17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма как да не се съгласим с професора, но с едно допълнение – че корона кризата не е основната причина за настъпването на световната икономическа криза. Главната причина е същността на капитализма, чиято основна цел е печалбата на всяка цена. Това не позволява разумно планиране на икономиката, поради което съвсем естествено се стига до свръхпроизводство. Тук не помага прехваления пазарен механизъм, който всъщност е най-примитивния регулатор в едно общество, което претендира да има белезите на цивилизация. Естествено следва спад в икономиките и това в някаква степен ще намали временно печалбите на капиталистите. Тежките последици обаче ще паднат най-вече върху обикновените трудови хора. Ако капитализмът не се премахне, човечеството ще продължи упадъка си до пълната му гибел по простата причина, че частният капитал винаги е работил в интерес на собственика си, а не на обществото. Лакомията за печалби ще изчерпи ресурсите на планетата. Частният капитал не е богатство на човечеството и не позволява овладяването на Слънчевата система (Илон Мъск, ако работи със собствени пари, е малко изключение със скромни възможности, но пак с цел печалби.). Но едва ли някой мисли, че може да има междузведна цивилизация от частници. Развитието на изкуствения интелект и технологиите все повече ще води до излишна работна ръка и до усещането, че населението е премного. Необходимо е съвсем малко въображение, за да се предвиди какво ще последва.

Знаеш ли приятелю, че говориш и разсъждаваш като социалист - радетел на държавния капитализъм, който беше преди 30г и показа своите "велики постижения", на които сега берем остатъчните плодове. Всъщност не виждам голяма разлика от преди, тъй като комунизмът настъпва под друга форма в цял свят. Прост пример - държавата финансира фалиращите ЧАСТНИ БАНКИ, ИЛИ ПРЕДПРИЯТИЯ - ТОВА АКО НЕ Е СОЦИАЛИЗЪМ ЗДРАВЕ МУ КАЖИ. Светът икономически е завладян от корпорациите и финансовия капитал, който няма родина, а НАЦИОНАЛНИЯ ТАКЪВ Е ПОЧТИ ЛИКВИДИРАН- пример Царство България през 30 те години на 20 век. Прочетете и ще се уверите за мястото на България между 1935 и 1939 - 40г в Европа и света.

Това което казва професара е една малка част от това което вече ни връхлита, поради некадърните и крадливи тикви които вече повече от десет години си измиват ръцете с някой който управлявал преди 12 години или някой който бил начело една година....Като всеки бандит Тиквата го интересуват парите в чист вид и ако може кеш...Труда /ако знае всъщност какво е то/ за него са машинациите за да прикрива кражбите и раздаването на пари от хазната на своите копои....Макроикономика!?...Това не му се задържа в главата какво остава да разсъждава върху нея...Изключително елементарен човек, който решава на парче проблеми които са свръх капацитета му на мислител...Но синдрома на Дънинг - Крюгер го е хванал здраво и няма изгледи да го пусне до биологичната му смърт...И още нищо не сме видели...тепърва ще ни помете кризата...подобно на ураган есента ще разберем, че не липсващата пандемия ни е ликвидирала , а липсващата икономика която щеше /ако я имаше/ да бъде буфер срещу икономическата криза и недоимъка....И при това въпреки глобализацията...Но защо пиша такива неща като съм свидетел на жалкото"управление" на Шибаняка от Банкя...До ушите да е пълен с пари пак си остава зловонен тумор в държавата...Превърна в мимикрия начина да се управлява държава, чрез мислещи и работещи хора изминали целия път в годините изкачвайки се професионално в кариерата....При него само, калинки, торфни бръмбари, слепи кучета и тении могат да просперират...Облечени в човешки костюми...

Това не пречи обаче на панелките в София да ударят 1500 Еврака. От тук само нагоре и нагоре, докато задминем цените в Сингапур. Това което предстои малко хора могат и да си го представят. Ще е тухла ли да ям, хляб ли да си купя за ей тая тухла. На ипотекарите дупе да им е яко!

