Пламен Димитров за болничните: Хората ще реагират и ние ще ги поведем, бизнес и депутати на нож със синдикатите

На майките ще бъде взета около половин заплата на година, без да им бъде обяснено защо, каза президентът на КНСБ

Обратно в новината

Коментари - Пламен Димитров за болничните: Хората ще реагират и ние ще ги поведем, бизнес и депутати на нож със синдикатите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки месец се отдържат пари за здравна, майчинство, безработица и какво ли не.... защо?! И сега ще откраднете още едни пари от хора, които си плащат, но не злоупотребяват. Лично аз не съм ползвала болничен последните 3 години и щом ще трябва да си платя 1 ден ако се наложи, то искам да ми върнат парите за 3те години, за които не съм ползвала болничен.

И кои са тези "работодатели" - стотина български фирмички - приватизатори. Истинските и печеливши работодатели в България са чуждестранни работодатели, които бълха ги ухапала за българските болнични. В повечето умни фирми са намерили хитри начини за възнаграждение въз основа на положен труд, само простаците-крибаджи не знаят как да организират труда и висока производителност.

И кои са тези "работодатели" - стотина български фирмички - приватизатори. Истинските и печеливши работодатели в България са чуждестранни работодатели, които бълха ги ухапала за българските болнични. В повечето умни фирми са намерили хитри начини за възнаграждение въз основа на положен труд, само простаците-крибаджи не знаят как да организират труда а висока

Нека първите три дни да ги плащат профсъюзите.

ОК. Първия ден работодателите няма да плащат болничния на работника, а ще му дух..ат ако иска да работи за тях. То бива алчност и капитализъм ама хората нали бяха на първо място. Бахти държавата скапана срещу хората работи. Ако има злоупотреби ги търсете в ТЕЛК комисиите. Да направят осигуряването доброволно тогава, пък може да измислят всякакви тъпотии. А този Домус се оказа егати гнусната пут..а. По неговата логика работниците не трябва да идват на работа 1 месец през който работодателя да им плаща, защото повечето работодатели карат работниците да работят повече от 8 часа и не им плащат извънреден труд. На запад плащат на работниците бонуси на всеки 3 месеца, които са освободени от осигуровки. Айде със здраве.

Дааа, до сега взимаха по 3-4 дни болничен за грип, за тонзилос катаралис акута/ Да ме извинят тези, които знаят как се пише зачервено гърло/. От догодина пак ще има платени болнични за същите, но по здравна пътека. Освен НОИ ще източваме официално и Здравна каса чрез болничен престой и платени от болничното лечение лекарства. Определено ми харесва - разширяваме периметъра на обслужване - болен - НОИ - Здравна каса - болници, със все същите 30 лв. ли?

Аз ... сега не разбрах ... УМНИ КРАСИВИ ИНТЕЛИГЕНТНИ .... и тям подобни ..... за ТЯХ КАК Е?! .... ПО ДРУГА СХЕМА ЛИ ЩЕ Е ЗАПЛАЩАНЕТО ИМ ЗА БОЛНИЧНИ!? ..... или те КАКВО ....

Защо не спрете и помощите на циганите като искате пари, крадлива сг.н. Та нима тези пари ще отидат за нещо смислено или директно в джобовете ви. е стане същото като с зоните за паркиране, изпълнение с тези милиони левове чиста 0, а пари за определена прослойка милиони. Изро.и

Просто докторите да си губят лиценза при издаване на фалшив болничен. Престъпниците са за затвора. Това е. Всичко друго е глупост.

лекари,

къде ще ги поведете кои хора ще поведете вие мразите истинските служители , които работят, а не се правят на болни Язък за т.н. профсъюзни членове. Добре ,че не съм

защо не спират от заплатата на депотатите куто не йходят на работа или тава не кражба защото са дептати и те постояно крадат

Да се обсъждат подобни неща с такива като Велев е все едно в обсъждането на въпроса как да се направи кошарата на агнетата по-надеждна за тях, да участва и вълка.

държавата ни се дели на "бизнес , депутати и синдикати"... Хората са някакъв вторичен продукт...

