Коментари - Премиерът Моравецки: Полша ще ограничи вноса на зърно от Украйна | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Толко верни коментари скоро не бях чела! Дано да вземат да ги прочетат и управляващите ни малоумници!

Нали руснаците окрадодоха украинското зърно?Кога го разтовариха в....Полша?Дестабилизира ви пазара, защото го взехте без пари,сега толкова евтино зърно има Полша,че полските производители в кучи г..з влезнаха.

Я да видим сега зеления и лайнената какво ще кажат? Щото така не може - не е политкоректно.

В България кога ще се вземат такива мерки?

Това са пълни глупости. Украинското зърно е най-демократично, то не дестабилизира а само укрепва, то е най-вкусно и е пълно с витамини, то е добро, винаги помага, никога не вреди, то е европейско, натовско и евроатлантическо, а може да е и американско - ужасно мултифункционално - украинска му работа...

КЪДЕ Е СЕГА УРСУЛА ДА СМЪМРИ ПОЛША ? КАК ТАКА НЯМА ДА ВНАСЯ ЖИТО ОТ УКРАЙНА ? НАЛИ ВОЮВА В УКРАЙНА ? ПОЛША СИ Е ИЗМЕТ !

Предатели! Зеленски ще каже, че е много обезпокоен.

Нали бяхте големи приятели. Сега що така?

Плачете за техните Бентлита и Майбаси. Ботев е казал,че лудият никой не може да го утеши.

Някой, познайте кой, десетилетие дърпаше комисионни от евросубсидиите на "зърнарите" и това унищожи другите земеделски и животновъдски отрасли. Те затова сега храната ни е скъпа щото внасяме всичко отвън ! Спомнете си с каква страст унищожаваха говеда, свине, овце и птици, нашите празни главици ! Те затова сега ще ми ядете... да не казвам какво !

Е нали искахте пазарна икономика и банани?

Бай Кольо

Не бе искаме скакалци !

Бих гласувал за Пиночет

Аз пък търся някой 3 в 1 - Адолф Висарионович Пиночет, даже бих преглътнал прякора му ако е Калигула !

Нищо, ние ще го вземем, па някакви си български земеделци ще загинат, на кой му пука. Нали сме евлоатлантици и сме подчинени на украинските ни господари...

Ве

Оказва се, че нашите управляващи са най- големите дупедавци! Не смеят по никакъв начин да се противопоставят на малоумницитр от ЕС и ЕК.

Ха ха ха! Качественото българско зърно,което залежава по складовете и не го искат никъде в света!!!! Понеже е супер качество!!!!

Да ликвидираш българското производство на пловове и зеленчуци, които са толкова качествени, че от векове европейците са канили български градинари и земеделци да им поакзват как се прави? След това да започнеш да внасяш химизирани и безвусни вносни боклуци? Ето това не може да го сътвори и дебил. За целта е нужен предател! Една от най-богатите нации сме по отношпение на земята и земеделската култура, а ходим гладни. Да ги хваниш предателчетата един по един и да ги...... цунеш по челцата.

Къде е евтиния хляб и олио? Търговците взели евтино от Украйна продали скъпо в България и безнаказано умират родни производители.

По време на олиовата паника, ако помниш, се опитваха да ни внушат, че румънсйо-украинската кали акра трябвало да струва 15 лв. поне! Така бепе и с ония краставици по 7-9 лв. Някои по-наивни дори се биха като малоумни за 7.50 лв олиото. Разликата си я прибират в бездънните джобове. Какъв е маржът им ли? Ами сега това украинско олио се продава за 4.50 на литър и пак са на печалба. За брашната и пр питай баничарите. Народът спря да яде хляб, сега яде закуски.

Защитавам нашите фермери, но това евтино зърно и слънчоглед нещо не се усеща евтино по магазините. Я някой да ми обясни защо се чувствам като пасивен Еврогеи?

Абе тия земеделци що не блокират границите с комбайните че политиците да мислят по-бързо. Преди години гърците по цели седмици блокираха трафика и стана по тяхното.

И за какв ода блокират преди изборите? Реално погледнато Коалицията ГЕРБ-ДПС работи много по-активно срещу техните интереси. Да се изразява негодувание - това е добре. Ама да си навлечеш още по-голям проблем, не е добре.

Да изхвърлим вноса в морето или Дунава да спасим българското земеделие и риболов или транзит за където трябва или да се плати на украинците от еврофондовете и да си стои при тях и така всички доволни!Е как иначе да стане само проблеми. Иначе по презумпция пак руснаците виновни що пускат корабите свободно да изнасят.Няма оправия а решенията елементарни!

