Отстраняват неизправност на топлоносител в шести блок на АЕЦ „Козлодуй“, няма опасност

Дейностите по повредата няма да доведат до промяна в радиационната обстановка на територията на атомната централа, съобщиха от атомната централа

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разкарайте тези американци от АЕЦ КОЗЛОДУЙ блок 5 и блок 6не могат да работят с американско гориво

Според съобщението пропуска е малък. Подобен пропуск е трудно-откриваем, но все пак си има методи за това. Да ви светна малко - освен топлообменните тръбички /хиляди на брой/ там има още няколко за обезвъздушаване, за измерване и т.н. На същия блок преди години е имало подобна авария и тогава е била спукана точно такава тръбичка - за обезвъздушаване. Самата тръбичка при монтажа е била "събрана" от заварени парчета и се е спукала една от заварките. Има и вероятност пропуска да НЕ от тръбичка, а от уплътнение. Това е по-добрия вариант, защото трябва вече да е известно на персонала точното му място без да се спира блока. Ако този теч не се увеличава и нивото на радиоактивност остава в нормите, то най-вероятно няма да се вземе решение за спиране на блока. Ще се чака докато се появи поне още някой дефект и спирането стане неотложно или поне подходящо време за спиране, когато няма нужда от много електричество. За отстраняване на подобен дефект блока не просто се спира, а се спира и разхлажда. Това отнема време. През това време ремонтните бригади са готови за работа. След отстраняване на повредата се започва пускане от "Студено състояние", което означава пак време, време... Така като цяло са необходими минимум 3 дни.

Опасноста е да свърши горивото. Мноо вероятна. Догодина.

Някой пуска фалшиви новини. АЕЦа си работи на пълна мощност. Нищо не е спряно.

Откакто простокиро беше на гости в АЕЦ-а много често почнаха да спират блоковете. И още нещо - моля, обяснете на редакторката, че топлоносителят не може да се ремонтира.

И сам можеш да провериш на сайта на АЕЦа, че нищо не е спряно. Бичи си 1084МВт въпросният 6-ти блок.

Има спукан парогенератор и смесване на пароводната система на първи цикъл с тази от втория.

Има спукване и спукване. Това спукване явно е от малките спуквания. По-скоро някоя сглобка таи

Предупреждение за забраната на Лукоил да изнася. Така ви работят "братушките" рекетьори.

Руска техника, надеждна.

Ако си прочел малко от малко нещо можеше и да разбираш, и щеше да знаеш, че американските парогенератори доста по-често го имат този проблем. Ама не четете, не чететеее...

Зачетиха аварийте в АЕЦА да не е тева вече претъпно американкото гориво? Когато БГ отане на тъмно,кой ще поеме онговорност?! Този път няма да ви е размине.

По какво позна, че са зачесткили бе ахмако?

Само русофилски отпадък, може отрече факта, че САЩ имат 4 пъти повече ядрени реактори от русия.

Че се свети и че се гърми. Че се мрие. Натамо отиват нещата .... руски реактор с американско гориво не мой работи ....

Такива новини ще бъдат все почести, като вероятността да останем без АЕЦ Козлодуй е реална, ако преди това не светнем кат' коледна елха. Всички ремонти и профилактики на АЕЦ Кослодуй са били извършвани от руски инжинерен персонал, или в присъствието на такъв. Обаче под натиск на интереси идващи от вън, естествено Хамерикански, руснаци в АЕЦ Козлодуй вече не присъстват по време на профилактики и планови ремонти. То един АЕЦ си е проста работа, която е измислена от велика Хамериканци....

Случайно САЩ имат четири пъти повече атомни реактори от скапаната русия. Факт.

още един факт е, че американците не са построили един реактор последните 30г, докато руснаците са.

Добре че руснаците дадоха рушвет на Станишев да им подари оригиналното оборудване на АЕЦ Белене та да построят нещо. Иначе не преди 30 години, а сега САЩ произвеждат над 4 пъти повече електроенергия от русия.

Това, че си хамерикански дупедавец и дупелизец ПРОМЕНЯ твоите факти на мига. Вземи се образовай малко краваропитечето ми. В Русия ползват отдавна шесто поколение атомни централи, които работят с обогатен уран, от отработен такъв. И тъй като те са ебати и тъпаците да събират отработеното ядрено гориво на света, имат такова с което могат да работят новите им централи стотици години напред. Естествено то трябва отново да се обогати, а това го могат само великите караваропитеци налЕ? Ха ха ха.....

