17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Твърдо съм против.

Любими теми на руските тролове и путинофилския мурзилаж в България: Санкциите против Русия. Покупката на F-16 Влизане на България в ERM II и последваща замяна на лева с евро. Водната криза в Перник.

Защо хленчите и рИвете бе путински помияри ? Никога нищо не сте успели да промените с долните си лъжи и инсинуации. -Нито спряхте България да избяга от червената фашистка руска кочина и робство... -Нито спряхте влизането на България в Европейският Съюз... -Нито спряхте влизането на България в НАТО... -Нито спряхте сделката с Ф-16... -Нито ще спрете влизането на България в Еврозоната... -Нито ще спрете България да приеме Еврото... Вие сте жалки смешници... Щом не ви харесва , защо не си заминавате в путинското блато ? Но не - русофилът е получовешко същество в наведена поза с задни части на изток и очи на запад. Живеете в Европейска държава, ползвате всички привилегии на такава държава в Европейският съюз , а заради дребните копейки , продажни гниди величаете путлер и руският концлагер... Вашият китайски идеен другар Мао Дзе Дун имаше само една умна приказка: „Когато врагът те такова, не шавай. Колкото повече мърдаш, хем по-голям кеф му правиш, хем ти влиза още по-навътре“. Така че не мърдайте и не грухтете от кочината си… Вие правите точно обратното, и то пред целия български народ. Червените фашистки кучета си лаят, а керванът си върви. Жалки са руските подлоги в безуспешните си мъки, с които никога няма да променят НИЩО. Единствено губят и без това от ограниченото си количество мозъчни и нервни клетки. От вас руски мърши НИЩО НЕ ЗАВИСИ. ВИИ СТЕ ПОСЛЕДНАТА ДУПКА НА КАВАЛА.

Боко Тъпото и крадливата му шайка към българите: "Ние обичаме вашите пари".

Руски троле, а Шуткин чии пари обича ….

обръщам в евро всичко

Няма никакъв смисъл, но щом така си решила , никой няма да те спре да загубиш от курсова разлика

Менда пак е оплела конците и ще трябва да обяснява кое как го е мислела. Можеше просто да се каже какво гласи чл. 29 и да се обяснят произтичащите от прилагането на допълнението последици за спестяванията в лева. Вместо това ни се предлагаедна боза от увъртания за да не се предизвика недоволството на българина. Само че такива бози вече сме ги консумирали по времето на Виденов когато си легнахме с пари, а се събудихме с трохи. Време е някой дето разбира манипулативните механизми на Менда да обясни на хората какви ще са ходовете на Брюксел по пътя ни към еврозоната и как спестяванията ни (който има такива) ще се трансформират от нещо в НИЩО. Цялото това увъртане намирисва на повторение на краха на банковата ни система само че извършено с кадифени ръкавици.

Който има доверие на това правителство да си вдигне ръката.

Само на мен ли ни ми става ясно какво точно е предложено? Простичко е да напишете какво гласи чл.29 от закона, както и какво е новото предложение - конкретно, ако е кратко, или по-общо, ако текстът е по-дълъг.

Общо взето всички решения на Боко и правителстворо са съобразени с ЕС и следователно точни и правилни. Но 95% от мненията и коментарите на Българите-лъвове - юнаци са просташки, махленски, малоумни и неадекватни.

Не общо, а конкретно взето си тъпо герберастче, заровило зурла в правителствения лочник!

И откога Мента започна да разбира от икономика. Пак са я нарочили за мюре, ама пусто като не може да вдене!

Тя ли не "вдява"? Не случайно името и е меТа!

Някога онези комунисти въведоха инфлация и обраха парите на хората. Тъкмо хората си стъпиха на краката, а сега ТЕЗИ КОМУНИСТИ повтарят отработеното движение. Бесилките трябва да осъмнат накичени с народни изедници! Време е за въстание! За възмездие!

Ти явно си сляп и не правиш разлика - КОЙ е против НАТО и против ЕС, КОЙ е против ЕВРОТО, КОЙ е против F-16 КОЙ е за Южен пАток, кой е ЗА Грипен, КОЙ стоеше зад Луканов и зад Жан Виденов ….

Същия КОЙ стои зад ГЕРБ в момента. ГЕРБ е изкуствено създадена опозиция на БСП. Затова и избраха Радев, Манолова ..

Кака Менда е и Музикантка и Банкерка,абе от всичко разбира,затова и България сме толкова Стабилни и Проспериращи!