Професор тип БКП-Черна станция, като професора Румен Дебила Гечев

Типове като Митьо Гестапото винаги са ми доказвали че не съм направил грешка като съм се махнал от България. Докато в тази държава хора като този вместо да търкат наровете в затвора за участие в доказани конспирации дават мъдри съвети , гладът и мизерията ще са вечен спътник на народа.

Силно се страхувам, че бъркаш имена и хора. А дали си направил грешка като си се махнал, ти си знаеш най-добре, но явно не този човек е причината.

Ако този човек е Митьо Гестапото, ега ти "професора от ДС"!!. Боже опази този да ти дава акъл.

показва, че не трябва да пишеш преди да четеш.

Като си се махнал, защо се вреш тука бе, маймун. Хайде ходи си в Скалистите планини и мълчи.

Проблема на България е че се създават закони които подтискат производството икономиката и земеделието но пък подпомагат кражбите измамите и корупцията

Остава отворен въпросът: Кой всъщност управлява България, т.е. чии заръки изпълнява правителството и дупетатите и защо си мислят, че провидението няма да се погрижи нещата да се решат по естествен и независещ от човешката воля начин?!

Аз мисля, че отдавна ти е известно, КОЙ УПРАВЛЯВА БАНАНОВАТА ДЪРЖАВА, А И НЕ САМО НЕЯ.

"Самата еврозона продължава да притежава всички политически и икономически проблеми на своята архитектура и ние продължаваме да чукаме на вратата на една къща, която е в процес на сериозен вътрешен ремонт". Това определение напълно обрисува ситуацията в ЕС. Желанието по- бързо да влезем в еврозоната е продиктувано от страха за катастрофалното сриване на икономиката ако "икономиката на услугите" изобщо може да се нарече икономика. Жаждата за лесни и бързи печалби развързаха ръцете на предприемчивите българи именно в сферата на услугите, разчитайки на потоците от туристи, оставящи луди пари за алкохолен туризъм. Е, това работеше докато не се нароиха повече "капанчета" от броя на оставящите финикийски знаци. Проблема е че тази зараза обхвана повечето страни от ЕС и сега всички разбират, че са зависими от Китай, Индия и дори Турция. Ремонта на ЕС предстои, а дали ще е качествен ....зависи от майсторите и времето с което разполагаме. Като гледам "майсторите" скоро не виждам разумно решение, а времето ни притиска и както е казал народа "Бързата работа-срам за майстора". Само от едно се страхувам- където сме влезли в съюз все се е разпаднало.

Само за 12 години в България бяха окрадени около 50 молиярда евро Изгонени бяха над 2 милиона българи С тези пари и с тези хора можехме да се превърним в нормална европейска държава От рода на Австрия Белгия и Холандия

Не отиваме към криза, а към катастрофа, национална катастрофа!

Ще има проблем с икономиката . Това правителство няма икономически екип.

Криза Това е много добре Ще секнат парите за крадене А обикновенния българин винаги си е бил в криза

Този кретен е бивш ДС агент, професор по дезинформация, лъжи и демагогии. Проклет да е, АНАТЕМА .

тя кризата е от 12 години не е нужно даси професор,а реалист и докато има хранилка,ще има тикви.

говедата и овцете затова си харесват най-простия тулуп във вселената - защото ги побърква и краде, аа те пак доволни!

Ами, не вярвам ! Все ни казват, че имотите поскъпвали - каква ти криза, какви 5 лева. Строи се ЯКО, ама ЯКО се строи ...

