През юли България ще е в "чакалнята" на еврозоната

Бюджетите са ни на излишък, ръстът на контрабандата е под 5%, безработицата под 5%, аргументира се Бойко Борисов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е честито. Тръгваме по пътя на Гърция. Какъв е този зор да си се прецакаме. Поредното дърво което ще изядем.

До поддръжниците на ЛЕВА. Сегашното ни фискално състояние е пълен абсурд. Направо се чудя как България оцелява финансово. Ние сме в хроничен недоимък на пари за болниците, учителите, пенсионерите, полицията, армията,-а бе дантел марка сме и това се дължи двойната парична система. От друга страна, пък ако се откажем от валутния борд, пропадаме безвъзвратно, тъй като руската агентура е буквално на всички нива. Министър председател на БЪЛГАРИЯ в периода 1950-1956 г. е полковник от НКВД с псевдоним Спартак. Става въпрос за сатрапа - вълко червенков. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Цялата ни държавна структура е окупирана от руските \"спящи клетки\", единствено ген. Б. Борисов успя да пробие ограниченията с хитрост, защото го подцениха интелектуално него, а и БЪЛГАРСКИЯ НАРОД е умен и мъдър. Освен това, честно казано имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух....

Защо Полща,Унгария,Чехия и тъй нататък не напират за Чакалнята на Еврозоната,а ние точно обратното...........не го разбирам това.......

Валутният борд е котва по време на буря, да не те завлекът вълните върху скалите и разбият кораба, но след това с котва не може да плуваш напред...Засега бордът ни пази от ЛЮБИМИТЕ БРАТУШКИ, но КТБ отиде зян, а какво щеше да ни се случи без борд, знаем от „управлението” на лебеда от БСП...

С въвеждането на Евро в България на "братушките" ще им се разкатае мамата, а те са злобни и отмъстителни и ще берем с тях ядове...

тогава вече ще са останали 5 милиона! 2 -пенции,2 -мангал и 1 - държавни служители!!!

Чувам, че ще въвеждате еврото..?!Ако стане , ще е по-трудничко да фалираме банките като дойдем на власт,...но не е невъзможно, имаме вече натрупан опит.Ама Корнела още се тутка, още сме опозиция, а ръцете мен вече ме сърбят от нетърпение...

Най-бедни в Европа са държави минали през социализма. Колкото по развито е било социалистическото общество, толкова по-бедна е държавата с мрънкащо и квичащо за права население. Ние, под мъдрото ръководство на БКП(не на бай Тошо, както се опитват да ни внушат) бяхме опряли в Зрялото социалистическо общество ама те сами го прекратиха това на 10 ноември.

Имам усещането, че Борисов и компания живеята в друга реалност. Аз навсякъде виждам бедност, престъпност, корупция, далавери и непрестанно бягащи млади , а и не само млади от страната. Борисов обаче говори и вижда друго, не днам защо и как го вижда но при тез хвалби просто....нямам коментар повече.... А, само да вметка и да попитам властта, абе г-да управленци абе като влезнев в ЕЗ какво се случва с нашите майки и бащи с по 100 евро пенсия в момента? Те какво, да почват да си поръчват ковчези на промоция ли или да се надяват на празни приказки и залъгалки за наивници???

Каквото се случва и сега. Влизането в Еврото няма да промени цените и разходите. Всъщност цените може и да паднат, че са по-високи отколкото другаде.

Така си мислиш. След 1 година цените ще са скочили. Този който печели по 1 лев сега е ок. С еврото ще е 0.5 това ще му се стори малко и на по късен етап ще е 1 евро л, но доходите няма да се променят. И въпросът е кой е прецакания?

Ти явно живееш в някое забутано градче, до което няма и свестен път, защото асфалт не се яде. В България има вече много млади и образовани хора с добра работа и доходи, ама затова трябва да си положил труд, а не само да се мрънка!

последни данни на НСИ икономиката на България е структурирана от 67% услуги, 28% индустрия и 5 % селско стопанство ...От това се формира БВП , с който Боко се хвали... Всеки икономист знае, че услугите на практика водят до изкуствено "надуване" на БВП... Ако произведеш една консерва за 50 ст, 5 посредника си я препродават и на пазара излиза на 3 лева, това не прави действителен ръст в икономиката...(защото посредниците с получените пари отиват и си купуват яхти произведени в чужбина)... Единствената полза от услугите би била , ако се прибират пари от туристи -чужденци, което в България е нищожен дял ! Засега ние си надуваме БВП като си "услужваме един на друг"....и си препродаваме една и съща консерва...!

