През 2020: Населението "избяга" от София, Пловдив и Варна към малките градове

В общо 205 общини отбелязват положителен механичен прираст, което е безпрецедентно в новата история на страната

Обратно в новината

Коментари - През 2020: Населението "избяга" от София, Пловдив и Варна към малките градове | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айдеее, заминаха им имотите на лакомниците! Същите лакоми гъзове, дето точат зъби и лиги да пускат вече имоти за продан по за 5-10К евро/кв.м. Кои са лакомниците? Ето ги: строителни "предприемачи", частници-търгаши(спекуланти), банкери, брокери на НИ. А дебилите нека да купуват по за 1500-2000 евро квадрата...

Ако имаше прехрана в северна и североизточна България хората щяха да си стоят по родните места. Но препитание и достойни заплати в тези райони няма. И тая магистрала Хемус вземете я завършете, моля!

Селянииии ша ви ши.а.....ммм мамицата ви . Бак то йор факен хаус уит каус анд чикен СЕЛЯНИИИИИ

По неграмотните драсканици си личи кой е баш селянина. Научи родния си език и тогава пиши в коментарите, Простьо.

Аз пък избягах от България преди повече от 10 години. Мислех да се връщам, но откакто мутрата Радев и хунтата взеха властта, ми се изпари всяко желание...

Явно и по боково време не си изгарял от желание да се върнеш. Уж Боко разправяше как напирали на тълпи да се връщат в тиквокрацията.

Az envistiraah sas edin moi Partner ot Finlandia i iskupihme nat 50 imoti okulo Viliko Tar. Smolen i Bal4ik.

Гошям отлив има в Пловдив, идват тук паркират си колите и си заминават !

Пловдив падна под 300 хиляди души.

Ами да де , хора няма ама колите вече са.и по покривите на новите блокове в които, кой знае от къде идват тези хора ? В Тракия в момента се строи комплекс с около 1200 жилища ...

Колкото ГЕРБ са ок на национално ниво, толкова са вредни на общинско. Резултатът ит дългогодишното управление на Фандъкова е град с разпокъсана инфраструктура , нелепи решения ( двойна велосипедна алея ), ужасна корупция в разпределянето на общински жилища , общински поръчки; неравномерно развитие. Не ми репликирайте че има кметове на общини в София от други партии , видяхте какво стана с Иванчева; местните кметове нямат кой знае колко место за маневриране. Някои от общините работят добре , в други е пълна леш. И как последните години почистването на снвга все ги сватва изненадани ? Да не говорим за ужасните сини, зелени и прочие зони направени за да събират пари, но не примерно да строят гаражи или да поправят асфалта. Направихте София на кочина !

"видяхте какво стана с Иванчева" Да видяхме. Наруши закона и влезе в затвора, дай боже повече така. А видяхме и какво стана с кметицата на Красно Село от ДБ...

Ти слуша ли записите ? Още ги има, слушай ги. Иванчева сигурно си има черни петна, но е тов случай беше сготвена от строителната мафия. По банкнотите в колата нямаше нейни отпечатъци .

Какви глупости пишите, елате да видите каква селяния е в града в последните 20 години

Мен пък като отида във Варна и ми е като село.

Цялата дружинка безполезни посредници на сделки с недвижими имоти скоро също ще заминават на село....

В София само феодалите купуват па 10 апартамента на куп и викат,че нямат пари,зле е,криза е и купуват за милиони апартаменти,а хората де работят кратат до заплата за да платят сметките...

относно лихвите и кредитите. взимаш 10 връщаш 15 за 10 години. като сметнеш изгодата....купуваш 50%по скъпо,ама не го знаеш.

Преди 10 години си купих чисто нова кола (от автосалона). Сега реших да си купя новия модел - цената е двойна, а моята кола втора ръка държи 50% от цената, за която я купих. Няма да коментирам какви бяха цените на имотите преди 5 години и сега. Не знам какви са ти сметките, но нещо не излизат. Ако събираш 10 години цената ти няма да е същата, каквато е била сега. С разликата, че 10 години няма да си живял там където искаш.

