Отварят хотелите през лятото, но по нови правила

Обсъждат се варианти да бъдат заети на 50% или на две трети от капацитета си, за да се избяга голямо струпване на хора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По 10 хотела на курорт С туристи от англия русия и германия, колкотомда нимувеличат заразата имбуквално ще стане лафа от ги ручахме жабетата! Да излиза вмотпуск или да се маха. И с нея и без нея...все тая!

В момента има толкова нужда от министър на туризма, колкото от спортни журналисти, които ни занимават само с клюки около спортистите, но не и със спорт! Какъв туризъм в разгара на пандемията бе чоджум, един зам минисър е напълно достатъчен!

Генералчето е на друго мнение :) "Мнoгo дoбрa e oргaнизaциятa в пaркoвeтe. Oбcъждaт ce мнoгo мeрки c хoризoнт ceптeмври, oктoмври, нoeмври. В aбcoлютнo вcички cфeри, кoитo ceгa ca зaмрeли. Тoвa e нeщo, кoeтo щe ce oбяви oт прaвитeлcтвoтo, нe oт нac", рaзяcни шeфът нa ВМA. Публикувано във факти.бг: "Всяко отхлабване на мерки крие риск", подчерта отново шефът на ВМА.

Така-а-а! Всички се оплакват, че нямат работа и пари. Чудесно! Значи нямат пари за бинзин и почивки. Чужденците - при нас идват доста от Русия, Германия, Англия и др. рискови държави. Да не идват - за мен чудесно. Бизнеса - все имаше оплаквания, че няма персонал - ето им безработни. Ще имат повече възможност за подбор на персонал. Работниците - искат работа, ами да я почват и да се стараят повече. Извод - доволен съм да има по-малко туристи и по-добър обслужващ персонал. Само, че ако на плажа и в ресторанта трябва да съм с маска и по определна смяна, ако в басейна и аква парка спасителят през 2 мин. подвиква да не се приближавате един до друг, ако в лоби бара ти забраняват да не си изпушиш пурата и да изпиеш уискито с приятел от съседен апратамент. Ами - гадно. Ще видим. Все някак ще се нареди. Само не мога да разбера, като уж нямат пари хората, защо реват, че ще им провалят летните отпуски. Нали и без друго няма да ходят, поради безпаричие.

Хотелите пълни на 50%, за да се избягвали струпвания?! Брилянтна герберастка мисъл. През стая ли ще ги настаняват? Да не са открили способности на вируса да преминава през стени? Или да не се гъчкат в ресторанта? Или може би, щото не могат да им осигурят място на плажа? Ей такива тъпаци, ви казват какво става, какво трябва да правите, как трябва да живеете. Ама вие си ги избирате, де.

Прост ли си, на прост ли се правиш, на хотел ли не си бил. Знае ли те човек. То и от бързане под всяка статия да вземеш участие, какво толкова да го мислиш. Защо трябва да политизираш новината. Известно е, че винаги броят на стаите значително надвишава капацитета на ресторанта, лоби бара, басеина, спа центъра, та дори и на паркинга. Хубаво ще е да са на 50% клиентите. По малка навалица и в ресторанта и на басеина. по-удобно паркиране, повече възможност обслужващите да ти обърнат персонално внимание /с подобаващ размер на бакшиша разбира се/.

Сметки без кръчмар !!! То , като гледам от цяла Европа се наредили на опашка да идват у нас ?! Всеки си бае , което си знае !!!

Ще се учудиш колко много чужденци идват в България. Друг е въпроса, дали са "най-качествените" /платежоспособни и възпитани/ туристи. Трети въпрос е какво качество български туристи пътуват през уикенда напр. до Гърция.

в самата вода вируса живее повече от 30 дни не ми е ясно как ще се пазим от водата

И по едно КПП пред всеки хотел! Влизаш и нямаш право да напускаш до крайната дата на престоя. Ще се любуваш на гледката от балкона! Така де нали правилата трябва да са за всички!!!

Не мисля, че трябва да се отварят границите за чужди граждани. Ще ни донесат вируса и ще пламнем отново. Повечето заразени го домъкнаха от чужбина! Не ми дреме дали хотелиерите ще фалират. Даже им го пожелавам! Сега е момента да съборим всичко построено на 200 метра от брега и да освободим крайбрежието от застрояването!

не го интересувало дали ще фалират хотелиерите... щото малко фирми досега вече са на командно дишане, дай сега и туристическия бизнес да иде на кино, и после пей сърце? Ще чакаш да паднат пари от небето? Границите - затворени, градовете - затворени, само тук таме нещо - отворено и така още година-две а?? Ти в ред ли си? Ако една икономика повече от три месеца е в такова състояние на "хибернация", знаеш ли какво става? Явно не..

...тя отново призова да предпочетем българското Черноморие и да подкрепим родния туристически бизнес. Ахъм... Ще подкрепим родния мутро бизнес. Разбира се...

- най-лошото в случая е, че госпожата май изобщо не разбира, или се прави че не разбира защо туристическият бранш иска оставката ѝ..... Вместо да признае провала си, дрънка за "обединяване и общи усилия..." - а иначе с тези нейни нови правила ми се струва, че почивката на моретоби приличала повече на казарма.....

Чужденците, които ще дойдат ще разкажат играта на здравната ни система, как ще се спазва 14 дневна карантина, да не говорим, че по последни изследвания вирусът може е активен 28 дни, пълен абсурд

бе ти бъзикаш ли се? кой чужденец е луд да дойде ако трябва да стои заключен 14 дена в една стая?? естествено че тия тъпотии с карантината ще трябва да отпаднат. И в момента като ги има - как мислиш че действат? Идва някой си мангал от от Холандия, отива си на село ама по пътя до там го държат в херметичен автобус, и после като си иде там, му назначват автоматично по един полицай който да стои 14 дена до него , пак в някакво херметично затворено помещение? Естествено че не. Ако е заразен, може да зарази още на летището други, после в автобуса или таксито, после у тях на село и т.н. Това с каранитините са пълни глупости. Единствено тест на момента и ако е положителен - в болница под карантина. Това е.

Трудна работа. Имам си два-три любими хотела на българското черноморие. Явно пак ще отида пак. Интересно ми е какви ще са предложенията и как ще се изпълнят в реалната действителност. Въпреки, че предпочитаните от мен хотели са с 5 звезди в ресторантите е страшно претъпкано. В единият дори са въведени две смени на хранене. В басейните и аквапарка не ми е ясно как може да удържиш децата разделени. Съществуват и опашки по блок маси. Персонала масово е чуждестранен. В чужбина не по-различно. А и може изведнъж да кажат има бум - връщайте се или затваряме границите и ми отиде още една почивка /вече ми се една планувана екскурзия/.

Значи, идваш, 14 дена карантина и си тръгваш. Стаята ще можеш ли да напускаш за 30 минути разходка? :)