Пандемията намалила с 11% оборота на големите търговски вериги у нас

След първоначалния пик на презапасяване, хората са започнали да пазаруват по-рядко

Обратно в новината

Коментари - Пандемията намалила с 11% оборота на големите търговски вериги у нас | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако се има в предвид че само големите вериги имаха оборот да не се окаже, че сравнение с другите играчи на пазара отношението е две към нула за малките търговци

Интересно как например цените в Лидл и в Метро в територията ни са по-високи на същите стоки в нормалните държави.Каталозите ги има в интернет и не е трудно да се направи сравнение с цените с нормалните европейски държави.Примери дал Господ.Не по-дале е и Кауфланд.Рекет даден ,рекет приет.

:: има време...за дефицити...зима идва ::

Айде пак да преговорим заглавието - МЕРКИТЕ по неясната епидемия намалиха оборота...Иначе тези вериги и без епидемия са спорни елементи в местната икономика. Нито са местни акционерни дружества със свободно търгуеми акции, нито са дребен бизнес, нито плащат високи заплати или данъци върху печалбата. Единственото положително действие, което имат е, че понякога подбиват цените на местните мутраци, не казвам нарочно бизнесмени или производители.

Е специално в Лидл България мисля ,че бъркат дестинацията ни с Гърция.Пазарувал съм и в двете държави и отчитам ръст в цените в България.