Коментари - Природният газ в Европа поевтиня рекордно: Цената му падна под 40 евро за мегаватчас | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами чета постоянно статии за цените и доставиките и какво разбирам.. Най-важното е да има конкуренция. Това е.. търговците се договарят, доставят количества, чсно е , че при по-голямо предлагане цената се движи надолу и обратно.

Това е страхотна новина. Хайде сега и държавното дружество да вземе да свали още цената за българския потребител, че иначе няма да ечестно. А за или хубаво или нищо... от години сме на газ, заменихме дървата и след това климатиците с такъв, и мога да кажа, че няма нищо общо с отоплението на дърва или климатик. В пъти по-мека топлина, която се разнася приятно из целия апартамент и ти е комфортно, уютно, топличко, приятно, чистичко...

Значи у нас пак ще поскъпне.

И как са ниски цените на гаста а цените на стоките растат ?

По хамерски...

Ще умрем от студ без оркска газ!

И от глад. Виж цените по магазините, пък тогава се обяснявай.

Сезонът на канарчетата да започне сега! Складът пълен, от Русия не карат, а потребителями плаща музиката!

Складът пълен а никой не купува и цените надолу.

Пролет пукна,ние не,отмина гладната и студена зима.Путин да умре.

да пукнеш ти жълтопаветен краварски трол и джендеро-либерастките ти господари

Проблемът на българинът е друг. Проблемът ни е че руснаците не могат да гепат достатъчно.

Най-страшното мина. След поевтиняването на газа, ще поевтинеят тока и дървата. След това и горивата - танковете в Европа и Азия резко намаляват.

Сега да ги върнат обратно!

Що?

Уж все поевтинява а сметката е висока.

може и така, а може и така, но -така не може-

/може така/, а може и така

Тогава ще ползвам газ. Сега съм на климатик.

Братле и аз съм така. Все още не ми в изгодно да пускам газовия котел да се топлят. С климатика ми е доста доволно сега

Тва нима интирисува. Обадете се когато цената се вдига.

До декември фирмите от газовия сектор в ЕС купуваха яко на 200 евра от Газпром..,сега не могат да отвържат на 50 ..мизерия..

Паднала, колко да е паднала. Бат Пури плати онзи ден 980 Евро газ за 2 месеца отопление. Къде отива разликата от сумите? Да не би да се финансира войната и танковете на Зеленския наркоман?

Пурко, живееш в прогимназия. Не се оплаквай от сметките.

Карай на дърва - по-евтино ще ти излезе.

Путин и Газпром им го забиха до сливиците ..Купуват по 300 евра ,продават по 40 евра ..

Дебилен идиот, прочети статията но с разбиране, ако можеш де.

Ти прочети отново.

Яко се прецакаха американските фирми ..Купиха на скъпо и никой не гкупува ,на по скъпо ..Мизерия ..

Яко сме прецкани и с цените и със кравопитеци, които твърдят колко не сме прецакани. Някои даже и си вярват.

Цената за прекупвача пада, за крайния клиент, не. Посредниците пак ще лапат комисионната, а клиента ще лапа мухи

Поне една що-годе добра новина :) Да видим докога ще се задържи.

"падналата" цена под 40 долара е 16 пъти по-висока от цената на която ни доставяше Газпром!

Глупости

По времето на бай Тошо ли тая цена? Ти сигурно още си пазиш синия камък с който си се опитвал да оцветиш държавни бензин... :) Младите да пита соц носталгиците за какво говоря. :)))

Само да дойдат ония харвардските наркомани и ляво ориентирани в буквалния смисъл, обикновения потребител ще си плаща сметки като за цена от 300 евро на мегават час. Ама има едно посолство и си ги иска да си точно тия амеби с по една клетка колкото да се друсат и еват.

На злия владетел путлер и шайката им се доби мамицата - пари нема

Нищо! Нищо! След 2 април кирчо и асенчо и ристьо и генералът гном ще ги вдигнат на 300 евро. Ако направят правителство. Така де. Няма само народът да печели. Трябва да получаваме комисионни. Еначе, защо сме във властта?

