Поредно разминаване на БФБ с пазарите на акции в Западна Европа и САЩ

През отминалата седмица с най-голям ръст завърши имотният индекс BGREIT, следван от измерителя на най-ликвидните компании SOFIX и широкия BGBX 40, а единствен на загуба беше равно претегленият BGTR 30

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

то кога ли квото и да е у нас е било в час със квото и да е по света

Не че нещо, но смислена стойност на акциите на дадена компания може да има едва след като е давала дивиденти поне 10 години подред. Тука някакви мутри "капитализирали" печалбата с десетилетия очакват компаниите им да имат стойност ? Нема как да стане.

Че те затова са различни борси, някои печелят, други губят! Каква стойност се създава на тия борси? - никаква, само пари се местят от едно място на друго.

"... поредно разминаване на тренда на Българската фондова борса (БФБ) с пазарите на акции в Западна Европа и САЩ". Да се чудиш на кои други пазари търгуват с акции нашенските брокери! Там, където и Каролев се е учил на икономика....

Нормално е когато корумпираното управление се смени, да има оптимизъм на борсата, дори е много малък засега.

Като папагали го преповтаряте това за корумпираното управление. С кой период го сравняваме управлението? Преди когато всички българи крадяха от държавата, след това когато всички от ДС прибраха каквото има за прибиране или при Бай ти Ганя да се върнем .... ако имаш някакъв конкретен сигнал намери връзка с Черепа или Румбата златен ще те направят.

Глупости. Точно обратното. Именно това че служебното превителството продължава добрите либерални бизнес практики на Борисов а освен това има шанс да е по-малко корумпирано, прави България привлекателна като инвестиции. Не на последно място е и много ниската популярност на всякакъв ковудиотизъм и излишни загормозяващи мерки. Което също е продължение на линията на ГЕРБ и изглежда консенсус. В България трябва само да се махнат мутренските бизнес практики и някои неьомислици, като задължителният счетоводител и ще е най-добрата страна за инвестиции.

Виж ти...колко лошо било, че борсите в САЩ били на загуба, а нашата на печалба. Статията ми изглежда идиотска по логиката си. Но може би има обяснение за "странното" поведение на нашата борса. Ние не печатаме пари като САЩ, затова на нашата борса се печели и губи по малко по-различен начин.

Да доста странна статия. Това за разминаването съдаващо недоверие .. ако беше на загуба щеше да е по добро доверието според автора на статията само защщото се разминава с моментните загуби на другите борси ?!?!? Другото което е странно е че някой смята че пенсионни фонда имащи някакви мижави18% от производител на пилешко месо ще бъдат разклатени от поевтиняването на акциите с 15%. Еми те ако от това се "разклащат" има ли смисъл от тези фондове изобщо?

Борсата и тя пародия като държавата ...

Що някой е решил , че борсата ни трябва да е папагал на друга борса някъде си.