Коментари - Пенсионерите с "втора" пенсия избират да получат по 300 лв. месечно за определен срок | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГАВРА

Какво беше 12 години при Борисов тогава

Ревете ли че “гадните” харварди мислят за народа а? Ревете си колкото си искайте… на никого не му пука за вас

Доста скандално, отвратително и гнусно. В партидата на един частен фонд сумата, която се събере там може да е от порядъка на около 100к при пенсиониране. Ако максималната позволена сума, която можеш да получиш е 300лв на месец, то ще са необходими около 28 години за да си получиш всички пари, а добре знаем, че средната продължителност на живот на един мъж след пенсиониране е 6 години!!! А на жените е 13! Т.е. ако си мъж вместо 300 е редно да ти дават 1398 за да е справедливо и за да живееш нормално! За жените, при очакван живот от още 13г е нужно да бъде поне 645лв! Кой има ползва да ти открадне парите по втората партида?

При осигурителен таван и фиксирани проценти кой, според теб, има 100 000 по пенсионната си партида към момента? Това просто не е възможно чисто математически. Към момента при таван 3 000 лв. и 5 %, максималната месечна вноска е 150 лв., т.е. 1800 лв. на година. Откакто се трупат вноските таванът не е бил все 3 000 лв., а и процентите не са били все 5 %.

Тя се наследява, не се краде :)

Ей затова с предимство се ваксинира населението над 60 години .Всички мислят за вас и най вече за пенсийката ви.

Който се надява на пенсия от НОИ или частен фонд си заслужава да мизерства един ден. Всичките тея са схеми за събиране на парите на балъците на държавно ниво.

като навършите пенсионна възраст започвате спешно да събирате документите за стаж. И после сте първи на гишетата на НОИ ...

комунисти мръсни

Не комунистите са виновни, а криворазбраната ви демокрация. Големият демократ Костов ви го наука с 200. През комунизма всички пенсии си бяха справедливи, който му се работеше си оставаше на работното място. Сега го духате под вода за да не се вдига прах, тъпаци не ориентирани.

Тези фондове ще ги има ли след 40 години?

Ще ги има, ама не задаваш правилно въпроса, а той е дали инфлацията няма да ти е обезценила толкова вноските, че да ти стигнат за костюм и обувки. И толкова.

Ако ще стигат само за това, по-добре си купи въже, кука и дюбел.

Много хора си мислят че ЧПФ са от 2004 - те Удържат пари по Закон на Народното Събрание от 1 Януари 2000 година . Лично аз имам 70 000 лева в ППФ и УПФ до днес . По калкулатора на тези ЧПФ трябваше да имам 500 000 лева . Измамници са , в Особено Големи размери .

от 2004 до сега има доходност от около 100% , но Минималната пенсия се е увеличила с над 600% Да се премахне задължителната форма на ВТОРИЯ СТЪЛБ!!!! - няма доказателства, че е ЕФЕКТИВЕН!

Ама тя тази статия е в раздел бизнес не трябва ли да е в раздел социална политика. Ами и бизнеса ви е такъв крадлив.

Втора и трета пенсия - балон Втори, Трети... Фондовете гарантирано забогатяха ! Радостно ми е, че съм само на Държавната.

Балон ти е главата. Нако имат в партидите си колкото за електрическа кола другите за среден апартамент знаеш ли кога ще ги подарим на НОИ? Никога. В партидите с малки суми са магазинери дето се инатят да ползват ПОС терминал и работници на пишман бизнесмени дето получават заплати в пликове. Средната продължителност на живота като пенсионер е 180 месеца. Всеки може сам да си направи сметката къде да са му парите. Ако са в НОИ ще ги получава безкрай докато умре ако са в пенсионен фонд ако умре по-рано преди да ги е изхарчил всичките ще ги наследят близките му. Ако мислиш за наследниците ще избереш втория вариант ако мислиш за себе си или си сам ще избереш първия вариант.

"Поредната пирамида с държавно участие!" По принцип задължителното пенсионно осигуряване е точно това, държавна пирамида. Докато работиш плащаш директно на пенсионерите, като се надяваш един ден младите да ти плащат твоята пенсия. Тоест, пенсиите са заем взет от всяко бъдещо поколение. Решението е едно: Никакви задължителни пенсии, всеки да се осигурява сам в частни пенсионни фондове или чрез друг вид инвестиции. Само така парите са ти гарантирани.

Ти да не си имал и някое влогче в КТБ?

Ти между "банка", "пенсионен фонд" и "инвестиция" правиш ли разлика? Май си доста финансово неграмотен.

Поредните лъжи и локуми по темата. До момента няма нито една отпусната пенсия от УПФ!!! Който може да се прехвърля в НОИ за да си получи 100% изчислената пенсия!

Ами не мога ще си го държа във фонд в това време ще си сменям фонда в който има най голяма доходност

В НОИ стават най-големите кражби. Правителствата си прехвърлят милиарди, за да финансират корупционните си схеми. Това са вноските на стотици хиляди хора, правени дълги години. И когато някой ден се пенсионираш, поредният Боко Тиквата ще каже - предните са виновни, те окрадоха парите. И ти какво правиш в последствие?

Поредната пирамида с държавно участие! Осигуряван съм на висока заплата и след прехвърляне на " втората пенсия" към НОИ основната ми бе увеличена със 165 лв.!

На каква "висока" заплата си осигуряван? Над облагаемият минимум ли?

ясно е само че пак ще мизерстваме

Няма как - тези пенсии ще сработят само за добре платените хора под 40 години, които имат още поне 20-30 год стаж и ще натрупат стотици хиляди лв в сметките. За сегашните 45-50+ тези пенсии ще се символични. Лошото е, че освен 100-200к добре платени останалите пак ще духат супата, защото или ще имат малко спестявания за пенсия, или ще са изпокрили доходите и пак ще са имали малки пенсии ...

"ще са изпокрили доходите и пак ще са имали малки пенсии" Те ако са изпокрили доходите си за какво въобще им е пенсия? Могат да живеят от спестявания или от инвестиции много по-добре отколкото от някаква смешна пенсия.

Да, зашото болшинството от българите са големи спестовници :Д Всичко пукат за дограми и таблети - и накрая ще си ги хапват за закуска в пенсия ... Седни прочети защо е измислена идеята за засължителното пенсионно - именно защото масово хората не пестят достатъчно ...

Ако болшинството от българите не могат да пестят, това не е проблем на държавата нито е мое задължение с моите данъци да им плащам пенсии.

Чак пък стотици - при 3000лв макс. осиг доход месечно постъпват 150лв, или 1800 годишно. За 30 години са около 50 000лв с някаква мижава доходност.

45 лв пенсия, евалата продължаваме пародията...

Ти какво очакваше? Цял живот да внасяш по стотина лева пенсия на минимална заплата, а после да ти дават хиляда на месец ли? Май не можеш да смяташ...

Аз съм програмиска и от 15 години винаги съм се осигурявала на максималната, на месец ми одържат 2200, а когато взимам и бонуси, което е почти всеки месец и тях облагат допълнително..

ПП - Не знам каква "програмиска" си, но по-скоро не си никаква! Програмист да пише "одържам", не, не ми се вярва.

ПП - лъжеш, долен трол

Още вярва ли някой на тях!?Пенсии 45-55 лева на месец.Ами те много,бе!

Ама вие не доживяхте да ги вземете,пък и ние ги изхарчихме вече.