Царя Ви каза... Ряпа ще ядете, ама руска. ПП Отивам в Лидъл за ряпа

България да си иска държавния архив, изнесен от Руския окупатор, когато руската федерация капитулира

Са пълни със скъпа газ !!! Както каза нашия министър - Чирен е пълен ,но е много скъп !

Скъпа, но газ. Свободата няма цена

Няма.. кой плаща керосин за б52, м? Отговор ти и приятелките ти..ама не го схващате. И да, преди не плащахте на Су, миг или каквото там имат

Каква е тая "свобода", папагалке? Да козируваме и да изпълняваме само заповедите на задокеанския господар? Това ли?!

Падна поредната пропаганда , щяхме да страдаме ако не купуваме от болшевиките....то какво излезе копейка?нито Европа измръзна, нито без бензин останахме!!! Позор за израждане!!!

Имай търпение, последиците са в дългосрочен план! На дебили като теб спукат, че газта ще е по 40е не триста, и щастливи. Но не четат, че преди е била 20...Което остава 50% повишение. Газ се ползва и в индустрията. Когато тя заработи на нива от преди ковид, нещата ще изглеждат друго яче. Вероятно пропусна и "задължително наложената икономия" за която се говори? Точно така! Ще ги спират парното и ще мръзнеш, защото така ти нареди ЕССР. Тецове масово минаха на природен газ, да са "зелени". В момента в който другата есен стане студено и нещата ще си дойдат на място! Цената на тока при толкова перки и соларки в европа скочи двойно. Ма кой пука? Важното на Путин да му е зле.. А представя си нямаме какво са ни замислили Шваб и гинеколожката..

Не се безпокой, пак ще стане 20! Но само преди 3 месеца искаха да ти я продават за 200 и те убеждаваха как ще мръзнеш, ако не си я купиш на 200, сега и веднага! А па то кво стана?

Е, бива ли така? Сега да не се окаже също, че няма да фалират още банки?

Паднал. В Европа. На няколко цента за мегаватчас. А като си видя сметката за газ, свят ми се вие. Юни месец, даже да ми плащат, пак няма да го ползвам. А сега, в Европа, хич не ми дреме как е. Да ми кажете за цените у нас нещо.

Пеше ти си на кюмюр бе бате, газ само на колата зареждаш.

Ами не, на пропан-бутан съм, а колата ми е дизел с добавка Адблу някакво си. Моделът е 2022-ра година, пък е евтинджос, малко над 80 000 евра, за да я платя кеш, без лизинги някакви си.

Тъп си като наръв ве баце. Поне попрегледай малко инфо преди да се изакаш на вентилатора . Барем кажи, че караш тесла, и не ти пука

Никъде нищо не пада, а се качва главоломно. Дир и няколко зелени лъжливи медии разсъхват глупости привечер, за да го скрият на сутринта

Това колкото стабилността на банките :) Нали тъй?

Значи когато хранилищата са пълни и няма как да се купува е евтин? Дайте да видим като се изпразнят как ще е. Ако пак така няма лошо. Те с темповете, с които немските и холандски фирми се местят в САЩ скоро хич няма и да им трябва газ на немците, освен ако не решат да нямалят населението по "техния" си начин.

по-нормален, преди световното престъпление "ковид", цените бяха около и под 10 евро, ако не се лъжа. Така че, моля не ми обяснявайте сега колко трябва да сме щастливи от сегашните цени!

Много скъпа газ. Ужас. Цените скачат. Не се живее. А някой случайно да знае за поне един русофил заминал на хубаво, топло и евтино в русия? Ми няма. Кви русофили сте вие бе копейкаджии? Даже малинков отскача за малко до москва да се снима с умрелия кон, взима си медала и беж обратно към западащия ЕС.

Пишеш глупости, нали? Ама те, опорните точки са такива. За да се преселиш в Русия трябва да си някакъв, инженер, доказан лекар, интелектуалец... А на запад приемат всякакви, гипсаджий, строители, гледачи на възрастни хора, миячи на чиний. Защото западняците не работят черна работа, а руснаците си имат техните републики, които им осигуряват черноработници. По тази причина в Москва трудно се намира работа за неквалифицирани работници.

Глупости пишеш ти, Пеше. Явно, като всеки русофил, не си ходи в Русия да се нагледаш в големите градове на узбеки, киргизи и таджики. И не са точно по-тънките специалности, а са си баш бачкатори.

