Плащанията на бизнеса за труд са се увеличли с 10%

В сектора "Недвижими имоти" разходите за труд са нараснали на годишна база с почти една четвърт

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горките работодатели, мутрички.

в тази статистика дали влизат и чиновниците с 30%ното увеличение на заплатата ?

Непълна или непълно публикувана статистика. Интересно би било да се знае как стоят нещата по повече отрасли. Например, как стоят нещата в сферата на производството и в сферата на услугите. В кои сфери увеличените разходите за труд /заплати/ са довели или се дължат на увеличената производителност на труда. И какви са графиките на едното и другото. Друг, може би най-голям работодател, са държавата и общините. Конкретно разходите за чиновническия апарат. Защото не всички, които се захранват от държавния бюджет, са чиновници. Напр. медицински персонал, полиция, армия и др.п. Как растат техните разходи за труд? Тези разходи как се обвързват с производителността на труда, ако изобщо има такова понятие в тези структури.

"Производителността на труда" е много ШИРОКО понятие измислено специално за работещия като оправдание от работодателя за по-ниско възнаграждение.

Прав си, но тази статия не е тук, за да ти даде някакви знания, а за да сложи няколко стотинки от реклами в джобовете на собственика на сайта и на писача на статията. Ако търсиш полезна информация, чети статии в някоя сериозна медия.