Повечето млечни продукти, обявени за овчи и биволски, съдържат над 50% краве мляко

От сдружение "За достъпна и качествена храна" настояват да бъде създаден орган у нас, който да се занимава с качеството на продуктите

Обратно в новината

Коментари - Повечето млечни продукти, обявени за овчи и биволски, съдържат над 50% краве мляко | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябваше ПП да дойде, че да разберем и това. Боко 12 години ни е продавал фалшиво сирене с неговите мафиоти.

Фирмите производители на фалшиви млечни овчи продукти са:: 1. Милки груп био, Хасково 2. Димитър Маджаров 2 Има и други фирми, които произвеждат боклуци.

Как може да обявиш продукт за безопасен без да знаеш какво съдържа

Ами "добрутру"!!! Имахме си такъв орган !!! Не е нужно да "откриваме колелото" !!! Наричаше се БДС !!! Български държавен стандарт а също имахме и ОТК ....и т.н. Разликата е ,че имахме тези неща ,когато имахме силна,свободна и не зависима държава, в която се мислеше за благото и благоденствието на народа !!! Всичко се правеше " в името на народа" !!! Сега всеки мисли как да окраде едни пари и да излъже всички останали ,защото той бил най хитър и умен а останалите според него били будали !!!

Имаше държавен контрол по качеството, който беше независим от ОТК на производителите. Това което помня обаче е, че всичко се правеше не в името на народа, а в името на човека и някои знаеха кой е човекът.

Викаш соц филмите като Баш маистора например описваха американското ежедневие под диктата на демокрацията хахахахахах

САМО СИ СПОМНЕТЕ,КАК УВОЛНИХА ДИРЕКТОРА НА-ЛБ-БУЛГАРИКУМ,ЗА ЕДИН ЧАС,СЛЕД КАТО ОБЯВИ,ЧЕ ЩЕ ОРГАНИЗИРА СОБСТВЕНА МРЕЖА ЗА ПРОДАЖБИ(СОБСТВЕНИ ОБЕКТИ,ФРАНЧАЙЗ НА МАЛКИ МАГАЗИНИ),С НОРМАЛНИ ЦЕНИ(50-% ПО-НИСКИ ОТ ХИПЕРМАРКЕТИТЕ)! Е УВОЛНИХА ГО В СЪЩИЯ ЧАС! НАЗНАЧИХА НОВ,КОЙТО ПОДПИСА ДОГОВОРИ ЗА ВНОС НА СУХО МЛЯКО,ПРОДЪЛЖИ ДА ПРОДАВА ПРЕЗ-МОНОПОЛИСТИТЕ! БЪЛГАРИЯ Е КОЛОНИЯ,УПРАВЛЯВАНА ОТ МЕСТНИ-ПРИСЛУЖНИЦИ!

Решението е просто ,бойкот на тези МЕНТЕ продукти . А държавата най после да сеи влезе в ролята на арбитър и по цялта верига да наложи най строги санкции без компромис . Е ада видим нали дойдоха на власт за да се преборят с корупцията . А тия от БАБХ къде спаха до сега ???

Предлага да им се даде Нобелова награда за откритието на топлата вода в 21-ви век :)

аз съм изненадан че изобщо някой влага мляко в тези ... "продукти"... обикновено са бъркочи от китайски пълнители, оцветители и овкусители, 2/3 забранени за внос в ес и хидрогенирана палма, така, че наличието на мляко, вероятно сухо, си е истинско чудо...

Стига с тоя ЕС искаме си пълнителите от братски комустически Китай !! не искаме ЕС да ни диктува какво да ядем !Искаме си БРИКСА там контрол няма кефти китаиски яица кеф ти Индииски ориз

Пишете им поне имената на тези марки. Стига сте се страхували.

A останалите 50% какво е???

Хайде сега, излъгали с 50%. А аз да запитам защо бият негрите в Америка

Ръцете да им изсъхнат на тези измамници. Това е чиста проба измама. Има хора, които избират различно от кравето мляко по медицински причини. Подменяйки се млякото се създава риск за здравето на такива хора!