Ето за промитият мозАк малко инфо, за да се обогати неговата "интелигентна " личност, от де великите Хамериканци се снабдяват с обогатено ядрено гориво засвоите атомни централи: *https://www.svobodnaevropa.bg/a/32017238.html(

Лайнярнико Ха ха ха, ще споделиш ли кои руски централи са 6-то поколение?

Руските инженери как изпиваха варелите със спирт в Кремиковци, които се копуваха по тяхна препоръка.

А що трябва да има опасност, журналя! Сменям си генеращията на колата, Няма опасност!

Построеното от бай Тошо не мойте го боядиса само, не да го поддържате. Човека за 35 години изгради космическа нация, а евроатлантите за 35 само унищожават и още крадат що е останало.

Космическа нация с ученици събиращи реколта за московските тосподари за 40ст на ден. Ебем ти и космоса. Спираха те на 30км ореди границата за да не избягаш от земния рай НРБ.

Умнико, Скорценски, нали точно това ти казвам - ТОПЛОНОСИТЕЛЯТ е водата, ПАРОГНЕРАТОРЪТ е котела. Когато изтича топлоносителя, му се слага един от онези гумени пръстени, наречени УПЛЪТНЕНЯ, за да спре да тече. Какво толкова неясно има. А че мисирките хал хабер си нямат от топлотехника, това е повече от видно.

Нали ти е ясно, че за това трябва да се спре реактора, да поизстине, да се източи водата и от двете страни и тогава?

Не дей да ръсиш глупости като не знаеш за какво става въпрос. Там НЯМА гумени уплътнения. Тези уплътнения са тънки пръстени от никел.

С АЕЦ Козлодуй или зачестиха проблемите или преди изобщо не се съобщаваха. Някой май тества нещо.

Първи контур е в контакт с урановите пръти. Водата в първи контур снема непосредствено топлината от урановите пръти и я отвежда към топлообменник с втори контур. Това е много , много сериозен инцидент. Много е странно, че се случва точно след планов ремонт... То бива немарливост и некадърност, ама това минава всички граници.

По плана за Възстановяване, ще трябва да загубим и последната индустрия, която ни прави поне малко независима държава - енергетката. Затварянето на ТЕЦ-овете и АЕЦ ще е последният пирон в колониалната територия, която тук е нарочена за бъде разчистена. Турците строят АКУЮ и ако слушаме, папкаме и четем корана, ще имаме ток. ТОВА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВВО ТРЯБВА ДА НЕ ОСТАНЕ БЕЗНАКАЗАНО!

България е на трето място по износ на електроенергия в ЕС,до 3 години ще бъде вносител на минимум 4000 мегавата електроенергия. Но няма откъде ,всички държави в региона имат недостиг на електроенергия.

Прав сте, ама еврогейските атлантици, сега ще ви оплюят и ще кажат, че не е вярно и че сте руска подлога на копейки и т.н. За съжаление пишете правилните и точните работи, ама глава море, акъл шамандура...

Промяната няма мозък и съсипа ПАВЕЦ ЧАИРА,съсипва АЕЦ Козлодуй и продаде Тецовете за 4 милиарда евро от плана за възстановяване.

Не ногат само да го боядисат построеното от бай Тошо, как да го поддържат?!

Аматьорииии:) Тече някоя тръба, дами и господа гламарекновци. По-точно тръбичка. След последния ремонт. Айде сега си вижте техникумите и цялото образование, щото отивате на кино.

Иди да го оправиш.

Хал хабер си нямаш какво циркулира в първи кръг и че водата няма работа във втори.

Марш ти на училище! Топлоносителят Е ВОДА. В първи кръг И във втори кръг (контур). Вода=>пара. Вземете да се образовате и вземете насериозно образователната система, защото при следващия ремонт малограмотници като Вас ще утрепят и вас и поколението Ви.

Да бе вода е ама в първи е радиоактивна във втори не е. Това означава, че турбината е оплескана с кетчуп.

На 29 Октомври приключи "плановата техническа профилактика" на 6-ти блок и оттогава това е ВТОРО спиране на най-евтиния източник на енергия у нас. Не е ли малко множко, още повече, че ПАВЕЦ Чаира също НЕ РАБОТИ (и не се знае кога ще проработи след също така "успешен" ремонт), а имаше проблеми и с ВЕЦ "Цанков камък". Всичко това на фона на сериозните цени на ел.енергията???

