Пицата поскъпна с 37% у нас за година: третото най-голямо увеличение в ЕС

Цената на любимата за мнозина храна се качи нагоре средно с 16% в ЕС през 2022 г.

Обратно в новината

Коментари - Пицата поскъпна с 37% у нас за година: третото най-голямо увеличение в ЕС | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тесто от магазина за 1,50 лв, стига за две големи пици, и продукти по избор от хладилника :))

Ха, ще я готвя, аз да не съм ти селянин, бе

Ще готвиш не ами песен ще пееш.

Те тук тъпите политици се увеличават всяка година с 200%...

да не би цената да е висока, щото се използват само безкрайно качествени еко продукти

Пицата е вредна. Трупа се холестерол и сланина.

Че тия пици и преди струваха неоправдано много, та ми е чудно кои балъци са ги плащали тогава, хеле пък сега. За цената на една пица от ония доминовите или викториевите навремето, правих една тава пържоли със зехтин на фурна с няколко вида картофи, моркови и карфиол. Ако много искам пица - пак в тавата вкъщи и за тези пари излиза няколко пъти повече грамаж, но за сметка на това - с качествени и обилни кашкавали и колбаси, а не квото ония играчи са купили преоценено и са нарязали прозрачно.

Това, което продават в българските заведения не може да се нарече "пица". За много пари получавате тънък като палачинка блат, наръсен със замирисали колбаси (непродадени бройки от магазинчета за хранителни стоки) и в допълнение получавате киселини в стомаха, заради прекалено многото замаскиращ вкуса доматен сос. А като се замисля, че пицата е основната храна на децата направо ми прилошава.

Кои са па тия примерни деца, които основно ядяли пици? Около нас е пълно с училища и им виждам основната "храна" - голям монстър с цигара.

дюнерите с колко?

Кой нормален човек яде пица? Пицата се прави от отпадъците от хладилника.

Ние "ненормалните" ще се придържаме към традиционните ястия, с които нашите баби са живяли по 100 години...

безочие

То по тази графика най-зле е в путлерова Унгария. Колкото по-далеко от Путлер толкова са по-добре.

А там всички очакваха спад даже, според Торбалан с "евтиния" руски газ и петрол.

1. Пица Версай (някаква така кръстена тяхна) от Джор...жо струваше 9.90лв. определен размер... Сега същата е 15.99лв... Не знам кой как смята и каква математика ползва, но това са 60% ... 2. Кръгли пици от пазара в Младост-1 - бяха 3.60лв. сега са 6.00лв. --- това са 67%.... ТОВА СА РЕАЛНИ, ЖИВИ ЦЕНИ!!! ИЛИ НЕ ЗНАЯТ МАТЕМАТИКА, ИЛИ ЛЪЖАТ ИЛИ ПОЛЗВАТ ДАННИ ОТ НАЙ- ЗАТЪНТЕНОТО ЗАВЕДЕНИЕ В СЕЛО, 'ДЕТО ХОРА НЕ ЖИВЕЯТ..... АМАН ОТ МАНИПУЛАТИВНО СМЯТАНЕ НА ПРОЦЕНТИ!!!!

Замразена пица в магазина за 6лв при условие, че лятото бяха 3 за 5лв. Евах тия 37% и изчислителят им! В До-ми-нос една пица беше 10-12лв сега няма пица под 20лв. ха-ха.... Намираме се в перфектната буря наречена галопираща инфлация... Тя ще прерастне в стагфлация още преди Гергьов ден. Ако изключим износа на гориво и военната промишленост можем да кажем, че вече се намираме в нея. Потреблението януари по предварителни данни е със спад от 8-10% спрямо миналата година.

Спрете да ядете боклуци, и нещата ще се нормализират.