17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГЕРМАНЦИТЕ СЪС СВОЯТА ПРОНИЦАТЕЛНОСТ СА ЗАПОЧНАЛИ ДА ИЗКУПУВАТ ВСИЧКИЯТ БОБ НА СВЕТА ЗА ДА ИМАТ ЕКОЛОГИЧЕН ГАС ПРЕЗ ЗИМАТА И ДА СА СИТИ СЪР

Ще оцелеете шваби...и ние бяхме така 90те...я има ток я няма...свободата си има цена...освен това живеехте много по зле по време на руската зависимост...сега сте свободни...дори да няма ток и газ и вурста да е скъп...

Как е на немски "Честита баня"? Щото нямам доверие на гуугъл преводача. За едни приятели в германия питам.

Си е Български дух И ще има поразии..

Няма пара.

Че Русия са помагали на Германия да имат Мерцедес

Просто залупените дойчовци изпаднаха в положението, да си купуват скъпи ресурси, без никакви привилегии и гаранции. Преди бяха на евтини ресурси, от Русия, директно, буквално на килограм. Сега започват да разбират как живеят развиващите се държави, които така или иначе не могат да си позволят подобно нещо. И това е добре, за да им дойде акъла в главите овреме, преди да се е появил втори чичко с мустачки. Но проблемът е, че за всичките тия години се превърнаха в основна движеща европейска сила, която в момента започва да посядва на едно трикрако столче, и да събира остатъците, където както свари. Хак да им е. Те са инициатори на много неща, които трябваше да унищожим в България, за да станем ние пък васална кочина на едни други задокеански откачалки.

Те не казаха дори и "хоп", преди да скочат. Те са чули, че някога някъв скочил, и не се пребил, ама не чули, че бил с парашут. Та те скочиха, ама си счупиха и двата крака, и едната ръка. Сега казват "ох, не мърдайте, че тва много боли, нещо сбъркахме"... Те тва им е всичката работа на тия загубеняци. Някогашните далновидни и възпитани немци сега гният по старческите домове, отстъпили място на всичката татуирана, набодена и пълна с пиърсинги млада, и масово невъзпитана сг.ан.. това е за жалост точната истина за Германия. Имат остатъци от някогашната хубава страна, на доизживяване обаче. Но хората младите са олеле! повечето не ти трябва да ги познаваш!

Пък вчера вицеканцлера, министър при това на икономиката и ЗАЩИТАТА НА КЛИМАТА Роберт Хабек.. Още по - "светли" бъднини чертае.. Ма то тъй.. Партията на зелените в Германия - от която е той, усърдно са труди за озеленяване на Европа.. До посиняване. За което ще допринесат много и веерните изключвания на тока там.. https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-07-02/germany-risks-a-cascade-of-utility-failures-economy-chief-says?srnd=premium-europe

Българската икономика изглежда такава каквато е в момента? Ами понеже едни възпитаници на руските служби на времето откраднаха каквото могат, дадоха на руснаците каквото им трябваше за да бъдем зависими от руските ресурси и заграбиха и съсипаха каквото можеше да ни направи независими от тях- химическата индустрия, алтернативната рафинерия, металургията... Нали познаваш семейство Баневи? Банев беше комсомолски секретар преди.

Гордостта на бай Тошо високите технологии и електроника. На това също видяха сметката.

По тази логика , в германия също са действали руски служби. Както и в целия ес.

ами като искаш да си тотално независим...копай си сам ресурси бе...айде марш да копаш газ нефт кобалт въглища и още други неща...какво чакаш...ето цял Юпитер е от водород пали на мъскито кораба и да товарите водород от Юпитер

Пушим цигари Кент..

От него се произвеждат част от благинит...

Имат дървета за тояги, имат камъни, да се оправят. Вие също. Ако не искате, плащайте и мръзнете.

