Пеканов: Намаляването на вредните емисии без затваряне на мощности е трудно изпълнимо

България трябва да търси по-реалистични ангажименти, но предоговорянето на плана е дълъг процес, който ще блокира средствата от следващите траншожве

Обратно в новината

Коментари - Пеканов: Намаляването на вредните емисии без затваряне на мощности е трудно изпълнимо | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А, бе Пеканов, ти по какво си специалист, че знаеш, че "зелената сделка е релевантна"? Я да те попитам наясно ли си, че като "уловиш" слънчевата светлина, подменяйки друга на цвят повърхност с черна, се генерира по-голяма енергия, т.к. лъчите не се отразяват? Как ще бориш глобалното затопляне в една система, като вкарваш външна енергия, която ще използваш за генериране на топлина в нея? Айде у лево и се изказвай за неща, от които разбираш.

Щом е трудно изпълнимо значи няма да го правим. Ще минем без споменатите траншове, няма да крадат вече толкова много и нещата ще се запазят същите. Дори с намалянето на отклонените европейски средства от политическите джобчета ще забогатеем всички. Трябва само да изметем цялата "политическа класа" на боклука за екарисаж.

за възстановяване са повече отколкото тези централи ще изкарат за 30 години. Проблема е джуджака, че може да ни остави на студено... там е проблема, а не самото затварян

Енергетиката загива.Рисковете АЕЦ Козлодуй да спре по рано с подписаните договори са налични.След спирането на ТЕЦовете и липса на заместващи мощности ток ще трябва да се внася, но цената няма да бъде поносима за всички.Ще спечелят някои фирми търгуващи с ток!

Душичка -да излезе на палатка .

патканов е същия боклук като ония мошеници от подмяната

Тоя никаквицец, какво е пуснал през живота си, че сега ще спира нещо построено от дядовците му? Аман от "спирачи" в тая държава за жълти стотинки. Ако ЕС искат да спрат вредни емисии да отидат в Москва и да кажат на Путин да спре да пуска бомби в Украйна.

И ако беше гледал интервюто щеше да разбере, предполагам и прочетеш статията. Най-вероятно си спрял до заглавието. Той няма шанс да не изпълни това което предходните в този случай Петков е подписал…

Съд за подписалите.

пеканов да втрви при петков и василев в ПП, прояви си истинската същност, парите са по-важни от българския народ или се докарва на менторите си от австрия

Забранява се със закон въглищаната индустрия да наема хора след 2035 година. Това ще гарантира плавен преход към алтернативна енергия и достойно възнаграждение и пенсия за всички заети в сектора.

Спри да плещиш глупости ще че ти запека задника. На запеканка ще ми станеш

не виждате ли че западните изродди се опитват да ни унищожат !!!

Не само не виждат ХУМАННИЯ ГЕНОЦИД, ни и не четат "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" - Приета на московския ционистки конгрес 1988 г. . До сега редуцираха нас българите, с 3 милиона.

Тези вече ми омръзнаха! Тъкава простотия няма в друга държава! Знаех си, че Кирчо и Асенчо не се появяват случайно! Всички българи пред парламента и тази плява да си ходи! Говоря за всички в парламента! Продадоха България!

Целта не е намяляването на вредните емисии! Целта е затвярянето на мощности, тормоз, контрол и озверяване на хората! Както целта не беше вашето здраве, а "ваксинирането"! Добре дошли във виртуалната демонична реалност. А и "Аватар" също не е просто развлекателен филм!! Помислете, Кой ви даде живота, здравето, съществуването! Помощ от приятел: НЕ е правителството, държавата или партия..

И още всеки втори кара дизел и то стара кола. Както и да е Петков е подписал вече и както каза колегата , тъй или иначе ще затворят. Глупави са нашите бг управници...глупави..уви

Тоя ла й ньо изплю самъчето най-накрая

Бинго бонгов ще ги затвори , не бой се ... той вече е много послушен на краварите от както му показаха че не е незаменим и има и други идиоти като него - ПиПитата

от 2007 насам още никой не е обяснил ползата от ЕС! 2 МИН ДУШИ ПО МАЛКО НЕ Е ПОЛЗА А ЩЕТА! това е крайния резултат

Спрете Брикел и ТЕЦ Бобов дол и сте готови, само минете и вижте каква е чернилка от Перник до Благоевград от ТЕЦ Бобов дол Ковачки продължава да гори БОКЛУК нищо че е натрупал въглища. Какво стана с Брикел платиха на съдията и май пак работи .....................Абе мани мани