Болничен няма да плащат (първият ден), а осигуровки си внасяме за целият месец?

ги гласувахте, сега ще протестирате срещу тях, няма и месец. Не разбрахте ли, че държавата я фалираха и всеки месец измислят как да я пълнят от данъци и чисти обири. Може до безкрай, защото знаят, че емигрантите плащат. Един народ постоянно да гласува падането си надолу, изпадането на държавата от всички цивилизовани практики, това го има само в комунистическите държави. И да чака помощ от синдикатите...по-добре да иде на църква.

Като дребен работодател да пипитам - от къде трябва да извадя пари за заплата на служител който ми е представил 6 болнични по 3 дена за септември. Не са продължвния. Един за него 2 за гледане на 2 деца и повторение. Общо 6х3=18 дни. Септеври има 19 работни дена....

Пич, смени бизнеса или върви да копаш картофи. Ако не можеш да изкараш 70% от парите на 1 човек (явно е майка с дете), такоАм ти и фирмата, ти си пълен палячо бе, какъв работодател си. Ако наистина е била болна тя или детето какво, да падат и да мрат ли? Не се излагай. Проблема с фалшивите болнични е въпрос на контрол от държавата, ако тя не може да си свърши задълженията, за какво имаме институции, излиза, че не са нужни.

Глупости говорите. Тази жена е отсъствала цял месец. Работодателят и първо трябва да я замести - това не е лесно, когато фирмата е малка. Не е голяма компания или държавна служба с раздут щат. Или трябва да я замести лично (ако дейността и не е строго специфична), или да плати на някого да го направи. Второ, трябва да и плати всичките тези 18 дни болнични. Разходите стават двойни. Скъпо удовоствие е да имаш служител майка с често разболяващо се дете. Нека не плюем хората, които го правят. И нека държавата да си застане на мястото и да плаща болничните на майките, защото те отглеждат бъдещи данъкоплатци, а не служители на фирмата, в която работи мама.

Не е майка, а мъж който ми обяснява как жена му работи при частник и не може да взема болничен. Както и да е....

И защо трябва да ги изкарвам тези пари? Защото такива като теб мислят така ли? Е - не съм съгласен. След като съм си внесъл коректно осигуровките, държавата да бъде така добра да си поеме своите задължения. Иначе защо въобще да внасям осигуровки...

от едната гума на поршето кайен да ги извадиш тия пари!

ами да не плащаме в равностойността на неплатения болничен и ще е честно

Надявам се г-н Гешев да подходи с цялата строгост на Законите спрямо Домузчиев относно дължимите неустойки в размер на 55 млн. лева. Нещо се потулиха нещата и той вместо да е по нисък,тръгва срещу работниците,служителите и трудещите се. Ние за един болничен сме наречени мошеници ,мързеливци и незнам още каво , а той за 55 млн. дължими на Държавата т.е. на всички нас ,какъв е той ? Ех,бих искал да го погне г-н Гешев/ Господ здраве да Му дава/,да го погне и да го видя при Банев,какво нищожество ще е. Те всички са ербаб,като са навън с накраденото. Големи мъже са,а после се оплакват на путин.

Г-н Димитров, Воие като синдикален лидер публично подкрепяхте кметовете на ГЕРБ. Нещо, което не си е позволявал друг синдикалист по този начин! Сега ще водите хората на протест - няма как да стане, Вие сте МЕНТЕ!

"За болничните Ангелов каза: „Естествено, че не сме предлагали. Това е предложение на финансовия министър – за болничните. (…) Ние нямаме какво да крием и да лъжем. Ние казваме каква е истината. Сега, ако някой му е неудобно от това, което е направил като предложение, нали, той трябва да си отговори защо му е неудобно и защо прехвърля топката към нас.” Я! И тук Владко с мозъчето гладко се изказал компетентно;)) Ма тоз' човек, освен безимотен, е и злобен;)

Той, Владко не е безимотен...Той си има апартамент на 12 етаж, но го ползва, само когато не се очакват земетресения ...Пък и тоз апартамент , на Кръстника си е почти като негов си...И няма нищо нередно, Влади не е възлагал лично на Кръстника си никакви обществени поръчки, значи няма конфликт на интереси, нито корупция...Така каза комисията по "Конфликта", която немедленно го провери и за няма и три дни даде заключение ...Комисията по "Корупцията" така и не можа да се произнесе, защото се занимаваше с тераси...!.