в немски не публикуват каква е ПРОМИШЛНАТА ИНФЛАЦИЯ.. На немските стоки при ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ.. Щото сигурно вече мина 50%.. Авно щото страшно се вдига тяхната "конкурентноспособност" по пазарите.. А таз висока "конкурентноспособност" води до намаляване на производствоно. Растежи, мЪстежи всякакви повлича след себе си.. Та освен студ, май и яка рецесия са задава.. Не само за Германията. Щото то кво е икономиката на ЕС, без икономиката на Германия.. Ама то туй е за следващата изсючително оптимистична статия за евентуално сменло евробъдеще.. Важното сега е на Вуте да му е зле..

Защо правят ХХL хладилици?

Са нужни?

Основния проблем ще е за бизнеса и икономиката. Това е важното! Хората едва ли ще студуват, но няма ли работа, тогава става проблем!

Много сте ми смешни ей - бизнес, икономика и доходите на хората да не са различни Вселени? Няма бизнес -> няма осигуровки, няма данъци, няма потребление, няма социални програми, няма икономика.

От студ умри, ЕВРОГЕЕЦ докрай бъди... А при затваряне на BASF за протести на студуващи или БЕЗРАБОТНИ ша ни итформира "обективната" ни ДЖурналистика? А сега си прочете сами за вече сатворените три химзавода в Англия. Щото това е преден челен опит.. А после за цимента, желязото и т.н. Щото то не само газа е опасност. А и КЮМЮРА.. А сред кюмюра е и КОКСА.. И т.н. Па си вижте де е Киро на кирия да отказва кюмюр за по 100 евро тона, и да го заменя с такъв по 320-350 евро.. От Австралия. И ксе информирайте в Австралия има ли веерни изключвания на тока вече и за населението. Щото спасявайки Европа не оставя газ и кюмюр за своите си граждани.. А и как СУПЕРбатерията на Мъск е "спасила" и май - все още "спасява" австралийците..

Изчезнат, като мамутите..

Германците са северен народ и през зимата рядко имат температури под минус 5 градуса. Повечето дни са им 5-6 и нагоре. Сградите им са санирани и имат качествнеи ф=дрехи и храна. А ние южняците ко ши прайм като дойдат 2-3 седмици на мунис 20 градуса? Сметки по 10 бона сма оза ток? Е дано дотогава да съм емигрирал. Не ми се гледат антиутопии на живо!

Ти някога бил ли си в Германия? Не, нали! Гледай да емигрираш тази есен. Ще се изкефиш колко е "яко" в Германия!

Ако трябва ще мръзнем, ще гладуваме, но от Европа няма да изпратим нито една стотинка или цент на руската военна машина, да убива нашите братя украинци! Когато се изтеглят руските войски от Украйна, включително от сепаратистките зони Донбас и полуостров Крим, когато Путин падне от власт и на негово място дойде нормален проевропейски лидер и Русия се демилитаризира и предаде целия си ядрен арсенал, който да бъде унищожен и Русия бъде постовена под военен мониторинг, едва тогава може да се започне отново да се преговаря за търговски отношения между Европа и Русия. Разбира се Русия трябва да се задължи да плати военни репарации на Украйна в размер на няколко трилиона евро, да се извини на украинския народ, на Европа и на света, за невижданите зверства и ядрени заплахи в 21 век от една злобна, комплексирана, залязваща империя с психично болен, садистичен диктатор за лидер.

Ганьо, върви го кажи на Ханс. И му набий канчето ако ти се опъва.

Санитарите?!

Те и си мръзни и гладувай , нас не ни намесвай

Според неграмотната бориславова - България няма проблем с енергията… тя иска да повярвам, че България е изпреварила Германия на енергийните пазари. И бг народът вярват на тея лъжи…

Мне, просто ние нямаме особена индустрия и промишленост, нас ток ни не требе...

Как да разбереш дали политиците в една страна са некадърни? Когато прехвърлят решенията на проблемите създадени от същите тези политици върху гражданите :) Скоро цяла Европа ще пламне от бунтове!

Ти що мислиш че руските граждани се кефят? Това че и бой ядат и затова не се чува много гласът им не значи че им е хубаво.

Ти къде прочети какво мисля за алкохолизираните руснаци или за малоумните укри, а? Такива дебили като теб сте проблема на тази държава!