Проверете и Лакрима Пазарджик! Никакво качество

Българина който ижда на запад всичко прекрасно и само плюе по всичко Българско без да е конструктивен е главния ни проблем... Едни Гърци получиха едни 400 милиарда безвъземдна помощ на старите цени, и по 7 милиарда на година субсии почлучаваха, в слуай на бедствие от 5 декара дини си живееха царски защото ЕС им гарнатираше и нищо да не се пръкне да си вземат една царска печалба... но Българина вместо да влезе в положението на една система умишелено създадена за да ни унищожи поминака и то наложена от вън, вместо да види това и да влезе в положението на стопаните които и без това им е трудно той просто има само очаквания и само величае всичко чуждо и тези статии са единствено с цел да подхранвата тази съвсем целенасочено развивана черта в Българина за да може да бъде дораграбен

Жалко същество защо гърците не видяли никога комунизъм си защитават интересите. Пък подобни на тебе продажници са готови да се навеждат пред всеки господар защото така са възпитани още от социализма.

напротив Гърците видяха много повече комунизъм там то 1975 година с еизбиваха и имаше партизани имаше 100тина хиляди души отрепани а шеф на гърците им беше бивш нацист и чоек на ЦРУ... Гърция имаше и има много повече социалистическа нагласа, а единственото което ние нямаме национализма им там беше пълно с Българи до 90-те на 20 век но бяха силно репресирани ,а ние като един много прост народ се пънем да плюем по всичко българско и да хвалим едни откровени фашиисти и комунисти, които пък са били откровени крадци през последните 40 години живели на дотации и с тези дотации изкупили куп работеши предприятия, направо събаряха стените за да могат да измъкнат машините и да ги закарат в Гърция и Турция, и това стана под оркестрираните медии с ей такива статии

Хайде сега пак другите ни виновни.

Сега от бранша ше се вдигнат ли с трактори и блокират фермите на измамниците? Питам за протокола към проект "зърнари, изказващи се от името на всички земеделци".

викаш БДСто го няма . няма и контрол. има само Алчност. Льжа. И оше велньж Алчност . Империализьм в действие !!! Но от Посолството са доволни. Корабатпотьва по план. Ран .

То И шунката която ни продаваха западняците съдържаше 70% соя, но затворихме предприятия които провеждаха Органик храна повече от най скъпата Био или Органик на запад, сега явно са хвърлили око и на малкото което е останло като Българско производство и затова изобилстват статии как всичко е зле без да има паралени които д ани казват че Гръцкото таков аима и брашно и сухо мляко и не мляко, за западното да не говорим че там директно някой продукти се правят от прах внесен от китай

Не са виновни нито капитализма, нито демокрацията. Виновен е българският манталитет. Манталитет на андрешковци, крадци, измамници, лъжци, търсещи оправдание извън себе си за всичко. По това наистина много си приличаме с руснаците - винаги някой друг, някой от вън ни е виновен. Врагът е винаги пред вратите ни. Сега накратко - След като държавата субсидира предимно зърнения сектор и няма пари нито за мляко нито за зеленчуци, естествено там няма да има и развитие. За това млякото струва по-евтино от минералната вода и лимонадата, пък приозводите от мляко са с космически стойности. Никой не иска да работи в този отрасъл. Да си спомняте млечните войни между германия и Франция?. Ето така се прави и подържа отрасъл. Навсякъде, където съм ходил е пълно със стада от крави и овце. В Англия, Германия, Франция .....навсякъде. И млякото и сиренето в тези държави е ПО-ЕВТИНО от българското. В България няма такова нещо. За това купуваме мляко от тези държави. Около 50% от млякото в България е внос - от Румъния, Гърция и Германия. Това е истината.

Преди 20-30 години да си купиш домашно : мляко, сирене, кашкавал бях сигурен че е истинско, а сега във времето на тотален фалш и лъжи, на кого да вярваш :)))

И как си бил сигурен че е истинско?

Купи си крава!

Ами, редно е, да се направи една комисия за качеството на храните и, който го хванат, с каквото и да е отклонение в качеството, да му затварят бизнесът. Например за три месеца. При рецидив- завинаги! Защото, не може да отиваш да протестираш за нещо от държавата, а да не даваш качество... Не храните животни, но, дори и за тях трябва да е същото, защото и те са живи същества! Стига с тази алчност да печелите на някой чужд гръб!

Напишете кой е коректния производител, след като не може да изредите измамниците...

