Почина икономическото светило Алберто Алесина - теоретикът на строгите икономии

Възгледите на италианеца: Европа се нуждае от по-малко данъци, по-малко безполезни разходи и структурни реформи, които либерализират пазарите

Обратно в новината

Коментари - Почина икономическото светило Алберто Алесина - теоретикът на строгите икономии | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЧОВЕЧЕСТВОТО Е ЕДНО Едно единствено служебно правителство за целия свят, защо. Това означава, че повече няма да има войни. Това означава, че няма да се налага да държим милиони хора в армиите без никаква полза, войниците функционират почти като затворници. Но те могат да станат продуктивни, да бъдат полезни. Ако тези хора се влеят обратно в човечеството, това ще означава край на бедността. В момента, седемдесет процента от националните приходи на всяка държава отиват в армията, а останалата част от страната живее с тридесет процента. Ако армиите изчезнат, седемдесет процента от приходите на всяка страна ще бъдат налични. Не е нужно да има бедност и епидемии, не е нужно да има никакви просяци и толкова много болни хора. От една страна, ние създаваме огромни армии, а от друга убиваме хората чрез глад и епидемии, а тези армии не правят нищо. Те са просто професионални убийци, професионални престъпници, обучени престъпници. Ние ги обучаваме как да убиват. Говорим за хуманност, за цивилизация, а все още седемдесет процента от нашите приходи отиват за убиване. Едно световно служебно правителство означава огромна промяна, революция. Цялата земя ще има полза от това. Ако има само едно световно правителство, то може да бъде само служебно. Сега правителствата не са служебни, те имат истинска власт като президентът на държавата или министър-председателят на държавата, но в едно служебно правителство нещата ще бъдат различни. Сега, например, имате началник на пощата, той е служебно лице, без власт, той има работа, задължения, но няма власт. Няма нужда от власт. Човекът, който ръководи вашите железници - каква власт има той. Той има служебни задължения. Науката сега е в състояние, ако не е ангажирана с войни и със създаването на повече (количество и качество) оръжия, да създаде толкова много храна, че повече хора да могат да живеят щастливо на земята, отколкото сега. Милиарди и милиарди хора могат да живеят в радост, без глад, без епидемии, без страдание и болести. Но науката трябва да бъде освободена от робството на държавите, които насилват своите учени да създават повече оръжия и разрушителни технологии. Учените функционират почти като затворници. Ако човечеството не стане едно цяло, подгответе се да изчезнете от тази планета. Има интелигентни хора, които биха искали да оцелеят, които искат тази красива планета да стане още по-красива, това човечество да стане още по-интелигентно, но човечеството като цяло дори не знае за опасността, която наближава с всеки изминал миг.

Ако 70% от приходите на всяка държава отиваха за военен бюджет всички щяха да ходят гладни и боси. Тръмп се оплака, че повечето съюзници от НАТО отделят по около 1% от брутния си вътрешен продукт за военни разходи, а той иска да са 2%.

Едно време такава беше идеята на комунизма. В целия свят да се извърши социалистическа революция и всички да станем републики на СССР. Планова икономика, демократичен централизъм, другарите от Кремъл диктуват всичко.

По-спокойно експертите. Държавата харчи пари за глупости и към текущия момент задлъжнява моите внуци още неродени. Никой семеен бюджет не се прави на база по-големи разходи от приходите. Само държавния бюджет е по тази схема. Не разбирам от макроикономика, но знам - харчиш ли над възможностите си, винаги си беден и задлъжнял.

Интересно, навън си е пак толкова светло. Явно не е бил чак такова 'светило', а поредният фалшификат. Като реклама на МакДоналдс.

Направил икономия !

Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влез в >>> Sexcris.Com

По безподобни глупости, дължащи се на некадърен превод от човек, който представа си няма за какво става въпрос, трудно ще се намери. Ако потърсим някой оригинален текст, ще открием че човекът е проповядвал премахване на бюджетния дефицит чрез намаляване на държавните разходи и увеличаване на данъците.

Икономисал си е няколко десетилетия живот...

Bog da go prosti ! Az nizavisimo 4i absulviram JURA sa intirisuvam sas zhiv intires ot Ikunomika. Izu4avala sam Amartia Sen i sam fdanuvena privarzhini4ka na Adam Smith.

Не пиши повече на какъвто и да бил език, че нищо не ти се разбира. Или по-правилно е да напишеш даже и на немски ако искаш и ни ще си го преведем с гугъл.

ДА ГОРИ В АДА ВО ВЕК И ВЕКОВ.

Изключително много. Лошо е да си дребна и злобна душица.

Достоен човек!

Може ли с две думи, кое му е достойното?! Благодаря ви предварително!

Вижте сега, за социалистите всичко е общо докато не стане тяхно, затова първо крадоха кашкавал и запалиха света, защото не беше техен, а сега вече са капиталисти и си мислят, че всичко тяхно, затова за тях този е достоен "човек", защото не му пука за по-бедните от цоциалистите.

pompai

Светило е било за богатите,да духа супата.

Проблемът е, че както са тръгнали да се размножават бедните може да не остане въздух за никой, така че и този сеньоро може да се окаже прав в определн интервал от време! Нещо като Нострадамус, винаги е прав, защото никъде не пише кога точно ще се сбъднат бръщолевините!

Икономии и либерализъм е равно на крадене до дупка! Е, тоя е отишъл в дупката! П.С. Бог да го прости...

Най-сетне е разбрал многото икономии до какво водят

Алесина умря точно когато умира либерализмът - една от най-страшните чуми в световната история. Вижте докъде докараха тия България...

кои ? ако на мутро милиционеризма викаш либерализъм , а на личната свобода чума , си от тия дето докараха българите до лудост