Пандемията глътна досега 5,1 млрд. лева: Какво е състоянието на хазната

Фискалният резерв възлиза на 8,5 млрд. лева, заяви в парламента финансовият министър в оставка Кирил Ананиев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

2,5 млд за бизнес и безработни и остатъка за шкафчето на хасфалто риос

И къде са парите? Защо им трябваше тая пандемия? Защо удисаха на гейовете за този вирус? Пълни идиоти.

90% от присъстващите депутати в НСне разбраха и грам от това,което им каза министър Ананиев.Така е като си избирате от глупави по глупави.Моля,привържениците на ГЕРБ да не изнасят лекции по икономика на пишещите чалгари тук.Няма да разберат,иска се акъл,който те не притежават.Да се обясняваш на малоумници,които идея си нямат какво е изобщо бюджет,си е чиста проба загуба на време.Хайде чао,продължавайте да си лаете и да се излагате.На нас това ни трябва

От коментарите до тук , /в голямата си част/ са на хора, които и хал хабер си нямат от икономика и консртуиране на бюджета на една държава. Министър Ананиев много добре и задълбочено им го разясни. Но, понеже хората, които са в парламента, са изключително неграмотни и много зле образовани, не можаха да разберат за какво изобщо става дума, в резултат на което, на Министър Ананиев се налагаше да обяснява едно и също нещо по няколко пъти, та дано им вденат главите / за което силно се съмнявам/ - като пример въпросите на г-жа Капон, която се показа като нишо неразбиращ от икономиката на една държава икономист. Горко й на България, с такива случайно попаднали хора, които неистово желаеха да се докопат до властта, и сега се видя, че нищо не разбират и не знаят как да употребят дадената им от някои хора власт и незнаят какво да я правят тази власт! Едно е да крещиш по улиците, и да хвърляш и цапаш сградите с яйца и домати, друго е имаш умственият капацитет да ръководиш умело държавата. Това, което им остава на тези "специалисти" е, да вземат пример от чалгаря Слави Трифонов и да се скрият колкото се може по-надълбоко и да не се показват ! Срам и позор са за България! Бог да пази България!

Елче, гледай си мусаката и пържените кюфтета, да не заслабнеш. И не се ядосвай, че от ядове се поболява човек. А държавните финанси ще се намери които й да ги оправи.

учуден съм как заради крадливата ОПГГЕРБ кризата не ни е струвала 50 милиарда. то такава вапиюща некадърност няма никъде

Прост си, продължавай да се чудиш!

5 милиарда ли откраднахме за 4 месеца? Вашта семка гербаджийска крадлива.

Не пандемията, а ГЕРБ, плюс другите управляващи по света за външното влияние. И как изкарват, че са похарчили милиарди и после дали по няколко милиона за компенсации и така нататък. 2009г. когато идва ГЕРБ по памет държавният външен дълг бе 25 милиарда евро, а последно гледано 37-38 милиарда евро. Тоест ГЕРБ са увеличили държавният външен дълг с над 20 милиарда лева. Тоя специалист при Луканов Кирил Ананиев, заедно с чичевото предният финансов министър Горанов, трябва да бъдат съдени. Вторият за корупция. Първият че стартира лъжите със здравните заповеди. Дето били от 14 май 2020г. , основаващи се на решение на министерски съвет от 14 май 2020г., когато влиза закона в сила и излиза на сайта им на предният ден 13 май 2020г., което си го пишеше дори в пътя на заповедите. ;)

Като не може да смятате си избършете поне зелената пяна от устата

АМА КАК ТАКА? ЗА КАКВО ГИ ИЗХАРЧИХТЕ?

Избиха хиляди граждани с мерките

Срамно е шофьорът на Маргините да е 3 мандата премиер. Освен това е доказан неграмотник, интригант и крадец. Пълна РЕВИЗИЯ на мафиотското му управление.

3-4 маски... Плюс едната седмица платен отпуск, който взех докато го преболедувам (понеже ползвах болнични наскоро)...