Все още успяват дори и руснаците да си кажат в интернет какво мислят наистина. Малко преди да им го цензурират обикновено. А има дори и смели хора там които си казват мнението въпреки рисковете. Ама ти гледай само официална пропаганда и пиши срещу заплащане.

Германия от истински конкурент на САЩ преди 10 години с либерастите на власт вече е на режим на тока и топлото.След 10 години просто няма да ги има.Успех им желая и повече прайдове в Берлин.

и е просто. Войната на Путин или ще я изгладуваме или ще я извоюваме. Накрая естествено западът ще победи. Отново. Хубавото е че като сме със западът този път живота не има някаква стойност. Иначе войниците ни щяха да стават курбан по украинските полета. Като минимум. При всички положения скъпи горива са за предпочитане пред живот в мазето и невинни жертви.

Аз чужда война няма да водя - ти си готов надявам се да хванеш пушката и да се ровиш в окопите.

Ако бяхме с Русия обаче никой нямаше да те пита. Както не питаха нашите войници преди да ги пратят в Чехия навремето.

Що като пращат американски войници в Ирак и Сирия някой пита ли ги? Какво някакъв формуляр ли попълват преди да ги пратят на фронта

Не бързай със заключенията. Кири ни бута към вийна с Русия , тогава ще видим дали ще те пита някой -искаш ли да воювал , или не

А беше толкова просто! Крим руски, Донецк и Луганск автономии в състава на Украйна!

Да но Запада иска да завладее руските природни богатства и да ги използва,за да унищожи Китай.Не ми харесват китайците,но руснаците са читави хора и този план няма да стане колкото и педалите да опитват.

искаше подобни неща щеше през 90-те да завладее Русия. Вместо това хранеше бедните и всячески се опитваше да започне бизнес там за да дръпне напред Русия, докатосамите руснацибяха заети да се крадат и избиват едни други. И тя дръпна... Само че Русия си е Русия. Храниш диво зверче, получаваш голям див звяр. Дето си е повярвал че е най. Ще трябва сопа очевидно за правилно позициониране на мирогледа и после ще видим. Дай боже да стане со кротце и благо, както досега. Виждали сме и по-лошо. Сътворено също от възпитаници на руските служби между другото...

Гледам как путкофилите се радват, Европа ще го преживее виждала е и по лошо. Разглезеното поколение да види че не всичко е даденост. По времето на соца имаше режим на тока, пак още сме живи.

И на каква цена? Бедните да го духат, нали! А скоро може и твоя насвинен ГЪЗ да види зор. Дано!

не е по-хубаво. Напротив въпреки че руската пропаганда и проводниците и няма да сте съгласни. Поне децата ни не стават курбан за кефа на някого.

Ами питай твоя бог Путя защо почна война, посерко. Всички сме засегнати, не ми се прави на Робин Хут.

А ти кво ще получиш от това ? Аз-ще ти кажа - още по-мизерна исономика. Готов ли си да платиш 1-2к сметка за отопление през зимата, само това ми кажи ?

Ще се научим отново - с канчето, само дупето.....

как водата да ти спрат руснаците бе мизерник. Въпреки че по стара руска традиция и патент може и с нещата които имаме да създадем проблем. Понеже по руски патент което не се разхищава се краде.

И ще правят трабанти....идиот!

А защо угрозата да е руска, нали не щат руски газ, щото зеленски е казал да го спрат, за да не печели Русия ? Значи германците не щат руска газ, пък Русия им е виновна и ги " угрозва" !!!

Еми, манипулацийки за дебили. "Демократични". И дебилите, и манипулациите.

Искахме. Даже си бяхме платили каквото дължим по договор. Ама ни върнаха парите. Понеже както вече казах за Путин се оказа че суровините не са стока, а оръжие.