Кеш имал ли или си скъсан вестник. Колко дължиш на банките скъсаняк ? Аз карам старо Ауди А8 на 15 години, спя до 9 часа, работя 4 часа, изкарвам по 15000 лв на месец и не дължа нито на банки, нито на застрахователи, нищо. трупам си кеша и си свиркам. Ти си карай новият дрегел и работи за банките и застрахователи тъпако.

И какво излезе, най-малко престъпления има там, където са повече турци.

От това, че слагаш минус, българите престъпници няма да станат по-малко.

Излезе, че най-малко грамотни хора, които да напишат заявление в полицията има там, където са турци. За справка - третата графика, дял на наеселението с основно и по-ниско образование, жълтата чертичка. Водят Търговище, Кърджали, Разград и Силистра, с призово второ място за тъмнозелените от Сливен. Българите се включват едва на шесто с пустиняците от Монтана и веднага след тях са пак Шумен и Хасково.

съвет за тези , които ще купуват апартамени в София за 200К лева! Хванете мотрисата София-Перник и гледайте. Влезте на сп.Даскалово минете през Фантастико,после край парка,Изток,Мошино до Лидъл....гледайте. а,сега изберете заеми цял живот или живот и пари в джоба.

Днес в столицата живеят много хора на средна възраст, чийто родители също са се населили там, като са получили жилищата си през 80-те почтибез пари от своята държавна месторабота придобивайки ги по давност. Сега техните деца се чувстват софиянци и най-често точно тези наследници, които са едва първо поколение софиянци и то дори не всички, използват термините "провинция" и "селяни", когато говорят за населените места, които ги изхранват. Много е грозно!

Точно. Тия същите цървули аз им викам, че бащите са ги довели по шопско, докато са били в макарите им. Та тия същите дребни човечета ще наричат селяни хората, които не са имали ,,честта" да се родят на жълтите павета. Повечето от тях са хрантутници без един работен ден и живеещи от ренти, продадени имоти и други далавери.

Това е така в цял свят само софийското говедо като има пари ще ги набие в апартамент ''в центъра'' и Лозенец да диша после да парадира че живее в центъра т.е е голям столичанин.Вместо това може да си вземе къща извън София с място за колата, двор, чист въздух ама то говедото си мисли-да бе ще дам аз толкова пари и после да ми викат че съм селянин.

А ти замислял ли си се как детето ми ще стигне от Мало Бучино до СМГ в 7:30 сутринта през януари?

А защо за големите ученици общежития? Учил съм 5 години в средно училище на 150 км от дома си и през цялото време съм живял в общежитие. Чувствах се прекрасно. Завърших с отличен успех и станах напълно самостоятелен още на 15 години.

Софиянецо този въпрос го задай на бате си Бойко дето уж е големият строител и когото избирахте 10 пъти подред.ащото в Западна Европа на пръстите на едната ръка се броят градовете над 1 милион жители (Германия Австрия Холандия Белгия Дания Швеция).За сметка на това на половин час с кола по перфектни магистрали или свързани с бърз и удобен транспорт има множество сателитни малки населени места които са общо с население над милион.

Данните в заглавието са за области, а не за градове. В градове като Пловдив, Варна и Бургас населението си расте, и всеки, който живее в някой от тях може да го потвърди.

Това е голяма лъжа. Бургас, мили хора умира(и дано стане по-бързо)! Градът е празен. Деца и млади хора НЯМА! Хората бягат от тук. Тук можеш да оцелееш, ако си селски тарикат със съответния интелект и изказ. Много е зле Бургас! Бягайте далече!

Много народ се под подведоха по ниските лихви от 1 - 2% и теглиха като луди кредити за коптори в големите градове. Само, че като дойде време на вдигат лихвите, а това време иде, тогава месечната им вноска ще бъде калкулирана по новите по високи лихви. Пример: Изтеглен кредит за жилище при лихва 1.5% и месечна вноска за погасяване 1000 лева, при повишаване лихвата на 3% вноската става вече 2000 лева. Банките даваха опция за фиксирана лихва, която да не се променя през целият период, но не при 1.5%, а 4.5% - 5%. Малцина, обаче направиха така.