Браво! Къснетлия, на други струва живота

На мен ми струваше 80 л. ракия.

Ти ли си ?

Колко нули след тази цифра още трябва да сложим за да разберем, колко ни е струвало до сега управлението на ГЕРБ? На нас на децата, на внуците и правнуците?

Крали, крали, взели се осрали. Сега фунтят на лошо и са в изолация. Герб и експерти - я стига бе. Калинки. Те и комунистите мислеха, че ще са вечни. Споко. Няма несвален диктатор. Тоя дядо да оди на пенсия. Няма работа за него вече.

1,1 милиарда за купуване на администрация и 8,5 милиарда резерв от заеми. Те за това си отивате нагли крадци.

Тези 5 000 000 000 лева заради панденията ли ги изхарчихте..... ИЛИ ПРЕДИЗБОРНО?!?

Покрай пандемията, за нашите хора, предизборно, а и за всеки случай щото няма несвален диктатор. Боко знае наверно как са свършили Сталин и Хитлер. Същото го чака.

Щото 4 милиона умрели от глад и психясали българи вече 1 Ники н безработни нищо не получиха или получиха по 24 лева....шибаняци

Отчетът на този показа: - БЕЗОГЛЕДНО ХАРЧЕНЕ НА ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА; - БЕЗОТЧЕТНО ИЗХАРЧЕНИ 5 МИЛЯРДА ЛЕВА; - НИКАКЪВ КОНТРОЛ ПРИ ВЗЕМАНЕТО НА КРЕДИТИ; - ВСЯКАКВА ЛИПСА НА БЮДЖЕТНА ПОЛИТИКА. Е ТОВА АКО НЕ Е ЗА ЗАТВОР?!?

Абе защо така никой не ще победителя с Жипката и Шайката му. Що така ?

Щтото бързо за равиха Виденов!

Не пандемията, а некадърникът борисов ни струват 5 млрд. лева! И не са само тия 5 млрд. лв., а и човешки животи, заради некадърното му корумпирано управление и неадкватни действия, продиктувани от самолюбието му!

Мачкай Бойко!!! Мачкай така, с дела, а не с празни приказки и вдигнато юмруче!!!

А пък бистришкия тигър се оказа изключително прост банкянски мишок. Та мачкането се отлага за неопределено време

Браво бе, 20% са отишли да администрацията. 1.8 милярда за домакинствата и 2.2 милярда за бизнеса са заеми, нали така бе смешно министърче. Излиза, че от цялата работа, чисти пари (грантове) са взели само администрацията. Красота! Администрацията точно с какво ги засегна кризата, така и не ми стана ясно. Тяхната работа и преди и сега, е да си разпределят бонуси.

5 милиарда дадохте мутри долни за да купите циганите и пак да сте на власт. Гроб сте циганска партия. Долни , крадливи и лъжливи мутри. Боко тиквата така лъже, че и циганите му завиждат. Анатема за вас. Махайте се. Калинки и крадци. Анатема.

Пълна ревизия по чии чекмеджета са отишли парите. И крайно време е при Бай Ставри да се настанят и малко политици.

Бреййййй, бая сте се ояли. Народа фалира, обаче Вие сте прахосали едни нищо и никакви 5 милиарда. Браво.

На Лудогорец дадоха милиони за "справяне с кризата"; на ПИБ купиха акции на двойна цена над пазарната; на една фирма за събиране на кредити дадоха 70 милиона.

що казваш "ни" бе, деде? На вас, държавните хрантутници, нищо не ви струва... на нас, данъкоплатците, дето произвеждаме, ни струва даже и повече, защото издържахме и разни допълнителни паразитни структури през тая една година. Правилно е да кажеш: Пандемията ви струваше 5.1 милиарда лева досега.

Като те чета, явно "произвеждаш" само ла@на ................. човека ти каза 5.1 милиарда и толкова, само ревизия ще покаже как са изразховани ..................

Не знам колко е фискалният резерв , защото е имагинерна стойност с която може да се жонглира, но знам че външният дълг надхвърля 38 милиарда. Натрупани основно последните 10 години.