Изобщо

Големи смех

Ибах таз Украйна! Ха ха ха ха

Нас никой за нищо не ни предупреждава... Отдъхнах си. Поне веднъж да сме по-добре от германците :) Двама учени си говорят за разпада на глобализацията - и антична и съвременна: - Оказва се, че краят на Историята няма да се случи по прогнозите на Фукуяма. По-скоро събитията ще протекат по модела на разпадане на Римската империя. - Както се казва - толкова по-зле за Фукуяма! :)

Следва къпете се веднъж седмично, тоалетна до 3 пъти дневно и хранене два пъти. Докато не ги избесим накрая.

И НИЕ ЛИ ЩЕ ПЕСТИМ , ЗАРАДИ ЕДНИ ДЖЕНДЪРИ ХАРВАРДОВСКИ ? ЛИШИХА НИ ОТ ЕВТИН ГАЗ ОТ РУСИЯ ЕДНИ ПОДЛОГИ НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ ! ИМАШЕ ЕДИН ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА БОКУ МЛАДЕНОВ , КОГАТО СПРЯ ЮП ОНЯ С БОЛНИЯ МОЗЪК , КОЙТО ПУКНА КАТО КУЧЕ СЛЕД ГОДИНА , МЛАДЕНОВ СЕ ОБАДИ НА ХИЛАРИТО ЧЕ ЮП Е СПРЯН , ТЯ ГО НАПРАВИ СЛУЖИТЕЛ НА ООН И ГО ПРАТИ НАБЛЮДАТЕЛ В ИРАК , А СЛЕД ТОВА В ИЗРАЕЛ НА ЛИНИЯТА АРАБИ , ИЗРАЕЛ ДА ОМИРОТВОРЯВА ЗА 50 ХИЛЯДИ ДОЛАРА В МЕСЕЦ ЗАЛАТА И НАШИТЕ СЕ НАТИСКАТ ЗА ТАКАВА РАБОТА И КИРЧО И КОКОРЧО ! ЩЕ МРЪЗНЕМ КАТО КУЧЕТА ТАЗИ ЗИМА БЪЛГАРИ !

Не разбирам какъв е този Младенов и не бяха ли трима сенатори в един неделен ден по времето на Орешарски.

Голям брой западни държави купуват руски енергийни ресурси, заобикаляйки наложените от тях санкции, по-специално петрол от Русия се купува от Индия. Ситуацията с руския газ е подобна: Полша го купува от Германия в обратна посока, а Финландия и Франция го купуват под формата на втечнен природен газ (LNG). В същото време много европейски страни твърдят, че не се нуждаят от руски нефт и газ.

Пълна лудница. Обаче пък "демократична" и "толерантна".

да питаш украинците как изглежда недемократичната нетолерантна лудница. Не че не помним по възрастните как е под руски ботуш. И се оказа че нищо не се е променило.

Под "руския ботуш" отивахме към 9млн.. Имахме 700хил. армия със запаса, 300 (ТРИ-СТА), най-модерни, затогава, самолета(повече отколкото има „обединена” Германия, днес) и 2000 танка. Милиция и вътрешен ред (циганите и турците, ама много добре си знаеха мястото). През границата пиле не можеше да прехвръкне. Промишленост. СЕЛСКО СТОПАНСТВО. ОБРАЗОВАНИЕ. Социална сигурност. Наука. СПОРТ. Бяхме на 8-мо място на Олимпиадата в Сеул през 1988г. Днешните сор.осоиди бяха комсомолски секретари. Е, верно е, нямахме чужди военни бази в страната, безработица, гей паради, банкови фалити, пирамиди, тел. и имотни измами. чалга, наркотици, порнография, проституция трафик на хора, соро.соидиоти, "бежанци", "битова"/"ромска" престъпност, ментета, клошари... Сега, обаче, при американската демонокрация сме на път да изчезнем като народ и държава

Идиотите ПП и ДБ не купуват нищо от Русия и всичко от САЩ... Супер скъпо. После ни го продават на нас. И ставаме много по Бедни.

Ха ха, супер! "великата" германска икономика се оказа едно НИЩО! Спираш им газа и приклщчват, същото е и с другите "велики" икономики от Г7 - 7-те глупака, спираш им петрола и УМИРАТ! Браво на руснаците, действайте!

Глупако, това чудо ще отмине, но Русия ще си остане мизерна....за съжаление на обикновените руснаци!

