и силно ни убеждават че България е с най-високите темпове на икономически растеж в ЕС, вижте колко се активизира Борисов в международната политика (по принцип лошо няма, напротив, ама ... България!?!?!), вчера ни разказа какво мило писмо му написал Тръмп к колко много искал американския президент да се видят с Борисов за да си говорели за ... Западните Балкани! И как Борисов спомена между другото че не знаел защо Тръмп изкарал САЩ от ядтеното споразумение с Иран!?! Ами питай го, като се видите, бе Борисов! Като не знаеш или не виждаш функцията на ... “ВЕНТИЛА”, на “КЛАПАНА”. Може и да ти каже:)

Като знаем как са станали богати разбира се че има и то голямо напрежение,но без да се пролее кръв нищо няма да се оправи в тази страна и всички го знаем.....

Кръвта, проливането на кръв само по себе си не е решение, РЕШИМОСТТА, която се демонстрира по този начин може да е и е предпоставка за такова! Не мисля, че някой наистина има интерес от проливането на кръв, особено най-облагодетелстваните - те точно има най-много какво да губят, и затова винаги когато техен представител е публично изобличен и съден се ... разболява..., но точно те и техните слуги са сред най-кръвожадните, поне на думи! Тези приказки: “С кръв сме я взели и с кръв само ще я дадем” са налагани и внушени от едни криминални типове с жажда за власт, а повтаряни от други, от чукундурите им, но измислилите ги са последните, които ще пролеят кръв! Имам предвид ТЯХНАТА кръв! Проливането на кръв като символ е понятно, но като преследвана реалност е безумие, наистина най-, най-последна възможност, като войната!

Професорът констатира всеизвестни и очевидни факти - за разслоението и породеното от размера му напрежение, но е добре като професор да не се задоволява с констатации и да започне разсъжденията си върху тези факти - тоест да започне там, където той свършва. Това разслоение на случайни фактори ли се дължи, или на неслучайни, тоест системни? Защото при всяка система (замсъла й) може да има напрежение. И всяка добре изградена, премислена система - а ако оцелява дълго време вероятно е такава - е предвидила и “вентили”, “клапани” за изпускане на по-високото напрежение, за да се запази, от селфдеструкция, от себеразрушение. В България някои от тези клапани са пределно ясни и отлично познати - лъжи и манипулации от представителите на системата, или Статуквото, РЕДОВНО! и ежедневно, тоест представяне на една картина, която няма нищо общо или има малко такова с реалността (ние сме с най-висолия растеж в цяла Европа - а сме най-бедните и с огромна емиграция и жестока всестранна криза, ние сме най-добре защитената граница на ЕС - а виждаме как на места прословутата току що направена ограда е рухнала, как реално се издирват престъпниците, как бягат от затвора и държавата след присъда,...), или с непрекъснато атакуване на масовото съзнание с отклоняващи и имитиращи мероприятия - безумният зрелищен арест на Иванчева, внесеното многотомно обвинение за КТБ, напоследък - събития свързани с европредседателството и засилената активност за показване какъв голям и важен международен фактор сме - а НЕ СМЕ, просто защото обективната реалност не го предполага...) Друго важно средство и традиционен способ за изпускане на напрежението произхожда от правилото: “Разделай и владей” и не случайно българската нация е пословично разделена, по най-различни принципи, вкл. религиозен, “патриотичен” - русофили и русофоби, всякакви и всички възможни и невъзможни теми - Истанбулска конвенция, права и статус и третиране на малцинства, хора с нестандартна ориентация, поведение в обществото, норми и традиции,..., закони! Буквално всичко! В резултат на тази много дълго насаждана и култивирана и поддържана конфронтация и липса на липса не на прецизни (както е в другите държави), а НИКАКВИ реално механизми за контрол, анализ и регулация в реално време, на пълн безхаберие, нихилизъм и дилетанщината, се стигна логично до масов и тотален вече невъзможен за криене разпад на всички системи в държавата. И напрежение е най-меката характеристика на последствията от този разпад, професоре. Най-меката! В България стигнахме до една съепен на саморазрушение, при която никой повече няма интерес от това! Само че някои облагодетелствани и техните кукловоди не могат или не искат още да го проумеят и приемат. Още малко време ще им трябва. Ако не ги застигнат събитията..

Докато има търпеливи говеда ще има и нагли касапи! Останалото е подробности от пейзажа.

айде още един"българин " дето акъл ще ни дава! ония ден една "българка" като него искаше визи за българите дето искат да идат в софия!!! дрогаре гости, в България няма бедни! в България има мързеливи!

