Коментари - Природен газ за България: пред края на стари и на прага на нови зависимости | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека има повече конкуренти на пзара, така цената ще е по-ниска. Надявам се да не сме зависими от никого и да избираме този доставчик, който предлага най-ниска цена. Така ще могат и повече хора от твърдо гориво да преминат на газ. Нека българските политици, помислят за нас потребителите в икономически аспект, за околната среда и бъдещето на обществото като цяло.

Американците си постигнаха целта - да не сме зависими от руския газ, а да сме зависими от техния. Нещо повече - цяла Европа да е зависима от американския газ или поне да плаща за него скъпо. Върти ми се в главата за един виц за социализъм по времето на капитализъм, когано луната решила вече да не е сателит на Земята, а да стане сателит на някой от по-далечните, по-студените, но и по-богатине на газ гиганти и премеждията, което имала по време на смяна на орбитата си по която да се върти и то така, че лицето и да е все обърнато към хегемона.

_stankow

Да, съгласен съм, ще плащам колкото му кажете. По-скъп газ от отвъд океана, повече посредници. Не е важно какво ни е на нас, важно е на Америка да ѝ е добре !

Автора е забравил да пише освен ,че руснаците ,,спрели,, няколко газопровода си взривиха сами северните потоци .

В резюме: никой не знае какво ще правим и как ще си решаваме енергийните проблеми. Единственото сигурно нещо е, че не трябва да внасяме газ от Русия. Добре, ще се успокояваме с тази мисъл.

ОТ ЕВРОПУМИЯТА!!! Те ни накиснаха така,а пропагандните им медии обвиняват Путин!

А с петрола какво става ? ЕС не копува от Росия а от трети места ! Щом е смеси няма проблем ! 90%Руски добиваш 10% демократичен и балъците в Европа плащаме на посредници и пиявици !!!

Толкова сложни изречения,че автора забравя мисълта си и се отклонява от идеята си! Каква е целта? Манипулативна ,историческа или объркваща. Живеем днес ,към 8.02.23 год.и важното е какъв микс с крайна цена ползват потребителите. Всичко останало ,което се пише не интересуват потребителите.Ние потребителите ,няма да се явяваме на изпити по политикономия,за да защитаваме нашата икономическа подготовка. Ако dir.bg има такива функции да информира и политизира ,чрез такива методи,това е минал период.Не го препоръчвам ,а и малко е натрапчиво??

То просто няма друга възможност - руски газ, но от посредници!

С неруския петрол и неруската газ става както с вебългарското оръжие за Украйна. Ето как вдички уж са притеснени и разтревожени, но са доволни. Кофти, кофти, ама кеф. То в природата и икономиката празно пространство няма. Празно пространство има в главите на политиците. И с това празно пространство те се афишират и се натискат да управляват /най-вече парични потоци към джобовете, саковете и чантите си/. К'во става с откраднатите от магистралите пари. Или да минат изборите и тогава ще се решава. Да не се пречи на крадците да се кандидатират за депутати, да не им се пречи да сформират правителство и да узаконяват кражбите си, калинките си и да приватизират границите на България с лаборатории, гьолове и пр.

През 1964 год.др.Брежнев забранява на НРБългария да има собствени производства на петрол и природен газ.Спират проучванията на територията ни и сега се вижда че ,имаме доста неща .

А от 33 години насам, след като живеем в свобода и демокрация в условията на див капитализъм, какво ни пречи да правим изследвания и да добиваме това за което намекваш?

_stankow

>>>През 1964 год.др.Брежнев забранява на НРБългария да има собствени производства на петрол и природен газ Господ каквото е "забранил", никой генерален секретар на ЦК на КПСС не може да забрани ... :) >>>.Спират проучванията на територията ни Спират, защото завършват. Каквото може да се изследва (а България е малка страна, не е като Сибир) е изследвано. Има малко нефт при Долни Дъбник и Тюленово и това е. Газ и толкова няма. >>> и сега се вижда че ,имаме доста неща И къде точно ги виждате ? Откъде се появиха ? Или са се образували нови находища от 64-та досега ?

Ето как нашите приятели от Съвета на Европа, в нова резолюция, ни обясняват, че няма проблем с българите в РСМ. Случайно ли пропускат нещо, нарочно ли, или просто ни нареждат да си затваряме устата и да не си търси повече правата: https://www.youtube.com/watch?v=kPQhCKd9V-k

Блажени са вярващите, че в еврогея няма да има руски газ. Трябва да си безкрайно тъп гъзолизен и дупедавец, та да си мислиш, че от на майка си Футката ( от над 15 000 км.) от великата Хамерика, ще дойде по-евтин от руският газ.

Колко много лъжи, увъртания и вода от 10 кладенеца заради това, че са подлоги на ЕС и на американците, продават и ограбват собствения си народ

Абе вижте сега пичове, много е просто. Амам акции в американски газ, не малко. Бях на загуба 50% ама като взривиха северен поток ги продадох почти без загуба. Нали схващате? Сега пак са надолу та мисля да купя, европееца ще киха кинти за прескъпия ми газ от САЩ. Сега като натиснем и Иран нали се сещате, че газ от Азия няма откъде да мине за Европа ако се сбият Армения и Азербайджан. И ще продаваме на двойни цени за Аналенка и гинеколожката. Ха честито и мерси за баницата.

