Превозвачи и институции в остър конфликт за тол системата (видео)

Проф. Олег Асенов разясни с помощта на видеоклип как ще се плаща използването на пътищата у нас. От бизнеса предупредиха, че системата ще блокира на 1 март без направен предварително стрес тест

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия мрънкялници от транспортния сектор само драматизират ! по бетер са от бакшишите по улиците. гумите им скъпи, горивото скъпо, таксите дебели, а като ги накараш да си платят данъците, виждаш, че всеки превозвач има по 100 фирми, укриват яко данъци, карат мерцедеси и живеят в селски прогимназии ... после са като оня дебелия земеделски производител, дето беше стачкувал колко бил беден, а 3 седмици преди стачката си купил чисто нов комбайн в брой в долари, като занесал парите в плик на фантастико ... Ревльовци братко. а като видиш пътищата, асфалта на вафли от тръбантчета ... иначе спазват ограниченията в Европа... На запад въртят 8 хил. км. и плащат стотици евра, а в БГ за 10 евро ще си скинат мръсните гащи.

Живея извън България и тук където съм има тол система и никой, ама никой не мрънка така, както се прави в България. Егати хората. Ами да си трошат камионите и колите по пътищата като искат да им е безплатно, но в сервиза като правят окачването на колата няма и там да е безплатно.

Пълен бардак !

аз пращам и данък на автомобила и винетка! И до момента не съм карал по пътища! Погледни и новата магистрала Тракия, ограничение 90км. Какво ми обясняваш къде си и какво си? Тук негодуванието не е основно заради таксите, а заради това, че тези пари ще потънат в някой джоб и състоянието на пътищата ще е същото!

Хем искат перфектни пътища, хем искат да карат почти без пари. Е нема друга такава държава,

Пари могат да ми искат, когато ми предоставят нещо!

Само аз ли мисля, че превозвачите почнаха да прекаляват....... Първо искаха да бъде намален обхвата на тол системата и той беше намален от 20 000 км на 11 000. После цените им се видяха много високи сравнени с тези в Европа и тях ги намалиха. Сега пък условията за бордовите устройства не били благоприятни за тях. Извинявайте, но в тази държава само мрънкачи ли останаха? Няма да се изненадам ако след 1-2 месеца се сетят, че нещо друго им пречи и не им харесва.

То проблема не са парите, а просто че дори и след това пътищата ще останат същите!

Асенов изрази надежда, че парите, които ще се съберат от тол такси, ще подобрят значително качеството на пътищата. / / и аз изразявам ;надежда ; ама само с това ще си останем , парите ще заминат за партии и вождове , за бонуси на роднини ;капацитети ; и подобни служители , всичко което се ;прави; в тая държава е за пълнене сметките на другаро милиционерската мафия

Нали тази ТОЛ такса ще влезе в цените на стоките и услугите и крайният потребител ще я плаща. За какви пари реват тия? На превозвачите не им е проблем плащането, проблема им е, че сенчестите им далаверки ще излязат на яве

Дано хакерите я разбиват всяка седмица, никакъв гювеч за алчната гробарска измет!

Тролчета мои герберастки...Превозвачите нямат нищо против...но-до момента има области в страната,където няма нито едно получено тол-устройство,въпреки че са заявени.Договорите вярно са двегодишни-и да фалираш още в понеделник,ще си плащаш неустойката за двете години.На системата и трябваще поне месец гратисен период,т.нар. стрес тест, с работещи тол-устройства,маршрутни карти и прочее,щяха веднага да се видят пропуските и издънките. И още ред недомислици...

Стига с това изтъркано клише. Системата не работи така. С какво да ти го построят това, дето ще ти го предоставят? А ако мислиш, че път може да се построи с парите от данъка върху стария ти Опел, жестоко си се объркал. Въпрост тук е за прозрачност. Като се дават едни пари да се види, че се харчат правилно в интерес на обществото, а не на накоя фирма-доставчик. Колкото до ТОЛ-а той удря най-вече турските превозвачи, които си шитнаха по нашите пътища почти безплатно, а ние пищиме, че не са ремонтирани. Така че не критикувай идеята, а изпълнението, ако имаш аргументи.

Първо, тол не е абревиатура /съкращение/ затова не се пише с главни букви. Впрочем дори много журналисти все още не са наясно с този факт. Второ, тол означава такса за преминаване по път или мост и в този смисъл израз "тол такса" не може да съществува защото означава "такса пътна такста".

@Да бе 2020-02-26 17:18:54 Клишетата ги ръсите вие (). Когато винетките скочиха с 50%, пак слушахме абсолютно същите доводи. Посочете ми един път, който е направен като хората! Един! Аз мога да посоча десетки, които просто имитират път и които се ремонтират месеци след като грандиозно са омазани с мас при откриването. Омръзнало ми е от толерасти вече! Примерът с турците е крайно неудачен. Запознайте се със системата за поредното прибиране на пари от хората!