МИНАЛАТА ГОДИНА,ГЛОБИХА С-5000-ЛЕВА БАБА ОТ РОДОПСКО СЕЛО,ЩОТО КВАСИЛА МЛЯКО ИТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ОВЦИ,И ГО ПРОДАВАЛА,БЕЗ ДА СЕ:ЛИЦЕНЗИРА,РЕГИСТРИРА,СЕРТИФИЦИРА! БИЛО НЕЗАКОННО ДА ПАСЕШ ОВЦИ,ДА ГИ ДОИШ,КВАСИШ МЛЯКО! Е ТИЯ ДЕТО ВИ ПРОДАВАТ-“ПАЛМОВО МАСЛО”(ПЕТРОЛЕН ПРОДУКТ),СА: СЕРТИФИЦИРАНИ! ЛИЦЕНЗИРАНИ! РЕГИСТРИРАНИ! ТОВА Е ПЛАН,МЕ-СЛУЧАЙНОСТ!

Едва ли съдържат краве мляко, по-скоро е сухо мляко на прах!

ВИЖТЕ САМО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ПАРИТЕ,ПРИ СИРЕНЕ С КРАЙНА ЦЕНА-15-ЛЕВА! МЛЯКОТО СЕ ИЗКУПУВА ПО-0.60-1-ЛЕВ! СИРЕНЕТО(5-ЛИТРА МЛЯКО+РАЗХОДИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО)-4-6-ЛЕВА! ДРУГИТЕ-10-ЛЕВА,СА ЗА-МОНОПОЛИСТИТЕ ХИПЕРМАРКЕТИ! КОИТО НЕ ПЛАЩАТ И ДАНЪЦИ..ЩОТО СА НА ЗАГУБА! А ДЪРЖАВАТА ГИ ИБСЛУЖВА С БЕЗПЛАТНА ИНФРАСТРУКТУРА,СПЕЦИАЛНИ ОБЛЕКЧЕНИ ПРОЦЕДУРИ,ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ КОНТРОЛ,САНКЦИИ,ЩОТО БИЛИ-“ГОЛЕМИ ИНВЕСТИТОРИ” И КАКЪВ ДА Е РЕЗУЛТАТА?

В магазините извън хипермаркетите цените са още по-високи. А пък хипермаркетите не са производители възрожденецо.

Натъпкал форума с лъжи и пропаганда. Би ли ми казал в кой град живееш и кой по-точно е монополизирал местата за търговия там където живееш? Щото например в квартала в София където живея аз, в радиус от един километър има магазини на всички търговски вериги. И поне 50 малки магазинчета. И поне 10 магазинчета дето претендират че са магазини на ферми. Я кажи сега ти къде живееш?

Кажи ти в кой Мол живееш, че около тебе в радиус от 1км има 60малки магазинчета и 5-6големи вериги. А, сетих се ти живееш на женския пазар. Скъпи, сергиите не са магазинчета, да знаеш.

В квартал Оборище е така. В овча купел е така. Хайде сега ти къде живееш жалък лъжецо?

Сирене купувам директно от производител, плащам го кеш и се радвам, че не декларира нито един лев пред измамническите институции. Мирише на коза, повечето приятели казват: "уф, как го ядете това", а пък аз им казвам, че ние знаем какво ядем, за разлика от тях!

А през социализма точно обратното нали пропагандаторче? Хайде сега ми кажи как ти по-точно знаеш че този БДС се е спазвал при продуктите за вътрешна консумация? Къде по-точно си прочел по времето на социализма данни от независимо от държавата изследване, потвърждаващо че продуктите отговарят на БДС? Щото по времето на социализма първо трябваше да си изпълниш плана и второ и контролния орган и производителя бяха един и същ.

БАБФ избиха на хорицата животните и сега чакаме само на мутри да ни казват какво да ядем

По времето на любимия ти социализъм казваха Какво да ядем и избор нямаше.

ама наистина ли...?... мислехте че не усещаме

То ако е мляко ще е добре

И как помниш като не си живял тогава? Само да те питам как ти по-точно знаеше че това е истинско сирене по времето на комунизма при положение че: Никога никой не ти е давал информация Как се прави това сирене. Производителя и контролният орган бяха един и същ. И никой никога не е правил допълнителни изследвания на това сирене? Я ми кажи кой не държавен контролен орган ти е дал информация по времето на социализма че си ял истинско сирене? Само да ти припомня че при аварията на Чернобил същите тия твърдяха че няма никаква опасност за никого.

Обявете фирмите , иначе е ефектът е нулев, потвърждавате това, което и без това знаем, че ни мамят. За потребителя има значение, кой го прави и кой е изряден, за да се ориентира при покупка, тогава и производителите ще трябва да се ориентират по потребителя, сега е игра в мътна вода , губят точно коректните.