поради очевидна неефективност да се закрие здравнта каса, и 90% ом МЗ/след като не могат да се справят с проблема с болничните/. След това да ми намалят осигуровките, защото очевидно ще има икономия на средства от намалените плащания за хрантутняците от изброените ведомства. Тогава съм съгласен да не миплащат първия ден от болничния! Кога държавните служители ще започнат да внасят сигуровки върху заплатите си???

Време е веднъж за винаги да се решат нещата на работещите хора в България. Стига с изкуственото анонсиране на заплатите в държавните структури, те не създават печалбата в държавата!

ОСТАВКА НЕЗАБАВНО И ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ !!!

Синдикати в частните кампании няма ,тези неищастници са се превърнали в придатък на държавните фирми и учреждения ,те реално не защитават интересите на работниците и служителите от капитала а само тези на държавните чиновници ,колкото до фалшивите болнични ,те въобще не са фалшиви а съвсем редовно издадени от лекар срещу някой друг лев или бутилка скъп алкохол,така че кой ще плаща първият ден въобще няма да ги намали ,който иска да си удължи празниците пак ще го прави .

За да има подобно предложение, виновни са само и единствено синдикатите, каквото и да значи последното. Проспаха или тенденциозно не обърнаха внимание на премахването на куп социални придобивки от държавата или работодателите. Последното предложение не е правено дори и по времето на тоталитарното управление. Срам! Колкото до фалшивите болнични, има съответните компетентни органи, които да разследват, съдят и осъждат, вместо да се правят на телевизионни звезди. А защо българинът се разболява често? Това е друга тема.

Няма проблем, ще си взимам болничния от неделя,хахахаха! Тя така и не се плаща.

Капитализъма води винаги до коюунизъм или до гилотината

Кой,ще лае,като я няма Майчето?!

Болен на работа може, здрав вкъщи не може.

Аз казвах ама никой не вярва че ще разберете как е възникнало партизанското движение

и тя да води?!

Майка ти е специлизирана в друга област

нали?!

айде бе , от коя дата започва националната стачка

То не е виновен който яде баницата ,а който му я дава. Много лесен е контрола , но държавата освен че не иска ,но и не смее да контролира лекарите и да ги санкционира за неправомерните болнични.В крайно сметка болничния го издава лекар.Той е документа който легитимира отсъствието. Така пак най слабия - болния,човека в нужда и честния човек , който от удръжките на заплатата си издържа системата ще плащат сметката на некадърниците горе. Къде е контрола от страна на държавата върху лекарите,върху самоосигуряващите се, които се осигуряват върху минималния доход а имат коли и имоти за милиони и т.н

Канцелярският плъх щял бил да поведе.

В нормалните европейски държави, синдикатите сами организират протестите. Нашият седнал да чака някой да тръгне да протестира, за да седне той най-отпред "да води". Нема нужда от такива! Аре, бегай!

90% от телковете и болничните са фалш

Паразити! Най-високото възнаграждение се получава в отрасли, в които няма синдикати.

Нали обеща,че от 2020 година максималната пенсия ще се увеличи? И вие сте едни лъжци.

Ох мале, тоя дето е на хранилка щял да поведе някого. Аман от такива пишман водачи ...

в съответствие с казаното в сутрешния блок - значи ако си счупиш крака на работното място - ще ти се плати този един ден (трудова злополука), но ако ти се случи в извън работно време (битова злополука) - няма да ти го платят.

ако се случи на път към работа или на връщане от работа е трудова злополука

имах го предвид при писането на коментара, но реших да не претоварвам поста

Ти да видиш, дори синдикати сме имали, бях забравил !?! А къде бяха до сега ?? Внезапно се появиха, че и на нож веднага. И какво ще свършат тези рудиментирали органи ??