Във всички високоразвити държави, процента на услугите и индустрията е сходен с този в България. Най-бедни са държавите в които селското стопанство е висок процент от икономиката.

Важно е на кои услуги! Ако е на тези с висока добавена стойност - да. Но у нас специално, не е съвсем така. Там, където имаме услуги с ВДС, те се осигуряват от чужди компании, стъпили у нас чрез съответните фирми, но изнасящи печалбата си към компанията майка в съответната държава. Ако искаш примери, гледай какво става в енергетиката, банковия сектор, горивата и др..

Не бе, Баценка, през юли евентуално ще сме в "Чакалнята на чакалнята", която създадоха специално за нас. Тези повторения на действията обаче, Баце, станаха запазена марка на управлението Ти като цяло, и това трябва да ти подсказва нещо... На мен специално, като обикновен гражданин , ми подсказва следното: - ремонт на ремонтите - защото сте крадливи и зависими от олигарсите, които създадохте; - поправка на поправките - защото сте некомпетентни и зависими от явни и не толкова явни политически партньори; - чакалня на чакалните - защото сте корумпирани и не ви вярват!

Когато говорим и пишем по темата евро или лев, често забравяме, че заради валутния борд, левът е лишен от характеристиките на самостоятелна валута и по-специално от възможността да се ползва като финансов инструмент за влияние върху конкурентността и състоянието икономиката. Тук има хора, които компетентно могат да обяснят и обосноват тезата, че в момента левът не ни носи никакви предимства. Особено важно е ако някой разкаже каква ще е съдбата на резерва, който днес сме длъжни да държим в чужбина и който е над десет милиарда лева, ще намалеят ли лихвите по кредитите заради елиминирането на валутния риск и други скучни финансови въпроси, които обаче са по-важни в дългосрочен план от увеличението на цените на стоките. За това, последното всеки може да пише и то интересно, но би било по-полезно да прочетем отговори по предходното изречение.

За лихвите е нужно да хвърлим само един поглед на юг: след влизането на Гърция в еврозоната лихвите действително паднаха, но все пак бяха малко по-високи от в Германия и Франция. В резултат в гърция влязоха огромно количество капитали, които обаче не създадоха производствени мощности, а единствено един огромен кредитен балон, след чието пукване страната близо десет години е поставена на колене, по-голямата част от квалифицираната работна ръка избяга, а дългът и до ден днешен си виси като дамоклев меч( сега просто го реструктурираха и отложиха във времето). Сега, нека погледнем България и да видим лихвите ли са най-големият проблем за бизнеса у нас или липсата на квалифицирана работна ръка и повсевместната корупция и продънена съдебна система? И дали приемане на еврото може да реши тези проблеми? Щото аз твърдя, че колкото влизането в ЕС ги реши, въпреки обещанията за това, толкова и отказа от лева ще помогне.

Унгария - средна заплата 1400 евро, никой не се натиска за еврозоната. България - средна заплата 560 евро, една шепа предатели квичат до небесата за еврото и отказване от един от малкото ни останали национални символи - лева. Да излязат всички специалисти и да обяснят защо страни като Полша, Чехия, Унгария, Румъния и т.н. изобщо не поставят въпроса за влизане в еврозоната, само у нас пак ни пеят приспивната песен, че с еврото ще цъфнем и вържем. Защо същите тия спецове не говорят, че благоденствието е правопропорционално от работеща съдебна система, суверенна власт и т.н. характеристики, които привличат чуждите инвестиции много повече от някакво си евро..

Заплатите в Словения, Словакия и Естония са по-високи от тези в Унгария, и всички те си имат евро.

През Юли , но коя година? Има голям излишък, но пенсионерите мизерстват. Заплатите на най-ниско ниво в сравнение с ЕС. В пъти има разлика на заплатите в столицата и провинцията. Младите хора бягат в чужбина или са на гурбет. Квалификацията на кадрите е на дъното. Мрачно, но горчива истина. Ако въведем еврото, ще е третата най-голяма грешка в най-новата ни история след влизане в НАТО и ЕС.

Колосален успех на правителството на д-р Борисов в затвърждаване на финансовата стабилност и борбата с организираната престъпност, корупцията, контрабандата и по всички фронтове на сблъсък с жестоките последствия на предходни престъпни комунистически управления по пътя на възраждането и възхода на България! Благодарни сме, гордеем се с вас и ГЕРБ!

Ураааааа !!!!

като теб по соца ги имаше много...Редяха думи, на които и те самите не си вярваха...