Къде ги тези лихви от 1,5%?

за корпоративни кредити 1,5-2% е съвсем нормална лихва от години, на пазара за физически лица не е съвсем така. особено ако отидеш при някой от кожодерите за бързи кредити. честно не разбирам как някой въобще влиза при тях, условията им са абсурдни. приемливи само ако алтернативата е да се гръмнеш.

чисто хипотетично си прав, а реалните тенденции са точно обратното - лихвите да намаляват. пп. отвори който и да е кредитен калкулатор сметни, колко ти е вноската на хипотетичен кредит при 1,5% после при 3%. Няма как вноската ти да се качи със 100% примерно от 1000 на 2000 лв както пишеш. В зависимост от конкретните условия на кредита и конкретния момент в който това се случва, ако лихвата скочи от 1,5% на 3%, вноската ще скочи с не повече от 5-10% или ако е 1000 на не повече от 1050-1100 лв. Не ръсете алабализми, които се проверяват за 15 сек.

Супер!!!! Първо подбиваха цената на рабтната ръка в София Второ вдигнаха наемите до безубразие

БезУбразно ти е образованието!

Ръъъъъъъъъъъъъъъст на цените на копторите!!!!

Кой ще плаща нами сега???????

Тенденцията е ясна - селяните в София, а коренните софиянци - в селата ! Знаете ли например, че банкерът Левон Хампарцумян живее в пернишко село, нищо че работи в София ?

Левон отвадна не бачка нищо :Д Гледа си тиквите в градината ...

Ако комплекс "Камбаните" над младост 4 е село съм съгласен , мога да ви покажа и точно в коя къща живее.

Не позна ! Даваха къщата му телевизията . Намира се в комплекс “Делта Хил” до с. Кладница, Пернишко !

Когато се разхождам от Халите към Централна гара,трудно срещам българска реч....малкия Кабул

Който трябва да се измете.....и то много скоро

“Малкия Кабул” е обида или комплимент?

Добре де, разбрали сте къде е отлива, а къде е наплива не сте разбрали. Наплива къде е? В Учиндол и на майа му в гъза.

София не е безгранична. има си граници и капацитет,след това идват проблемите на гетото,като Тапи,Липса на парко места, престъпност,Липса на паркове,липса на чист въздух,липса на канализация,ток, Презастрояване.

В наше село има централна канализация, а някои квартали на София са с помийни ями !

Никаква миграция няма, просто суверена който избра коалицията се завръща от чужбина да консумира благата на мечтаната промяна :)

Селяндурите огладняха и се върнаха при прасетата. Сега ще има и доста Калинки от администрацията, които ще бъдат изгонени и ще се върнат в аграрния сектор, където им е мястото на тези недоразумения гербероидни.

Какво се произвежда в София че нещо ми се губи? Ток ли, горива ли, метели , зърно, туризъм, тежа промишленост? какво е това дето вдига бутния продукт?

Само една голяма софтуерна фирма в София прави повече пари на България от цял малък град пълен с неудачници и лузъри с IQ под 70. Бизнесът не е само телета и полета. Не знам дали знаеш, но сме 2021 година.

И от АЕЦ Козлудуй ли?!?!... Виж ти незнаех че толкова софт пара прави...

Радвайте се, че в София има продукти с висока добавена стойност като софтуер и финанси - без тях щяхте да сте загубени на село :Д

в София държат ножа с който се реже Сиренето. в София е калкулатора,с който смята Даскала. ти работи там,а в София ще ти калкулират и отрежат по Справедливост

Живеят в малките градове, но работят в София. Файдата е задръствания, мърсотия и НЕплащане на данъци в стлицата.

Най-после на селяните им писна да се правят на граждани :Д 30 год мъки да оцеляваш в София на скъпи наеми - крадеш, за да си купиш панелка - не си е работа...

