Коментари - Отстраненият от ББР Валентин Михов: Обвиняват ни, че не сме предвидили войната в Украйна | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Били освободени от поста, но не и от отговорност - ха, ха, ха. Да видим каква отговорност можете да потърсите от банкер.

Не бе - обвиняват ви, че ограбихте банката - шайката на Киро Тъпото и Асен Швестера.

Относно забравата не са се разбрали с дже пи морган как да разделят комисионната навреме и лихвите са се вдигнали:)

Този другар на Прокопиев е работил за сбербанк и все още работи в украинска банка собственост на Ринат Ахмедов. Последния е бивш приближен на Янукович но е минал от другата страна.

Този "разбирач" да покаже кога, къде и как така се е получило с личните му финанси. Защо ли за фирмата на баща му, съпругата, децата им никога няма "липсващ мост", а за държавните разходи все така се получава. Марш и да преосмисля накадърността и липсваща прозорливост в затвор. Добре е и НАП и ДАНС да ги наблюдават и са под особен надзор следващите 3-5 години.

Всъщност предполагам, че с личните му финанси нещата са в обратното положение - подобрили са се бая!

Някой чувал ли е лице от управата на която и да е банка да е осиромашало?Ако, ги подпукат с обективни проверки от най малката до най голямата банка- като не подминават и националната ни банка, ще стане страшно.Простотиите на онзи вожд от Дилината на дългжите гащи,че който работил с големи пари трябвало да получава огромни заплати са укриване на престъпна дейност- фрашкано с неграмотни калинки и търтеи по институции боравещи с евро милиони и..... оп, били сме корумпирана държава. А, вожда си трае!

Еее да ама не по европа. В щатите човеко взе присъда доста по-голяма от възможната продължителност на живота му! В Китай също им се случва да осиротеят, и пак се наиграха с имотите!

Глупости. Точно в САЩ банкерите просто сключват споразумение и чао. Обикновено е значително по-малко от откраднатото. Истинският пример за банкерска справедливост е Исландия.

А КАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА НАРОДЕН СЪД ХОРАТА НЯМА ДА ГИ ИНТЕРЕСУВА НИЩО!!! ЩОМ СИ ОБСЛУЖВАЛ ГОСПОДАРИТЕ КРАВАРИ И ЕВРО АТЛАНТИЦИ, ЗНАЧИ СИ ВИНОВЕН!!! ЩОМ НЕ СИ РАБОТИЛ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, А ПРОТИВ НЕГОВИТЕ ИНТЕРЕСИ-НАРОДЕН СЪД!!!!!

Единствената ми забележка е, че този път няма да е народен съд, а МЕЖДУнароден съд. Разлома е доста по-дълбок.

Тия дето не ходят да гласуват, гледат всеки ден слави, слушат чалгица, пият парцуцка, и се трепат по селските събори, пък и краднат от където и както могат...... тия ли са народните съдии дето ще отсъждат за тяхната рода шефчета???

пробвай да им спреш парцуцата и чалгата и ще разбереш.

Е нали им спреха кръчмите с локдауните и стана световен проблем! Чак държавата ги компенсира! От времето на Кан Крум е така! Не случайно е избеснял и изкоренил цялата лозя!!! Пияници и нехранимайковци с големи претенции има няма 1500г. И все някой друг е виновен!

И добре че! Цяло СЗО се видя в чудо и казаха на Байдън да отмени пандемията... Поне едно мерси не заслужават и Българските Селски Пияници (БСП?)?

локдауните си бяха опит за сух режим, за да може евреите за пореден път да си занулят дълговете. Е, Българските Селски Пияници този път не позволиха това да се случи. Задължени сме им.

заемът от окраината ли щеше да се тегли,че военните действия са го спрели???;)Или просто не са имали време да довършат схемата и увиснаха?;)

!?!

Кръчмарско говедо, ужас комунистически мьрзел и нахал

добре си поживя при ППейците,нали?!

Интересно защо никъде, никой не пише и не коментира, че ББР вече е отписала над 400 милиона заеми раздадени при управлението на простия канадец и асенчо? Раздадоха ги на "фирими" без обезпечение, по облекчена процедура и гарант е държавата която сега ще ги връща.

Защото в България нямаме традиция да преследваме кредитните милионери. Еврейска традиция.

Ми в случая няма какво да преследват. Заемите са раздадени без обезпечение по въведените от ПП нови правила за да се "помогнело" на бизнеса бързо а държавата е гарант.

Другите пък са с изтекла давност, умрели са, изпрани са, превъртяни,.. абе кой ти помни.. След някоя и друга година и тези ще ги забравим. Цялото банкерство се базира на (не)способността за забравяне. От дистанция на времето всичко изглежда тип-топ. Пито платено. Свинско със зеле, боб с наденица.. И да не забравим - да го духат бедните. ;))

Странното е, че онези 10 кредита от по много милиони раздадени от ББР преди пп на БМФ, Олимпия и други, за които простия ревеше по всички телевиизи се оказаха или погасени, или все още редовно обслужвани. Отделно бяха обезпечени на 120%. Ама не от държавата а от фирмите.

Кое му е странното? Провизирането е елементарна процедура, когато очакваш събитие и не искаш проблеми. Или цесия, или преоценка или провизия.. особено ако имаш човек в банката. Когато системата ти е счупена и имаш правилния човек можеш да правиш какво си пожелаеш. Според банкерската алхимия, едно нещо струва толкова, колкото кредит си му отпуснал + доходността до края на периода + всички други такси и комисиони. Иначе няма сила, която да накара банката да ликвидира, тъй като сме с единия крак в еврозоната, където каквото и да става винаги им една Централна Банка да те подпре, да не паднеш. За справка вж. КТБ. Това е ювелирна операция на българския банкеризъм и съответите регулатори.