АБЕ КАТО СМЕ ТРЪГНАЛИ ПРЕЗ ПРОСОТО ЩО ДА НЕ КАРАМЕ И ПРЕЗ ЖИТОТО. НИЕ ОТ ГЕРБ НАЙ ВЕЧЕ ТОВА ГО МОЖЕМЕ .

Лъжете като дърти цигани.Не ви вярвам и на йота и ми писна от лъжите ви.За 40 години комунистите не успяха да ме направят член на БКП, нооооооооо вие/ГЕРБ начело с пожарникаря-пъдар и физкултурника/ за има-няма 10 години насила ще ме накарате да гласувам за БСП.

Странно е това бързане. Нито Чехия, нито Полша, нито Унгария си смениха валутите. Словакия прие еврото и хората не са много щастливи. Да за някой хора ще е добре, но определено за държавата като цяло не е добре да губи и тази си независимост. Производителността на труда е много различна в държавите, с които ще се съберем. България ще загуби още една възможност за маневри и перманентно ще остане на опашката в Европа (то не че с тази демография и емиграция нещо друго я чака)

Да свалим за малко розовите очила през, които гледа всевишният - население под 7 млн, от които 1,5 млн цигани повечето, от които под 30 годишна възраст, необразовани на помощи, детски и всякакви социални придобивки, 1 млн. пенсионери с пенсии около 100 евро, 2 млн. от т.нар работещи бедни със заплати 250 евро, половината фирми в България са пред фалит. Ако това е критерии за приемане на еврото по-добре да си слагаме бесилото защото това ще е бавна и мъчителна смърт за всеки средностатистически българин. Гарантирана инфлация от 50 % още първата година от приемането на еврото.

Инфлация в Еврозоната???? Свали си тъмните очила на слепец.

Българите сме много тъпи явно.... 30години сме чакали пред чакалнята.... сега не се знае колко ще чакаме в самата чакалня....... Чакане му е майката....

Народен съд трябва пак да има за политиците унищожили държавата ни!!!

Тънем в разкош гн. Тиквоний!!!!.... от спа процедури нямам време да си ям хайвера.....

В Европа има 56 държави, 28 са членки на ЕС а евро се ползва само от 19. Явно не е чак толкова хубаво да нямаш собствена валута

Че ние да не би да имаме? Валутния борд е равнозначен да нямаме. Хубаво е да имаш собствена валута, но трябва да имаш развита икономика и банкерите да не много корумпирани.

Защо просто не го приемем като Черна гора която дори не е член на Евросъюза но си го прие и толкоз.

Всякакви светила икономисти обясниха, че на България не и е нужно еврото, ама не, нашенските политици даже се гордеят с приемането му... Когато в Германия приеха еврото, заплатите се преизчислиха по курс 1:1,93 и намаляха наполовина, докато цените в магазините останаха същите, само че вече в евро вместо в ДМ. Покупателната способност на населението спадна наполовина, спестяванията вече имаха половината си стойност и народът пропищя. Оттогава Германия има изключително висока конкурентноспособност на европейския пазар - висока производителност + относително ниска цена на работната ръка = нисък "cost per piece". Да, но това е една индустриална държава с огромен износ, докато в България , където на практика нищо вече не се произвежда и икономиката се базира предимно на сектора на услугите, народът ще гризне дръвцето...

Явно живеем в паралелна реалност с ББ. Аз виждам бедност, самоубийства от безисходица, масово млади хора напускат държавата, корупция, огромна престъпност , геноцид над българския етност и толериране на малцинствата. ... А уж живеем в една и съща България с него.

..нула миграция..??? Смешник!!! Дали вярва наистина, че някой му вярва.

миграцията е "минус 1", демек почват да бягат обратно през оградата...

"ръстът на контрабандата е под 5%" - :-)

Това е манипулация на дир.

Дай Боже и по-бързо от 2023, макар, че се съмнявам, че и тогава ще стане реалност. Руското лоби в България ще драпа със зъби и нокти да отлага, защото иначе няма да успеят да фалират периодично банките и да източват парите на Българските данъкоплатци. Опорните точки ги знаеме.

Точно така, Бойко! Покажи им какво значи ГЕРБ и истинска демокрация! Никога не сме живяли толкова добре, това комунистите го знаят, но не спира да ги е яд, че хиляди млади, енергични хора, с опит в ръководството на най-високо ниво се връщат в България, защото виждат перспектива пред себе си! Еврото само ще ни приобщи към общия европейски пазар! Точно така трябва!

какви хапчета пиете ?