ИЗПЪЛНИМО Е: ЗАБРАНЕТЕ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ДЪРВА И ВЪГЛИЩА САМО В БИТА, А ОСТАВЕТЕ ТЕЦОВЕТЕ ДА РАБОТЯТ С ВЪГЛИЩАТА. САМО БИТА! НО ПРЕДИ ТОВА ТРЯБВА ДА ГАЗИФИЦИРАТЕ ВСИЧКИ ДОМОВЕ ИЛИ ДА ОСТАВИТЕ НА СВОБОДНИЯТ УЖ ПАЗАР ВСЕКИ, КОЙТО ИСКА ДА ИЗПОЛЗВА АЛТЕРНАТИВНА ЕНЕРГЕТИКА СОЛАРИ ИЛИ ПЕРКИ БЕЗ ДА ЗАДЪЛЖАВАТ ДОМАКИНСТВОТО С ЕНЕРГИЙНИТЕ МОНОПОЛНИ ФИРМИ. ТОВА ЩЕ НАМАЛИ ЕМИСИИТЕ БЕЗ ДА СПИРАМЕ ЕЛ ЦЕНТРАЛИ ИЛИ ЗАВОДИ ЗАХРАНВАНИ С ВЪГЛИЩА. ТОВА Е РЕШЕНИЕ ЗА ЧИСТ ВЪЗДУХ И ЗАПАЗЕНИ РАБ МЕСТА. МАХНЕТЕ ЕНЕРГИЙНИЯТ МОНОПОЛ! АЙДЕ БЕЗ ПАРИ ВИ ДАВАМ АКЪЛ.

Съгласен съм принципно, но явно си от умнокрасивитет , или си жълтопаветник, щом не си излизал, за да видиш хората по селата как преживяват. Тая храна, дето си я купуваш всеки ден, идва от хората, които се отопляват на дърва, въглища и пелети, защото е по-евтино, особено откакто ПП направиха тъпотията с Газпром :)

Пред "ЕНЕРГИЯТА НА БЕДНИТЕ" стои една непреодолима бариера. Това е декретът за забрана нейното развитие (използване) от Барак Обама, през м. април 2012 година. От тогава има български изобретения, които са в сейфове и бял свят няма да видят докато в САЩ не ревалоризира по метода на Иван Костов с българския лев. (J. P. Morgan)JPMorgan Chase & Co държи всички патенти на Никола Тесла.)

ППкаджиите са за трепане с камъни, до един, заедно с менторчето им Радев!

Господинът ще ни научи ли на фотосинтеза? Или само ще "затваряме" умирайки от немотия, студ и глад. По-бърза смърт, в сравнение с "климатичните промени", с които толкова ни плашат.

"Зелената сделка обаче продължава да бъде релевантна" "Зелената" сделка никога не е била релевантна.

защо да са вредни емисиите

Щото сорос така каза. Не се подлага на съмнение дори и да води до изчезване на българите !!

няма да имате работа, в чужбина ще отидат още два милиона души, но пък за сметка на това тук оставащите ще мизеруват и гладуват на чист въздух!

РЕШЕНИЕ И АЛТЕРНАТИВА, А НЕ ДА СТОИШ 33 ГОДИНИ "НА СВОБОДА" И ДА ВИКАШ" - АМА ТО ТУКА ТОВА Е ДАДЕНОСТ, НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИМ! НАПРОТИВ - ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ НО НЯМА ВОЛЯ ЗА ТОВА , ВКЛ. И ЗА СЪБАРЯНЕ НА КОНЯ ! А НИЕ ПЪК НЯМАМЕ ВОЛЯ, ...ДА ВИ ГЛАСУВАМЕ !

Така е. Държавната марица изток 2 за първи път излезе на печалба. Дори 2021 ва беше на загуба от около 180 милиона лева по времето нс Борисов всяка година правеше по 200милиона загуба и горе долу натрупа над един милиард.