Една торба лъжи и усукани полуистини. Няма азерски газ, азерските находища не произвеждат обемите, необходими за вътрешния им пазар и по договорите за износ. Очевадно е, че купуват газ от руснаците и го препродават.

Киретата си напълниха джобовете, а сега тримата балъци от ИТН ще духат супата.

Журналистката написала истината вероятно ще бъде уволнена!!! ..... Фактите: Всичко това доведе до 4-5 пъти увеличение на инфлацията спрямо нивата от нивата на февруари 2020 година. Към края на 2022 г. имаме 4 пъти увеличение на цената на природния газ, 6 пъти увеличение на цената на електроенергията... Санкциите срещу Русия ни направи зависими от САЩ бедняци.

Демократичния скъп газ топли по-добре :-).

По забранените от ЕС руски ТВ,че Русия смята да закрие Лукойл, заради лековита на единици. Това никой и никъде не го коментира. Какво ще стане ако руснаците се оттеглят от Лукойл или ще го закрие. Май лудите се наиграха

Дрън дрън дрън, отново внушения на Дир, подплатени с рубли разбира се.

И що ли прескачаме доста неща.. Ами като сме почнали "ако върнем лентата назад до 2016 г., 2015 г." Да почнем от 1998-99-та година. СИН ПОТОК.. Как отказахме срещу 300-400 милиона долара да имаме тръба с 36 милиарда на година не само до Турция и Гърция, а и до Сърбия.. Пък да спомемен и 2012-та година. Когато Бочкото ни уреди с "най-ниската цена на газ, за страна, която не инвестира в руските газови нафходища. Като Германия например." А и ЮЖЕН поток да споменем - как Лилито Отличничката му фърка до Анапа за първа заварка. Че и пред тръбата със знамето на ЕС подпис турна. Да поменем и заупокойната молитва на НАБУКО. Щото и тя в София са случи. Евробанкерите го погребаха с мотива - за толкова голяма тръба в региона НЯМА ГАЗ. И си дадоха парите за ТРИ пъти по-малката тръба ТАП за газ от Азерия. Па да споменем и как наш Бочко в ЕС гЪзови тръби по картата на Европа чертаеше. Ама Юнкер не ги даде на експертите си. А хъбчето му Балканче го закова като КРАЙНА, а не начална точка по тръбата ТЕСЛА. И ни делна с теслата.. Зеабравихте ли, че ЕС ни даде пари за първата ни връзка с Румъния за посока - богатата на бедни газови находища България към богатата на газ Румъния. Та чак Дунав от смях зва пъти отнесе тръбата в делтата си. Пък и открихме и едно ново находище - ала Чирен, в ДЕВЕНЦИ Плевенско. Но и думичка за него да сте чули от 2012-та досега? А как щяхме още от м. АВГУСТ 2016-та от Хан Аспарух в Черното море да изнасяме газ и нефт за Европата? Истината е, че с нашичките 3 милиарда куб.м на година сме прашинка на газовия пазар. А геостратегическото ни положение никой не го иска и всеки ни заобикаля.. Щото ние - не тулупите и матряла, а УЖ политиците ни превърнаха Турция в новия хъб на Европа. Още от СИН поток..

Не знам колко глупости ще ни изпишете, продажни медии, но миналата година плащах 250 лева за отопление с газ, а за януари сега сметката ми беше 500 лева. А двойно заплатите никъде не са вдигнати. Единственото, за което се моля е да има нов народен съд и всички, които продадоха интересите на българските граждани, да виснат пред парламента един ден.

Нали гласува за юмручето на РРадев, За ПП, за ДБ... Сега що ревеш че газа ти е скъп?

Благодарение на герб, Бойко подписа да няма договори, а да се купува на цени от борсата.

Бе навсякъде е така, народен съд няма да реши проблема. Аз тука дето бера броколи и кейл, за двустайното бунало дето съм под наем плащах 65 паунда месечно за газ и ток и акаунта ми беше на кредит сега плащам 250 паунда месечно и акаунта ми е на дебит, а шефа продължава да си ми плаща същите пари на касетка броколи, и Шел оня ден обявиха , че са генерирали рекорни печалби в историята от 40 милиарда долара

Шилo

Тази статия е част от координирана атака на Газпром срещу България. Няма нови зависимости, има глобален конкурентен пазар, в който Газпром няма да участва още много години.

Шило

И, кои са в "конкуренцията", че ми стана смешно!

Нещо не си разбрал....проблема не е в "конкурентен пазар" а в цената и количеството газ на пазара.

Да не си на белото на Зелю?

как квичат гладните рубладжииски тролове.. а ние се кефим на тяхното квичене на топло пред монитора с ракийка,мезе и пред камината.ха.ха

Шило

само за бутилка ракия ли изкара днес?