Май хапчетата са от най-силните :) :) :)

Надявам се, че това е ирония

"Тази година ще финишираме с над 120 млрд. лв. БВП. Бюджетите са ни на излишък, огромен фискален резерв." Бойко, като се е напълнила хазната толкоз, вземете поемете за сметка на бюджета разходите на аптеките за новото оборудване, както и новите касови апарати за малкия бизнес. А също така, най хубавото нещо което бихте направили е да намалите ДДС в хранителния бранш! В Румъния е 9% ! Замислете се ... идват избори!

не само ДДС-то на храните а и ДДС-то на лекаствата а за сметка на това да сложат едно 30% ДДС на хазарта , защото това както алкохолизма е болест

През ЮНИ ша ни пуснат от КИЛИМЧЕТО ПРЕД ВРАТАТА на чакалнята.. Да влезем в чакалнята... Мечтиии, мечти.. Щото според приказките и бълнуванията на Горанча, ний отдавна бяхме вътре.. А междувременно сметени под медийната плява новини от вчера: " Белгийският министър председател Шарл Мишел днес също като австрийският канцлер е представил идеята да бъдат спрени парите от Еврофондовете за страни като България. Трябва да затегнем коланите ние в Белгия ли, за да може такива страни като България да получават средства, за да ги крадат там олигарсите им.".. " Европейската комисия налага още по-солени глоби на България" само с промяна на формулата за определянето им след Брекзита..

Е и какво като чака.Голям праз.Чудо голямо.Е когато влезе Евро то цените ще скочат до небето.Помните ли преди Евро то в Германия глобите бяха 100 марки.След като влезе еврото глобите станаха 100 евро.Да кажете нещо?!.

Това ли искат от Фондация Аденауер, която заедно с фондация Зайдел разпределя отпуснатите от германския бюджет помощи за братските партии... всяка прилика с КПСС е напълно случайна;)

ЗА ЕВРОЗОНАТА, ШЕНГЕН И ТУРСКИ ПОТОК! И АКО ЗАГУБЯТ РУБЛАДЖИИТЕ - НА ВЛАКА И ЧАО!!!

ако вие загубите! На самолета и бай, бай. Зад океана при татко ви Сорос, да ви "гушка сладко, сладко".

"През юли България ще е в "чакалнята" на еврозоната" Където ще чакаме второто пришествие! С тези заплати и пенсии в евро.

Пълен разпад в корумпирана мафиотска държава, в която емигрантите пращат милиарди, за да живеят роднините им, която краде отвсякъде (КТБ), в която престъпниците са в парламента и във властта и се борят за подкупите за купуване на всичко - от камъни и павилиони по улиците до изтребители на двойна цена от САЩ, на които са се нaгъзили и козируват и онези ги крепят на власт. Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

НИКВА ЕВРОЗОНА! СОЮЗ С БРАТСКА РУСИЯ! ДА СЕ ВЪРЖЕМ С РУБЛАТА! КАТО ПРЕДИ 1989. ПОМНИТЕ ЛИ КВО ХУБАВО БЕШЕ ПРИ БАЙ ТОШО? АЙДЕ, ДАВАЙТЕ, УШАНКИ, АМА НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЩЕ ХВАНЕТЕ БАЛЪЦИ НА ТАЯ ВЪДИЦА! БУДАЛИТЕ СВЪРШИХА.

Това с цифрите е изкуствена статистика. Над 2 млн. българи ги няма. Още напускат страната. Как да има регистрирана реална безработица, като работоспособното население е напуснало страната?

И КАКВА МИ Е ПОЛЗАТА - СТАВАМ ПО БЕДЕН КОРУПЦИЯ !!!!!!

Ми да го духаш бе товарищ. Кат' си тъп и мързелив, ще ставаш по-беден.

По принцип съм за ЕВРО ТО но колко тъпи ще да са европейците за да позволят на местните бандити да си изперат мръсните пари ? Наистина ли Европа е готова да преглътне прането на 100 - 200 милиарда за да вкара евро в България ?

За всички които се самозалъгват с това, че приемането на еврото ще предизвика повишаване на цените на стоките ще им кажа една добра новина не само, че няма да се повишат но ще намалеят, особено дрехите и храните, единствено повишение ще има при недвижимите имоти. И ако се питате защо, не си губете времето да коментирате тук по добре в някой форум за домашната ракия. Аз съм го изпитал този процес преди 18 години и то в една от най богатите страни в света, цените направо на половина, по евтино е от България даже и българските стоки.