на загуба щото трябва да плаща емисите на гейташкия съюз мошеници, и тия емисии струват в пъти повече от въглищата

АКО НЕ ИСКА ДА СИ ПРИДЪРЖА ИДЕЙНО, ПОЛИТИЧЕСКИ И ИКОНОМИЧЕСКИ КЪМ ЕВРОПА И НАТО - ДА ПОДАВА ДОКУМЕНТИ ЗА НАПУСКАНЕ! УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ НА ДРАГО СЪРЦЕ ЩЕ Я ОСВОБОДЯТ ...ДАЖЕ ЩЕ И ОПРОСТЯТ КОМПЕНСАЦИИТЕ, САМО И САМО ДА СЕ МАХА ... И БЕЗ ТОВА ТЕРИТОРИЯТА С НИЩО НЕ ДОПРИНЕСЕ ЗА ОБЩАТА СИГУРНОСТ И РАЗВИТИЕ НА ЕВРОПА, А ТОЧНО ОБРАТНО - ОТСЛАБВА ЕВРОПА ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ! АКО ТЕРИТОРИЯТА НЕ СКЪСА РЕШИТЕЛНО С МЕНТАЛНАТА, ИКОНОМИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКА ЗАВИСИМОСТ ОТ МОСКАЛИТЕ ... НЯМА ДА Я БЪДЕ В БЛИЗКИТЕ 10-ИНА ГОДИНИ ! ПРОСТО НЯМА ДА Я БЪДЕ !

Ура!

Ами значи просто няма да ги изпълним.

Гарантирано от Герб-СДС-ДПС. Ще прецакат всичко само и само да вкарат далавера за Пеевски

Киро-олигофрена подписа документите.

А кой подписа Зелената сделка?

Подписаха зелената зделка

Уреваха света. Това са 40% от въглищните централи които произвеждат 40% от общото електричество или ще рече 16% намаление на общото произведено електричество. А имаме още 3 години да се изградят нови мощности или да се построят системи за събиране и съхранение на въглеродния диоксид. Реално не е голям проблем това. Американските тецове са в пъти по екологични от нашите. Просто ще се дадат едни пари и ще се модернизират, не може от 50 години да не са сменили и един болт в тези тецове и да искат някой да ни остави да работим с тях.

Ей, голем защитник на американските тец-ове се извъди. А китайските някой ще ли ги затвори, да не говорим за западните след скъпия амрикански газ.

Който приеме "зелената сделка" и подпише "плана за възстановяване" с клаузи за затваряне на въглищните ни централи ще извърши национално предателство и ще бъде виновен пред народа и цялото българско общество. Такива хора трябва да бъдат низвергнати и отстранени от властови позиции.

Абе идиот. Ще затваряш въглищни централи за запазване на околната среда, когато на 300 км.се изсипват тонове бомби! Сигурно бомбите са полезни за околната среда сравнение с въглищните централи.

Тези педали от ПП - разсипаха и малкото останало нещо в България. Имахме една енергетика - и нея я обрекоха на загиване... Дано да тикнат някой в затвора - за държавно предателство - да демонстрират - малко назидание... Най - лошото е , че цялата държавна машина - експерти от БСП - уж ги е грижа за хората , от ГЕРБ и други независими - си мълчаха като гъзове през цялото време и чак след 1 година - започнаха да говорят - за гадостите в този план...

Затваряйте ги мощностите и държавата та да се свършва с тази мъка, най- ми е гот пустинята в която я превърнаха България да я сравняват със запада, такава гавра няма.. .

Ако не вярвате, направете си следния експеримент. Чуйте който и да е представител на стария ред или на „-лизаторите“ (мен в основните медии няма да ме видите, нито чуете). Задайте си наум следните въпроси: Онова, което този/тази говори, приближава ли ни или ни отдалечава от ЕС и НАТО? Онова, което този/тази говори, приближава ли ни или отдалечава от интересите на Владимир Путин? Можете да си направите и табличка, в която да нанасяте чавки в съответните квадратчета. Когато накрая теглите чертата, резултатът изобщо няма да е изненадващ.

След 2026г. апартаментите в Стара Загора ще са на цената на тези в Мъглиж.

40% намаление на С02 става по следната схема: 3 часа има ток, 2 часа няма. Режим на тока му се вика схемата, позната ни е от 90те.

Тогаз ще падне любене

излизат главно от устата на евро-плъховете в Брюксел.

След като е толкова трудно , ами подайте си оставката тогава. Трудно ,не трудно ще трябва да се изменят сроковете. АЕЦ го осрахте с това ново гориво,сега не можете и да защитите националния интерес със смяна на сроковете за затваряне на топлоцентралите. А зелената сделка е една пълна глупост.

България ще стане пустиня преди сегашните новодомци да са си изплатили ипотеките.

Той каза и друго: планът е бил приет СЛЕД началото на войната в Украйна, но нашите не са се възползвали от това за да включат уговорки за евентуално отлагане или предоговаряне. А сега ЕС ни контрира с това: вие нали знаехте, че има война и все пак подписахте!