Цифрата излезе вече.. Сега трябва да се уточни , колко са взели> - шиши; - домуфчийски; - сопола; - тиквата; - останалите мижитурки; това ще определи годините в Централния НА ВСЕКИ ОТ ШАЙКАТА! ЗАТВОР! ЗАТВОР!

кво толкоз - нема и двайсе аероплана.....

Ми то за такива като нас я направиха тая пандемия, за да ни довършат и заробят тотално. За ония дето сами си печатат парата (ЕС, Обединено кралство и САЩ) не им струва нищо, но за сметка на това ние им станахме длъжници. Честито.

Голямо крадене е паднало, баси! Мамицата Ви мръсна! Ама всичко се връща!

Ей 'възпитания', ще си останеш същия нещастник и след поредия протестен вот, то от началото на прехода този май е четвъртия. Колкото предните са ти решили проблем на теб и на тези катотеб, и този толкова ще ви го реши.

След няколко безрезултатни протестни вота може да се стигне до нещо като гражданска война. Виж в САЩ какво става. Няма да говоря и за Русия - как Путин успешно прикрива проблеми чрез Навални и конфликта с Украйна. Войната на световете е близо. Бедни срещу богати в общи линии, естествено представено през различни форми, обвивки, противоборства и т.н. Бедните от Африка например вече атакуват богата Европа. У нас вътрешно пък имаме над 8 коеф. на Джини. Над 8 пъти разлика в дохода на най-богатите 20 процента среу най-бедните 20 процента. Готови сме си за нещо като гражданска война. Така, че не се прави на умен. Всеки има какво да загуби.

Аз що не познавам ни едно домакинство дето да е взело и 1 ст. ?

Почти всички мои приятели получиха средства в семействата си по програмата, но подадоха заявление. Ти като стоиш и пишеш по форумите, а не следиш, проблемът си е твой.

Явно всички са членове на герб, няма друг начин - хем крадете от помощите, хем крадете и от държавата!

Затова ли имаше протести за неполучени средства по бочковите програми?

За циганските махали знаем, идват гербопитешките чиновници и на място обясняват как точно да се попълнят документите, че да нямат проблеми прио подаването. Та съседи казваш, че са ти...

Тепърва ще ни струва още. Мутрите затриха тая държава. Тлъстия пожарникар най-много

НИМА, долара стана, 3000лв.??

Долара не стана ама за вас парите свършиха герберасти

Изтъркани лафове от преди 30 години не вървят, това показа колко сте безидейни не некадърни.

Остави долара, виж биткойна колко лева станА?

А бе Пешо, ти в кой клас си !!? че смяташ че някой дава на някого, само заради хубавите му очи, пари! Нали бяхте умни!

30г. казваш!!! С.Трифонов, Т.Дончева, Мая,А.Атанасов, Х.Иванов,Бабикян,-все„нови“лица на протеста от преди колко години са?

Финансовия министър показа на абсолютните лаици от ИТН, Мутри Вътре и разни други, че са гола вода. Нямат абсолютно никакъв капацитет. Разби ги на пух и прах в т.ч. и баба Мика.

за 12 години видяхме капацитета на лапачите колко беше

Какво показа финансовия министър точно? Не показа ли, че той и шефът му са КРАЛИ БЕЗОГЛЕДНО? Не показа ли, че е ИЗХАРЧИЛ 5 МИЛЯРДА ЛЕВА БЕЗ НИКАКЪВ КОНТРОЛ И ОТЧЕТНОСТ? Красивите приказки, не помагат пред фактите! Малоумници, платени..

Тоя дедо склери освен пенсия друго няма какво да покаже. Също и шефа му чекмеджания Буда, агентина - мутра.

компетентни да бъда финансови министри има сред коментиращите. Бързо да се кандидатирате за участие в новото правителство. Не ни лишавайте от качественото управление но публичните финанси, което явно бихте реализирали на този пост.