ако ти кажа ще искаш да ти плащам да пишеш против Путин и Русия.. ще ме вкараш в грях- на курви не плаща..ха.ха

Е, как квичат... Ами така! https://www.nenovinite.com/storage/news/81/15081.jpg?rev=1675861305

Историята и животът са показали и доказали,че колкото сме по-далече от Русия,толкова по-добре.При положение че Русия все повече се превръща в Руслямистан,то наистина трябва да се пази сериозна дистанция с новите фашисти-комунисти/ислямисти.

Обратното е, историята го показва

Докога ще ни пробутват многознайковци, които ни агитират да не предприемаме действия за строеж на инфраструктура щом нямат лична далавера, с аргумента че щяла да се ползва неефективно? Защото преди 10 години някой като него е сметнал, че не ни трябва инфраструктура от такъв тип и естествено няма много консуматори. Като че ли лятото не работят производствени мощности консумиращи природен газ. "Тези инвестиции, както и да ги погледнем представляват нови неефективности в системата. Защо неефективности - защото това увеличават инвестициите в инфраструктура, която досега не беше нужна. Тоест ние досега нямахме нужда от тях, а в един момент се оказва, че са нужни. Влагаме пари в нещо което няма да се използва пълноценно през цялата година на пълни обороти", посочи той, давайки пример с магистрала, която обаче ще се използва само през лятото." Добре де как ще обясни продължението на Турски поток, финансиран изцяло от нашия джоб, който не ползваме нито зимата, нито лятото? За сметка на това едва наскоро беше завършен интерконектора с Гърция, който е започнат по рано от Балканския поток на Путин, но по него тече газ не единствено от Русия

Ще видите вие зимъска.. който не лиже задника на Путин ще стои на студено.. няма да има руска газ... а само американска..ха.ха

Ако трябва от Юпитер ще внасям гас руските лайна ще ги оставя да умрът от глад

Елементарно съждение, като съжденията на повечето от ДАЙ Бг. Дори и проста булева логика не може да го потвърди.

Автор - Маринела Арабаджиева. Който иска - да чете. Случайно в по-долните коментари клакьорчетата като Шило са се активизирали. От мазето на хотела. Дано поне на вас да ви е пуснала газ....да не сте на студено.

Шило

Не ме мисли, мисли за дупето си и джоба си.

Шило

Не съм го гледал, но определено не е.

Шило

Мдааа, минахме към нидерланската борса и хоп, газа поевтиня- от 300 долара за 1000 куб. мента, та на 1500-1800 долара за същия обем!

Ти колко газ потребяваш? Или си производител.

Шило

Газът само за отопление ли се ползва бе, тъпак? Изказа се. А, на пролет, като земеделските производители тръгнат да купуват тор, да видим, на какви цени ще е. От там и по веригата, докато стигне до тезгяха.

Рушкия е минало.Африка Кенъда Аустрелиъ Близкия Изток са фрашкани с ресурси.Пълна изолация на руските лъйна

И като са "фрашкани" ще ни ги дават без пари ли бре? Африка е купена от Китай......

Дааа, те ще им го върнат. Много скоро ще им го върнат, ама по друг начин! Ама за какво им е един климатичен балон на китайците? Нямат ли друг?

Не щеме ний рускои газ , не щеме ний рубли, а искаме свобода, човешки правдини! Напред! Напред! Напред да вървим! България от руско робство да освободим!

Да мръзнем ний, но на фоннещоси да угодим.

Те руснаците не дават, така че искаш-не искаш.....никой те не пита.

ха ха ха .. ами нека си го завират и да си го държат тая руска газ..ха.ха.ха

Щерев турбото е минал на минети, нЕма пАри зи пилети!!! Топла чорба.......

Щерев отново е пушил соросоидна марихуана

Каквото и да говорят, използването на природен газ в България вече е нерентабилно! Доскоро това беше най-евтиният енергиен източник. С доброволният ни отказа да купуваме газ директно от "Газпром" обаче, това вече не е така!

Излезе статия как краварите гръмнаха северен поток с норвежка помощ.

не бе! пиян руснак от рибарска лодка изхвърлил празна бутилка от водкла и тя нарязала газопровода! доказано е и научно и експериментално!

положението с газа и нефта и дървата и въглищата е ясен: 1/ внасяне от русия 2 разработване на собсвени находища 3/ нищо от америката 4/ незабано екстрадиране на евро-атлантици, на западните агенти и зомбита но това е голяма тайна! никой не го знае! никой не може да ги изчисли! нали така, а?

А е много просто: неть рубля, неть газа!

Държава, която няма даден ресурс винаги ще е зависима от някоя друга. И тази зависимост трябва да се определя от изгода, а не от политически прищевки и антипатии на шепа така наречени лидери.

Господата експерти и политичета знаят ли, че газа се нагнетява и при определени обстоятелства е взривоопасен и гори ?

некой нещо да ртазбра от целата статия освен че пак ще ползваме руската газ ама вече през демократични посредници и цени

Точно така. И това е хубаво, защото никой посредник не може да ти каже сега или почваш така да правиш, или ти спираме газа. Свободата си има цена. Ако нямаш нищо против да изпълняваш нарежданията на мацка, чемодан и знаеш.