Победа за гражданите: ЕП сложи край на двойния стандарт на храните

Стоките ще се предлагат свободно, а не в два варианта: "Източна" и "Западна" Европа, заяви евродепутатът Момчил Неков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като ни имат за трета категория хора, стрва ми се, че е умопомрачаваща идеята да им се натискаме за членство. А фирми, които са ни пробутвали боклуците си, не бива повече да имат достъп до нашия вътрешен пазар.

Както сочат резлтатите, имаме противници в този ЕС, желаещи още и още да ни пробутват некачествена храна и стоки.

Никак не са малко 163 против, все лобисти за длъсти хоронари и дивиденти.

Чудех се, ако изказването беше на кандидат от евролистата на ГЕРБ, дали на това щеше да бъде наблегнато в статията? Защото Момчил Неков е в листата на БСП- не беше лошо това да бъде упоменато- да се види, че някаква работа е свършил!

Ами то е ясно само европейските представители на БСП мислят за здравето на българския народ, другите ни европейски представители не е ясно за какво мислят. БСП искат да има здрав електорат.

Прав беше Йордан Радичков - глупостта не ходи по гората а по хората, е сега има допълнение и по всички хора в ЕС. Винаги един краен продукт ( дори с едно и също име) може да има различно съдържание защото това означава различна цена , няма значение в коя държава на ЕС се намира. Леле мале лошо ни се пише - глобално оглупяване.

Що се правиш, че не разбираш за какво става въпрос? Или наистина IQ-то ти е колкото числото Пи?

Представят ни за победа това, което трябва да е фундаментално задължение на компаниите. Никаква победа на гражданите а санкции за измамниците. Няма да ви я бъде ЕВропата на две скорости и на две качества.

Значи 163-ма депутати са били против. Една четвърт от евродепутатите ни мислят за второ качество хора. И това са дисциплинирани хора, които внимават как ще ги види обществото. Затова много често са популисти. Сред обикновените хора в Европа процента вероятно е обратния - 3/4 ни мислят за второ качество хора. Не ни е мястото в този съюз!

Чудесно, ама само за храните. Козметиката, перилните препарати, лекарствата и т.н. ще са си пак по старому :) Та като видите на оригиналната опаковка, че нещо е написано на български и румънски ще знаете, че е боклук ;)

Тъжовно ми е. И ние имаме двоен стандарт - стоките ни за износ са със съвсем друго качество. Закон или наредби, ало, ало?!

За двойния стандарт си има двоен неокастрен аршин. От него разбират и цигани, и евреи, и западняци. Няма го аршина - идва двойния стандарт! Дано разбрахте. За останалите 80% дано господ се смили.

Браво, сега да разберем какво значи това "в най-кратки срокове" Защото ние, откак сме в съюза, все имаме срокове.

ами до сега сме били 3 категория хора.......нещо да ви напомня фашизъм.....витиевато сега "голяма разлика" отново ни приеха за идиоти.......

Пълна лъжа. Това което гласуваха не постановява храните да са с еднакво съдържание и качество а да не се различават много. А сега иди тълкувай какво значи това и кой ще определя нормите за много различни.

да бе, вервам в задгробния и среща с 70 девици... когато пръжолата от КУХЛАНД се свива 3 пъти и от нея изтича една тава вода...

отличен! ЕССССР отново победи ! социализъма нанесе "удар" с който донесе "победата!!!" ура!!! как може една стока, например кока кола, или хайнекен да се произвежда с еднакви суровини в норвегия и в гърция? ами че водата е основна съставка ?!?! а тя водата е с различен състав, защото е добита от местни източници ами работниците които бъркат шоколада? единия е потен, космат а другия нежен, епилиран? как може да е еднакво хахахахахаха може "процесите" да са еднакви, и рецептите но съставките няма как ! но.. ЕССССР е по-умен от всички нас и вас

A dvoiniat standart na BG pravosadieto koga????

А за лекарствата кога?