Всъщност спиране няма. Трака. Тропа. Ама си работи.

Викате нема радиация, ама питона сака да рипа!

Козлодуй=100.000 год. ядрен боклук!

Има го и тоя момент, ама ти кво се притесняваш? Да не си Лили Иванова?

По- добре ядрен боклук, отоколкото еврогейски боклук! ТОчно като теб, педал!

Фирмите прекупвачи на електроенергия ще фалират когато затворят Тецовете и АЕЦ Козлодуй защото няма да има какво да препродават.

Едва ли големите ТЕЦове и АЕЦа ползват прекупвачи за тока си. Прекупвачите са за малки централки до 10 МВт.

Смеехте се на укранците като взривиха Чернобил, ама май и нас скоро това ни чака.

Сички ше омреем

Кой се е смеел? Марширувахме. На площада. И викахме "Да живее СССР"

Топлоносителят и в първи и във втори контур е ВОДА. Много ми е интересно как се отстранява неизправност на ВОДА?

Ами слагат се уплътнения.

Като ти се пукне радиатора на колата как се отстранява?

Повредил ти се е радиатора, ахмако , а не топлоносителя/водата !!!

и аз това се запитах, какво точно му се е развалило на топлоносителя.

Глупаците в АЕЦ Темелин и АЕЦ Запорожие смениха руското ядрено гориво с американско и станаха сериозни проблеми,но Росатом спаси централите от взрив. За съжаление Росатом няма право да помага на България.

от взрив? глупости говориш

Добре, че ония "лошите" построили държавата, щото щяхме сега да сме на свещи. Като знам какви "специалисти" има сега се надявам да не стане някоя ядрена катастрофа, щото си заминаваме. Тия след 89г, какво построиха, че нещо не мога да се сетя? Май по-точния въпрос на кого ги раздадоха?

Ти не помниш ли, че точно преди 89-та беше на свещи? Междувпрочем тоя 6-ти блок работи от 1991.

Е като гръмнеме голем праз. Поне нема да се тревожиме за инфацията и за хартиенета бюлетина.

Отписвайте го!!! 5-ти за тока на македонците и албанците, а за българите - КУР!!! 33 години Булгаристан!!!

Оцелелите до следващите избори да изберат Възраждане или България изчезва .

Само като се сетя, че Тиквата беше назначил разносвача на банички Вальо Николов за шеф на АЕЦ и ми се плаче.

не дали, а - кога

Че ги търсите руснаците ...

Глупаците в АЕЦ Козлодуй ще сменят руското ядрено гориво с американско,ще унищожат Балканския полуостров.

То парадокса е, че на американското обогатяването на урана е в дебрите на Русия. В USA само му изработват таблетите напук с друга форма и го тъпкат в пръти с друга форма.

Горивото още не е сменено, а вече го обвиняват за всеки проблем. Между другото случвало се е и разхерметизиране на руските касети, но тогава бързо, бързо се е потулвало от такива като горния.

а като стане да не е под контрол, значи - контрола не е бил достаъчен

От година на година специалистите стават все по-малко, а некадърниците, назначени от гербаджиите все повече. Заради тлъстите заплати, де. Няма да се учудя скоро ако гръмнем.

Че се мрие

Начи нема страшно!

Ама колко пъти ви казваха, че не може да тъпкате шестостенни таблетки в кръгли тръби защото се заклинват.

Нямало промяна в радиационния фон, а от сутринта ми расте трети крак.

От два вида енергийни напитки е. Съдържат Vиагра.

То и да гръмне цялата централа пак няма да има опасност. Окло нея на километри са бунища с боклуци и ровещи просяце в тях....

Дейностите по повредата няма да доведат до промяна в радиационната обстановка на територията на атомната централа, съобщиха от атомната централа - а самата повреда ?!? Трябва да се лъже с мярка за да ви вярва някой глупак !!!

Най страшно е като ти кажат, карай не се бой и няма стршно. От опит го знам.

Да не сте направили опит с американско гориво?

Значи заради това на два пъти спираха тока за около 2 минути.

Става дума явно за SGTR (Steam Generator Tube Rupture). Отвреме навреме се случва някоя тръбичка от всичките хиляди подобни в парогенераторите или да се скъса изцяло или да протече. Ако течът е над допустимите стойности реакторът се спира и повредената тръбичка се запушва. Толкоз. Няма драма.

Ако няма драма... няма новина... важното е електората да е в шах...

Да бачка докато гръмне. После ще му мислим.