Да бе...те в цяла Европа са слани зърнените, затова спряха вноса на гнилия укробоклук. Това изнасят, а не жито. Дори и за фураж не дава. Аз искам да ям качествено българско жито, а не чернобилски укробоклук. Производители в България почти не останаха защото продажниците предпочитат да консумират мухлядали укробоклуци. Ако нормално след като слугува на Украйна. Тролчетата тук получават оргазъм от укробоклуците и от полските домати.Ама и поляците не са толкова прости колкото българските продажници!

Ние ще я вземем веднага на двойна цена

България може да подпомага САМО- РУсия, която ни ОСВОБОДИ от Мюсюлманско РОБСТВО. Евреите- отцепници, сепаратисти в Украйна да умират или да бягат към Израел. Трябва да убият евреина- Зеленски и да ПРИКЛЮЧВА тая война.. Евреите да бягат към Израел. Руснаците са били СЪЮЗНИЦИ и приятели ПОНЯКОГА. Но арабите- ЕВРЕИ и ислямистите са ВРАГ на БЪлгария от създаването на България. Евреите, още от 670 година ( когато нападат БЪлгария на хан Кубрат), а ислямистите- от 718 г. В писмо от 950-960 година, Еврейския хазарски цар (бег) Йосиф пише до Ислямския халиф в Кордоба ( това е била- Испания под Ислямско РОбство): . "" В ЕВРЕЙСКАТА литература, Имам запис, че въпреки че бащите ни бяха малко на брой, те водят война след война с много нации, които бяха по-мощни и многобройни от тях. Земята [покрай река Волга], в която сега живея, е била преди това е била на българите. Нашите предци, хазарите, дойдоха и ги избиха. Макар че тези българи бяха толкова много, колкото пясъците по бреговете на морето, те не можаха да издържат на хазарите. Така те напуснаха страната си и избягаха, докато хазарите ги преследвали чак до река Дунав. До днес, лагера на Българите е близо до река ДУнав и са близо до Константинопол."" Всъщност САМО малка част от българите идва до река Дунав. Останалите тръгват в други посоки, но изчезват и умират. Руснаците ОТМЪСТИХА за БЪлгария и изтребиха много евреи- хазари 950 г- 1050 година.

Да си ядат отровните храни на Запад! И по - бързо да си ходят, че е пренаселена Земята с тях!

ХАХАХАХАХА

А какво е житото . Никой не казва дали пшеницата има хлебопекарни качества или е фуражна . Нещо за фитосанитарен контрол ? Хляб с такова отвратително качество както сега никога не съм ял през живота си ........... Ей едно време преди 9.9 1944 ако в хляба се вижда , че е направен от 2 отделни вида брашно веднага хлебаря се подвежда под отговорност по закона за спекулата . За хляб Стара Загора от омразния социализъм няма да говоря

Искаме олиото пак да стане 7 лева и хлябът да е 3,50-4 лева. Така е социално справедливо. А пък вие си борете спекулата.

Дайте го в България, ние ще го купим ! Всяка община да си построи хамбари за съхранение. С 2 украински реколти може да изкараме 10 години с по-ниски цени. Спекулантите да го духат.

спряхме ли да помагаме . Давайте копувайте на Еленски пари му требват, а не им давайте бракуваната си техника.

Споко - в Бг го няма тоя проблем. Укрите могат да внасят колкото си искат жито и от нас в Европа. По някое левче в джобето на продажните ни политици и готово - далаверката е опечена!

Дейба тез зърнари дейба, миналото лято - ауу, няма реколта, скъпо е житото, хляба ще става 6 лева! Сега квичат като свиня пред заколение. Нали нямаше реколта бе??? Нали няма яйца, едното по 70 стотинки!!! Щели да фалират! Фалирайте дейба, не сме комунизъм, а пазарна икономика! Фалираш и отиваш на поточната линия на три смени!! Нямало зърно! Как тогава сега на всички хамбарите се оказаха пълни догоре????

Че един от фашистските украински отряди (разположен на север от Бахмут) се казва “Червона Калина”. За сведение на поляците, точно тази песен са прели Бандеровци, когато са убивали поляци в Полша. Мазохизъм някакъв…

На поляците взе да им идва в повече солидарността.

