"Пазарът на газ в България е свободен само на хартия"

Нормативно газовият пазар е либерализиран, но реално липсва свободна и равнопоставена конкуренция. Засега не очаквам допълнителни покачвания на цената в краткосрочен план, но определено пазарите са непредвидими в момента, каза Кирил Темелков, заместник председател на Българска газова асоциация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все още сме в монополната прегръдка на Москва! Това разбира се става с активната помощ на руските агенти в България! Алтернативния газопровод, финансиран с европейски пари!!!!!! вече 12 години не моге да бъде построен, за разлика от руския газопровод.

В технически и ценови аспект ти е отговорено по-надолу. А тъпата ти пропаганда няма да коментирам.

Това става с активната помощ на баце ви Боце, който наскоро ни осигури с тръба до Русия.

Този Темелков има ли някаква връзка с един Темелко от комунистическото минало?

Важното евъв всяко шкафче по веригата да има кюлчета и пачки ...останалото всички го знаем ....

На всякакви пазари България е като пенсионерка с минимална пенсия на Женския пазар - може да получи нещо на ниска цена, само ако вече е за изхвърляне. Трябва да си пълен идиот, за да си въобразяваш, че при обемите, с които търгуваш и празния си джоб можеш да си какъвто и да било фактор на който и да е пазар, най-малко на този на горивата. А вие тъпанари, продължавайте да се ловите на голите въдици на политиците. Искахте да свалите Бойко Борисов. Свалихте го! Браво! А какво ще правите с останалите 7 милиона Бойко Борисовци? Щото в България друго НЯМА!

Някой може ли да ме информира относно цената, на която ние купуваме от Газпром и тази в останалата част на Европа. Предварително благодаря.

Цените на които другите страни в Европа купуват природния газ са относително еднакви. Страната, търговеца който купува по-големи количества, купува съответно на относително по-ниски цени от съседите си, които купуват по-малки количества. Но разликата е в рамките на разумните търговски практики. Проблемът при нас са тъй наречените газоразпределителни дружества. Булгаргаз даже и да продава 1000 куб.м газ на тия дружества за една стотинка, то крайния битов потребител ще плаща 300 лева и една стотинка. Ако Булгаргаз продава 1000 куб.м газ на тия газоразпределителни дружества за хиляда лева, то крайния битов потребител ще плаща 1300 лева. Защото 300 лв. на всеки 'продадени' 1000 куб.м природен газ са им гарантирани още когато са 'получили' лиценза за дейността си. Без значение какви са им действителните разходи, с които те покриват/избиват инвестиционните си разходи. А как се 'получава' лиценз у нас вече и на слепите е ясно...

Платената статия е рев до небеста на бъдещите монополисти. Либерален пазар?!?! Чакай да видя телекомите?!?! Не бе дай да видиме бензиностанциите??!?! Или пък ……. такъв либерален пазар има в България на всичко , че другите само могат да ни завиждат. Явно това е едно от последните неща където има някакъв ред, а не диво печелбаратво облечено в социална поносимост!

Също американският втечнен е американски само на хартия.

Значи поредното нещо, за което Тиквата излъга.

Ами естествено че ще е монопол като идва само от едно место,..и за кфо дадохме 3млрд леа ?

Щото част от тея пари отидоха в шкафчето.

След дългия поток от думи остана НЕКАЗАНО: България все още е неосвободна от "освободителката си" Русия! Все още плащаме данък "освободителка"! Алтернативната тръба , платена с ЕВРОПЕЙСКИ РЕДСТВА, ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ПОСТРОЕНА! Ще я поскат по дъното наязовир Студена и през Черни връх, за да я забавят още!

Бе то пазарът на домати не е свободен, дето всеки си произвежда в градината... вие ми говорите за пазара на газ, дето не се добива в България?! Аре у лево! Пускайте новината, че Банев е освободен след толково години арест! Какво мълчите!? Нови висоти и успехи на мръсния селяндурски мирковски копой с каскета! Искам лично той да се бръкне после за обезщетенията! Мамицата му проста некадърна милюционерска да е.а!

В България има цяла мафиотска клика, вкл. политици, които папкат от енергийния сектор. И всичко това го плащаме ние - бизнеса, потребителите - на топлофикациите, на газ... а и като потребители, понеже цената на енергията отива в абсолютно всичко, което купуваме - храна, стоки, услуги... Дано доживеем наистина свободен енергиен пазар, не само за газ, а въобще.

Защо нищо не се пиле тик за новата ни космическа станция тук. Преди месец изведохме 22.6 тонен модул а днес автоматично се скачихме с него и заредихме 1.8 тона гориво. Или на вас ви плаща евреина Мъск. А скапана медиике?

PEYTSCH

Имотът ми е газофициран, но не ползвам газ. Плащам нещо за поддържане на налягането...

Тъпако, на кого му пука какво и как ползваш?

Аз ще оправя нещата. Само да ми се намести манерката от боя с Джошуа.

Дайте нещо за Баце, скучно ми е без него. Да си го видя ей така в Жипката, да ми снесе един мохабет та да ми е усмихнат деня.

Дирници защо не кажете на народа че Турски поток който минава през нас е резервиран за 10 г на 85% от Газпром??? Така че и на книга не е свободен.

Добре де, нали имаме нови приятели за океана. Хора православни славяни. Какво очаквате от Русия, след като имате Американски бази у нас. Защо Тиквата провали Южен поток, защо загроби Белене. Не казвам да сме приятели с Руснака, но защо не ПОГЛЕДНАХТЕ за интереса на България а не само вашият такъв. И децата знавт че НЯМА как газ от Америка да е по евтина от Руската, кактони Г16 да е по евтин от модетен руски самолет. Долно продажно рплеме.

Има диверсификация, така казва родоостъпника Борисов, който спря директния поток по поръчка на САЩ и Германия, докато германците си направиха Северен поток като стой та гледай!

Южен Поток беше спрян лично от ОРЕШАРСКИ бе, аман от иди оти