Глупак си ти, палячо. Това "чудо" ще направи от "великите" икономики в ес едни неконкуретни държавици, но как да го проумееш с кухата си глава, която не приема действителността! германия внас 75% от суровините за индустрията си, зацепваш ли колко е зависима от външните доставчици??? Няма газ, няма стомана и алуминий, няма чипове и германия умря!

Как точно “отминава” нуждата от ресурси в съвременния свят - от Космоса ли ще идват? В момента се променя геополитиката на Европа - връща се към силна зависимост от САЩ - както след ВСВ.

Добре ли си, бе човек?! Откъде идват парите за България от ЕС, от страните донори, основно от Германия. Като се гътне Германия, какво ще правим ние с гайдите, като всяка стока ми е субсидирана с европари. Що за мазохизъм и любов към Русия. Не ги мисли германците ще се оправят и след опустошенията след ВС и след огромните репарации, които плати, пак си останаха след най- големите икономики в света, най голямата в Европа. Да му мислим ние и руснаците, на гол гъз чифте пищови, че хем сме голи и гладни, хем сме прости щом си избираме по- прости и от нас да ни управляват

Парите за България идват от ежегодните ни вноски в ЕС, а малка част са от германските търговски вериги, които ежедневно ни ограбват. И не само търговските... Я пресметни графите приход-разход.

капитализма се сгромолясва по същият начин както кумунизма

"Капитализъм", "комунизъм", това са залъгалки за дебили.

Нещо и америка е загрижена за урана ако вече обогатен спре да идва от Русия. Та не знам с нашият АЕЦ накъде ще идат работите.

Ами да гонят и те дипломатите,само че май не е толкова проста работата като у нас :)

Може САЩ да хвърлят няколко ядрени бомби над Германия, че да няма Русия на кого да продава. "В името на демокрацията, мира, толерантността, правата на човека..." изобщо "евроатлантическите "ценнности"".

Върху нас заради путинокретени като теб,тпи и вмирисани

Не всеки, който не скача по пропагандната тояга за идиоти, е "червен", "путинокретен", "копейкаджия".... Да те уведомя.

Като се знае какво беше на 11-ти Септември 2001-ва - не им давай идеи…

Луфтханза щели да наемат турци, да им работят на литищата

Маймуните от Сирия и Афганистан не подлежат на дресировка.

Абе то преди си мислехме, че и кореняците западноевропейци не подлежат на дресировка. Ама на, руснаците успяха да намерят методи и в момента дресировката на ЕС върви доста успешно и с бодро темпо.

Русия иска да продава, Германия да купува, ама Америка не дава. На Германия. Пък вика на германците, че Русия не иска. Да продава.

Русия не иска да продава. Русия иска да завладява. И понеже не е нормална държава ресурсите и не са стока, а оръжие кактосеоказва. Войната на Путин в Украйна направи нещата болезнено ясни. И не успее ли западът да спре руския кандидат император, световен конфликт е неизбежен. Виждаме че кандидат императори достатъчно и в резултат на руските безобразия се чувстват все по силни и стават все по-нагли. Минат ли номерата на Путин е въпрос на време мераклиите императори да се сбият помежду си. А тогава наистина камък върху камък няма да остане. Особено в спорни територии като нашата.

"И понеже не е нормална държава ресурсите и не са стока, а оръжие кактосеоказва." Ах какъв ужас! Внезапно западняците научават, че не само те умеят да водят икономическа война :)

Пък американците с хилядата си бази по света и у нас, с трилионния си военен бюджет, със стотиците войни с десетки милиони жертви след ВСВ(по техни данни) се борят за "мир, демокрация, права на човека, толерантност"... срещу "агресивната" Русия с 60млрд. военен бюджет и няколко бази извън страната. Завършено зомби си - промито, полирано, лакирано, ваксинирано... и чип не ти трябва. Готов си за новия световен "ред".