Не плачи, гербаджийче :)))

То хич не е трудно да си по-компетентен от тоя шматко. Даже може да се каже че всеки средностатистически българин би бил по-компетентен от всеки един от бившите управленци.

И да ревете и да не ревете сте минало

не съм гласувал за ГЕРБ, но от опростяването на публичните финанси до бакалски сметки никой няма да спечели. Най-вече тези, които са толкова гласовити. Коментарите както винаги са пълни с епитети, а не с аргументи. Слушайте какво говори Христо Иванов, и ако наистина желаете в държавата ни да има ред се постарайте да разберете какво казва. А ако искате някой нов популист да ви залъгва и уж изпълнява желанията, то няма нужда да напрягате изобщо сивите си клетки! Такива винаги ще се намерят и ще ви обещават и обещават невъзможни неща, само и само да ги изберете...

За година за домакинствата дали 1.8 милиарда лева... По 257 лева на човек, ако приемем, че сме 7 милиона, или по 21 лева на месец за справяне с пандемията ... Смях !!!

На мен и моето семейство нищо не са дали, което значи че са дали повече на шайка цигани, които да гласиват за "брато"!

И аз не съм получил нищо. Кой знае къде са потънали всичките тези пари, но да, най-верочтно да се издържат разни етноси, които са основни гласоподаватели.

Тези пари не са раздавани на всеки. Само на кандидаствалите и отговарящите на условията...

Вярвам ти! Явно кандидатствалите са станали милионери, толкова малко са били.

Да натъртим на думата "УСЛОВИЯТА". Е не всички можем да сме шуробаджанаци на баце или да му лижем... там каквото

Да ги принтираме и готово! Пиле 10 000 000 боливара като във Венецуела!!

тоя човек като го гледам не може да брои до 5,1 млрд. , дори по десетици

От началото на пандемията до края на март 2021-а държавата е изхарчила 5,1 млрд. лева за справяне с последиците от Covid-19./ това са пари раздадени на вашите хора които са произвели продукт с по ниска цена ,но са се върнали при вас под формата на завишени цени , не знам какви претенции още имате за да казвате че на Вас ви струва ?

А пък 12 годишното управление на некадърната, корумпирана шайка, начело с техния главатарин-Чекмеджан Алтънов струва на българския народ 500-600 млрд!

Ей, Вася. Вие русопоклонниците и комунистите сте като жените. Разлика между 10, 100, 1000 и 1 000 000 не правите. Аре ходи се скрий некъде.

Тъп си като гъдулка мамин. Все комунисти и русофили са ви в тъпите елементарни глави. Затова живеете като кучета.

до мии: Аз живея царски бе! На мен от чекмеджето ми плащат, а не като на теб с девалвирали копейки крити в ануса на Бабикян!

Тази информация от сайтовете за фалшиви новини на Бабикян ли е? Я дай, някакви безспорни доказателства и факти или вече нормата в БГ е всеки да говори неистини безнаказано?

Съдейки по думите да един банкянски мишок по тв-то, че не се появява никъде другаде - ДА, вече е норма

Бе Вася, аз съм на бюджетна заплата и тя при управлението на ББ се вдигна трипъти. При жан Виденов стана 20 $, при Иван Костов 230 лева, при царя 500 лв., а пр, или злобара и зависта ти пречет.и Станишев 900 лв.. Та те незнем от къде ги виждаш тия числа, или злобата, завистати и неграмотността ти пречат..

Харчете още да не остане за тъпите протестиращи дето не знаят къде се намират и тъпото им гласуване за Криско Мая воленова и другите да го духат никви пари да не останат за тия хора дето нз кво протестират .аз пари си имам да го духате Сички тъпаци

Над 5 милиарда? Къде отидоха? За заплати на лекари, в здравната каса, за ваксини? Нещо сметката не излиза. А и замо тази година от концесиата за летището и заемите, които взеха само тези последните 2 месеца са около милиард и половина?

