17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами като вече и магазините втора употреба издават касови бележки ти какво очакваш красавецо?

Добре бе - по-високи цени -> по-големи обороти -> по-големи данъци. То оставаше при тия вдигнати цени на всичко да събирате и по-малко данъци! Елементарно, Уотсън!

Когато и на сергиите по пазарите почнат да ти дават касови бележки още повече ще се дигнат приходите.

Все още липсват едни 1,5 млн. лв., които шефът на НАП дължи на държавата.

Там е работат че данъците особенно този за печалба се плаща за деклариран приход за 2020 г. Останалите данъци са ДДС, който е в крак с инфлацията. Скъп бензин скъп ток ... само от това като си хванат ДДС и идват тези пари. ДДС крадеца обаче и дума не обелва по темата ... всичко е негова заслуга.

Сега с тези спряни проекти за инфраструктура, спряна дейност на строителните фирми и занемарени субсидии и еврофондове за възстановяване ... нека да позная какво ще събират за 2021. Дръжки! Пак не е ясно като има толкова повече приходи за какво са им били заемите които теглят през седмица?

Сравняваш 2021 година с 2020 когато половината държава няколко месеца не работеше. Голямо сравнение.

Тоя колорадски бръмбар каква добра работа им върши .. Рашков съвсем законно придобил 19 апартамента 2019 г. Дали ако не висеше с такова явно ДДС престъпление достояние на цялото общество щеше да е толкова всеотдаен?

да оправим първо чекмеджето а, пък после другите

Само че авансовия данък се определя на база 2019, една от силните години за бюджета. Ако този платен в 2021 беше на основа 2020 нямаше да имат такъва постъпления. В гадната 2020, и донякъде 2021 да прибираш от бизнеса оборотни пари като за охолна година е недалновидно, да не кажа друга дума.

Апартаментите са Рашков са по линия на брака. Пише го с големи букви в декларацията му. Жената му е нотариус. За нотариусите апартамент на месец е нормална норма на печалба. Няма да мине опорката. Прокуратурата нали е тиквена? Те що не виждат проблем с това?

интимната играчка на черепа - събирач на данъци- майтап

А чекмеджетата са си един елементарен компромат за дебили, които явно са мнозинство в територията. В каква смислена дискусия може да го ползваме този компромат на организираната престъпност освен в клишетата и партенките на мунчо? В крайна сметка да нямаш изпрани пари след 12 години явно не си много добър в краденето. Рашков има 19 апартаменти явно много добре изпрани. Със сигурност е много по добър. Както и тоя откраднал е 1.5 милиона без да е направил закононарушение. Дръжте си ги и със здраве.

Разбира се че ще пере парите си през жена си. Както казах законово всичко е точно. Има много начини. Но е малко странно че някакъв на държавна работа има 19 апартамента. Мани ти това с нотариусите ... познавам нотариуси без 19 апартамента.

По големи дебили от тези, които вярват на Бойко и крадливата му дружина няма. По гнусни и продажни от техните тролове също.

Смешна опорка да оправдаят назначението на човек ощетил НАП с над милион за директор. Много ясно че има по голяма събиаемост, всички цени са нагоре.

Има магазини втора употреба, които ВИНАГИ са издавали касова бележка.

Заслугата не е на НАП. Високата инфлация вдига данъните приходи. Защо тогава правителството тегли кредит по половин милиард всеки понеделник?

Имаш магазин - чукаш бележки. Иначе ако те хванат няма да имаш магазин. Първа, втора употреба - няма разлика.

Като събират повече данъци от Бойко, да спрат да теглят заеми и да умуват как да вдигат данъците. Хич не им се връзват твърденията действията.

Що? освен приходите растат и разходите, а бюджета още от Боко е заложен на дефицит от 5 млрд. А тея пък вдигнаха пенсиите със 120 лева - само това са още 2-3 млрд

Ами пандемията изкара на светло някои обороти- много се вдигнаха дистанционните покупки и плащането на ПОС. Като няма кеш, по-трудно се укриват оборотите. Освен това някои хора от засегнатите браншове почнаха да ги осигуряват на действителната заплата, щото иначе получават едни смешни левчета помощи. А пък и с повече приходи трябва да се търсят и повече разходи, за да намалее данъка ;-)

Добре, де, този от НАП за идиоти ли ни смята..? Миналата година заради COVID-19 икономиката се срина. И тази година, когато бизнесът е по-добре, Спецов само се хвали на ляво и на дясно. Да даде сравнение, спрямо 2019 г., а не да ни хвърля прах в очите...

Трябва като фирмата е семейна има 1-2 работника от семейството процента данъци да са по малки.

Нормално е с увеличаването на цените да се увеличават и приходите в НАП

За това си прав, но според мен това е между 25 и 35% от приходите. Има и друго, но ще стане ясно, като публикуват отчетите.

Не мога да разбера, защо едно СД да има привилегии пред Юридическо токова. Ако е занаятчийство посочено в закона то има привилегии. Не разбирам логиката Ви.

Новината се съобщава сякаш е нещо хубаво. Не, не е. Колкото по-малко харчи държавата - толкова по-добре, защото данъците ще са по-ниски. Въпроси: 1) Какво ще стане с "повечето" пари? Пак ли държавата ще ги харчи ударно в последните дни на годината или ще направи нещо смислено с тези пари? 2) Защо се вземаха заеми последните 2-3 месеца, след като очевидно приходите са били повече?

Мноко резонни въпроси! Защо взеха 3,2 млрд. заеми крадците номер едно?

Купени всички през 2019.За една година. Вервайте идиоти. След 800 дни ще литнем. Пак вервахте. Мазохисти.