Руското ръководство ако можеше да прави икономика при огромните си ресурси щеше поне сред първите десет да е. Но не е. И нямаше да се мъчи да налага влиянието си чрез танкове и шпиони, а щеше да строи стени по границата си в опит да спре емиграцията и да прави лотария за зелени карти. Обаче се вижда че ресурсите не се ползват за бизнес и просперитет, а за поробване. Всъщност огромните кражби на олигарси са най-невинната употреба на руските ресурси .

"Руското ръководство ако можеше да прави икономика при огромните си ресурси щеше поне сред първите десет да е. Но не е." Газпром работи по въпроса да направи руската икономика по-голяма от европейската. Впрочем повечето европейски политици му помагат в този въпрос. "И нямаше да се мъчи да налага влиянието си чрез танкове и шпиони" Русия използва целия арсенал от средства. В момента дресировката на евросъюза върви чрез икономически методи. Но понякога на особено невменяемите се налага да се обяснява чрез танкове и ракети.

Да така е, и САЩ купуват от Русия ,но призовават другите да не купуват.Голяма част от микса на американската компресирана газ е с руски произход. Същото се отнася и до така нареченият азербейджански газ,където към 30 % е с руски произход.

Те германците са овце, ще приемат съветите! Обаче, за гостите на онзи траверс Меркел, не е много сигурно.

За тях няма да има дефицити - те са специални.

Имат въглища бол.И ги боли …..

Хахахахахахах

Накратко, режим на тока и парното тази зима в цяла Европа хахахахахах

Глад, студ, тъмно, мизерия... гръцка музика и американска "демокрация".

Ама пък гей-паради, на корем. Не като в Русия.

Не е лошо да почнат да пестят и от храна. Така ще се пести и вода - един голям битов разход на вода са тоалетните. Пък онея, оядени "демократи", с широки халки ги ползват доста усилено.

Ама защо ще пестят, нали имат фотосолари и перки.

Щото тези перки, соларки и прочие евроизгъзици работят на загуба и стават само за пропагандни цели. Досега европейците имаха евтин руски газ, с който кроссубсидираха зелената енергия, ама вече няма евтин газ и евроизгъзиците отиват на боклука.

Следваща мярка-Къпане само с писмено разрешение от общинските власти след гласуване в общинския съвет.

Боже,Боже.... Човешката глупост край няма! Цяла Европа е заложник на глупоста и алчноста на шепа Еврропейаки чиновници! Боже, прибери си вересиите, че да не страдат хората!

Не бе, душко, "европейските чиновници" са геюве на каишка, на бай Дън. Той пък е на каишка на сОрос. Сорос е на каишка на рОтшилд. Ротшилд е на каишка на "княза на този свят".

Абе, цялата работа, че за САЩ е неприемливо да се обединят германското ноу хау с ресурсите и ядрената мощ на Русия. Щото тогава, САЩ тутакси се отзовават в канала, губят лидерство и айляшкия си начин на живот на гърба на света.

Е то това никога не са го крили хамериканците. Джордж Фрийдман(Стратфор) си го казва напълно открито, с нагла, надменна усмивка. Официалната политика на САЩ след ВСВ е да не допуска сближаването на Германия и Русия, като създава един кордон от неприятелски на Русия държави, сред които и България. Открито си го заявяват, че единствената заплаха за хегемонията на САЩ , би било икономическото обединение на Русия и Германия.

Германия, Франция и Британия имат генетично заложено желание да “препипат” тая голяма територия на Изток и вече над 200 години се “заиграват” с тия мечти - обикновено завършват катастрофално за горните. Кога точно ще си научат историческите уроци и ще започнат да партнират, вместо да искат да заграбят? Никога - защото и Рим, и англо-саксите и готите - винаги са просперирали чрез завоевания. Лошата новина за тях е че в атомния век тия маневри са вече невъзможни.

Космати глупости на фъндъци. Колкото руснаци "препипват" източната територия никой не може да пипа. На западните даже на ума не им идва да крадат толкова мащабно. Единственото хубаво на тази война е, че западът най сетне прогледна, какво чудовище расте на изток.

