Празната касичка на енергийно бедните в България

Социалният климатичен фонд с ресурс от 5-6 млрд. лева може да бъде насочен конкретно за финансиране на нуждаещите се, въпросът е наистина да стигнат до тях

Обратно в новината

Коментари - Празната касичка на енергийно бедните в България | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А енергийно богатите само гледат сеира и люпят семки.

По-голямата част от бедните, официално са на минимална заплата, но получават 2,3,4к в плик. Трябва да се спре с това.

ако беше така, тези пари пак щяха да се въртят.

по-екологичен -> по-скъп -> по-бедни, и помощите ще отидат в зеленоенергийните фирмички същото като топлофикация и отчетно-грабителските дружества.

Това е капитализма: богатите - много богати, а бедните - гаврошовци, все по-бедни!

"Енергийно бедните", разбирай тлъстите цигани, с големите тумбаци.

И всички на минимална заплата, с втора ведомост. Единствените истински бедни, за възрастни хора - пенсионери и/или инвалиди. Тези на минимална пенсия или около минимална пенсия - хич не ми пука за тях - защото са се осигурявали на минимална заплата и всички данъци са криели. Ако са ги спестили - чудесно, сега да си харчат от тях. Ако са ги изхарчили за цигали, алкохол и ресторанти - сега да стоят на диета. В момента е страшно трудно да различиш беден от беден - един идва с мерцедес пред службите за социално подпомагане, да си прибере помощите, друг пък с маркови дрехи...

Погледнато нормално, всичко е формално. ПОГЛЕДНАТ0 ФОРМАЛНО, ВСИЧКО Е НОРМАЛНО. Защото в "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", съществува текст: "Необходимо е гойското стадо да се държи в нищета и безправие."

Колкото и пари да вземем от плана за възстановяване, те в никакъв случай няма да стигнат до нас,. Но, и колкото повече пари взима държавата, оказва се че ще ставаме по бедни. Европа всъщност дава пари не за да стане тока по евтин, а просто за да заменим евтино производство с по скъпо. Брюксел директно ни го казва колкото повече стоите в ес, толкова по бедни ще ставате

Реално само бедност ни е гарантирана от този ес, защото милрд ги прибраха вече в шкафчето и сарая. Тези мерки са колкото да се каже ,че ги има. Тока ще става още по - скъп и ще се продава навън. Перките и фотоволтаика, който ни изискват (задължителното затваряне на Мариците) осигуряват едва 30 % . Останалото ще си го купуваме на солени цени. Скоро и битовите потребители ще са на свободния пазар! Честито да ни е.

колкото има в шкафчето и в сарая,два по толкова са платени като подкуп на тези, които дават.

Най-нуждаещи в тая страна са политиците и тяхната клика, затова фонда би било добре да работи за тях.

Като подпомагаме "енергийно бедните" (2.3 млн. души), какво ще стане с инфлацията? Четохте ли доклада на министъра на финансите, казва, че ако не намалим драстично разходите и доходите, сме пред фалит.

Като ти взимат повече пари чрез данъци и те дерат с зелени сделки и прочие еко-тъпотии ти ставаш по-богат ... защото част от парите, които са ти взели отиват за тъмнозелените интеграли у нас и по Европа! сполай ви за такваз логика, соросоиди!

Ти ставаш по-богат духовно, а те стават по-богати финансово. Всички са доволни, особено те. :-)

Само за протокола: Всеки енергийно-беден може да подаде молга и да получава енергийна помощ. 500лв/година.

Наред с "Празната касичка на енергийно бедните в България" днес четем за https://business.dir.bg/ikonomika/velikobritaniya-shte-klasifitsira-yadrenata-energetika-kato-ekologichno-ustoychiva. Достатъчно е да сравним заглавията по смисъл. Така е, послушната бедна "прислуга" ще става все по-бедна благодарение на продажните послушници на Метрополията, които си избираме вече десетки години. На Белене беше сложен кръст, а вероятно в близко бъдеще и Козлодуй ще я последва. Докато у нас се вихрят абсурдни "зелени фантазии" за унищожаване на остатъците от нашата енергийна система, британците ще се възползват от екологично устойчивата ядрена енергетика. Да се смее ли човек, или да плаче като чете Дир-а?!?

Без ДДС са тока, парното и водата на домакинствата.

Не човек, а говедо. Изсъскал агентът фашист. Тихо мъртвият казал. Не, комунист. Няма да анализирам идиотизмите в това стихотворение, писани от комунист, само ще наблегна че идиотизма в мисленето е неотменима черта на всеки комунист, созиЛист, анархист и който и да е подобен политически онанист.

каквото и да ти каже, знай че става въпрос за избори (пари).

Мунчо: "Докато аз управлявам в Бантутистан няма енергийно бедни. Всички са богати. Като дойдат други да управляват стават бедни."

Значи изнасят евтин ток от АЕЦ а на народа в България набутват зелените тъпотии на брюксел. Е няма по голяма гавра. Тези в брюксел и българските им слуги са прокълнати до стотно коляно , но защо още съществуват ? Това е интересното.

Ми ти остави това, ами се оказва, че газчицата на Кирчо била много скъпа и я турили у някво си хранилище. Сега се оправдават, че ще ни я продават по-скъпо, щото били я купили по-скъпо. Аман от дебили !!!

Защото още не ни е стегнало достатъчно, за да ги изметем...

България е дупка когато никога няма да се оправи и не заради управници крадци и темподобни всички им били виновни, а заради 80% крепостни селени без грам мозък

Прогресът у съюзо е велик вече имаме и енергийно бедни и ора без ядене.... 15г мизерия н българския народ

А ти май си забравил 1991-1997 ? Когато софиянци се избиваха по улиците за къшей хляб, някои чоплеха корите на дърветата и корени да ръпнат нещо.

Оп, чакай малко, не е ли справедливо всеки да отговаря за себе си и да харчи според това колко изкарва? Щото от статията излиза, че е справедливо да вземем от едни и да дадем ей така на други само щото нямали с какво да се топлят. Ми да създадат програми за обучение, за труд и стаж и да им се плаща и след това да се топлят,....обаче ох wait! да не вземат парите да отидат за пиене?

Прав сте. Ако всеки си прави сметката добре, то не би трябвало да е проблем да може да си плаща отоплението. Особено при топлите зими през последните вече повече от 10 години у нас не разбирам защо всяка година е такава драма.

В категорията "енергийно бедни" ще попадат ли етнически българи или тя е само за бразилци, индианци, многодетни тъмнозелени, педераси многоженци , джендъри-соросоиди, бедни депутати и др. крайно нуждаещи?

Глупости ! Ще станем енергийно бедни заради копелето Зеленски , а не от зелена енергия ! 20-30% се различава от х2 или х3

Какво означава "енергийно беден"?

недоспал си, недоял си, недоотоплил се

Т.е. просто беден.