Проектът АЕЦ „Белене“ се забавя заради коронавируса

България в рамките на възможностите, с които разполага, ще продължи работата по търга за строителството на централата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заради алчните западнаците строежа се забави много години и заради тях ще почнем да внасяме ток от други държави - Турция стой за сега 3 дори и с Руски и Китайски капитали .

Не знаех, че се работи усилено по него

Всеки, който иска да дава пари за кражбата на века Белене и то в тази криза е за куршум, но преди това да си плати патрона!!!

Истината е, че американците и ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 натискат максимално да се отложи строежът на АЕЦ Белене!

Сега пък вируса им крив. 20 години се гъбаркат с тази централа и никога няма да я построят.

По принцип атомната енергие е ценово изгодна и необходима за страната. В идеалния вариант станцията е държавна или на раздробен български отговорен капитал+ свободно търгувани акции на местната фондова борса. Това е по принцип. Фактически енергетиката, както и почти целия стопански живот на страната, е обсебена от мафиотски структури. В този реален вариант няма никакво значение какви са реалните показатели на дадения проект защото всички ползи ще бъдат прилапани, а всички минуси ще бъдат стоварени върху обществото. При този обществен модел /мафиотския/ колкото по-малко данъци събира държавата, толкова по-малко ще открадне. Съответно колкото по-малко инициативи има толкова по-добре. Активността на държавните структури само увеличава безсмислените разходи и съответно бъдещите ни данъци. При сегашния модел в идеалния случай държавата е парализирана. Това е най-доброто към момента.

Има една поговорка,че кладенец не се копае по време на суша.След като ни задължат да спрем въглищните централи и изтече ресурса на двата реактора по 1000 MW,България ще изпадне в състояние да внася ел.енергия,въпреки мантрите на неолиберални експерти,че това не е неизбежно.Единственото хубаво,ако може да бъде наречено по този начин е,че България е тотално де индустриализирана държава и липса на всякаква промишленост,което да генерира производство с висока добавена стойност.Изключвам добивната и високо замърсяваща индустрия,отдадена на ограбващи концесии.Както се казва за всеки по нещо ,за концесионера богатствата на България,а за българският народ отровената природа и онкологичните заболявания.На всички е видно ,че преобладават ниско качествените услуги,малко занаятчийско производство,услуги,малко софтуер и дребно селско стопанство.За такава държава не е необходимо много ел.енергия

_stankow

Ох как добре им идва на някои коронавирусът ! Ще си оправят мътните дела с години напред ...

Защо като се говори за развитието на атомната ни енергия, се има само Русия предвид? Не разбирам! И ако да речем строителната компания не е руска, а да речем френска, тогава сигурно за много хора строителството на нова АЕЦ ще е ненужно??

не е ли руска, ще се сетят че е ненужна

Евала!

И защо точно Росатом?? След като си имаме една руска, нужно ли ни е втора такава? Зависимостта от Русия става непреодолима! Страна с която не сме в никакъв съюз- нито политически, нито икономически, нито военен, нито валутен Няма ли толкова други държави??

тъп диванен трол.

iwastef@

Защо? Се засягате на тема Русия? Тя е една чужда държава! Засягай се ба тема национална, българска. НЕ НА РУСКА. Или си руснак, заинтересован за интересите на Русия? Тогава нищо лошо няма! Но аз съм българин и плюя на интересите на Русия, sorry

Моля корекция : от кога на ГЕРБ му викат Корона вирусът - има някои прилики но мисля че е прекалено

Чок таше кюр/много благодаря/ на българите че ритнаха "Син поток" и той излезе при нас в Трабзон.Цената е минус 17% отруската за Турция. Благодаря на Герб, че ни подари Трски поток и ние държим кормилото, а Гърция и България ще плащат комисионни, но такива са гяурите - прости, затова 500 г. ги владяхме. Благодаря на Герб и за АЕЦ-Белене. В Турция е "Ак Кую", 100% руска собственост, но ние не сме гяури и знаем ,че руснака няма да си я отнесе в Москва на гръб. Вие българите, за да ви приемат в ЕС закрихте 4 реактора на Козлодуй, на които парите не можете да върнете 100 години. Много благодаря на вицепремиера -телевизионщик от Бургас, който спря Бургас-Александропулос и така ние продължаваме да си взимаме джезата/таксите/ от танкерите през Босфора. Като премине тая чума с вируса, всички ще ги наградим с високи държавни награди на Република Турция

А какво правим с Вранча, точно срещу АЕЦ Белене с честите земетресения там....някой мисли ли изобщо...или в това тежко време "трябва" да се наливат безхаберни пари в купчина ръждясали опасни ламарини????

Примитивен трол. На колко км от Вранча е АЕЦ Черна вода? " точно срещу АЕЦ Белене" ??? Защо лъжеш?

РОСАТОМ с удоволствие ще ни вземе още няколко милиарда.

Ще вземат, ако сме толкова тъпи да поставим отново БСП и ко. на власт...

