Коментари - Попарени надежди: Вероятният край на Източносредиземноморския газопровод | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако турците пак се сдушат с американците може и дублираща тръба до Варна да пристигне! Къде е интереса на ЕС? ЕС се държи като някаква аморфна маса без интереси. Отделно къде е нашия интерес и как го браним?

Най- късоглед е Брюксел, който вкара руската газ да идва през Турция вместо през България! Сега плащаме данък на Турция и зависим от султана! Пълно малоумие!

Напротив Проекта го спрян Путин. Така или иначе за нас няма кран нищо че ние го платихме изцяло! А и сега от статия лесно се вижда защо беше тая война в Сирия! Тоя газопровод на най богатото газово находище в света щеше да мине Леко през Турция и Сирия. Ясно кой печели от това Русия! То и самите руснаци си го признават! Ако сега не то скоро ще стане... Най вероятно сега па и американците искат да си продават техния си втечнен газ.

от пет години твърдя, нещо което е известно на експертите, че във водите на Кипър няма една молекула газ. Голямата пушилка на измамата бе вдигната от кръга на президента им Антасиадис с цел да седи вечно на власт, но балона се спука.

Абе, да ме светнете - краварите каво право имат да се месят за каквото и да е в източното Средиземноморие? Да не съм пропуснал, че са станали световно правителство?!

Разбрали са, че ги ментят и са си били камшика.

Айде бе, те нито в Ирак, Сърбия, Либия Сирия, Гвинея, Виртнсм, Камбоджа... Никъде не са се месили нали краварска подлога продала мизерната си душичка за един смартфон

Турция им го вкара 3/4'и накрая.

За о"зеленяване"то на Европа в следващите 10 години ще са нужни допълнително между 80 - 100 милиарда куб. м. газ. Нашичките "обективни" медии заметоха под медийната плява искането на зеления министър на икономиката на Германия. Отправено към канещата се през лятото Нидерландия за затвори находището край Грьонинген - поради опасност на още по-голямо потъване на ниската земя. Като дъно на океана.. Та от 1 млрд. куб.м таз година 8 милиарда да им даде повече.. Щото те зелените иначе много са загрижени за природата.. Та тез 9 - 12 милиарда на година при необходими от 350, вече 450 милиарда куб.м. на Европа.. Колко ли ще помогнат?

нормално е да оттеглят подкрепата , нали трябва да си пласират тяхната стока, те затова налагат и санкции на Северен поток. Искат да са единствен и пълен господар на Света. Европейците ако са будали да ги слушат нас Бойко ни е подсигурил евтина газ от Турски пардон балкански поток.

А на бас ,че Байдън нема да си докара мандата муахаххахахах

Защо пък трябва да има Американска поткрепа те нали няма да дават пари в проекта. кво ги ентересува нами трябва газ да има от всякъде не само от Русия. Тия си противоречат за този тръбопровоз а тука тръбят и ни забраняват да имаме газ от където си щем.

Докога американците ще се бъркат навсякъде? Докога ще прокарват фалшивите им демокрация, пазарна икономика и "грижа за човека"? Никога до сега лицемерието им не е било толкова очевидно и нахалството им по-силно. Явно че ЕС е неспособен да се защити, въпреки че последните действия на янките са точно срещу ЕС. Не им дават да вземат газ нито от Русия, нито от Израел. Те самите продават течния си газ за повече пари в Азия като казват на Европа че сиренето е с пари и безплатна подкрепа няма. Как да чакаме протекции от тях като ние не сме изобщо интересни за тях. Те просто ни слагат на дузпата и чакат руснаците да бият шута.

Американците ще помагат и ще викат "УРА!".

с источното средиземноморие!????? Все едно Италия ,Гърция ики Кипър да спират газопровид в Карибите!

Колкото и със СП2 ... но ...

А желанието не е изпълнение.

Твърде много пари за твърде малко газ. А дебелогъзите отвъд океана вече не са така богати та да финансират всеки политически проект.

Ти па много разбираш

Само тръбата на СП2 в континентална Русия, която тръба е ДИРЕКТНА от Ямала, без отклонения за руски потребители, струва на голите и гладни руснаци $50 МЛД. Плюс $10 МЛД. на дъното на Балтийско море. В Израелската тръба може да се включи КАТАРСКИЯ ГАЗ....когото Путя спря чрез войната в Сирия.

Грък и израелец дали пари, бадева.

И СП2 при цена на газа 150$ , щеше да се изплаща 10г . ...при сегашните цени - ти си смятай и плащай ... американски липсващ газ .

Хахахахахаха - наистина Пълни глупости са написани от "Пълни глупости са написани".