Браво! Просто сте невероятни от ЕП. Сега ли се сетихте, че има двойни стандарти при храните. Че ние идиоти сме от 2007 в тъпия съюз, те сега открили това. Ето какво ще стане: Пример: Милка продава шоколад с име примерно Милка Айнц (едно) в Германия. Ама в БокоБълхария продава шоколада с име Милка Едно България. Опаковката е точно същата , ама имената са различни: Едното е Милка Айнц , а другото е Милка Едно България и всичко е точно и коректно по Европейски.... Честито на всички .....

А заплатите кога ще ги изравнят?! Нали се борят Европа да не е на 2 скорости.

когато започнеш да работиш в европа? що за въпрос ?! ако мислиш, че работиш в европа, докато го правиш в българия, си се объркал...

А навремето си мислехме, че защото сме бедни, няма да е изгодно да се прилагат химикали и така всички продукти ще са ни нартуални. То се оказа че е по-изгодно всички продукти да са само химикали...

163 против ?!?

А заплатите? А козметиката? А битовата химия? Кога?

БИОпродуктите двоен стандарт ли са? И докога ще ядем отрови?

Същата мярка да се въведе и за лекарствата. Това дето го продават по наште аптеки няма нищо общо със същото лекарство на запад, а после се чудим защо българина хем обеднява купувайки неефикасен боклук хем мре.

че по-високият стандарт се принизява до по-ниския (а не обратното)...

Щом няма да има двоен, най-вероятно ще има троен стандарт!

Кога ще уеднаквят и договорите с мобилните оператори? Да не ни "цакат" с едни доп. клаузи за неустойки и други селски номера..

И как ще стане българската "Милка" да стане на вкус като немската "Милка"?!Сега нямат нищо общо.

Нямат, щото българската "Милка" се произвежда под българския надзор на локалния български меринджей. Колкото и да се кефят как били "уеднаквили" двата грама лешници и единия грам захар, родният мат'рял не мож му промени стандарта. Български фипронилови яйца и български кашкавал с палмово масло са си наш роден стандарт.

Холандските салмонелозни яйца знаеш ли? Където всички птици са заразени и това е част от технологията, едва ли не. От яйцата правят яйчен прах, който обработват и така решават проблема с заразността. Същият се продава навсякъде. Разлика в продуклтите има. Самобръсначки, храни, други.

Stan Stan

А така, пак българите виновни. Че нали ни взеха заводите за жълти стотинки, за да ни покажели как се прави качество, те много знаели, щото били западняци, значи умни. И зашо не ни покажат ? Защо не сложат немски меринджей, като не им харесва българският ? Щото само искат дай, дай, арбайтени, шнел, шнел, снижавай, снижавай разходите, дигай, дигай печалбата и пращай на запад ! Откъде да дойде качеството ?

Пак ЕС стана виновен, че франчайза супермаркет със собственик русофил-мутра е решил да продава в евразийски бг-стан ментета в продължение на 30 год! ЕС е бил виновен! Точно така! Да ви имам логиката! Бедни сте, щото сте прости!

Който Путин гледа с насмешка и презрение? Добре, добре. Хвърли малко Ксанакс и насам.

Твоят случай е доказателство че ни пробутват и лекарства-менте. А що се касае до другите стоки сигурно Кауфланд Лидъл И Била самият Путин ги кара с пистолет на главата да продават Милка с вкус на марципан "Люлин" и Кола с глюкозо-фруктозен сироп!

Stan Stan

Има и по-голяма отврат - боза с аспартам ! Бляяяяяяя !

След като десетки пъти писаха кои компании ви тровят, а вие продължавате да им купувате продуктите, кой е виновен? Защо не бойкотирахте компаниите и не спряхте да пазарувате тези марки? Дори сега, след новия закон, ще продължите да купувате от тях. А те ви тровеха с години. Не е луд този който яде баницата, а този който му я дава!

автоматично ще доведе до увеличаване цените в източна Европа...