Баща ми,лека му пръст беше постоянен член на комисията на СИВ по използуване на атомната енергия за мирни цели,та той ми казваше,че самите реактори по 440MW,можели да работят поне още 30 години,но автоматиката,защита трябва периодично да бъдат модернизирани,но ние в устремното си желание да затваряме глави от договора за присъединяване към ЕС,закрихме тези реактори.Е,вярно там имаше значителен политико-икономически интерес.Така след това ,под умишленето и целенасочено менторство наложено от новите ни "приятели",ние системно и целенасочено проваляхме всички енергийни проекти,в които участвуваше Русия.Но проекти в тази област,на новите ни "приятели" не се появиха.Всички си спомнят експресното посещение на г-жа КлинтОн,която проведе енергична и мотивирана строева подготовка на правителството,че участниците в нея и до сега при спомена за нея отскачат до персоналните си тоалетни за експресна смяна на долното си бельо.След тези "съвети" и нашите деструктивни постъпки,България,която от енергиен център на Балканите лека ,полека се превръща в консуматор и периферия.Сега този енергиен център се измести на юго-изток и ще продължи да се развива.Както се казва всеки му своето.

Бахти вица...

Охооооо ако не беше корона вируса вече да му пушеха комините!

Някой пресмята ли колко милиарда пръсна Борисов за Белене, Балкански поток, Ф16, магистрали, гранични огради, американски бази ... И нищо не е докарал до край. Само прилазки бълбочи от сутрин до вечер ... и през нощта

ББ се извъртя няколко пъти на 360 градуса, в зависимодт от това, кой застава отзаде му . Дали от САЩ, от ЕС или от Русия. И така, от ненужен гьол ББ докара нещата до търг за строителство. Същото стана и с Балкански поток

ББ се въртя и на 90, 180, 270 градуса и на други градуси

Белене е пример за корупция,комплексарско верноподаничество глупост и престъпления. За предателство не говоря,защото те,болшевиките комунета никога не са били българи Присъдата трябва да е разстрел.

Тия от Росатом до кога ще продължават да източват България? То бива са си русофил ама да им плащаш милиарди година след година, щото преди 200 години царят им пратил 200 хиляди финландци, литовци и украинци да се опитат да завладеят Цариград... Пълна лудост!

creten

А луди пари за американски военни антики може, и то авансово 5 години, така ли?

Понеже сме в НАТО! Забравил си! Или си в дълбоки сънища и си мечтаеш за вечная дружба? СССР, Брежнев? Да, ма не! Историята си свърши работата

да ти са източа на веждите.хахаха

Аз си мислеш, че има един Гьол? - и едни милярди хвърлени в него. За проект е трудно да се каже...

Луди хора!

на калпав.... и космите му пречат..ха.ха.ха

Проектът АЕЦ „Белене“ се забавя заради коронавируса Този проект никога не се е забързвал,поради простата причина,че всички кандидат инвеститори искат гаранции от държавата.

Бг е руска република а вие сте роби ,затова сте толкова тихи и страхливи ,тези качества ги наричате скромност и възпитание,. Нямате думата за нищо дори жените и децата Ви .......пак мълчите.Страхливци и боклуци миячи на чинии и пронститутки,селско стопански работници,гледачи на стари хора. Ето това сте глупаци и цървули.

Ако някой извънземен построи АЕЦ "Белене", то тя ще трябва да е единствената централа без персонал в нея. Нещо като чиста стая клас 10 или клас 1. Тук остават само пенсионери – ("От заник слънце озарени..."), цигани и тези от които нищо не става – хора четвърта цедка! Пенсионерите привършват, циганите са в изобилие, неграмотните и некадърниците се размножават не много усърдно, а те не стават за персонал на АЕЦ! Не ни трябва не само атомна, но и молекулна централа не ни трябва. Няма го подлога! Кадърните деца, що все по–малко се раждат, не са "бъдещето на тази държава", а на други държави! Както казваше бай Тодор: "Те т,ва е делимата другаре!" "Что мы потеряли - уже не вернуть..."

О и цент няма да инвестира западна банка в този кенеф Белене затова се спира търсят пари ,сега се опитват помощите за икономиката да се РС крадат от наши и руски комунисти . Но не вярвам ЕС е много чуствителен и прецизен ако рамките платят 20 мил ярда ще строят.

Ма ние това строим ли го, че да го забавяме???

Ни в клин, ни в ръкав. Откъде пак се заговори за АЕЦа?. Преди доста време Б.Б. се изказа, че в Белене може да се строи ел.централа, работеща с газ от Черно море от нашите находища край Варна. Наскоро писаха, че руските реактори били добри, но управлението им ще е американско, но избрано след конкурс за инвеститор, който да даде пари за строеж. Руснаците имат с какво да платят, нали се дига цената на петрола, а и с техен газ могат да платят само за да стъпят в БГ. Да видим другите инвеститори кои са: аамериканци, катарци или китайци? Първите печатат долари, другите имат петрол, а третите имат корона вирус, произведен от птици, прилепи и др. животинки без пари. Може и ЕС да инвестира???