НЕ ИМ ВЯРВАМ НА ТЕЗИ ОТ ГЕРП !!!!!! За подобни решения, засягащи целия народ ТРЯБВА да има допитване до народа. Иначе си оставяме съдбите и тези на нашите деца в ръцете на недоумници и корумпирани продажници.

НЕ ИМ ВЯРВАМ НА ТЕЗИ ОТ ГЕРП !!!!!! За подобни решения, засягащи целия народ ТРЯБВА да има допитване до народа. Иначе си оставяме съдбите и тези на нашите деца в ръцете на недоумници и корумпирани продажници.

Тази МенДа ли се казва или МенТА?

Поредната инфлация и девалвация. За обикновените хора глад и мор.

А ако е ревалоризация ще се раздваш ли , или ще съжаляваш? Ако имаш спестявания в левове и ще ги харчиш в чужбина ще се радваш на ревалоризация. Ако имаш спестявания в евро и ще ги харчиш у нас ще ревеш от ревалоризация и ще са радваш на девалвация. Да питаме и задълженията ти в какво са, както и възнагражденията ти в каква валута са. От кои си?

за пореден път тия искат да ни заробят и сложат пред свършен факт, ГЕРБ е символ на некадърщина, корупция, алчност, престъпност

......... пир по време на чума......., между скандалите......

са луди. България няма икономика, за да минава към еврото.

Защо никой не пита народа дали е съгласен да смени лева с еврото? Защо политиците толкова се натискат да приемем еврото? Ако това беше хубаво за България,нямаше така да се натискат,а трябва да си озаконят незаконните си пари и обикновения човек ще пострада защото ще взима най малко два пъти по малко пари.Така хората ще обеднеят още повече.Взеха ни въздуха,водата,ядем некачествена храна,а сега и тези,които малко пари ще останат без тях.

Промяната в курса на еврото ще засегне всички, които имат жилищни кредити, лизинги, бързи кредити, кредити за електроуреди, абе всички ще плащат повече, защото на всеки договор с едни малки дребни букви пише....курсът е ... Абе изобщо един голям КУРс са всички А, и тези които пращат пари на близките си тук - и тях ще ги удари, защото ако днес 100 евро са едно, утре със същите 100 евро ще купиш 3 пъти по-малко

Май намериха начин да освободят народонаселението от бремето на милиардите левове, депозирани в нашите "банки". Нека ни е. Заслужаваме си ги.

Народът трябва да се стриже редовно. Повечето пари го правят непослушен. Затова стригане до просешка тояга. Има си човек, той ще разпореди.

Че предложената промяна "не поставя под въпрос режима на фиксирания валутен курс" ! Фиксиран валутен курс пак ще си има , но ще бъде различен-примерно 6 лв за евро ! И срок един месец да си сменим парите в брой ! Тези в банките ще се превалутират автоматично, като таксите на банките от 2,5 лева ще станат 2,5 евра !

Този механизъм ще бъде запазен ДО присъединяване на страната ни към зоната... Т.е. до датата на присъединяването курса ще бъде сегашния, а на следващата сутрин ще бъде 4лв за 1 евро...

Кражбата върви с пълна сила! Миналата година ви взеха акциите! В ход е национализация на хазарта с цел даването на този доходоносен бизнес на наши хора! Предстой ограбване спестяванията на народа (за пореден път) и възраждане на МАГУРАТА (спекулата с валута)! Както виждате петилетката на ГЕРБ се изпълнява предсрочно! ПЕТИЛЕТКАТА ЗА ТРИ ГОДИНИ - както при бай Тошо!

В знак на благодарност брокерите от МАГУРАТА ще раздават (пардом продават) нови марки с лика на българския Ал Капоне - възродил спекулата с валути! Хайде братя българи. Вземете си жалките заплатички в жалките български левчета и елате при нас. Днес на промоция продаваме гущерите по 2 лева. Утре ще е по 3 лева. А може и по 5-6-7 лева!

няма абсолютно никаква разумна логика в присъединяването ни към еврозоната. България е икономически слаба, а влиза във валутен съюз на държави, с които дори и на книга не можем да се мерим. Държави стоящи много по-добре от нас икономически нямат никакво намерение да влизат в еврозоната- Чехия например. какво тогава ние ще търсим там? Политиката н ЕЦБ е вредна. Печатат пари, най-общо казано, имам огромна вътрешна задлъжнялост, тогава за какво се бутаме във валута, която я девалвират в момента. Заради достъпа до кредити? Те надали ще ни бъдат дадени, защото случая с Гърция се помни. Заради това обаче може би и въобще няма да влезнем в еврозоната, но стоейки в чакалнята може да се случат интересни неща. ако на Пеефски кредитите са му в левове, се сещайте какво се готви. Ето - разхлабването на курса на лева е първа стъпка към премахване на валутния борт. Така отколешната мечта на ОПГ-то, което в момента е на власт ще се сбъдне... след "Виденовата зима", се гответе за "Борисовата пролет".