Много балъци накупиха жилища в големите градове, особено с кредити. Статистически над 30% вече са празните необитаеми апартаменти в тия градове. Възрастните измират и остават още празни и скоро ще стигнат 40%. Младите, които работят и живеят зад граница не желаят да се върнат в държавата мащеха, въпреки освободените жилища от техните починали родители. ФЕД даде сигнал, че започва вдигане на лихвите, а останалите държави се подравняват с тях, което ще увеличи сумите по месечните вноски и много хора няма да могат повече да си погасяват дълговете, при което банките ще им изземат имотите. Имаше много предупреждения в тая насока, че цикълът се обръща и започва едно дълго и мъчително спадане цените, но малко си взеха поука, докато много се набълбукаха.

Глупости на търкалета - в дългосрочен план (10-20-30+ години), цените на имотите в София и големите градове по света само ще се увеличават...

Забравяш за многото бачкатори, които ще се върнат от чужбина, защото няма да имат избор (нямат добри осигуровки за пенсия и тн), и ще налеят валутата в апартаменти в София ...

Ще, ще... Ще се върне някой да налива валута във фавелите на България...

Ми на хората им писна от джендъри, друсалки и секви други чудовища от реалността. Почнаха да искат спокойствие, а особено и с тая работа от вкъщи за същите пари можеш и да не плащаш чутовен наем за "лукса" да се тъпчеш в трафика, метрото и синята зона.

това платена реклама ли е ? ... при това масово бетониране асфалтиране и разкопаване на всяко зелено кътче на София - или може би търсенето на извънземни е дало резултат и при отрицателния прираст на населението ще се запълнят всички нови жилища - къде е Тошо да ги излекува сега ...

Има ливади, които чакат да бъдат засяти с праз. Прасета, кочини, пастири се търсят. Все някой трябва да свърши и това...

Политици, банкери и брокери надуха умишлено цените на имотите в София цели 3 пъти, при положение, че този град е пренаселен, с мръсен, дори отровен въздух, заради което е повишена смъртността, дори и при децата, доста, от които се раждат болнави, увредени и дори изроди. По умните и предвидливи софиянци това вече го разбраха, защото го изпитаха на гърба си. Те използваха момента и си продадоха на високи цени жилищата, а с парите накупиха жилища или къщи в по малките градове или села.

А пък най-умните софиянци отдавна сме извън кочината. А родната и хубава навремето София е много неприятно място вече.

няма информация за ТЕЛК решенията и броя пенсионери по райони. както и брой родени деца да не се окаже, че 25% от населението е инвалидизирано

Ха дано ….. ама надали !

ако се махната лизингите от страната към софия и фирмената регистрция на фабриките от провинцията в софия, нешата ще са съвсем други с бвп. до кига всички данъци ще отиват в софия а не в местната власт? вижте регионите с турци, най бедни и необрзовани. така е като не искат говорят български. МО е виновно за товя и дпс

Мисля тотално да избягам от територията...

Спокойно и еко е да живееш в малък град. До момента, в който се появяват здравословни проблеми. А и образованието на децата е под въпрос.

да,хубаво е в Перник и Радомир,но да ти работят за 700-800лв,а ти да гребеш от благата,евтино и еко.

са тъмнозелени, проблемите са дори повече!

Нали жилищата поскъпваха? Ми естествено - никой не е луд да седи в мърсотията и в лудницата... Из Европата 80% от градовете са еднофамилни къщички, пръснати върху огромна площ - почти като на село.

Отлив ли? Погледнете цените на жилищата. Ако имаше отлив нямаше да са толкова безумно високи.

_stankow

Жилищата се търсят не за живеене. А за инвестиция, за някакъв шанс за запазване на спестяванията. Щото хората виждат накъде отиват нещата, инфлация. И като дойде и еврото ...

влагат си спестявания та в имоти ... което е ....имам 10 кубика бетон вместо имам къща с двор....или вместо имам 50 декара орехи

по съвсем други причини. Но пък 95% от тези цени никога няма да се сбъднат, понеже сделки около тях няма да има...