надпис на витрината на затворена баничарница "Поради липса на извара -няма да правим банички със сирене"

ПОМНЯ ЕДНО ВРЕМЕ ПРЕДИ 30Г В КОЕТО ИМАШЕ ДВА ВИДА СИРЕНЕ И ВСИЧКОТО БЕШЕ ОТ КРАВЕ ИЛИ ОВЧЕ МЛЯКО СИРЕЧ ИСТИНСКО СЕГА 30 ВИДА СИРЕНЕ И ВСИЧКО Е МЕНТЕ ДА СТЕ ВИЖДАЛИ В ПОЛЕТО КРАВИ И ОВЦЕ 158 БЪЛГАРСКИ СЕЛА ИЗЧЕЗНАХА ОТ КАРТАТА НА БЪЛГАРИЯ ДЕМОКРАЦИЯ БАТЕ..............

Така е в колониите...

ИМАШЕ И СМЕС! ЕТО ВИ-“СВИБОДЕН ПАЗАР”! НАЛИ ТОВА ИСКАХА-ДЕБИЛИТЕ! СЕГА ИМА-РАЗНООБРАЗИЕ! ЕДНА И СЪЩА ПРЕСОВКА ОТ:ПЕТРОЛНИ ПРОДУКТИ,ХИМИКАЛИ ,С ХИЛЯДИ РАЗЛИЧНИ НАИМЕНОВАНИЯ! КЕФ ТИ:ХИЛЯДИ СИРЕНА,КЕФ ТИ-ХИЛЯДИ КОЛБАСИ! А МЕСТАТА ЗА ТЪРГОВИЯ С ХРАНИ СА-МОНОПОЛИЗИРАНИ!

Някоя още друга лъжа да кажеш?

Какво ни казват в прав текст - лъжат ви и крадат, като потребители, а "загрижените" в Парламента и изпълнителната власт нямат контролни органи и санкции срещу тези крадци, измамници, отровители наречени производители. Дано някой европеец им повдигне дело в европейски съд, че само така кафевите им деца останат без колите и лукса, който ние плащаме, а ядем боклуците им или измамни продукти.

И нещата няма да се оправят....

Тука говорим за производители а не за супермаркети.

Много точно казано!Не знам какъв човек трябва да си,за да можеш така безочливо да лъжеш хората?Отврат!

ДА ПРИПОМНЯ,ЧЕ КОЛБАСАР НА…НЯКАКВИ ПРЕСОВАНИ ОТ НЕЗНАЙНО КАКВО НЕЩА,СТОЯЩИ ПО РАФТОВЕТЕ НА ХИПЕРМАРКЕТИТЕ С НАДПИС: “ШУНКА,КРЕНВИРШИ,ТЕЛЕШКИ КОЛБАС,ПУЕШКА ШУНКА…”,Е-ЗЕМЕДЕЛСКИ МИНИСТЪР! Е КАКВО ДА ИМА В:СИРЕНЕ,КАШКАВАЛ? ПОНЕ ИМА НЯКАКВО МЛЯКО,В НЕГОВИТЕ ПРОДУКТИ,ИМА: ПРАТ,РОГА,ЧЕРВА,КОПИТА И ХИМИКАЛИ!

Не си ли по рафтовете на другите магазини със същите етикети

Това е капитализма, човек за човека е вълк. Кой ще мисли за твоето добруване бе българино!

Нали така другарю:))))

При социализма поне имаше БДС, който малко или много се спазваше.

И пак толкова се спазва.

Стига с тоя социализъм и тогава беше пълно с некачествени храни, ако въобще се намираха. Кисело мляко рядко като вода ли нещеш, масло с маргарин ли. Да не говорим, че от края на седемдесете години истинскя шоколад изчезна. Всички шоколадови продукти бяха от соя. Прословутото ОТК беше част от предприятието т.е. зависимо от директора, чийто главна грижа беше да си изпълни плана. Бил съм на бригада в консервна фабрика, след това не съм и помислял да купя нещо излязло от българка консервна фабрика. Просто хранителните технологии не бяха толкова развити още.