Умряха държавните предприятия, останаха само 2-3 и съответно синдикатите умират....товае защото никога не е имало истински синдикати защитаващи хората, просто бяха инструмент на СДС/ОДС за манипулация и създаване на улични мероприятия с цел облагодетелстване...в момента са изхабен инструмен никому не нужен! СЪЩИТЕ ТЕ ЗИ СИНДИКАТИ като приемаха КНТ си мълчаха и деляха баницата със работодателите а тогава беше момента да станат ИСТИНСКИ защитаващи хората във всички фирми независимо държавни или частни, да изискат СТАНДАРТ ЗА ТРУДОВ ДОГОВОР в полза на работника.......това време отмина безвъзвратно преди 25г. , сега само са последни напъни на болен от рак и умиращ орган , глас в пустиня без функции и законови правомощия.

имаше едни синдикати...

Имам як грип, с температура 38,5-39 и силна хрема, но ... но ще влача още 2-3 дни - хем така или иначе няма да свърша нищо, хем ще изпонатръшкам всичко около мен, шибаното копеле "даващо заплати", изведнъж вместо да плаща болнични на един, на плаща болнични на целият офис/бригада/!

Другия път пак за БоЕкУ гласувайте !

Че има хора, които злоупотребяват с болничните, факт е. Но кажете ми сега какъв ще ми е мотивът да си седя вкъщи 2-3 дена, докато оздравея? И какво се получава. Ако съм изправен пред избора дали да изгубя пари или да отида в офиса болен и да заразя всичките служители, познайте кое ще избера. И от това цялото нещо всъщност ще пострада бизнеса, тогава вече изведнъж ще се увеличат и издадените болнични листове, щото то ще седиш в офиса до едно положение, ама като стане вече да не се издържа, искаш, не искаш, вземаш болничен. Да не говорим за това, че хората, които ползват градски транспорт и в този случай не си седят вкъщи, как лесно и бързо ще разпростаняват вирусите.

Всъщност предложението е като се разболееш да не ти се праща една надница, защото може и да си мнимо болен. Логиката изисква тогава работникът да може да прецени дали първия ден да се влачи болен на работа, защото иначе е наказан със стотина лева, а това не е малко.

Тези отживели и паразитни структури като синдикатите отдевна трябваше да бъдат заличени.

Тези от синдикатите ако са на свободния пазар на труда,ще стоят гладни!!!Какви пари е изкарал с труд и какви данъци е платил,че да ми защитава правата?А от синдикати най-много се нуждаят тези които чакат заплатите си от държавния или общински бюджети-т.е около 800 хил-1 млн.!!!

Почвайте да ги трепете тия ора кво си играете на дребно. Заплати не има давате, пенсийте са символични за който доживее, болнични няма да има. Не става бе. Дай по списък който не от Герб да си носи куршум да си плати погребение и ДДС и вредни за гербаджийте, че ще се стресират милите и трепете бе. Не става иначе.

Бюджета се прави с милиарди излишък, за да може в края на годината боци, цаци и прасчо да го приберат без да е нужно парламента да го гласува, хитро боцко

Мдаааа на ВМРО им е последен мандат и сега е момента за лапачка, тия тупани повече парламента отвътре няма да ги видят............давайте тъпи идей господа бизнесмени, сега е момента да ги приемат!! Изродската държава няма ка кда стане нормална , нито "социална" (думата е в кавички защото е ерес в днешно време)....20г задължителни одръжки за 2-ра пенсия напълнихме джобовете на частни фондове, сега изведнъж се оказва че нищо няма да получаваме.....е така се прави , после викайте "който не скаче е червен" а сетихте ли се да виката МАМАВИ МРЪСНА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА?!?! всички са капиталисти, нео чорбаджии измет долна и смръдлива.....

Пламене, "хората" реагират като умряло коте... Колкото се вдигнахме за цената на тока, парното, горивата, лекарствата и храните толкова ще се вдигнем и за това