Проект: Всички нови сгради да бъдат с нулеви емисии от 2028 г.

Всяка страна членка на ЕС ще трябва да напише национален план за обновяване, който ще съдържа и мерки за улеснен достъп до безвъзмездни средства и финансиране, вкл. премия за цялостно обновяване

Обратно в новината

Коментари - Проект: Всички нови сгради да бъдат с нулеви емисии от 2028 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може дори да направи къщите дишащи конструкции. Не само да ги занули ами да дават кислород.

В БГ от стотици години сме с екологични сгради. Дядо навремето е направил къщата от тухли които се държат с кал и слама...и малко изпражнения от крави. Така наречена "Селската сделка"

Не разбирам защо сте толкова против. То в дългосрочен план си е даже икономически изгодно. Тежкото е първоначалните вложения. Ако се наслагат панели по покривите, по слънчевите странични стени на блокове - плюс за входа...защо трябва да си зависим само от изчерпаеми изкопаеми, когато може да имаш нещо за реално без пари след първоначалното вложение. Аи новите жилища не засягат толкова голям процент от населението.

С тези регулации за въглеродни отпечатъци, Бая народ ще остане без пари, не само начални ами по принцип.

този който определя кои емисии са вредни и кои не да си сложи тапа на гъза и тогава нищо няма до отделя

и на муцуната

Нали знаете, че никой не ви чете тези пропагандни статии и ги пускате само за парите от евросъюза?

Аз съм от тези, които ги чете. Но моята къща е с нулеви емисии и на месец сметките са ми по-малки от тези на родителите ми в апартамент. А сме 4ма, с 2 тийнейджъра, те 2ма. Какъв е проблема новите жилища да се строят със завишени критерии? И какъв ви е на вас минус да имате по-добре изолирани домове? Блок с панели на покрива ще си покрива разходите за ток по общите части, ако даже остава ще го продавате...просто навик и да сте напук. И то не е само за емисиите, то е и с цел да сме по-независими от страните, които притежават тези изкопаеми. Какво му е лошото да не си им 100% в кърпа вързан и да могат да ти извиват ръцете?

Евро-идиотите нямат спиране

А следващата стъпка ще е, ще ни броят по колко пъти вдишваме и издишване, ще има квоти за пърдене....не може да пърдиш повече от един си колко пъти на ден, ще ходиш по голяма нужда по график, и ще ядеш пластмасата, вместо да я хвърляш. Оруел много добре е описал всичко това още през 1984г................

Написал го е през 1949. Книгата се казва 1984.

ЕС много по-добре ви защитава личното правото на поверителност от мнозинството страни по други части на света. И по всякакви други въпроси. Оруел важи особено за UK, но и USA. Аз лично не мисля, че има друго място в света, което да е по-добро за живеене за средно статистическия човек от Европа. На някои хора просто им е трудно да се държат по-правилата....

Щом някои си мислят, че ще предотвратят глобалното затопляне, като заменят друг цвят повърхности с черни и по този начин ще предизвикат поглъщане на слънчевите лъчи за сметка на частичното им отражение, не им се бъркам. Ама науката термодинамика, която е основополагаща по темата, казва друго.

Модераторчето защо ми изтри поста,.... да не би и ти да си участник в заслепяването,...

Бедни държави това. Дори за Западна Европа изглежда нереалистично. Ние още тротоари и канализация нямаме....

Може би някога след 50-100 години.... Когато технологиите напреднат достатъчно, те ще се сменят сами. Хората сами ще изберат новото и по-хубаво. А сега еврочиновниците ще изпълняват петилетката за 2 години. Не вярвах че комунизма ще се завърне-ЕССР.

наистина ли сте толкова плиткоумни за да си вярвате на тази глупост с нулевите емисии човек след като се роди моментално започват вредните според вас емисии абсолютна идиотия

Не случайно новите сгради в София са на газ, казвам го от личен опит, че това е най-доброто решение. Откакто сме на газ вкъщи се разнася една мека топлина из целия апартамент, без да се налага да затваряме вратите за да не "избяга" топлината, имаме си топла вода през цялото време и е чудно просто!

Това хич не съответства на заглавието

едно време учехме, че природния газ е най-екологичното гориво, сега го приравняват с изкопаемите горива, което е абсурдно.

Ай сиктир с тия простотии!

Супер! Но какво ще ги правиме старите?

ㅤ

И какви "емисии" може да има една сграда? Да не би докато си живуркаме скапания нещастен кратък животец и сградата да се "изпарява"? Сигурно те така и скалите в природата се "изпаряват"... ... Що първо не спрете аналните емисии, във всичките им агрегатни състояния, на европейските чиновници? Хем ще спестите от сградна инсталация, хем от вода, хем от (още държавни ненаситни бездънни) гърла за хранене!

Тия хора от ЕК се занимават с пълни глупости и щуротии и ги налагат на държавите влизащи в ес.

а защо нулеви..трябва да са отрицателни...всяка сграда ще поглъща по 200 000 тона СО2 на година

Ниската себестойност и мащаба са централни а не строгостта на директивите. Добивайте и газ в германия и северно и балтийско море.

Мащабни сооларни инсталации са по-евтини от покривни, правете и големи и евтини соларни инсталации.

Зелени психопати. Тези са по-вредни и от комунистите.

скоро ще забранят лапането на фасул.. отделя се метан - зловонен

евросмрадоивата пръдня с нулеви или плюсови емисии е.. ббааахахах

Към всички екофашисти :Пичка ви майчина.

Първо, чакайте цените на жилищата да падат. :-) Ще падат, колкото паднаха цените на електрическите автомобили. Второ, еврочиновниците правят всичко, ама всичко по силите си да разпднат ЕС. Ако това се случи, разбира се, виновен ще са Путин и извънземните, а не еврочиновниците, които ни мислят само и единсвно доброто. :-)

Непостижимо в България...

Блажени са верващите, защото те ще отидат в Рая! Ха ХА!

но не и на тези простотии, но явно е, че се отива към сбъдване на писаното "и Принуждаваше всички" и който не му хареса - ще трябва да доказва вярата си с отказ от правата си.