Социализмът така те набута в радиация от Чернобил (Украйна), такива радиационни салати раздадоха по столовите на работници, служители и студенти, че България стана първа по смъртност в целия свят (който не вярва, да отвори световните статистики за смъртност). Ето това беше социализмът. Раовите заболявания станаха като есенаата настинка. От много човеколюбив комунизъм. А сеа си имаме неофашизъм, който пък се пръква от капитализма - това е режимът ни днес. Национланият ни интерес се преформулира в интереса на неофашистки световвен лидер, както е било по времето на Хитлер. Но сега не е Хитер, а е един друг. И даже финансираме украинския нацизъм, защото изпълнява палана на този друг да събори ЕС, за да о дпочини с всички държави в нео барабар наведнъж.

Стига глупости. Раковите заболявания избуяха след нативските бомби с обеднен уран. И ние винаги сме били назад по онкологичните заболявания, но сме първи в света по инсулти и в челните места по сърдечно съдови. За ракът намеря едно е Кувейт където Америка ги спаси с хиляди тонове обеднен уран. А нещо за фокушима да кажеш, дето изливат радиоактивната вода в океана сега, не преди 50гидини. Не че тълитр укри пак не съсипва Европа, както и с Чернобил.

Редно е като се правят такива проучвания винаги да се казват имената на фирмите мошеници. Иначе е само димка. В момента новината е "Има едно лошо сирене ама няма да ви кажем кое е, за да не спрете да го купувате."

Може и да ги осъдят. Защото тук виж се оказало че проучването им не е направено по законовия ред и резултатите не са точно такива каквито казват.

В търговските вериги продават сирене и за 12-15 лв. Кашкавал можеш да намериш от 16 до 20 плюс. В тия така наречените фермерски магазини да намериш сирене някакво под 18 лв е шестица от тотото. Цените на сиренето в тях почват от 20 лв нагоре а пък цените на кашкавала обикновено са от 30 нагоре. И пак да те питам- кой кара насила хората да пазаруват от търговските вериги при наличието на толкова много магазини?

Всичко е лъжа в тая държава! Няма нищо истинско!

Пазара го определя тоя с най-големия стоков оборот. Кой има най-голям стоков оборот бе келеш? Тоя дето продава най-евтино- поне в България е така. Я ми кажи смешно келешче- кой те кара да ходиш в търговската верига при наличието на толкова много магазини? Кой кара насила хората да ходят в търговските вериги а не в кварталните магазинчета? Ама в търговските вериги цените са по-ниски от кварталните магазинчета и хората ходят там. Когато в малките магазини ще са цените станат по-ниски от търговските вериги тогава ще ходят в малките магазинчета.

Както винаги не се назовават имена а се говори по принцип, така е в БГ-то защото медиите и хората са страхливци.

Дано поне не от украинско сухо краве мляко?!

А от руско? А от турско?

Става, ама украинското е най-добро?!

Не следя пазара на сухо мляко пък и не купувам сухо мляко за да знам цените. Що ти какво имаш против украинското сухо мляко при положение че никога не си го виждал не си го опитвал и дори не знаеш на каква цена се продава? Ако въобще се продава някъде в България.

Украинското е наистина радиоационно. Не знам как те боли руското, но...

ТА В ЗАДАЧКАТА СЕ ПИТА: ЗАЩО НЯМА ИЗЕМВАНЕ НА ФАЛШИВИТЕ ПРОДУКТИ,ЗАПЕЧАТВАНЕ НА ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ,ГЛОБИ-%-ОТ ОБОРОТА,АРЕСТИ ЗА ИЗМАМА,УВРЕЖДАНЕ ЗДРЕАВЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО???? ОТГОВОРЪТ Е ПРОСТ! ПОСОЛСТВАТА НЕ РАЗРЕШАВАТ,А МЕСТНИТЕ-ПРИСЛУЖНИЦИ: ПАПКАТ И СЛУШКАТ! КОРПОРАЦИИТЕ(ХИПЕРМАРКЕТИТЕ),СА ОСВОБОДЕНИ ОТ: КОНТРОЛ! САНКЦИИ! ЗАКОНИТЕ НЕ ВАЖАТ ЗА ТЯХ…САМО ЗА-“БАБА ПЕНА”!

Защото има твърде много продажници като тебе.

Имам само 2 въпроса: кои са фирмите и защо няма хора в затвора? Това си е измама и кражба, за последиците за здравето на хората да не говорим.