"На западните даже на ума не им идва да крадат толкова мащабно" Абе западняците съвсем наскоро си присвоиха едни 300 милиарда руски резерви. Сега ще поседят на студено, некъпани и гладни, докато разберат, че така повече не бива да правят. Ако не го разберат по този начин, то руснаците ще намерят и по ефикасни средства да го обяснят на европейците.

Еми, направо са си го казвали, пък и е очевидно, ако не си дебил, че искат руските ресурси.

Космати глупости на фандъци. Само в Русия държавни чиновници на държавна служба може да станат милиардери. Отделно колко пари се трошат по разни васални сатрапи пак по волята на кандидат императора. А руския народ духа борща. И всички капитали и богатство което запорираха на запад се оказва, че е с трудно обясним произход. Това е руския начин. Държава в която могат да строят атомни ледоразбивачи, но не могат да направят нормално свестен път, въпреки че на народа пътя излиза скъпо все едно с атомен ледоразбивач е полаган асфалта. Това последното звучи ли ви познато?

"И всички капитали и богатство което запорираха на запад се оказва, че е с трудно обясним произход" Е аз затова казвам, че западняците ще поседят на студено и тъмно, барем успеят да си обяснят произхода на средствата. И ако случайно не им стигне умствения капацитет да го разберат с главите си, то руснаците имат достатъчно богат арсенал, че западняците да го разберат със собствените си задници.

Космати глупости на фандъци. Обяснението на произхода на средствата е лесно да се сети човек какво е. Виждаш че и аз съм се сетил даже. Но даже и в Русия за откраднато документи не дават. А средствата и имотите се обясняват с документи. А колкото до арсенала виждаме че с една Украйна не могат с месеци да се справят. Защо мислиш че ще се справят по-добре в директен сблъсък и многоброен противник? Дори руснаците не са толкова тъпи. Поне тези дето командват парада в момента.

"Обяснението на произхода на средствата е лесно да се сети човек какво е." Ето виждаш ли как бързо започна да се сещаш - трябваше ти по-малко от един час. Седенето на тъмно и студено прави чудеса. А сега пробвай да се сетиш какво трябва да направиш като следваща стъпка. "А колкото до арсенала виждаме че с една Украйна не могат с месеци да се справят." Виждам, че не си разбрал написаното по-горе. Говорех за руския арсенал с икономически мерки. В момента руските дипломати обясняват на еврокомисията, че ако Литва не премахне транспортната блокада от Калининград, то Русия ще организира транспортна блокада на ЕС и тогава Европа няма да брои месеците до пълния срив на евроикономиката, а ще броят дните. "Защо мислиш че ще се справят по-добре в директен сблъсък и многоброен противник?" В Украйна в момента тече операция по умиротворяването на украинската територия и последващото и включване в Русия. Затова арсеналът от използваните военни средства е изключително ограничен. Относно евентуалната война с Европа руснаците казаха, че ако такава война започне, то Европа моментално ще получи масиран ядрен удар по всички големи градове. Съответно "многобройният противник" много бързо ще стане не особено многоброен. Дори руснаците не са толкова тъпи. Поне тези дето командват парада в момента.

Те на руснаците тъкано ще се върне всичката наглост и безобразия на диктатора. За съжаление няма да е жив и той да си понесе последствията. Иначе от реакцията на наще лигави разглезени русороби не съм изненадан. След толкова десетилетия под явно и тайно руско робство това вече не е народ, а е мърша. За 50 години руснаците съсипаха българския народ повече отколкото турците за 500.

На калпав българин Все Руснаците му виновни!

Що при всеки опит да се еманципираме от Русия и руското влияние виете като флексове бе русороби? И защо правихте дълги години всичко възможно енергетиката ни да бъде зависима от Русия? Как така се оказва че има толкова русоробски партии у нас, включително и в парламента дето сега окончателно лъснаха покрай руското посолство? Очевидно Русия си има огромно подмолно влияние в България и не заради цивилизацията или благото което може да ни предложи. Както и в Русия режимът храни подлоги и предатели на народа си или просто осигурява възможност да крадат каквото и колкото искат срещу определен процент и абсолютно подчинение. Това е руския начин.