Ееее стига де, изложихте се. Най-важния провкт в историята ... може ли такова нещо. :)))))

Коронавирусът ще тръшне всички "специалисти" и подръжници на АЕЦ Белене.

Спрете го накрая това безумие завинаги. В 2020г АЕЦ в ЕС ще строят.

Тръгне ли това безумие,тия са за разстрел

Искам да си направя "Corruption Test", за да съм сигурен че ще го издържа. П.П. Връщам "ресто".

Ако не този век - другият. Няма нужда да се бърза, а междувременно могат да се използват Догановите и други мариц... опс ТЕЦове. България не разполага с никакви възможности, защото имаме един цял корумпиран легион на челото на държавата. Те могат само за себе си. Господарите им стоят и ни гледат сеира - скоро Българите ще са по-отвратителни от циганите, 'стига да им разрешат'.

Ебаси вица!

Предлагам да се построи завод за Запорожци от 70-те и да ги пробваме дали вървят. Посоката няма значение - напред/назад/въртеливо, важното е да тръгнат...нанякъде.

Амерканците ще присаждат глава и един руснак бил мераклия. Поинтересувай се.

Това бъдеще време е неопредилимо, я се случи, я не. По добре виж как се присажада двигател на запорожка към Форд. То не че не може, но каква е цената - и при това серийно.

проекта за белене, дорогие товаршишчи, отиде в повмойке! там го търсете!!

Проект за голяма кражба.

А какво стана с референдума ?

руско участие в този и без това корупционен проект! достатъчно и предостатъчно територията е русофицирана от 140 години, за да се продължи пак по тази линия! гьола НЕ трябва да е с блядско участие! достатъчно им е участие с реактора. от там насетне - други! абе ние в територия наричана балгария се намираме, или сме 16-а реССпублика! вижте си главните улици, църквата, спешната болница, коня и т.н...кво става тука бе ... къде живеем ние, бе? в масква, колкко улици и/ или учреждения носят българско име? НИТО ЕДНО !

"достатъчно им е участие с реактора. от там насетне - други" Не става дори и това. Все едно да вземеш двигател на Жигули и да го поставиш на шаси/трансмисия/купе и всичко останало на каквато и да била западна марка. Нещо като "Орел, Рак и Щука".

Проектът АЕЦ Белене ще стане тогава когато Хаити пуснат спътник в космоса

Ти недей, че сега заради тия Мъск, последния пирон в ковчега на роскосмос, изстрелването на спътник ще го дават на промоция ако си вземеш 2 :D

Ама вие сериозно ли ? При сегашното 40 годишно забавяне още някой-друг месец - кво му плащаш !

Кьде са реактори ''сделоно в Россия'' да не са скрити в зайчарника на Боко ЗАЩО ? не и ги показват журналята от БТВ и Домус ТВ поне 1 СНИМКИ да направят БОКО каза че платил 2 МИЛИАРДА искаме да ги видим да знаем че парите на бг данъкОплатци са добре похарчени

Нека потъват милиардите там - това е целта. А дори и някога да се построи, пак ще изскочи оная кривоустата и ще затворят всичките реактори (особено ако са руски) още преди централата да тръгне, каквото направи с двата реактора в Козлодуй.

Няма такъв проект. Това е блъф. Да има нещо голямо руско за спиране, за да се поддържа цената на мутрето пред американците.

Б.Борисов да мре или да бяга към Турция заедно с Китайскяи вирус и АРАБСКИТЕ маски. СТИГА с тая китайска зараза. Фирмите в България трябва да почнат работа ВЕДНАГА. Иначе НЯМА да има какво да ядем. Трябва да ИЗХВЪРЛЯТ всички китайци, които са в БЪлгария, към границата с Турция и към Китай и да ЗАБРАНЯТ вносса на китайски стоки. Китайците РАЗПРОСТРAНЯВАТ КОРОНА- вируса, за да разболяват хората в Европа и да ВЗЕМАТ, откраднат парите на българите. Китайците правят ДЪМПИНГ и искат да ОТКРАДНАТ бизнеса , работата и парите на българските фирми и работници.. И затуй трябва пълна ЗАБРАНА за китайски магазини или ресторанти в БЪлгария. Хем да НЕ ни заразяват с коронавируси, хем да НЕ ни вземат Бизнеса и работата... Емтел и Вииваком кат о разболяват цяла България с РАК и Левкемия, още не са ги затворили .

Ако китаецът дойде в България и ти вземе работата, значи си доста некадърен

Дай, Боже, тоя гнусен антибългарски проект на московските изчадия да се провали напълно, не да се забави!

Стари български поговорки: Хапят ли мухите, значи ще вали! Заговори ли се за строеж на АЕЦ-Белене, значи идват избори!

И тунел под Шипка :D