Значи като за начало никой не плаща субсидии на нито един супермаркет. Нещо повече- супермаркетите и търговските вериги са най- проверяваните обекти в цяла България. Второ- навсякъде има малки магазинчета и магазини претендиращи че са фирмени магазини на ферми, които обаче кой знае защо продават на по-високи цени и кой знае защо тя почти не ги проверяват. И тъй като хлапето от Възраждане дето ги пише всеки стотици коментари най-вече във възхвала на Путин и Русия не е живяло по времето преди търговските вериги. Тогава хлапенце цените на хранителните продукти в магазините бяха с минимум 100% надценка. И никой не можеше да ги накара да свалят цените или някой да продава на по-ниски от техните цени. Пък за любимия ти комунизъм- тогава за приказки срещу обществения строй и властта щеше вече да си в затвора. В всеки един магазин имаше по една-две стоки максимум и винаги за всяко нещо се чакаше на опашка.

Абе аз съм руснак и никога не съм стъпвал в България. Ама шефа каза това да пиша.

... има разлика:)

ЕТО ВИ-“СВОБОДЕН ПАЗАР”! В:ГЕРМАНИЯ,ФРАНЦИЯ-ЛИТЪР МЛЯКО СЕ-СУБСИДИРА С-€1-2 ЗА ЛИТЪР! В-БЪЛГАРИЯ …НЯКОЛКО СТОТИНКИ ЗА ЛИТЪР! А ТЪРГОВИЯТА НА ХРАНИ Е-МОНОПОЛИЗИРАНА ОТ-ХИПЕРМАРКЕТИТЕ! ТИВА Е КЛАСИЧЕСКИ-КОЛОНИАЛЕН ГРАБЕЖ!

Защото явно не живееш в България. Иначе щеше да знаеш за огромният брой малки магазинчета в България.

Които не определят пазара! Чети смисъла, не само думите.

... не лъжи, а кажи ... за палмовите мазнини:) Има ли друга държава (поне аз не знам), в която на хитреци, като нашите "мандраджиии" да им се разминава за такова деяние?

Има. Лобито е навсякъде лоби. А в Европа настъва неофашизъм и качеството на храните е последна грижа. В Европа вече всичко може. Дори се допускат лекарства с няколко месеца изследвания, което е долнопробна корупция в науката и престъпление срещу човечеството. За храните да не говорим! Тотална химия и лъжа в състава. Цедят се стотинки разлики между истинските съставки и заместители. Включително при сакрални за страната продукти. Западът е моделът, по който нащите поризводители работят. Не мисли, че само у нас е така. Но навсякде трябва да има борба. И мисля, че тя почва сега у нас, а назапад хората са като полу умрели риби - никаква съпротива, каквоти и да им направят, се крият по дупките си и чакат. За съжаление си чакат смъртта, защото това, с което ги набутват, е именно смъртносносно. Ярък пример са ваксините против Ковид, които правят свръхсмъртност именно в ападна Европа, защото ги набутаха яко до детенце! Не се учудвай, че пиша и за лекарствата! Това са все неща, които поемаме в организма си и е един и същи проблем. В САЩ примерно една аенция отоваря за храни и лекарства. Проблемът е изпускане на демократичното развитие на обществото от ръцете на народите и връщане назад. Защото народите спряха да се борят. А степента на демокрация съответства на силата на борбата. Залото винаги заема мястото, което отстъпва доброто - от мързел, от мноо разкош, от страх да не му отнемат разкоша, от още страх от следващо и т.н., докато почне да се предава и от лупост. Ето това се случва в Европа сега. Слава Богу в България има хора, които все още могат да мислят и не са напълно попаднали в розовата мъла на пълното обезпечаване с доволство. В Библията пише и християнството учи как стават тези неща. И така и стават. Колкото повече хора забравят за Бог, толкова повече се потапяме в самоубийствена тиня на разврат и поврат. Имаме ярък пример отвд океана. Че си имат и привърженици!

Къде субсидират литър краве мляко с 2 евро? Само глупости и свободни съчинения пишете….

Има си орган ОДБХ се казва, но тиквите за 12г го превърнаха в е дна от най-корумпираните институции.

Показва платен коментар.

Това съвсем като с "черните" "диетични" хлябове! Които всъщност са бял хляб + оцветители...

Въобще не знаеш от какво се произвежда в хляба в България. Ама после да защитим родното производство и зърнопроизводителите.

Изобщо не го защитавам, нито ме интересува от какво се прави хляба... Не консумирам хляб от поне 10 години.

Такива сме си българите - "прееби другарче". Как веднъж не прочетох, че има повече от нещо, бе .. . Какво да се прави, това е положението ...