Полша иска да произвежда българско кисело мляко

Компанията "Млековита" има интерес към подписване на лицензионно споразумение, по силата на което да произвеждат кисело мляко в собствените си заводи, ползвайки българските бактерии

Обратно в новината

Коментари - Полша иска да произвежда българско кисело мляко | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в европата какво ще пише на стоката.....пък тя каква ще е...

да дойдат тука и да правят завод.....

Няма проблеми, за умно красивите само гмо ваксини и таблетки. Те така или иначе не искат БДС и комунистически стандарти..там кока кола за вд40 алтернатива и да се оправят

чиста Булгарикус бациликус има само на село в обора с овцете. Само оттам можеш да захване истинско кисело мляко. В магазините е ГМО. От 1951г проф Иван Богданов изолира щама LB51O. Т.е. генно го модифицира за да е устойчив. Така Цял Свят прояжда кисело мляко.

Не съм си купувал хубаво колело мляко от поне 10 години. Надявам се Поляците да започнат да произвеждат та да внасяме.

От поляците освен фалшиви етикети и стоки, други неща няма

че не можеш да си заквасиш? Освен българско кисело мляко съм заквасил и хапче с 60 МИЛИОНА бактерии на D-r Berg. Получава се уникално кисело мляко от смесването на двете закваски.

Полша ни трови с боклуците си от години, а искали да произвеждат българско кисело мляко. Утре ще го пишат за национална гордост, подобно на тъпите румънци - баницата.

НЕ РАЗБИРАМ КАКВО МУ Е ХУБАВОТО НА БЪЛГАРСКОТО КИСЕЛО МЛЯКО. ТОВА СА СЪНИЩА ОТ ДАЛЕЧНОТО МИНАЛО.

Толкова по-зле за теб, че не разбираш. Явно изобщо не си в час с нещата.

За тоя сигурно хубавото е KFC-to и мак Доналдс-а

когато български учен модифицира щама на Булгарикус бациликус, НИКОЙ ПО СВЕТА НЕ Е ЯЛ КИСЕЛО МЛЯКО,освен по Българските земи(днес в няколко държави). Тази бактерия по естествен път живее само в България. Навън умира! Генното и модифициране накарва американци, японци, европейци да заядат кисело мляко. Иди и намери БИВОЛСКО КИСЕЛО МЛЯКО. Истинско. Яде се с нож и вилица....

Изнася се крайният продукт за прибереш Добавената стойност.Продаваш суровини и технологии когато има с какво да ги замениш!Капиш!

Тяхното прясно мляко е страхотно.

Da. Идва от гърдите на надарени полякини. От Полша и водка няма да си купя!

"Ел Би Булгарикум" e държавна и единствената, която притежава правата да търгува с млечнокиселата бактерия. Всички производители купуват закваската с щама от нея. Купуваме само елби от фирмените им магазини, 800гр сирене е 10лв., 700гр кашкавал е 12лв. маслото е чудесно и е 5лв. киселото мляко 2% е 1,17лв.

От всички марки на пазара съм открил само 3, които вкисват. Едното е на локален производител, което ме насочва да купувам от него. Няма да казвам името на известна марка кисело мляко, която редовно я пускат на промоции в големите вериги, на която шефа на охранителната фирма като попитал охраната къде източват цистерните с млякото чул: "Шефе, аз от както работя тук, т.е. от 7 години, не съм видял камион-цистерна да влиза!".

Казвай марки, какво се лигавим само! Никой няма да ни глоби във форума за антиреклама, а без имена човек даже не може да провери за себе си какво е прочел.

A ние кога ще ядем класическо българско кисело мляко..от онова дето след ден му се надига капачката..т.е. има нещо истинско вътре в него ?!

Когато започнеш да си го произвеждаш сам в мръсна кофа. Съвременните технологии не допускат замърсяване и млякото се вкисва по-бавно. За да си сигурен консумирай мляко със знака БДС.

Що не вземеш да оставиш от родното "кидело" мляко в стаята да престои, та така да разбереш, че се не вкисва с.... месеци? Пробвал съм го със 10 марки кисели млека от най-известните и никое не се вкисна при температура над 40 градуса за... ТРИ месеца. А една забравена боза вместо да се надуе бутилката при същата температура, за седем години хлътна. Толкова по въпроса за качественото "българско кисело "мляко.

A тук "Млечна промишленост" беше решено (!) да се унищожи.

В Македония сигурно правят, да пробват там.

Полша да купува българско кисело мляко като готов продукт, както ние купуваме в големите търговски вериги полски млечни продукти. Мног некачествени и безвкусни, между другото.

Полските са много по-добри от българските на същите цени. Я пробвай български "кашкавал" за 10 лв. и сравни с полска Гауда за същата цена. Българското не става за ядене. Естествено не могат да се сравняват с по-скъпите македонски или сръбски, които са най-добрите.

Купувам холандска отлежала Гауда и др западни сирена. Не са по-скъпи от ''добрите'' български, но са с постоянно качество. Навсякъде селскостопанската продукция се спонсорира, и затова нашата не е конкурентна. Вече почти не купувам български кашкавал.

Ми да вземат да доят полякините , да слагат етикет Българско мляко и готова.

Т.е., после ще ни го продават на нас. Според договора.

Последната дума е твоя - да купуваш или да не купуваш.

А договорихте ли да се казава българско мляко, както е гръцкото или само се надувате, че някакви пари ще усвоявате?

Да, всичко е заради радиацията. Киселото ни млако е доказано, като мощно средство за подпомагане на организма след радиационно отравяне!

събирахме пари за полша,за да не изпукат от глад,защото бяха много отворени,сега не изкат ли да цоцат направо от бибата

Много са напред със земеделието --- а ти поне отиди прекопай двора на наследствената къща

пияници немат ли си млеко бе

имат, бактерия нямат, ние имаме бактерия, мляко нямаме... щото оня ден на 6-ти май бая бабаит и кандидат мутра празнува, кьорав овчар нямаше

а не като тебе безделника от дб да си показваш задника по медиите