ЩЕ СКЪСА ВСЯККАВА ЗАВИСИМОСТ (ПРЯКА ИЛИ КОСВЕНА, ПРЕЗ ТРЕТИ СТРАНИ) ОТ МОСКАЛИТЕ И ЩЕ ПОЕМА ТМЪРЗО ПО ЕВРОПЕЙСКАТА ПИСТА ... ИЛИ С НЕЯ Е СВЪРШЕНО ОКОНЧАТЕЛНО ! ЗАТВАРЯЙ КЮМЮРА ! КОНФИСКАЦИЯ НА НЕФТОХПИМ ! ЗАВЕЖДАНЕ НА ДЕЛО ПРОТИВ ГАДОВЕТЕ ОТ СИБИР ЗА НЕИЗПЪЛНЕН ДОГОВОР ! ТОВА ТРЯБВА ДА НАПРАВИ ВСЯКА УВАЖАЩА СЕБЕ СИ И ДОСТОЙНСТВОТО СИ СТРАНА ! ДО КОГА ШЕ ДИШАМЕ КЮМЮРА НА МАРИЦИТЕ, КОЙТО НА ВСИЧКО ОТГОРЕ Е НАЙ-НИСКО КАЧЕСТВЕНИЯ ...КАКВАТО Е И САМАТА ТЕРИТОРИЯ !

А американската централа най-напред да се закрие!

България е бедна на водни ресурси. С промените в климата се очаква да попаднем в пустинна зона. Гърция и Турция вече са в риск да станат пустини. Ние сме следващи. Та радвайте се на ТЕЦ. Ама няма да има къде да живеете и то преди новодомците в София да си изплатят ипотеките. До 2050 България ще е като Сахара.

Кретени и продажници. Тия окончателно ще закрият даржавата.

А пък БГ ще страда? Естествено…в парламента е пълно с подобни предатели. Сега действат по същия начин

ЩЕ КАЖА КАТО ЛЮК СКАЙУОЛКЪР В " ПОСЛЕДНИЯ ДЖЕДИ" .... " ВСИЧКО КОЕТО КАЗВА ПЕКАНОВ Е ГРЕШНО" .... БЪЛГАРИЯ ИМА ГАЗ В БЪЛГАРСКИЯ ШЕЛФ НА ЧЕРНО МОРЕ ... ОБАЧЕ НИКОЙ В БЪЛГАРИЯ НЕ ГО ИСКА ТОЯ ГАЗ A И СУЛТАНКАТА РЕДЖЕП КАЗВА ЧЕ ГАЗА Е САМО ТУРСКИ ..... ЦЕЛИТЕ РОДОПИ ОТ ЗЛАТОГРАДСКОТО СЕЛО ЕРМА РЕКА ДО БЯЛО МОРЕ СА ЕДНА ОГРОМНА КУХИНА С ГЕОТЕРМАЛНА ЕНЕРГИЯ .. НО ДЪРЖАВАТА НЕ ИСКА ДА Я ДОБИВА . ...... А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА СЪВРЕМЕННИТЕ НАНО -ТЕХНОЛИГИИ , НАПРИМЕР .... НО В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДЪРЖАВА , КОЯТО ДА ГИ РАЗВИВА

Те слагат букаи на българската енергетика по времето на своето управление. В момента "обединения запад" казва на марионетките си само едно: "ДАЙ БЪЛГАРИЯ!"

Ами спрете цигаропроизводството и хем няма да има вредни емисии хем ще се спестят разходи от производство и лечения на раци разни.

Все едно е пасъл люцерна във фермата на младите световни лидери отгледани клаус шваб и сие, един токат в сурата и ще си глътне очилата

А бе вие идиоти ли сте в тая европа бе, да ва в евро кратуните! сащ, Китай, Русия, Бразилия никой не затрива ТЕЦ-ве, ние с нашите 3 въшкави тец-а се натискаме барабар Петко с мъжете! Ай сиктир от глупостите ви!

Не са идиоти а добре подкупени политици. Работят за пари като всички други.

Затваряй Всичко и без друго повече Ядрено Гориво, Нефт и Газ от Русия - няма да Видите! Затваряй и Последният за Загаси Свеща с която ще си Светите и Топлите!!

То на лятожсе очертава яка суша и режим на водата. Та ще видим тогава пазителите на ТЕЦ какво ще говорят Ако не спрем затоплянето прогнозата за България е да стане пустиня.

Ей го един достоен евро тъпанар!

Нищо подобно. България ще има много приятен топъл субтропически климат с достатъчно дъждове. Пустиня ще стани и то не много сигурно Сицилия и Андалусия. А затоплянето на затоплистите няма начин да се спре.