Невидимата ръка на свободния пазар! !!

И американския втечнен пак го няма ... явно ,американците наистина ще се ,, Борят с Русия до последния гейропеец" .

Слушайте фащисаните говедари и ще прокопсате... Тези уроди където са пипнали и стъпили,след тях тотална щета...И все в името на "демокрация",ИНТЕРЕСИ и "ценности"!!! До като не се изтрият от лицето на земята,няма да има мир и спокойствие!!!!

Те са ръцете, които вършат мръсотии, а трябва главата да сече, главата, която винаги се крие и е символ на алчност и подлост.

Няма нищо случайно във внезапното приятелство, което почувства Путин към Турция. Давайки им ключ за газта към южна Европа, той практически постави пазач от всички останали източници. Съответно всеки, който мърда ще бъде наказан, ценово, количествено и всякак. Българските политслуги трябва веднъж за винаги да разберат това.

Путин нареди ЮП да стане ТП и да се спре Белене ? Ти си малоумен по рождение или си ходил на курсове за затъпяване ?

Кажи му просто капия и не го обиждай...пределно ясно е, че е малоумен.

Дрън, дрън, ярина! Истината е, че ако Левантийският басейн започне да бъл газ за Европа американският втечнен газ изобщо няма да се котира. Сега Вашингтон ще докара от 110 кладенеца вода за да оправдае икономическото забиване на газопровода с Русия, Турция, Сирия, екология, извънземните и кво ли не още. А Кипър и Израел ако не искат да правят газопровод, да почнат да добиват и да втечняват газ. При това малко разстояние до Гърция, пак ще е по-евтин от американския.

А съоръженията?

Фейк нюз , няма кой да спре газа от Израел !!!!!

Сащ и ФЕД!!!

Ба, много Газопроводи и Интерконектори, бе! И накрая- опират до моя газ.

няма нищо по-демократично от личният ми интерес. Това за тъпанарите не важи.

САЩ се даржът като млада булка пред свекърва ! Всичко знаят , могат , а накрая някой трябва да върви след тях да поправя щетите ако може !

Те младите булки вече си бият свекървите по три пъти на ден, та сравнението е точно.

Има една много хубава българска поговорка: "Както и да се въртиш, гъза ти е все отзад!" С пълна сила се отнася и за САЩ. Мощни атаки срещу Северен поток 2, уж заради руската зависимост, а сега и срещу Източносредиземноморския газопровод. После вероятно ще оставят находището на Турция. По късно бяха открити и не по малко внушителни находища недалеч от бреговете на остров Крит. И там ли има проблеми с дължината на газопровода? провала в преговорите за Украйна май им се отразява много негативно и се опитват да компенсират загубите с печалби от Европа.

Отказали са финансиране защото е обратно на интересите им. Колкото повече локални тръбопроводи - толкова по-малко втечнен газ с кораби от САЩ. А САЩ винаги си гледат интересите. Като всяка ретро-империя. Дори когато ПР-те им обясняват, че в дългосрочен план нямат интерес да си гледат интересите в краткосрочен план.

Поздравявам всички евроатлантици и еврогейци

Тц, тц, тц... сега евреите и гръците не могат да продават скъ...пардон! исках да кажа евтин! -газ на гоите.

Е, те американците не подкрепяха проекта а воюваха с "Газпром", френската Gaz de France Suez и испанската Gas Natural които също искаха да проучват възможностите за добив на природен газ в Средиземно море край Израел и Кипър. Е, към момента Газпром почва строежа на втори газопровод към Китай и за първи път от години се обърна към увеличаването броя на битови клиенти на територията на Русия... и явно американците са решили да не си пилеят силите и с този проект.

Много потоци бяха замислили американците, но нито един не стана. А руснаците имат готови даже в резерв

Няколко неща би трябвало да са станали ачик-ачик (учете турски ще ви трябва) и за най-зомбираните "северноатлантици". 1-САЩ дадоха зелена светлина на Русия да атакува Украйна, но на практика загубите ще са за Европа. 2. Вижте картата от снимката. От Израел се вижда само едно малко триъгълниче и то от Голанските възвишения. Двете държави на изток от Кипър са Сирия и Ливан. Сега разбирате ли интереса както на Русия и Иран, така и на Израел в Сирия? И Русия, и Иран, и Израел искат Сирия да е във война. Сега помислете коя от тези 3 държави може да е създала Ислямска Държава? 3. РБългария имала ли е външен министър българин? Т.е българската външна политика винаги е била през призмата на една от изброените 3 държави. Коя е тя?