Хайде, тъпи русофили, налазвайте!

Налазва се нещо сладко и хубаво.. Лайна ги налазват само мухите.. Така, че почакай малко да дойдат..

Падане, падане, падане... сринало со 40 евро, а преди 2 години беше 19лв...

Било е друг път.

Плащах 2.5 цента на квч за газ. Сега плащам 15 и то с държавен таван. Та не знам дали медиите знаят какво пишат или е като с ковид ваксините и ефективността им

Какъв абонат си? Частен или промишлен?

Германия

Наш'те няма ли да купят да напълнят Чирен, или ще чакат 200-300 еврака да стане цената пак?

Къде е Путин, да държи още една реч, какво щяла да прави Европа без руската газ. Дали пак ще се смее или този път изобщо не му е до смях?!

Дреме му на Путин за тебе! Споко, тука всичко ще продължава да поскъпва. Пък ти, продължавай да се пенявиш и доволно да си живееш в кочинката!

Копейкаджийско тролче искай увеличение от мутрофананова. Това мога да те посъветвам.

Няма и предлагане. Да си ги пълнил с газ за 2000-3000$ за 1000 кубика. Чакаш висока цена за да продаваш. Иначе са пълен профан на пазара. Пък и БАСФ вече не иска газ за производство в Европа, за немско да не говорим. Казахскио нефт по Дружба го няма и няма да го имо, щото бил на италианската Eni. Та трите източнонески ряфинерии нямало да работят.. И още, и още.. А викажите ура.. Я си вижте какъв рекорд за пръв път с тока се случи в Германия в миналия горещ август с тока.Заради климатиците и пресъхналите реки там. И как търсенето на ток за климатиците развинти цената на газа. Щото и това лато ще е много, много горещо. И пак ще властва генералша Суша. Без тръби на Севереп поток.

Руската проститутка ни плашеше със студена зима, сега ни плаши с топло лято. Междувпрочем вчера за пръв път видях произвежданата соларна електроенергия да мине 1 гигават.

Това е лъжа Милер на Газпром каза, че ще е топла зима и говори за онези 4-5 дена, които ще са адски студени

Кое е лъжа? Нали за това са газовите хранилища - да усредняват цената. 20-30 дни на повишена консумация не оказват никакво влияние дори да не постъпва нова газ, само на хранилище. За какви 4-5 студени дни говориш? Примерно българския Чирен побира 550милиона м3 което е 17-20% от годишната консумация. Какви 4-5 студени дни те плашат?

Как през юли и август миналата година консумацията на ток мина потреблението през януари-март тогава. Това видя ли го? Щото пак по Рейн баржите няма да карат кюмюр. И пак ще се виждат камъните на глада. И не забравяй. В немско срутиха ветрогенератори за да копат кюмюр..

Спокойно, независимо от цената на Газа, Топлофикация обеща да не сваля цените до края на отоплителния сезон! ... Честито, джендъри ялови!

"Медведев заплаши Европа с цени на газа от 2000 евро" "Медведев: Цените на газа ще останат на много високо ниво за европейските потребители" "Медведев с мрачна прогноза за ръст на цената на газа в Европа, удря…" "Медведев поздрави "прозорливия" ЕС за рекордните цени на газа"

Цената на газта се вдига - ЕС умира! Цената на газта пада - ЕС умира! Русия се разформирова като държава - ЕС умира!!! Да, добре. :))) п.п. Аз тука ще страдам в немскаат рецесия, а вие се радвайте на руския възход. Ама в русия, ако може. :)))

Не, бе, келеш :D Нищо не си разбрал - цената отива нагоре и затова ние твърдяхме, че ще удари европейските икономики. При липса на сериозни доставки към Европа, да започне да пада цената, означава, че търсенето е намаляло, следователно европейските икономики са били тежко ударени. Седи си в Германия и се радвай, през това време гледай, как всички големи производства се изнасят в САЩ, където са по-добре осигурени с енергия. Някой ден дебилите ще разберете, че най-големият враг на Европа винаги са били САЩ и Англия, но ще е късно.