Има и голям отлив от Кърджали, Разград и Търговище към градове и села в Източна Турция.

Интересно в София как се формира БВП! Дали влизат в бе ве пе то всички агенции, агенцийки, министерства, нпо-та, управления на дружества, които нямат нищо общо със Софето, например Мини "Марица Изток" управлението и продукта примерно в Раднево ли се води или в София, агенцията по Рибаство и аквакултури и тя в София, БДЖ-та, НКЖИ-та които са позиционирани в цяла България и т. н. А ?!

Демографски тая страна е приключила. Цели региони са обезлюдени без елементарни базови услуги. Там връщането вече ще е бавно и скъпо. Когато се изпусне точката на контрол, почва свободно падане. Ние вече сме там. Тук пишещите няма да сте живи, докато нещо почне осезаемо да се променя. Четете докладите на ООН и МВФ за страната ни и прогнозите в тях. Няма как да излиза уравнение с 2.2 млн. пенсии, 1.5 млн. деца, 800 000 на държавна заплата и 1.8 млн. работещи реален сектор, половината от които се осигуряват на минимал. Няма математика на света дето може да го уравни. Мислете за децата си!

Много лесно ще излезе уравнението. За една нощ. Като се качи корпоративния данък от грабителските 10% на нормалните за европа 25%. И стоките, дето изнасяме, уж стрували само 29 милиарда евро започнат да ни ги заплащат по истинската цена.

не, ще се реши като уволним хрантутниците от администрацията

в София се купуват апартамени и се отдават под наем,но скоро предлагането ще надхвърли търсенето и ще паднат цените или ще са празни. Студентите в София няма да растат всяка година,а и пенсионерите растат,децата намаляват. Общо взето София е Завладяна територия

На село няма гладни хора, бездомни,няма клошари, наркомани, проститутки,сводници , дилъри, джендъри, транссексуални,гей паради,мерки,зелени сертификати,ваксини,страх,масова психоза. Градовете са Ковид концлагери. В селата живота е нормален както преди фалшивата пандемия.

Жилища се строят и се продават още след първата плоча. Но 70 процента от тези жилища са за чужденците,които ще дойдат до 5 години. Дотогава плана Ран-Ът ще бъде завършен. България 4 милиона. Сега България е 5,6 милиона. Чужденците са американци,англичани ,евреи,араби,турци. Затова се строи въпреки намаляването на населението.

хаха, като налазят тези ми ти англиани и американци панелните гета... гледай какво става

Какво ще работят Чужденците в България ? пенсионерите може,но те ще искат услуги ,храна, транспорт, което е свързано с работна ръка и предлагане

За съжаление е временно заради коронавируса и това че много хора загубиха работата си в тези градове. Когато безумието приключи тенденцията пак ще се обърне

"Софиянците" ще си отдъхнат - селяните ще се завърнат по родните си места и няма да мърсят и да им се пречкат ! София ще стане като Виена, даже по-хубавя ! Дали ?

Без съмнение, само да махнат фандъка.

Софиянците са по-голяма пасмина от т. нар. "селяни"

Софианци са по-големи селяни и от селяните, няма как да стане

В градовете смъртността е колосална в сравнение с малките градове и села. Храната второ качество с ГМО,мръсния въздух,антени от пето поколение, стреса, убийствата в болниците намаляват хората в големите градове В малките населени места хората сами произвеждат храната си , има чист въздух , риболов и лов, безплатна енергия от гората . Там хората са много по-здрави в сравнение с големите населени места. В селата няма аптеки защото тях лекарства не се купуват. Няма антени от пето поколение да увреждат здравето.

Надявам се да се шегуваш. Или да си на някакви наркотици. "Хората сами провеждат храната си", "лов и риболов", "безплатна енергия от гората" ? Да не говориш за някакви мангали, дето крадат дърва ? По селата цари разруха, нищета и мизерия, мангали изтезават и убиват стари хора за 5 лева, сметището на селото започва от пътната табела, ловуват само бракониери. Същите боклуци от градските магазини са и в селските, че и по-зле.