Ако няма бедни, то това означава, че няма и богати. Минусът се определя и от и чрез плюса, бедните - чрез богатите, и обратното. Бедността е обективна категория, доколкото може да се изрази и дефинира с точни мерки - 1 лев, 100 лева, 1000 лева, милион - като притежание! Това, което твърдиш е безмислено и глупаво! Бездомник, който е болен и немощен и на когото измамници са откраднали единственото му жилище и е останал на улицата, за който имаше предаване по телевизията, какъв е според теб, бе идиот? Не беден, който е мързелив ли Не знам дали според някои тъпанари в България няма бедни, но бъка с неграмотни кретени и банаити като теб!

И кво предлага професора не разбрах? Да вдигнем данъците? Или да въведем прогресивен данък? Или всъщност няма значение, и без това не остана много.

С две думи, напрежението в България не е породено само и толкова от разделението между бедни и богати и съотнишението им, а в начина по който то стана и става! И в безумниъе му и ирационални размери и темпове! Държавата е замислена и създадена исторически за да СЕ СЪБИРАТ хората да живеят заедно и затова по-добре, при определени правила и норми, приети от всички тях за целта! Когато тези правила и норми дотолкова са двформирани и променени, че облагодетелстват много и само 1% (да кажем) от хората за сметка на останалите, това тотално изкривява първоначалния смисъл и предназначение на държавата като форма на организация на обществото и в този смисъл я обезмисля! Поне за огромната част от хората. В това отношение България е един интересен, но чудовищен ЕКСПЕРИМЕНТ! През 21 вей!

Между другото напрежението между малцината много богати и останалите хора, огромното мнозинство не е български патент и съществува почти навсякъде в света и кулминира с особено високи темпове през последните години. Обикновено когато то достигне такива нива управляващите върхушки организират голямо събитие, което да отклони, пренасочи и по-този начин тушира това напрежение, да отклони вниманието от себе си - било чрез война, по-голяма рецесия или други способи (тероризъм, разпалване на конфликти, вкл. на религиозна основа...) Шансовете в тази връзка да станем свидетели на нова голяма рецесия през следващите година, година и половина са доста добри, според мен в тази връзка. Една по-голяма война ше вдигне цените на бензина и горивата, ще доведе до повишение на цените, ще оправдае вдигането на лихвите за да се борела инфлацията, ще редуцира парите в хората, покупателната им способност, те ще купуват по-малко, фирмите ще печелят Пи-малко, ще започнат да съкращават дейности и работни места,... Това може да бъде стимулирано и катализирано, или омекотено или евентуално избегнато от определени събития и политики от най-големите играчи на световната сцена.

Професоре,добро утро.

Разделението, и от там напрежението между бедни и богати го има навсякъде, дори и в сициакостическите държави просто защото всеки човек е уникален сам по себе си, респективно съдбата му, ценностната система, приоритетите, възможностите, средата,,..., късмета. Следователно то е неизбежно. В България това разделение, респективно напрежение се поражда в много голяма степен от начина, по който се разпределя и преразпределя обществения продукт, тоест по начина по който богатите станаха и стават богати. “Правилата на играта” опорочават самата игра и това логично поражда напрежение и конфронтация. За по-конкретно онагледяване може да се вземе историята на забогатяване на почт всеки от най-едрите и богати бизнесмени и хора в България и живота му, и ако се анализира внимателно и без лъжите, манипулациите и приказките и басните около него ще се види, че е назначен за такъв, че е получил куфарче, че е забогатял с държавни или общински пари и активи, при разграбването на активите на външнотърговските дружества, на държавни и общински предприятия и фирми, че е активен участник или реципиент в ограбването на банките, в масовото разграбване на активи, наречено приватизация - масова и кадова по схемата кон за кокошка, в кражбите чрез външния дълг, от огромната корупция и злоупотреб с власт и служебно положение, или достъп до информация, с кражби, рекет, насилие, наркотици, контрабанда, лъжи и измами, пране на пари, кражби на държавни и европейски фондове, ... Всичко това не може да не поражда напрежение, конфронтация и озлобление. Вижте, погледнете само скандалите през последната година - корупция, кражби и престъпления НАВСЯКЪДЕ - и при Здравната каса инЗдравеопазването, и в ДАИ, и в НАП, и в ДАНС, и в МВР, и в социалната сфера, вкл. инвалидните, а и всички пенсии, и кражбите и безобразията с прословутата ограда на границата, на магистралите и пътищата, общинските имоти, по морето, Банско, източването на ДДС, контрабандата, издирването на тецидивисти 8 години докато те живеят в дома си, бягството на опасни затворници през централния вход на най-охранявания затвор, КТБ, бягството на Брендо - прокуратурата се оплаква, че Сърбия не й предавала Цветан Василев - а защо същата прокуратура не споменава и обясни защо не е предала Брендо на няколко европейски прокуратури, които го търсят за престъпления и от няколко години той е обявен за издирване от Румъния например в Интерпол! Румъния е наша съседка, член наЕС, защо българската прокуратура не предава търсен от нея престъпник - мисля, че през последните дни стана и се доказа ясно защо - за да успее той да се укрие, тоест да избегне всякакви наказания. Е как да няма напрежение при всестранна дълбока криза и демографска катастрофа, при геноцид!?! Ами това е унищожението на един народ, на една държава което става в България и не е необходимо да си професор за да го видиш к асимилираш!

