17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При 3000 евро бруто...след данъците 1800 евро. Това еГермания....не ми обяснявайте че е рай. Наем за жилище около 1000 евро. Някой беше писал че е евтино...не не е.

Колега - живея в Германия мнооого години , обяснил си точно ясно и кратко на сънародницити ни - какъв е живота в DE.Германеца е пестелив, ако може и за храна не би давал пари.

Да им изпратим Шише да ги разтовари.

Кои германци? Пенсионерите или гастарбайтерите??? Поредната фейк нюз, богатите германци винаги са трупали пари в банките, нормалните хора тук трупат в сметките ма богатите и на тези в чиито жилища живеят! Страната е извънконтрол - богатите - в Майорка, останалите в локдаун!

ми като си прост арбайтер така ще е.

Теб какво те спира да отидеш на Майорка. Преди да ги махнат от рисковата зона, билетите бяха по 70-80 евро. И много хора си взеха, рискувайки. Рискувай и ти.

Пари в банките са пари извън икономиката. Това не е добре.

корона обезщетенията не дългове като в държавата на тиквун.

Трупат от големите заплати които дават за труда им с висока добавена стойност. Не като в БГ - само продавачки и трактористи, а искат заплати като доктор инженери в Мерцедес завода...

Те заплатите им отиват за данъци и наеми, а другото го гълтат високите цени.

Кои високи цени? Ти живял ли си из Европа - храната на повечето места е по-евтина от БГ - и това дори като обърнем по курса, да не говорим като единици пари. Кило чедър ОТ МЛЯКО както казват в БГ е 8 паунда - кило кашкавал МОЖЕ БИ ОТ МЛЯКО е 20-25лв. в Била? И на заплата в Германия от 100к евра - и 50к да ти останат годишно след данъците, пак ще се оправиш...

Ама живи да ги оплачеш ония в ЕС. Много им е скъпо всичко. Най-добре сме ние. Йефтинко. Само къде не можем да трупаме в банките като тех.

... и ги трупат защото няма за какво да ги харчат без пътувания и заевдения.

Трупат ми дедавия...... Трупат камарки в кебефа...

браво

Това е в резултат на алчността на едрия капитал, вместо роботизираното и масово производство да намалява цените, те непрекъснато ги повишават и населението предпочита да не купува. Точно това работи в полза на китайците, при които всяко едно производство е масово и оттам се възполват от конкурентноспособността.

Аз пък трупам дългове - да му мисли тоя, дето ще ги наследи!

Затова скочиха и цените на всичко, особено имоти.

Ами то нали за това им направихме цялата тая пандемия, богатите държави да натрупат още повече пари! Ако някой си мисли, че е било заради нещо друго, значи има още много какво да учи за реалността в която живее!

tonk11

Става въпрос за хората а не за държавата. Ма що да четеш? Плюй, по-лесно е.

Трупат в банката парите , които иначе харчат я в Майорка , я в Португалия, Хърватска ,Италия - като не могат да пътуват, ги спестяват.