То и в края на "социализЪма" Тодор Живков каза че ще видите как американци сменят левове за долари но всички видяха как след това "отиде коня у ряката..." Традиция е периодично българската държава чрез смяна на парите да лъже хората-1962,1974,1991,1998,2001,време е за поредната шмекерия...

"Законопроектът не поставя под въпрос действащия режим на фиксиран валутен курс." Но не гарантира че едно евро ще струва 1.95 лева а не 6 лева...

Ех тая Мента бе, специалист по всичко... Също като Десито Атанасова.

Ааааа, за Десито нищо лошо не може да се каже! С голямо удоволствие бих я включил в местния духов оркестър!

не трябва да се отказваме от лева за сметка на еврото,защото какво ще стане ако ЕС се разтури.Еврото е измислена виртуална валута,която не се печати в Българшя,тези които ги печат стават по-богати за сметка на страните балъци.

Руски троле, явно според теб "страните балъци" са Австрия, Белгия, Германия, Гърция, Естония, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Португалия, Словакия, Словения, Финландия, Франция.

ще изтече в канализацията. Отказ от българската валута , загуба на националност

Ама да го използваме този лев. Не трябва да се закотвен за еврото.

Управляващите са доказани професионалисти!До каквото се докоснат се 'превръща в злато'!

СТАНИ БОГАТ „ЩОМ СТАНЕШ депутат Всички българи трябва да са депутати

Управителя на БНБ да излезе по телевизията и да обясни - какво точно ще се случи и да ли е съгласен

Интересно е , защо Дания ще остане вечно в Чакалнята без да приеме Еврото ( те отказаха да го въвеждат чрез проведен Референдум). На Българина защо не се предложи Референдум по темата и на база този Референдум да се базират и някакви решения. Тук някой ще каже " Ама ние още с влизането си в ЕС сме поели ангажимент да приемем и тази валута " ... Да обаче никъде не е посочено кога да я приемем нали? Друго нещо което прави впечатление по това което е предложила Менда Стоянова е че в договорката м/у БНБ и Министерски съвет за промяната в Закона за БНБ не е записано изрично точно с какъв курс искаме да ни приемат в ЕРМ 2 и Еврозоната. Четох финансисти да казват че при така предложената промяна е възможно да продължим да сме във Валутен Борд до влизането в Еврозоната някой слънчев ден , но е било възможно под натиск на чужди правителства курса във валутен борд да бъде променен. Странно е как всичко се прави по време на толкова много скандали около водната криза , боклуците на Калабрийската мафия в България , замърсяването на река Марица ...Тихомълком без никой да разбере пак през задният вход без обсъждане сякаш това засяга само партията Герб и техните последователи

Национален референдум след направен стратегически избор е нонсенс, тук не може да стои въобще въпросът искам-не искам, както и занам, не знам или нямам мнение. В ЕС общата валута е евро , левът е фиксиран вече 20 години и само си играем на смяна на валута при всяко пътуване към други страни от ЕС. Единствените, които всячески възпрепятстват влизане в Еврозоната са мишоците от БНБ, защото в Еврозоната такова безделническо ведомство като БНБ с огромни заплати просто няма да съществува. Там финансовата институция се нарича ЕЦБ . Очаквам наистина от 2023 да сме с още една крачка напред към Клуба на богатите и развити страни,

Стратегическият избор в Политически докато в демокракратичният свят възможността за референдум по важни теми касаещи цяла нация е демократично. Това какво правиш като пътуваш към други страни в ЕС е глупаво като повод за влизане в ЕРМ 2 и Еврозоната. По същата логика има много хора пътуващи към САЩ тогава да вземем да приемем долара за да не правят превалутиране на Евро - Долар ? Когато говориш за клуб на богатите се получва нонсенс. Първо защото Гърция потъна след като влезе там и сега дълговете и се изчисляват в милиарди и второ предложената промяна на закона за БНБ некореспондира с това което Горанов и Герберите говорят вече 2 години а именно влизането в ЕРМ 2 и Еврозоната ще е при фиксираният вече 20 години курс т.е предоговаряне не се допуска. Въпреки това в промените или допълнението в Закона за БНБ не е конретизирано с цифри за курс 1 евро - 1,95 лева. Защо? Защото даже 1 стотинка ако се промени курса това ще значи че преговорите за влизане в ЕРМ 2 спират а от там ще се отдалечиш и от бленуваната ти Еврозона.