Асад отказа Катарският тръбопровод през 2009-а защото той беше планиран да преминава през Турция,а сирийците са се дърлили с турците за Хатай, за водите на Оронт, Тигър и Ефрат , за кюрдите... стигали са и до войни. През 2010 Асад прегърна идеята да бъде построен газопровод от Ирак, през Кипър, към Европа, а в началото на 2011 към проекта се присъединява и Иран, който също отдавна иска да строи тръбопровод, но заради американските санкции през 2010 швейцарската фирма строител прекратява работата по проекта... През 2011, малко след като Иран изявява желанието си да доставя газ в Европа, държавният секретар Хиллари Клинтън каза че Асад трябва да си ходи. През Юли 2011 Ирак, Иран и Сирия подписват договор за строеж на газопровод от Южен Парс, находище което е съсобственост на Иран и Катар, до Европа. През 2012 година Виктория Нюланд заяви че САЩ са предоставили 900 радиостанции на проверени „опозициони групировки” и бунтуващи се студенти(ама да не си помислите че са от Талибан), през 2013 година САЩ започна да унищожава електростанции и водопроводи в Сирия за да причини бунтове сред гражданите на Сирия... а след като всички тези усилия не дадоха резултат САЩ поведоха открита война срещу армията на Сирия.

Америка клати от време на време Европа, понеже в евроатлантическия брак тя е булката. Все пак трябва да се знае кой е шефа. 1000 и кусур долара ценаза газ не ги плащат американците, нали -:)

Ако САЩ прави реверанс към Турция, за нас не е добре. Русия трябва да направи пореден исторически реверанс към България

Влакът замина.. Както се похвали един вожд слънце пред началниците- "Спрял съм три руски проекта." Така че доверието и изгубено и никакви проекти с такива "партньори" руснаците няма да започнат, поне в близко бъдеще.

Кои са САЩ, че да оттеглят подкрепа в чужд проект

За хаоса и ценовия скок на енергоносителите е виновно кървавото кремълско джудже, което опаса Европа с шибаните си потоци и реши да я съсипе икономически като вдигне цените. Америка предупреждаваше многократно и ЕС и България, но не я послушаха, даже глупака Боко похарчи 3 милиарда грешни пари за да прекара руския газ през нас за сърбия, която винаги ни е забивала нож в гърба. Русия има най развитата шпионска мрежа в света, управлява и манипулира много народи, само в руската педерация са повече от 120 народа, анексирани и подчинени. У нас на власт са руските слуги, чиято задача е да ни извадят от НАТО и ЕС и да станем отново руски крепостници. Народа ни е с промити русофилистични мозъци, умира за миризливия руски ботуш….

Под леглото ти има руснак. Бягай !

Шило

А бе това да не е кварталната бакалия, бре! Какво ти е виновен руснакът, че ЕК реши да маха дългосрочните договори и да се определя цената на борсата?

Ха-ха-ха! Къде си емигрант, в Америка ли? Ако не си там, бързо тичай да живееш в САЩ. Там те чакат с хляб и сол добрите американци. Техните ботуши изобщо не миришат. А ако усетиш, че нещо ти влиза отзад, няма нищо, само така ти се струва. Дишай дълбоко с пълни гърди. Американската демокрация те пълни целия.

Шило

И тези са прелъстени и изоставени! Султанът си налива поредния шербет.

Прави ми впечатление, че ДИР все повече прилича на руски проправителствен сайт. Оня ден пуснахте "новина" че САЩ подкрепяли македонското малцинство в България. Оказа се че не е вярно. Мога да дам още над 10 примера само от последните няколко дни с яко дезинформационни статии

Колега ли си или...,,разследващ журналист,,?

Ами то е така. Вместо да се сърдиш на сайта по скоро трябва да се сърдиш на САЩ сайта просто пише за интересите на САЩ които се променят постоянно

америслямска държава продаде Югоизточна Европа на единоверцът си султан ердоган. Чакайте след десетина годинки проблеми в Родопите и Лудогорието.

Малейй, колко ги боли курът на амерканците за източното Средиземноморие- сякаш е Карибският басейн?!

от както дойде на власт този дърт президент всичко скочи-ток, газ.нефт всикчооо....сега дъртака заради сина си в Украйна прави големи отстъпки на Русия и даде добро да се повиши цената на нефта...говедо старо...при тръмп нещата бяха ясно -и нефта падна до 30 долара барела, и тока нисък, и газта ниска. и долара нисък....тапаци не използваха да махнат Русия от газта и нефта да им спрат кранчето....нищо не прави стария президент само си чеше езика

Ни трябва ли да е вероятния без т

Без съмнение скъп и нерентабилен в този формат !