И по-конкретно, че 1 % да притежава колкото останлите 99 % е естествено съотношения за капитала. Капитала така е почнал и винаги към това се стремял. Раздруса го единствено блоковото противопоставяне по времето на соца. Сега няма какво да го спира и нещата се връщат към естествено състояние. Трябва да се говори честно на хората "професоре"!

Мафия

Проблемът на всички властимащи в ЕС и тук е, че няма вече кой да им работи. Хората, които познавам отдавна вече изобщо не им пука за това, дали ще им фалира работодателя или ще богатее. Гледат да се скатават и накрая да си получат малкото пари, като същевременно си въртят личния бизнес. В този порочен кръг е изпаднала по-голямата част от обществото - всеки бачка някъде (като бачка е прекалено силно казано) и си върти неговите "далаверки" (ако мога така да се изразя) - накрая си докраваме в пъти по-високи доходи от заплата. Затова тук нещата не вървят - работодателите не го проумяха, че е по-добре да плащат високи заплати и да имат работници, които им пука и си вършат работата, отколкото да дават смешни заплати и петима работници да вършат едвам едвам работата за половин. В чужбина повечето българи са много зле. Вярно е, че изкарват колкото да живеят, но само толкова - къща им е трудно да си купят, както и чисто нова коля. Има и малко по-добре финансово, но те пък нямат семейства, защото работата им е такава. Има и щастливци, които са се уредили. Проблемът е, че тук и с труд не можеш да забогатееш, а в нормалните държави имаш все пак някакъв шанс.

Винаги има "някакъв" шанс. Ето, народа търка билетчета от лотариика...

в държава с никаква икономика като нашата разслоение може да има само заради това, че с влизането ни в ЕС и с европейските проекти се създадоха грантово зависими чиновици - кметове, съветници, служители по министерства и Държавен фонд Земеделие. Така чиновниците и хората около тях направиха къщи за гости, хотели, фабрики, ферми, земеделски градини и прочие, а останалите се борят с честен труд нещо да направят. /краденето от обществените пръчки също трупа пари по сметките на едни а други са бедни. Разликата от тука идва. Богатите индустриалци с тях хората нямат нищо общо, те винаги са били много богати и са малко като брой.

В България има напрежение между крадците и окрадените

Тия хипстърски зорлем разпрани сандали на жълтопаветниците и марковите дънки струват 5 пъти повече от черния панталон и официални обувки! Стига джендърски лицемерия !

Интересно че в тоя ЕС за правилата на социалната политика и заплащането на труда не се говори въобще....но за санкции срещу Русия, истанбулска конвенция и темподобни тъпащини с години денонощно се пропагандират по всички медии

Между /умен,предприемчив,постигнал с труд богатство/ и /крадци,престъпници,мутри,мафиоти забогатели с престъпления/...има разлика...

Безсмислен коментар.

въпроса е ? как да се отблагодарим на ;законодателите; въвели тези правила , защото държавата си е изгубила функциите на регулатор ,и ползва едни крадливо грабливи методи за репресии и тирания

И винаги ще го има,но забогателите са от кражбата на цялото държавно имушество което имаше и затова,че вече няма нормални политици .И те са съучастници още повече да забогатяват някой,а хората да работят по шестдневна раб.седмица и за мизерно заплащане.От работодатели комунисти и мутри нормално възнаграждение на труда не може да очакваш.Пък сега и медийте са тяхни и няма ,,кой,,да им задава неудобни въпроси.Никога няма народът да бъде добре .Няма вече и светлина в тинела дълъг почти ,,30години,,

С мръсници , простаци и мафиоти на власт разделението в България става като в книгите на Юго и Дикенс от 19 век....