То ти пише тази година заемите са само 800 милиона. Ама кой прочел статията, кой прочел само заглавието. Тези 5,1 милиарда са общо от Март 2020 година до сега похарчени пари за Ковид кризата като само 1,2 милиарда са дадени на пенсионерите. Останалите за заплати, лечения, тестове, ваксини, лекарства, защитни средства и подпомагане на бизнеса. И да се е крадяло явно е малко от тези 5,1 милиарда лева.

А кой ще ви плаща 60 милиарда заеми на държавата и 2 милиарда невъзвращаеми кредити от вас простите селяни или ще платиме със земите си както с южна македония или западните покрайнини.

От къде ги измисли ей неграмотник. Я влез в МЕФ или Световната банка и виж каво пише за външня дълг на България. Или и те неразбира и крепята ББ, злобни неграмотници.

Боже, Боооожееееее... НАРОДЕ, Тия са ясни, заплати, привилегии, безконтролност... АМИ ТИ ЗАЩО СИ ГО ПРИЧИНЯВАШ?!?!?! Но, все едно, то Цял Свят прие НОВАТА ЕКСТРЕМИСТКА РЕЛИГИЯ - маскирани агресивни неграмотници ни учат на наука и налагат ДОГМИТЕ си, инквизицията набира сили... абе много бързо стана преходът от 20 не към 21, но към 10 век.

Майора е тук и сере ли сере, мизерника долен :) Като гледaм КОЙ има най голяма файда от всичките ПСР тестове, Антитела тестове, Ваксини, Маски, Дихателна апататура и пр май везната пак клони към нашите приятели евреите. Пък и тероризма май се поизчерпа, както и мащабните войни.

"Финансовият министър напомни, че от 2010 година насам - към края на всяко първо тримесечие е салдото по Консолидираната фискална програма е отрицателно." На сайта на М-во на Финансите: Плюс 1,427 млрд.лв. е Бюджетно салдо в края на първото тримесечие на 2020. Плюс 1,807 млрд.лв. е Бюджетно салдо в края на първото тримесечие на 2019. Да се чуди човек в различни държави ли живеем>

Ти за салдото по Консолидираната фискална програма ли говориш или за друго число?

КОНСОЛИДИРАНА ФИСКАЛНА ПРОГРАМА - НАЦИОНАЛЕН БЮДЖЕТ И ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА: V. Бюджетно салдо (дефицит "-" / излишък "+") = /I-II+III-IV/

Мисля, че пандемията струва многократно повече от 5 млрд. лева, но къде точно са отишли не се знае, дали по чекмеджетата, дали по сараите, дали към Дубай при Пеевски, все тая до обикновения човек и малката фирмичка пострадала от Ковид пари не са стигнали. Когато другите правителства раздаваха безвъзмездно пари на бизнеса с надаждата да го съхранят по някакъв начин, Баце раздаваше бързи кредити с уговорката, че първите няколко месеца няма да връщаш нищо, ами после като изтекат тия месеци, какво следва ЧСИ и т.н. Мафиотизирана държава сме и всеки докопал се до малко власт (разбирах дадена му е възможност да краде като за последно) много бързо започва да краде и лъже, циганите ми се виждат по-честни и свестни хора от нашите политици.

Фъфлещата съска е мъка да я слушаш. Разпускайте този парламент моля.

КО? НЕ

Анани е бетон ве. Нищо не може да го трогне.

От безмозъчен и дебилен гьонсурат друго не може и да се очаква. Толкова е прост , че няма капацитет да се погледне отстрани колко нелепо изглежда.

"...домакинствата са получили 1,8 млрд. лева..." А кои точно домакинства са получили? Питаха 100 човека дали са получили някакви пари. Познайте отговора! Той е само един, и е много кратък!

Не си прав, да знаеш! Един познат има фирма с над 100 човека персонал, и през май 2020 е получил 16 000 лв. Нали няма да издребняваме да смятаме по колко лева се падат на човек :))))

Знам фирма - производствно предприятие със 180 души персонал. 2020 им беше сравнително добра година. По прогрмата 60/40 получиха (изплатени са им) 1,5 млн лева...