Писна ми от тези превозвачи! Да има как да им работят без пари, ако може и пътищата да са без пари! Още малко ще почнат и като майките от "Системата ни убива", на които всеки за нещо им е длъжен и другите хора нямат проблеми, а трябват да се занимават с техните!

Май не схващаш. Не можеш да оспорваш принципа. Няма как да ядеш, преди да посееш. А че изпълнението е лошо, това е друг въпрос. Насочи правилно критиката си, иначе олекваш и не целиш виновните , а само писукаш. Колкото до винетките, да те светна. В момента поправка, подръжка и строителство на пътища могат да погълнат без проблем 15-16 милиарда, а годишният бюджет на АПИ е 300 милиона. Не че са света вода ненапита, но за да има пътища се правят разходи. В германия километър струва десетина пъти повече от България, но тук доходите са мизерни, това трябва да критикуваш.

Някои собственици и шефове на превозва4ите са за затвора и е време Гешев да ги запо4ва и тях, както направи с Божков!!!

И какво точно е направил с Божков?

Точно примерът с турците е най-удачен. От транзит през България не се реализираха около милиард на година. Ако този милиард отиде пак за пътища ще се види разликата. Факт е, че през България се преминаваше почти без пари. Никой друг не търпи такова нещо.

petrovito

как какво, крадат му имането

Тези превозвачи толкова ли са прости или се правят на ударени? Нали много добре знаят, че в целия нормален свят който ползва пътищата за да печели, трябва и да плаща за това. А не само да знае да критикува, че няма пътища, че са лошо поддържани, че някой трябва да ги оправя за да не си трошат и без това разбричканите камиони. Алоуууу, само като мръднете на запад или на юг от България и започвате да вадите банкноти на всеки 50 - 100 километра. И там не мърморите, нито пък по пътищата на Европа, там може да се плаща, тук не може. Я да ви у хитреците! Стига сте надигали, а се стягайте да си плащате това, което ползвате. Ако ли не си купете товарни самолети, ама и тогава ще ви се наложи да плащате за въздушни коридори. Изобщо оглупелият при социализма българин трябва най-после да се научи, че безплатен обяд няма.

Превозвач съм в САЩ. Какво е това платен път, винетка, абонамент за устройство? Плащам $105.00 годишен данък на лека кола за САЩ и около $2000.00 на камион за САЩ и Канада едновременно. И се кара безплатно! $ 10.00 струва пасивно устройство за Toll и се използва 10 години БЕЗ абонимент. Може да се прехвърля online от личен автомобил на друг или на камион. Платени са единственно високоскоростните претоварени магистрали в големите градове или в пренаселените щати. Всички платени магистрали са дублирани с БЕЗПЛАТНИ ПЪТИЩА. Имаш избор да пътуваш бързо и платено или бавно и безплатно. С цел разтоварване на трафика в мегаполисите както Лос анджелис, има БЕЗПЛАТНА ЛЕНТА за лични и малкотоварни превозни средства с ДВАМА или повече пътници. Съществува и платена Express line дублираща безплатните ленти. Но е пълно безумие да превръщаш единствен път в платен и да изнудваш собствениците на превозни средства чрез официален рекет. Кауна първо да създаде чешка или австрийска икономика и тогава да рекетира по пътищата.

Не знам в кой щат си, но в Ню Йорк-Ню Джързи не е така както го пишеш. Плащаш си за Изи-пас и това е.

и с изи паса те цъка на колко оси ти е превозното средство и колко мили си минал ...

А бе хора, чудя се къде са ви главите... ето Австрия до нас - отворете Asfinag и вижте - тяхната пътна агенция сама финансира строежа и поддръжката на магистралите; устройството струва еднократно 5 евро..... Ние не можем да открием топлата вода... Тотална некомпетентност, алчност и тъпотия - ами погледнете наоколо, където всичко е отдавна измислено.

Много добре знаят по Света как е .. Ама целта е индивида постоянно да е тормозен защото ако му остане време да осъзнае в каква кочина живее, ще има счупени глави на политици.....

Да се обсъжда ТОЛ системата заедно със собдтвениците на ТИР-ове и други големи камиони е все едно да се обсъжда как да се засили надеждността /сигурността/ на кошарата на агнетата заедно с вълците. Превозвачите трябва да бъдат държани на каишка.

В щатите има много място (физически) и има върху какво да се правят пътища. В България трябва да се взема от обработваемата земя. След това в САЩ не малко от тия пътища са ги построили робите преди 60 години... особено в затънтените щати. А, пък ние роби не сме държали - само нас са ни държали като роби

А, от тук минават всички - глупаво е да не събираме такси и то качествени ...

Има и друго - в щатите контрола е много строг и съм сигурна, че не си позволяват токи=у-така да карат претоварени, да не репортват курсове и т.н., а в България - нали се сещаш... Това ги дразни превозвачите, че сега ще има мнооого контрол и ще влизат повече пари от данъци върху дейността. Далаверата сигурно ще се свие с 70-80%

А,какво не е? Я, кажи ти успя ли като Божков да завъртиш няколко десетки милиарда за 20-тина години? Как не успя ТИ да вземеш права за националната лотария - ами той?