Виждаш ли, това е хубавото на пазарната икономика, че пазарат определя цените. Ако чуждите вериги вдигнат цените, то тогава ще ги заместят местните търговци които от години реват, че веригите им пречели на бизнеса. Дори и местните спекуланти да вдигнат цените, пак ще се намери някой, който да предложи адекватна цена. Пък ако всички вдигнат цените и се пазарува, значи пазара е нормален и целия рев, че сме били бедни, кьорави и сакати е само театър.

Stan Stan

Така е, ама ако е пазарна икономика. Санкциите - пазарно средство ли са ? Квоти за въглероден двуокис - пазарно средство ли е ? Квоти за "зелена енергия", пазарно средство ли е ? Затварянето на 4-те реактора - пазарно средство ли беше ? "Геополитическото решение" - пазарно средство ли е ? На пазарен принцип ли купуваме атомна централа, изтребители, ток, газопроводи ? Да, хубаво нещо (беше) пазарната икономика. Ама свърши.

Гласували против-пръц , тези неморални пракити и хора които са наложили тия стандарти да причината да има ненужни гласувания. Коя нормална държава има стандарт за храни за поданиците си които ги убиват ? Коя нормална държава оставя да поскъпва храната, а парите които са нужни за нормална потребителска кошница са за 5 до 7 дни? Коя нормална държава оставя всички близки до властта да стават монополисти в техния си сектор и се приемат закони за добруването на тези фирми? Отговора е : България.

Пазарна икономика! Това е! Поне сега може да си купиш банани целогодишно! Ха! Ха!

А бананите нали знаеш къде ДА СИ ГИ сложиш.

безалкохолните напитки ще са със захар,а не с разградския ментак-глюкозо-сиропен разтвор

Това означава ли, че от утре в безалкохолните напитки ще има захар, а не глюкозо-фруктозен сироп, който води до затлъстяване, диабет и стеатоза? Или просто ще преетикират стоката?

Просто ще сменят етикетите.

И какво от това...Ще се прилага в България.....Значи нищо не ще се промени....Просто трябва да спрем да купуваме от веригите....

И веригите, и малките магазини зареждат от едно място колата, бирата и чипса, а именно търговец на едро. Той пък го взима от друг търговец и тнт докато най накрая се стигне до цеха. Проблема е в цеха, а не кой ти го продава - кауфланд или клекшопа.

Stan Stan

Наивна проява на т.нар. "законов идеализъм". Вярата, че като приемеш един закон, и нещата ще станат такива, каквито си ги написал ...

На българина му е лепнато клеймо. В очите на западняците ще си останем диви балканци и примитиви. Има някои, които наваксват от членството ни в ЕС, но за мнозинството от българите, от подобно членство - кел файда.

На цяла източна Европа е лепнато такова клеймо. Западът не прощава, граби и потиска.

Наведените мишоци с овче самосъзнание всеки ги граби и потиска, станкоу. Включително собствените им съграждани. Айде навеждай главицата и бягай, докато някой не те е "потиснал".

Говориш на изуст. Имах един холандец преподавател дето повтаряше като някакъв български недостатък точно тая поговорка - "преклонена глава сабя не я сече". Това не му харесвало у българина... Като му се изрепчих няколко пъти и обърна плочата, намрази ме и не можа да ми прости. Стана по-тоталитарен и от най тоталитарния преподавател (българин) в специалноста. Така че не слагай всички под общ знаменател. А двойният стандарт при западняците отдавна е известен.

Ти самият си типичната БГ мишка, защото говориш като защитник на западняците а не от българската позиция! Защото за теб винаги ТЕ са прави каквото и да направят.

Ако е така сега ще изчезнат евтините стоки и ще се появят само скъпи. Софетата ще могат да си позволят да ги поръчват обаче Варна и Бургас където заплатите са 0.8 от софийските познайте дали изобщо ще ги снабдяват със стока.

Тоест, 20% ти се струва огромна разлика?

Еми тогава вече ще видим какво могат българските производители и търговци. Толкова години опищяха орталъка, че веригите им убивали бизнеса, нека видим какво могат без веригите, какво ще им е качеството и какви ще са им цените дето ще предложат.

