Предстои да изгубим още 100 млн. евро. Саботираме ли справедливия преход?

Отказът от европейски средства за зелена трансформация, алтернативни инвестиции и преквалификация на засегнатата работна сила на практика саботира целия преход в страната, коментира д-р Мария Трифонова.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в която някой да каже "Да, дадени са средства на страната и от тях до мен достигнаха еди-колко си!" ? Трудно ще се извадят аргументи и ще се убеди някой, че като му съобщиш за траншове, той вече се чувства все едно ги има. Като вода в пясъка на пустинята е. Има си кой да ги "усвоява" и колкото по-надолу, толкова...и т.н., даже някои наистина нуждаещи се не са и чували за тяхното съществуване, камо ли да ги викнат и да им изплатят нещо реално на ръка! Ако пък нещо попречи на "посредниците" да ги "усвоят", има и резервен вариант да не стигнват никога до хората - да се среже клонът, на който се седи дружно така че пак да не се случи нищо и дружно да си дозатънем с усмивка. Принципът е ясен - като не мога да си взема, и ти няма да видиш стотинка! Но там оттатък не са слепи и отдавна им е ясно кого са приютили в съюза си. Наверно сега се чудят как да махнат червея от ябълката, за да не зарази цялата партида....

Поръчкова антибългарска статия.

Аз няма да загубя нито стотинка. Изобщо не съм се надявал на тези пари. Т.е. за мен те никога не са съществували. Който върти евродалаверки да му мисли.

Загуба на "конкурентноспособност", като се завишават изкусвено производствени разходи, чрез косвен въглероден данък "емисии" е изнудване. "Въглеродната" ESG икономика е измама. Това е рекетьорска схема за позеленяване, като разходите, събрани от всички, трябва да се похарчат за точно определени неща, като само една шайка зелени имат право да бият печати, спрямо които се отпускат публичните фондове. Това е рекет. Зелените са част от глобохомо елита, от който е част и СЗО ковид аферата. Това са човеконенавистни иделогии. Това е самият дявол на земята.

Всеки миньор - педикюрист! Както военните навремето ги преквалифицираха.

Обяснението е прост. Цитирам - "Щом аз не мога да взема, никой няма да вземе!" Чувал съм го по друг повод от човека от който зависи да похарчи чужди пари (на данъкоплатеца). Такава е манталитетната ни народопсихология.

Естествено! от къде на къде някой ще взима от общите пари и ще си ги харчи за проекти на приятелите си?! Естествено, че е много по-добре да се намалят напр. данъците, вместо да събираме пари от всички и да ги даваме на послушните граждани, които събират бюрократични бонус точки. Общество фаворизирано на база фалшиви точкови системи е тоталитарно. Това е комунизъм.

Слави Трифонов, ти ли си бе, чсгаджийско дупе ненаситно.

Продажници! До един сте за Народен съд!

поради високите цени на емисиите въглищните ТЕЦ губят своята конкурентоспособност - интересно евтината ви зелена енергия що е по-скъпа ве .........

Колко струва един човешки живот? Твоя живот колко струва ? 100000, 1 млн, 10 млн. Сега умножи го по поне 10000 умрели ( а може и да са много повече ) годишно , които умират от белодробни , сърдечни , ракови и подобни заболявания, заради ТЕЦ овете и битовото отопление с въглища. Прибави и огромните разходи за лечение на тези хора. Сметни колко много пари ни дава ЕС за да пренастроим енергетиката си. И трябва да си кретен, за да продължаваш да твърдиш тези глупости.

Тва е щото не знаеш колко живота стоят зад производството на един панел. Да не говорим, че ефективността, сравнена в животи на киловат е много в полза на тецовете. За АЕЦ пък изобщо да не говорим. ВЕИ са някъде в края на опашката с нищожни мощности.

Ще загубим и много повече, милиарди ще загубим. Защото сме много прости, неадекватни и не разбираме съвременния свят. Най- голямото малоумие е да защитаваме въглищните централи. Та там няма почти никакви въглища - само кал, от която не се получава нищо като енергия. А умираме със световни рекорди от белодробни, сърдечни, ракови и почти всички системни заболявания, заради мръсотията , която дишаме. Като най- големите и незаслужени късметлиии, като член на ЕС, ни дават огромни пари за да развием алтернативни ВЕИ и ние не щем. Ето това е ПРОСТОТИЯ, ГЛУПОСТ И НЕАДЕКВАТНОСТ.

Крадливите изроди, които ни управляват затриват държавата с малоумните решения да държат на изкуствено дишане тази остаряла, мръсна, неработеща и обречена на гибел от 30 години технология, заради дребни политически сметки и недотам дребни рушвети. И простия българин подглася, че били закривали енергетиката и независимостта на държавата и всичките там неадекватни глупости, които може да се прочетат по-долу, докато децата им дишат най-отровния въздух в Европа. Трагедия

Предпочитам ТЕЦ, пред това да храня разни ВЕИ наркоманчета и да дам милиарди от моя джоб за разни батерии на една разградска мутра.

Стигнах до "справедливия преход" и се замислих. Какво ли му е справедливото???? И спрях да чета по-надолу, какво пишат мисирките.

Отдавна и четенето на заглавията е загуба на време. И хабене на нерви.

Каквъ справедлив преход бе другари. Това безумие няма нищо общо нито със справеслист, нито с преход. Това е икономическа ЛУДОСТ. По-добре да откажем всички пари. За 2 милиарда ще си разбуем икономиката. по толкова изкарват централите ЗА ЕДНА ГОДИНА!

Това не са пари за конпенсация а за развиваме на нив бизнес и развитие/преквалификация на хората. Да само със соларен парк не става и да нищо не правят щото не могат да се разберат кой ше опъне парите, но това не сменя факта че си трол

От 30г само се самоунищожаваме с тази "демокрация", с ЕС и с НАТО!

Прехода с две думи е някой да ти дава 500лв за да си хвърлиш колата.

Губим 500% повече средства , ако следваме фалшивия план за “възстановяване”

Губят шепа хора ,които си разпределят тези пари ....махайте се !

За пореден път питам, кои сме тези НИЕ, които губим или пак свинско със зеле, един ще студува, а друг на Малдивите ще гони дивите?

"справедлив преход"?!

зелени списвачи се опитват да манипулират. нищо ново, те толкова си могат

РАЙЧЕ, НА МАЙКА ТИ У ПУТКАТА МИРИЗЛИВА

...реакция, Кире, но мен админа миналата седмица ме изтри заради думата "кънтри".

На мен ми изтри мнение в категория спорт. Обиклновен, безобиден коментар на мач. Админа определено има изкривено усещане за правилно и неправилно. Просто не става за тази работа, за която са го наели.