Ай Ся

Ми не бе, не означава че са тежко ударени, като има ръст от 4%. Означава, че са намерили алтернативи и бизнеса се преориентирал.

$39.65 * 10.55 = $418,31 за 1000 куб.м. = €389 / 1000 куб.м. С други думи, при силно намаляло търсене, цената пак е доста над тази от преди санкциите. За справка: Ние купувахме газ на около $270 за 1000 куб.м., т.е. 30% надолу. Немците купуваха на €160 за 1000 куб.м., т.е. 59% надолу, а ако беше заработил СП2, щеше да е €120, т.е. 69,2% надолу ... Въобще, прекрасни времена в Европа ... Франсетата са луднали и вече 4-та година не спират да протестират. Немците засипаха руския танк с цветя. Самите те протестират. В Нидерландия има масивни протести вече много месеци наред. Прекрасно, просто прекрасно ...

Французите проестират срещу пенсионата си реформа, или ти знаеш друго?

Жълтите жилетки за пенсионната реформа ли протестираха? Май ти е къса паметта, а? Щото те не са спирали, западналите медии спряха да ги отразяват. Те не са спирали, само добавят още поводи за протестите си.

Немците не са засипали руския танк с цветя. Един немец не познавам, който да подържа руснаците. Знам, няколко руснака на които им е нудобно да кажат, че са руснаци. Разбира се, аз познавам предимно свестни хора. Със задници общувам предимно тука.

Странно, чак по нашите новини показаха кадрите с танка и как немци поставят цветя. Но, вие козяците явно живеете в алтернативна вселена, в която укрите победоносно отстъпват, мачкайки милиони и милиарди руски войници ...

В гриндър няма да намериш от тези германци, не се тревожи. Стой си вътре и чакай на зелените с прекъснати образования

Имало е времена, в началото на 2000г сме купували и по 650$/1000м3.

Ти от коя фабрика за руски тролчета педерастчета тролиш сега ,от тази в ленинград (кръстен на сифилистика илич олянов) или в тази в европейска и натовска Варна?

Имаше избори преди 3 дни. Джендърите ги отнесоха. Новата партия на земеделците печели и ще преразпределят парламент и правителство

Когато започнаха санкциите цената на газа беше 20 пъти отгоре тази цена, газпром започна още откъм 2017 да вдига цените даже през 2020 трябваше да ги намали с 40% понеже от Европа им скръснаха със зъби и заплашиха със арбитражен съд, даже малоумният винету бибитков се биеше в гърдите как бил намалил цената на газа... или това нещо го забравихме?

Мевероятно намаление! При цена 300 в пика, сега е 40. Добре изглежда, стига да неброим цената година по-рано, когато беше 20, т.е. поскъпването е двойно!

Пък при бай Тошо колко евтина беше газта! Пък и ти беше млад и глупав, пък сега вече не си млад... :))

Явно не сте схванали картинката ... Цената пада, защото хранилищата са пълни, но вече няма заводи които да го ползват, никой не го иска! ... Това е очакван резултат от вихрещата се вече стагнация ... Рецесия му викат запознатите! Написано е даже в статията, това ще завлече още банки и валутите ще рухнат ... Както казва Народа, внимавай какво си пожелаваш, защото може и да се сбъдне! ... Честито на Гейропа, или Еврогея по народному ... Това което комунистите постигнаха за 45 години, Еврогея го постигна за 30, направо преизпълниха петилетката!

Глупако, при рецесия има оптрицателен БВП. Айде сега ми кажи кои западни държави са с ореицателен БВП? Марш в пРоссия!

Уж газът поевтинява, а сметките на отопляващите се с газ - високи.

Някой питаше за Путин къде бил? Ами в момента вечеря и си хортува с Големия китаец. Американците и техните близачи ЕС газ пикаят и пътуват на хуй... ха ха ха ха

Много е зле в Европа! Мерцедеси, беемвета ,Фолксваген и и заплати по 3-4 хиляди евро! Чекай да загинеме!

Не важно каква е заплатата, а какво купуваш с нея и за колко стига.. Колко до Мерцедес и БМВ у нас в циганските маали е пълно с такива а такива карат и разните джагали в Германия.. Голям пример, няма що.

Медведев нЪли разправяше за цени от 5-6000$?