Патрик Пагани, Copa-Cogeca: Фермерите са нуждаят от бързи инвестиции в иновации

Вносът от Украйна нарасна с 36% до 665 милиона евро, като най-голямо е увеличението на маслодайни семена, зърнените култури, и фрапантен скок при птичето месо

Обратно в новината

Коментари - Патрик Пагани, Copa-Cogeca: Фермерите са нуждаят от бързи инвестиции в иновации | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Субсидирането и регулаццията доведоха до монопол в производството на храна. Специално за България евро парите нищо добро не донесоха. Едни хора усвоиха милиони евра за орехи, крави, овеце и т.н. В момента, в който субсидията се прибра, изчезнаха и “устойчивите” фермери. По пътя за европейските пари, родните администратори прибираха комисионни - къде по наредба, къде на ръка. Родните зърнари се оказаха по-слаба конкуренция и на пламналата във война Украйна. Поне познават правилните хора…

25% по малко торове, а пък същата реколта. Господина може да се пробва да патентова една камара вечни двигатели на същият принцип. Истината е една, към 2050 когато Русия и Канада ще са практически монополисти в производството на храна, или ще трябва да рупаме печени хлебарки и прочие или да се помолим за храна и милост.

Не си спомням през живота си да съм ял нещо произведено в Канада или Русия.

Що канадски боб изядохме на времето...

Ми да инвестират, кой ги спира? Нали получават милиарди субсидии, да вземе нещо и за иновация да иде не само да нов джиБ

Отглеждам камили. Високо ефективни са. Само че са малко опасни, не признават тъпанари. Дават мляко, вълна, месо. Обаче продукцията е скъпа - кило злато за кило месо. За който може да си го позволи.

Ама ако може друг да инвестира, те само ще прибират печалбата. Така и баба знае.

Че то бизнес моделът им е такъв - независимо дали "инвеститорът" печели или губи, те таксите и комисионните си ги прибират.

фермерите да инвестират в иновации??? Да пуснати интернет на компира ли? Или да си купят електрически трактори? Загубата на връзката с реалността започва да става прекалено очебийна!

Това фермерите да плащат въглеродни квоти за пръднята на кравите, което допълнително да товари хората с цени за храната, е кощунство на Еврогейската кочина!

Искаме крави с изкуствен интелект.

Добивите падат , затова има все повече гладуващи и затова вкарват насекоми в храната. В ЕС има голям глад за истинска храна . На практика има храна пълна с химикали и насекоми ,която няма калории.

Ти имаш ли идея какво говориш? Най-простия боб, леща, ориз и подобни са буквално супер храни пълни с калории, протеини и тн!!!! Китай не гладува, но Европа имала нужда от калорична храна?!?!

И от къв зор?! Че после да дойде правителството и да поиска доброзорна експроприация на всички ферми, както става в момента в Холандия? Комунизмът настъпва с такава сила в ЕС, че скоро да се инвестира във ферма ще е същото като тук на 9-ти септември да си купиш фабрика.