Строи се в София Все още В Ямбол за 10 000 лева можеш да си намериш апартамен но никой не купува Скоро и в София ще е така

Някои хора, всъщност много хора от уроци не се учат и не искат да знаят, дори когато пред очите им е очевадното. Явно ще стане по болезнения начин. Всички виждат, че в държавата се състоява истинския пик на болестта, а властта го допуска без да си мръдне пръста. Цялата политическа класа го допуска с ясното съзнание, че ще има много заразени и страдащи от това хора. Може да си пишете всичко, но болните ще се увеличават и ще станат по 200 на ден, а после по 300. Тогава ще плащате със съвестта си за глупостите, в които вярвате. Дано времето е топло и малко хора да пострадат. Пренесе ли се болестта в есента и зимата, ще се страда истински. Който е учил история знае какво са правели прадядовците в такива времена. днес е лудост да се говори за световна икономика, защото ограничението, социалната изолация са приоритет, стига да не се вярва, че трябва да се жертваме на работното си място за безхаберни работодатели като Корнелия Нинова и Мая Манолова.

Борисов, айде млъкни бе, досаждаш!

Ама ако 11 години не беше крадено всочко , което можеше да се открадне-еврофондове за земеделие, къщи за гости, 2 милиарда от саниране на четворни цени, магистрали на двойни цени , сравнени с Германските и качество на сомалийски, сега нямаше да е толкова сложно, тъпак недоносен!

Значи може да се окаже болен здрав носи... И най лошото е, че бързата кучка СЛЕПИ ГИ РАЖДА!

Борисов трябва да бъде обесен поне 10 пъти ! САЩ знае ли какво прави техния Назначен Премиер Борисов ?

А кажете,че всички последствия са случайни,а не добре подготвена реорганизация на световния икономически ред.И никой не гледа на бедняците от соца,погледите са насочени към силната средна класа,хора които имат реални пари.

Ето кой трябва да ни е Премиер , а не разни Тикви живеещи в Зайчарници !

Дай тогава да хвърля в чата и аз някоя и друга силна дума и да ме изберете и мене.Независимо.че може да съм най обикновен дръвник.

Не може да се държиш като паднал от луната, когато върлува зараза, която може да порази цели отрасли, възстановяването на които може да отнеме години. Не може да се говори за икономика, когато опасността от пренасяне на масова зараза е на първи план. Не може да говориш за туризъм, когато преносимостта ще се увеличи и ще донесе катастрофални поражения върху живота на всички. Не може да сложиш нищо на маста на мъртвите. Вместо да мислят как да осигурят здрави хора, които да осигурят най- важното за народа за следващата зима, те дефилират като путки по медиите и говорт за свтовна икономика. Няма вече понятие световна икономика, когато трябва да си опазиш народа от зараза през следващата зима. Тя ще дойде, икономиката няма значение за умиращите и болните. Който не вярва да прочете какво пишех през Февруари и януари и какво пишеха поканените дежурни гости по националните медии? Още тогава трябваше да затворят всички граници и да не допускат заразата на наша земя. Не поискаха, както и сега говорят за икономика, без да им дреме колко ще се заразят и може да пренесат болестта в следващата зима, когато опасността от бронхопневмония е реална. Тогава може масово да се мре.

Борисов, ти ли си бе? Икономистът ти говори за не добре инвестирани милиарди, разбирай откраднати- 38 милиона за километър булевард във Варна, окрадени европари за земеделие, отлишли в пластмасови увиснали цици и задници, а ти си плямпаш за любимияк корона вирус

Няма страшно Горанов ще оправи работата. Ако се наложи Бойко ще се намеси и готово. Чао чао.

Хехе, добър ден, Колело! :-) Сега ли ви “светна”? Можех още на 13-ти Март да ви го кажа - когато щастливо правителството затваряше цели икономически отрасли...

България САЩ ШВЕЦИЯ РУСИЯ ГЪРЦИЯ загинали 172 114 169 4854 6715 183 болни 3191 2 048 986 49484 511423 3108 излекувани 1716 547 386 0 269370 1374

Викайте бърза помощ..

Още един умник