Еми... като вече вземете да приритвате, викайте да можем да дойдем по Варна и Бургас да си накупим апартаменти на безценица. Пък и със слуги ще се уредим, щото ще се навивате да бачкате срещу коричка хляб. Айде със здраве, потърси ме като прегладнееш поради секналото снабдяване и прекалено скъпите храни и специално ще дойда от Софето да видим какво можем да измислим!

Що? Сега Милката много ли е евтина? Или в България заплатата на продавачката е по-висока от западната?

А другите стоки с двоен стандард - например козметиката?

*стандарт

Значи досега двойния стандарт е бил легален и законен?!?!? Благодарим ЕС. Блажени са вярващите че ще има промяна

В Лондон големите вериги с хранителни стоки отделните гондоли са с различни цени първа гондола 1 лира, 10 гондола 10 лири. От първа до десета гондола едни и същи стоки от различни производители . Няма ненужно обикаляне кефне ти 1 лира кефне ти 5 лири.

Къде това ??? Аз за 15г живот в Лондон такъв ФЕНОМЕН нито съм видял нито чул . Аман от олигофрени по форумите !

163 са били против! 1/3 от ЕП ни смятат за мършояди и достойни за огризките им. Западняците векове са грабили колониите си. Така е и сега с нас!

Ако си мислите, че двойния стандарт е само с храните и е само за нас.... И автомобилите са така и всичко което отива за източна и южна Европа т.е. евтините пазари е второ качество.За всяка стока важи това неписано "правило" на "хубавите, честни и некорумпирани" западняци !!!

Защо увеличиха цената на водата , с ъ З 100 % ?

Образуванието е пред разпад, та затова. Не че са прозрели от позициите на майка Тереза или се отказват от хищническите си колониални нагони. Не! Притиска ги смъртта на либерализма и безпринципните обеединения от такъвв тип!

Съдейки по това което си написал образУванието вярно е пред разпад

И какво съм написал? Дай да видим има ли грешка или си мислиш не за онова, което е образувано, а за онова, дето го образоват?! Думата с "у" в бг език си е напълно правомерна. А това, че е и малко пародийна към уродчето ЕС, това издава само усета на автора към точните думи.

Е що почнахте от храните? Що не почнахте от заплатите ве мисирки! Ако оправите заплатите ние сами ще си намерим подходящи храни и така неподходящите няма да се произвеждат. А сега какво ? Гладни ли да ходим?

Шилo

Голяма победа при качеството. Голяма греда с цените. Неизбежно ще има покачване на цените, при някои продукти то ще е драстично.

Колко много ''КИЯЦИ'' има в ЕП , какво са гледали до сега , колко години , за това ли вземат по 28-38 000 евра ,...... на месец ???

а къде е компенсацята че ни тровиха 10 години А??????????????

Жалби и оплаквания , в САЩ , или при Цеко апартамента !

Пълни глупости!

,.. АКО СМЕ НИЕ , ТО ''ПРОВЕРКИТЕ'' ОТНОВО ЩЕ ЗАВЪРШВАТ ПО БЪЛГАРСКИ , А ИМЕННО : ''СЛЕД ИЗВЪРШЕНАТА ПРОВЕРКА / СЛЕД КАТО СИ ПЛАТИХА/ , НЯМА НАРУШЕНИЯ '' ... Все пак сме държавата на корупцията , налЕ?

Не, не сме!!! Това са пропагандни раздувки на западняците за да ни карат да се чувстваме втора ръка хора, да сме с ниско самочувствие и да им стоим в поза партер, както правиш и ти с изказването си. Това също е двоен стандарт ! Ако си мислиш , че на запад няма корупция значи си голям наивник.

Много си малък , естествено че знам ...

Супер, ОБАЧЕ, какво правим с момента в който един и същи продукт се продава за 0.5 Евро цента в Бедна Франция да речем и за 1.5 Евро в Богата България ? С две думи, кога ще спрат да ни дерат кожите ? И да пият последната капка кръв от най-бедните страни в ЕС ?