Те нашите референдуми изобщо не ги стряскат. Нали уж намалих субсидията в съответствие с референдума? Реваха, че щели да ги купят "бизнесмени те" а какво се оказа - пак до нашите пари опряха и отмениха резултата от референдума, че нещо пари не дойдоха от бизнеса.......

То и свинското нямаше да скача цената ... има ли още вярващи на менти шменти и горани ?

Браво. да въведем еврото,време е. територията да се разчисти. И цените ще станат достъпни за когото трябва и бедните ще станат още по бедни, а богатите още по жестоки и богати . Да затворим кочината на свободните демократи. д а строим живота нов с Ал.Йорданов ! ура другари. Слава на интернационала ,да живее еврото наша цел,идеал, свобода ,наше щастие по голямо даже и от г-н Гешев. И все пак, другари ,господа въведете го тайно това евро ,да не се усетят троловете и руските шпиони, да ги изненадаме и на сутринта всички с евро и напред към демокрацшията.

Цитирам инфо от голям Български сайт по темата: "....Предложението е в закона за БНБ да се запише, че от датата на влизане на България във валутно-курсовия механизъм ERM II, т.нар. чакалня на еврозоната, официалният курс на лева към еврото трябва да стане равен на курса, договорен по съответните резолюции между ЕЦБ и останалите държави от еврозоната. ..." Първо статията започва с това че хората на Горанов казват че това не е риск за Валутният борд а в краят на статията се цитира Мента Стоянова която пък говори че това неозначавало че се отваря вратичка за предоговаряне на курса. Питам се аз тогава горепосоченият цитат който е предложението на Герберите за промяната в Закона за БНБ не е ли вратичка за евентуално предоговаряне на курса лев - евро , защото ако позицията е фиксираният през Валутният борд курс и тя не се приеме даже от 1 страна в Еврозоната то значи ли това че няма ЕРМ 2 и няма Еврозона ? Ако това е възможно тогава силно да се надяваме че поне някой там няма да ни пусне за да не пробием ново дъно на бедност

Пропускате най важния момент, средствата в Сребърният фонд -20 милиарда ще се освободят и за кратко време ще се окрадат от управляващата мафия. И послепак ще си пишете и говорите, но накои ще станат богати и ощи по богати ....

А пенсионните фондове с инвестиции в чужбина как ще си изпатят в случаи на ревалоризация например 1,70лв./евро както са натиснали Словакия или Словения.

Вече се знае че на монетата Евро ще е "Мадарския конник".

Следствия от минаване към еврото ще са: 1. 100% инфлация! Такава имаше дори в Германия като курсът на марката към сегашният лев е 1:1. Например паркинг тогава от 1 марка (1 лев сега) става на 1 евро (1.95583лв). Всички цени ще отидат на закръгление нагоре. Може би към десети или към цял лев. Преди в Германия дори правеха калкулатори за преизчисление марка-евро и обратното; 2. Изпадаме в още по-голяма зависимост от ЕС. Вече и управлението на парите. Ставаме все по-несуверенна държава; 3. Повече евро се взима само на заеми. Но кой дава заемите? Не сме ли реално и ние като част от ЕС и бъдещата еврозона. Да не мислите, че лихвите по тези заеми ще идват и тук? Освен това там има лобистки / корупционни връзки. Например ЕС гласува да даде на Гъция заем с 1% лихва, но го дава през банка, която го дава на Гърция с 12% лихва и прибира 11% лихва - реален пример, слушан по немска телевизия!

В Германия съм от 2001в. Точно като се сменяше валутата. Написал си пълни измислици на човек който хабер си няма от това. Смешна пропаганда.

Профължава със ЩЕ ЩЕ ЩЕ. Щото има много тарикати като тебе. За това ще има 10% инфлсция. Повтарям за идиотите ДЕСЕТ ПРОЦЕНТА. Винаги е имало и ще има тарикати но те са от държавата и са НОРМАЛНИТЕ ХОРА. ВСЕ ПАК ХИТЪР ПЕТЪР Е НАРОДЕН ЧИВЕК. БЕ какво ибяснявам на трол... Аре чупка. Няма да се тровя с руски трол.

Промяна в курса лев-евро НЯМА да има !!! Айде сега русофилистици, ходете си гледайте пропадналата рубла ….

абе, не бехме ли въ валутен бордъ ....

ГЕРБ от години си мечтаят да махнат борда у да си оправят заемите...