Сега да гълтат мъжкото мляко, нали са куражлии

Дори поляците правят ограничение за украинската подкрепа ако това им вреди само нашите мишоци гледат всички други нтереси, но не и нашия

lu4ka

Гледам, картата е сгрешена.

Точно зърнарите, които скриха житото и слънчогледа по складовете са виновни за инфлацията и непосилните цени на храните. Ако го няма украинското зърно, хлябът ще стане 5 лева и тези паразити пак ще реват, че е евтино.

Значи бумерангът ги е цапардосал. Но все пак те са прави да има по-строги регулации.

Как ги е цапардосал? Сега искат освен скъпия хляб в последните месеци да им налеем и още едни пари.

И кои са високите цени и кое е скрити? В момента се продават милион-два тона зърно и цената е с 50% надолу. Провери ли преди да пишеш? 26 стотинки за килограм пшеница в България. Виж колко е иначе и по света.

И като е 26 стотинки килограм пшеница,усети ли се на пазара?Какви са цените на брашното,хляба?

Проблемът не е вноса на евтино зърно от Украйна Проблем е ,че Украинците дори и без пари да ни подаряват житото в магазините хляба пак ще е 1.50-2лв Някой яко се гуши

Нали експеррите и икономистите реват че пазара сам се бил регулирал..и мисиркитр в медиите им уйдисват

За един хляб трябва 0,4 - 0,6 кг жито. По 26 стотинки е. Мелницата е 5 ст/кг, +- доста, усреднено е. "Зърнарите" ли са виновни за хляба?

Нашия го стабилизира, нищо че зърнарите ще фалират, важното е вносителите да правят пачки и народа не знае брашното от Бг или от Укрорайха идвс

Нали уж Украйна беше житницата на Европа, щеше да има глад без внос от Украйна, олиото удари рекордни цени, всички храни поскъпнаха, а сега изведнъж - Украйна ни заля със зърно и слънчоглед, и нас, и Полша, и Турция и не го щем? Защо така стана? Нещо май послъгваха с пропагандата и всяването на паника?

Расиоактивното жито е много евтино и органите не го спират да не фслира укрорайха

кои сте тея дето 'не го щете' - ти, майка ти и подобни бедни шматки от селата с 2 лева в джоба ?! Нищо не зависи от теб в този живот бе глупендер...

Ако беше прочел статията към която всъщност е коментара и другата за българските зърнопроизводители щеше да разбереш кои всъщност не го щат. ама нали си чукча писател, а не читател...

Зърното да отива в Германия, Франция, САЩ и Англия.

Нагли подляци, важното е да се помага на Украйна на всяка цена, хахахаха.

се застоя в Европа-нали без него Африка беше обречена на глад???Какво ядат тогава африканците???Опаааа,това беше за пред биомасата.....Всъщност с него се плаща част от подкрепата на ЕС-приятелството си е приятелство,но оръжията са с пари;)

Слава кокаине!

На теб специално - цялата ти руска фамилия до 9 коляно да е в онкологията.

Да ти ти се върне двоѝно педалче

И изобщо не спирадхвноса заради английските боеприпаси с обеднен уран. Ама така ви верваме...

А аграрният ни министър се загрижил САМО за зърнарите и техните печалби, мнозинството българи, плащащи за брашно и хлебни изделия, НЕ ГО ИНТЕРЕСУВАТ! ОСТАВКА!!!!!!!!

И НАЛИ УЖ ИМАШЕ НЕДОСТИГ НА ЗЪРНО МИНАЛАТА ЕСЕН, защо до сега не са си продали реколта 2022-а?

Да си отговоря на риторичния въпрос - защото са искали да СПЕКУЛИРАТ, в очакване на още по-високи цени.

искаха да продадат на добри цени, но не има позволиха...

КП забрани износа на нсшите производители

При положение, че ядем турски, гръцки, полски и македонски зеленчуци,плодове и местни произведения, ми е ясно, защо българските зърнари не искат внос от Украйна. Както и за другите неща - те са неконкурентни ценово, при това с много. При криза и недостиг ще се скъсат да изнасят, а сега - ограничаване на вноса!!! Просто АЛЧНОСТ!

Оказа че ни бил много свободен. Държавите се грижат нещо да не поевтинее случайно

залят от евтино украинско зърно, защо цените на хляба и брашната са все същите?

Значи зърно има, ама хляба 2 лв и искат още да скочи.... Има евтино зърно, но тоже враг на алчния бг производител....какво ви става бе хора, не ви ли писна да ви клатят?