Коментари - Пътуваме от София през Охрид до Албания с влак до 6 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой нормален човек няма да пътува сред ромове и орки... Самолетчето, колицата - това са алтернативите, които си съществуват и сега...

Най-после ще имаме жп връзка с българите в Албания. Берат е най-големият български град там. А за албанската Ревиера около Саранда съм чувал само хубави неща.

Не може ли по-рано след 6 години ще бъда на 100 години, а винаги съм си мечтал да отида на море в Албания !?

Остава да се осигурят товари от Албания и Македония през Бургас за страните на изток от Черно море , Украйна и Ру. Това е смисълът на този коридор. Иначе дали ще ходим на Море в Албания зависи от времето за пътуване. Виж аз бих ходил на Охридското езеро да разгледам свещените български земи от времето на цар Самуил

Какъв е проблема и Дуръс и Вльора са товарни пристанища ?!

Кои пътувате, защото ние сме 2 млн и нямаме пари да идем до съседен град или село. Уточнете моля.

"""" До 2027 година ще пътуваме с влак между София и Скопие, а след 2030-та ще можем да ходим и на море в Албания, защото транспортен коридор номер 8 ще бъде изграден, каза пред журналисти днес инж. Красимир Папукчийски, генерален директор на ДП "НКЖИ"."""" Съобщения на тази тема ,периодично ги освежават и ги пускат в новините още от началото на 90-те години на миналият век ,след това много интензивно около 200602997 година ,след това затихнаха ,а сега отново.

за онагледяване на статията от Швейцария....... Можеше да вземете фотоси от чехлю за Скалистите планини...... а става и с астронавтите от Дискавъри ......

Спокойно, бързия влак ще стига само за 3 години...

Това, какво е- първоаприлска шега ли е? Точно пък в Албания ли? Не съм си представял в живота ми, да правя почивка там. При една анкета, дали и 2% ще искат да отидат там? Колко години правят магистрала Струма,изведнъж сега чак до Тирана жп линия ще пускат. Пълно безумие!

Цял живот съм мечтал да пътувам с влак до Албания ... Идиоти..

поредното безумие финансирано от данъците ми

Там моренцето е много приятно.

То с тоя ковид идиотизъм, я се сетил някой мангал да се юрне на влака за Албания през тоя ми ти 'коридор' я не, ама партнерите натовци как ще си тикат танковете до черно море...ово е приоритет!

"Пътуваме от София през Охрид до Албания с влак до 6 г." Ех мечти, мечти... Тази пресконференция несъмнено е "5-те минути слава' за вождовете на трите железници.

Кой пък се е засилил да ходи в БРЮМ или в Албания?

До 6 години пътуване с влак? До Охрид се стига за много по кратко време с кола.....

Аз пък мислех, че може да стане за няколко часа? А те - 6 години! Съсипах Ая тази държава :)

До 6 г. по-скоро и до Банкя няма да може да се стигне с влак....те за Албания се размечтали...смешници. Всичко е пред разпад.

Многу убав виц. Хахаха

Аз викам пътуването с влак дотам ще трае шест години...

Изборите минаха. Изчакайте да насрочат следващите и тогава започнете пак със смешките

Като го направите, тогава се похвалете. Иначе си е мокри сънища

6 години ше е пътуването ли ..... По-добре с магаре или самолет...а може би ракета за да сме в тон с времето

Ама много ми беше важно да ходя до.... Албания!

То май и комунизЪма щяхме да сме построили още до края на миналия век! А магистрала Струма щеше да е готова за ошимпийските игри 2004-та, хахах

става дума за 14 км от Кюстендил до Гюешево , оттам от Крива паланка си има линия . Какви 500 км какви оператори , от 41 година си има всичко !!

От Кюстендил до Гюешево линия има, ама от Гюешево до Куманово няма. Няма и от Кичево до Албанската граница. А линията в Албания е антика, влаковете там се движат с около 20 км./час, което значи, че трябва да се строи отново. Така, че 6 г. е свръх оптимистично даже и да се намерят пари.

обслужва два комбината като кремиковци , те не си ги нарезаха , та незнам каква антика...

През 1941-1944 г. България е отделила огромни средства за построяването на линията София - Скопие. След 1944 г. сръбските власти са събрали всички вече изградено и са го наредили в посока Белград - Скопие.

До кога ще го държите този некадърник и крадец Папукчийски???

Хващам се на бас, че никой няма да пътува с тоя "влак".С кола или автобус е три пъти по-бързо.

Не е нужно, на запад влаковете са по-бързи, а и е много по-удобно с влак.

Видяхме колко добре оправят пътя до Бургас, па и колко време мина и още го ремонтират. Докато не сложат кадърни хора в БДЖ и НКЖИ, по-добре нищо да не пипат.

Ако дотогава сме се отървали от пандемията и стигаме дотам (и обратно) само с лични карти, и без "ваксинационни сертификати", "зелени паспорти", "сертификати за чиста арийска кръв" и... уф, увлякох се!

Хайде да си оправим първо релсовия път за Видин, Варна, Бургас, Силистра, за да не се пътува 9 дена и 8 часа, пък тогава да строим към Македония и Албания...

А Пловдив София кога ще се включи в транспортния коридор от стамбула до Виена , щото сега бих казал че е железничарска екопътека тоя така важен и за нас участък, а е въобще и тия станаха гръмки и сензационни

При средна скорост 140 км/час за четири часа и на албанското море. Гърците ще изреват на умряло. Народът ще се юрне на евтиното адриатическо море. Ще ходи и до Италия.

Пътувах 12часа от сф до белград с влак... За тоя живот ми стига.

Я пак!

май е под 140км, но горе-долу се взема за 4 часа. Още четири през Македония. Още три-четири и си вадиш русенското варено, българските домати, сваляш чорапи и се топиш у Адриатическо море.

Какви са тези 1,4 милиарда?! То и сега има работеща ЖП инфраструктура от София, Перник, Радомир, Земен, Кюстендил до границата Гюешаво. Влакове се движат по това трасе от 100 години. Не е толкова сложно, слид като са го направили преди толкова много години, но явно не са имали за цел усвояване на големи средства.

Като географията ти е зле? Гюргево е в Румъния, а за Македония не се минава през Румъния. Гюешево е границата с РСМакедония.

Такъв влак е предвиден и строеж е започнал още след Руско-турската война (1877-1878 г.), когато Скопие още е било турско. Българската железница стига до Гюешево и до ден днешен продължава да стои до там.

Преди 40г. хората направиха магистрала и влак от Париж до Лондон под Ламанша, ние дето нямаме един желаеш пътник за Албания, ще имаме линия до там. Чудесна новина за непътниците.

Това го дъвчеме от 1994г.

Авторът да си изясни понятието "транспортен коридор". Мерси.

що бе, човекът много точно се изказал: между нас железничарите си се разбираме. Хората искат да заразят с добър пример, барем сръбските македонци и българските ченгета поомекнат. Идеята е повече от хубава като съседни страни да се отворим, срамота е 21 век да сме диваците на Европа по тези ширини

6 години в едната посока и още толкова обратно.

Хахаха, това беше добро. Нищо чудно Ед като вътрешната линия от Софето до морето отнема 8ч.

Вие луди ли сте, бе? Влакът брониран ли ще е, поне? Често казано каубойски филм, бих гледал само на телевизора! Не ща да участвам!

Тоя филм съм го гледал поне 5 пъти. Докато УДБА е на власт в Скоплjе, никакъв влак няма да има!