Винаги е хубаво да започнеш деня с хумор

е, стой си там и не ни залъгвай.

ае пич , ти дане си на щат при Пашата от Банкя бе? 1 час говорене нищо конкретно , една книга написана пак нищо конкретно. Той даже Горанов си призна че ще има закръгляне на цените нагоре , но в каква степен ще е нагоре той не сподели защото просто не е в интерес на ГРОБ. Кажи конкретно за коя държава говориш ? кажи конретно за какви цени на какви продукти говориш ? кажи как цените от местна валута са станали наполовина след въвеждането на еврото и дай примери...! Тука да си плескаш празни приказки нема полза

Да бе голямо намаление ще падне.Я обясни защо цините на ИКЕА в България са по високи с над 50% отколкото на запад.Истината е нас не ни броят за хора. Така че не говори идиотщини.

В таз чакалня де ще сме ние влакове за еврозоната не спират!!! Ще си кесим там доде ЕС се саморазпусне!!!!!!!!

Аз да питам само....за един приятел, де. Господа управляващите питаха ли народа дали иска да влиза в еврозоната и да приема еврото? Защо не направят референдум и каквото реши народът, това. Това е въпрос с изключителна важност. Или пак някой, който има интерес ще ни вкара там независимо дали държавата ще извлече ползи от този акт. Защо други държави не се натискат за еврото а ние ще изриеме земята да плащаме дълговете на византийците, въпреки, че сме най-бедни.

АЙДЕ РЕФЕРЕНДУМ БЕ! МА ДА НЕ ЯДЕТЕ БОЙ 5:0 КАТО С АЕЦА??? ДА СЕ ВКЛЮЧИ И ВЪПРОС ИСКАМЕ ЛИ ТУРСКИ ПОТОК! АЙДЕ ТРАЙТЕ , НЕ ЛАЙТЕ, ДА НЕ СИ ДОКАРАТЕ БЕЛЯ!!ИЗМЕКЯРИ РУСКИ!

Ами да го направим, що не?

бай Миле причината е една има да се разпределят едни 28 млд.евро които обезпечават валутния борд.Това е заданието спуснато отвън.

няма най-после някой нормален да излезе по телевизора и да обясни с думи прости - трябва ли ни Евро или не и тогава да се натискаме за ЕЗ? И да - наистина е много интересно защо държави като Англия, Швеция, Дания и най-напредналите бивши соц. страни не искат Евро, а ние - да?

Никой няма да излезе и нищо полезно и разбираемо няма да ни каже. Виж такива дето ще внушават, че е по-добре да приемеме час по- скоро еврото ще има бол. Ама в какво ще се изрази това по-добре и в какво съотношение ще се извърше смяната на парите едва ли някой ще посмее да го каже! Само празни и общи приказки ще слушаме и то бол. Вероято някои политически и бизнес кръгове у нас ще намажат от цялата тая работа, но народът дали ще има някаква полза от това???

ЗА НАДНИЧАРИТЕ РУБЛАДЖИИ

ТРОЛА ОСТАВИ РЕШЕТНИКОВ, ДРУГИТЕ ГИ УВОЛНИ - ДАЛИ ЩОТО Е КРИЗА В РАША ИЛИ ПО НЕКАДЪРНОСТ? МАЙ И ДВЕТЕ.

Не мога да повярвам колко хейтъри има, който са против еврото. Ако са троловете на Нинова - добре. Но ако вярват в това което пишат - значи сме много тъп народ (материал).

ТОВА СА РУБЛАДЖИИ! МАТРЯЛА НА ПУТИН СЛЕДОВАТЕЛНО.

Защо на Запад никой не знае за такова понятие "чакалня"на ЕЗ.С това управление изпълнено с корупция никой няма да ни приеме в ЕЗ.

Да питам само след като Чехия, Полша, Унгария и Хърватска не са минали на Евро ние от какъв зор да го правим?

След като прилапаха фонда от здравната каса сега лакомо посягат към резерва.

ТЕ И РУСИЯ И КИРГИЗСТАН НЕ СА МИНАЛИ НА ЕВРО. АЙДЕ СЕГА, АРГУМЕНТИ! НЯМА КВО ДА ОПОНИРАТЕ!

не ти схващам логиката. но пък и САЩ, Швейцария и Норвегия също са без евро

Абе я не ни заплашвайте...

Въпрос към Боце простото. За един приятел питам. Възможно ли е в страна в Еврозоната да има 160 Евро пенсия и 280 Евро МРЗ и как конкретно Сикаджията може да живее с подобни пари ?