Това е тезата на руските тролове, а не на ГЕРБ !!! Защо манипулираш ?!

Проблемът е, че нашите "национално отговорни" политици не могат да обяснят на брюкселските чугуни, че минаването на лева през ЕРМ 2 е НАПЪЛНО ИЗЛИШНО. Някой може ли да обясни какъв е смисълът България да преминава през т. н. "чакалня на Еврозоната" или механизма ERM2, след като от 1 юли 1997 г. сме във валутен борд с Евро и годишната инфлацията от години е ниска??? Отделно, че няма никакъв проблем да теглиш Евро на каса в банките. У нас фактически има двойна парична система – ЛЕВ и ЕВРО. Теоретично в България още утре може да въведем еврото за плащания по магазини и пазари едновременно с това в лева.... Цялата тази дандания около закона ПОКАЗВА НЕЧИСТИ НАМЕРЕНИЯ НА УПРАВЛЯВАЩАТА ВЪРХУШКА...

Да, бе, то тук прозирали нечисти намерения, все едно в други области намеренията им са чисти. Всичките им инициативи са бандитски, ама електоратът не става за нищо и пак ще седи и ще гледа как ще го ошушкат.

Само на едно място попаднах на малко по обстойно тълкуване по темата: “ Промяна в Закона за БНБ предизвика смут за валутния курс”

Вървим към курс 2,30 лв от дугата седмица

Демек, утре ще си е същото - €1 = 1.95583 лв.

А при 1,70лв./евро какво ще мислиш и какво ще чувстваш - радост, несигурност, изненада?

Бойко мноо дигна заплатите на раята. Иде време за корекция. Дет се вика: вече ще делим на три! И аз съм дал пари!

Започна се! Започна се да ни подготвят! Приемането на Евро-то ще задълбочи мизерията на всички: - цените, колкото и да ни убеждават, че няма да им се отрази - ще се вдигнат. Не се залъгвайте, че има фиксиран курс на лева към Евро-то - четете ситните букви, където някъде срамежливо и бегло се спомена, че при преминаване към Евро-то не се взима курса, който сме фиксирали, а се прави цялостна оценка на икономиката на страната, конкурентноспособност и т.н. и т.н. и накрая някой решава, колко струва нашия лев и съответно, колко да получаваме като заплати, пенсии, колко ни струват парите, (има се в предвид покупателна способност, а не абсолютна стойност) ако имаме изобщо такива пари в банките и т.н. За пример може да вземем германците - при тях всичко поскъпна двойно, въпреки силата на тяхната икономика и съответно силата на германската марка. - И след като всичко поскъпне имаме пример от близкото минало как и с колко ще нарастват заплати и пенсии, помощи, стипендии и т.н., а за спесяванията - забравете - всеки, който има някакви ще пие една студена вода и това е - както стана преди двайсетина години при хиперинфлацията. Не случайно, т. нар. Баща на валутния борд в България ни предупреждава и ни съветва да не приемаме Евро-то, а да си останем в сегашното стабилно положение - изобщо “да не клатим лодката”. Другото, което ще загубим е нашата макар и малка конкурентноспособност, която в момента все пак докарва по някой инвеститор и все нещо влиза в бюджета. Ще се получи верижна реакция, омагьосан кръг - хем всичко ще поскъпне, хем ще искаме увеличение на заплати и пенсии, а парите в бюджета, с които да го направим ще са все по-малко и по-малко. Затова - не се променя нещо, което работи!

Ама естествено, че ще се нарпаи нова цялостна оценка и ще се коригира курсът! То има си хас да ни приемат така, щото по костово време някой изчислил някакъв курс. Ние се натискаме и съответно ние ще платим риска. Това можеи да работи, ама на Боко милирадите в офшорните трастове постоянно изтичат, та трябва ново попълване, а бордът държи блокирани едни 14 млрд. резерв, който може набързо да бъде окраден. Не се променя рабоеща схема, освен ако не искаш да я ошушкаш.

Грабежът продължава - докато и последния българин издъхне !!! ГЕРБ, благодарим ти !!!

Едва ли някой е разбрал нещо от информацията - дъртатата ментараджийка не казва абсолютно нищо за каква рамка става дума и къде се канят да ни ударят пак по джоба! Управниците УЖ ни информират, журналята - УЖ ни информират - всичко е на УЖ: и демокрацията ни, и доходите ни, и животьт ни...

"...къде се канят да ни ударят пак по джоба" Руски трол, говори от свое име, а не от името на българите !!!

Уж братушка - а той разведчик....!!! Давай с по три имена и егн брато, ако си жив и си тука де...!