Друго има предвид - киро орева света, че са раздадени милиарди на големи фирми а не на малки. И се оказа, че милиардите на големите са върнати или се връщат а мимионите / всъщност пак са милиарди ама на дребно / не се връщат. За това обаче сега никой, нищо не казва. Това ми е странно.

Така де, така. Аз искам да кажа, че е много по-лесно да прикриеш голям лош кредит с човек в банката, от колкото малък лош кредит, без човек в банката. И понеже шанса малко големи да имат човек в банката е много по-голям от много малки да има човек в банката, то малките кредири гърмят, а големите - не. Това с човека е точно така в нашия случая, защото в тази банка няма модел, т.е. всичко работи на база "имам човек". това е така по дефиниця - т.е. тази банка дава кредити (държавни?) на кредитополучатели, коио не биха получили при друга банка, т.е. при "пазарни" условия (ако изобщо може да се говори за пазар ба картелиран сектор). Тезата ми е, че цялата система е пробита. Не е просто ББР: 1. Доходите на банките последните години идват от такси, не от лихви. Т.е. не идват от основна дейност. 2. Лихвата по кредитите не зависи от риска, а от нещо друго. Банките вече не носят риск, особено по масовите кредити - те се гарантират от ЕЦБ директно! Лихвата не кореспондира с риска. Това, като добавка към (1) означава, че банките вече не са банки. Банките са посредници на ЕЦБ и отделно рекетьори бирници. Това е много много лоша новина за всички.

Стига с тези антисемитизми бре, виж се себе си!

Защото мисирките от бтв и нова са купени!

Коя е адвокатската фирма??? И кои са консултантите и одиторите??

Те сами се хвалят за пачките, които са направили на наш гръб из социалните мрежи.

Ми,питайте адвокатчето,бе!

Citi Bank, J.P. Morgan и ING Group. Две американски и една холандска. Друго нужно ли е да питаш?

Да - кои са българите, които се нагушиха. Поименно.

Това вече не знам. Не го пише никъде.

Както вече казах, те сами се хвалят из социалните мрежи. Безочлива наглост някаква. Гордеят се с това.

Запада никога от последните 200 г не е крил агресивната си политика към останалите. Специално Раша е като чесън и сребърен куршум за тия вампири и таласъми. Фащ отдавна са предвидили от ваше име и сметка всичко, за вас нищо не останало да прдвидите, вие сте кръгла нула за тях

Слава Вътоффа защо изключи коментарите

Пълни простаци ПП

не простаци, а крадци, шарлатани

Стига сте се оправдавали с война, международно положение и т.н. Все някой друг ви е виновен на вас от ПП Истината е че просто сте некадърни

И крадливи!!!

Този е един от лапачите, изпаднали зад борда. Там е сладко убежище за хора със специфична психика и отдавна приели Истанбулската конвенция.

В тази Евро....пу..мия.Нашите партньори от НАТО защо не го предвидена???Гнусната европолитика трият си ръцете с другите..Няква си патка ще ми взима решения с които живота ни поскъпна 3 пъти Лайнер същата.Абсолютно унижение е да сме в евробардака.Те не ни зачитат за нищо и България никога няма да стане като другите европейски държави защото есес имат за цел да ни унищожат за територията ни.НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ЗА ИЗМИТАНЕ НА ЕВРОПУМИЯТА!!!

Това не е най-голямата драма! Най-голямата драма е че ние не се зачитаме сами! И нямаме и никакво желание да се променим! А големите какво правят все тая, ние не сме от тях.

Кикитата са очевидно неграмотни, но имат един вроден талант- да усещат и предвиждат къде да устроят грабеж и как да го маскират като непреодолима сила, руско влияние и изобщо ситуация, по която да търсят консенсус, че вредите, които са нанесли са неизбежни и плод почти на природни сили! Съвършено се пласират за дузпа! Имаше такива- некадърни, но падат за дузпа точно и артистично!

Той човека си каза - това е куролация. Кирето е пародиен образ на Васил Левски. Когато печели - е заради него. Когато губи - куролация (смесица между случайност и конспирация).

Още лятото на 2021 започна да се говори за война, а ноември съвсем като срещите между Русия и САЩ не доведоха до нищо…американците даже ти казаха Февруари 2022 след Олимпиадата..Ама вие си слушайте Захарова и Песков.

Дори и песков да слушаш, пак не му се връзват обувките на тоя галош - според песков война няма. Има СВО. След години, когато падне мъглата и дойде време победителя да съди, ще има истина. Сега има само мъгла и тиня.

""Тръгвате с такси да си купите телевизор. Стигате до място, където има мост. Мостът е взривен и вие казвате: ми няма как да отида, връщам се. Ще платите ли на таксито - ще му платите", даде пример Михов." Не, няма да платите естествено! Във всички договори, вкл. в общите условия и регулации по които действат такситата, войната е непреодолима сила - т.е. форсмажор. Такава има ли във вашия договор? А има ли война изобщо или СВО? Има съд за тези неща, нали сме правова държава???

А къде е телевизора, дето сме си купили, бе Михов?!?!

май с него сме си платили сметката за таксито. Това изглежда за легитимна сделка в условия на форсмажор. Особено, ако пасажерата е едноока пенсионерка с бастун.

Много прости разсъждения. Или по-скоро няма такива. Как ще си купиш телевизор, ако не можеш да стигнеш до магазина?! В случая телевизорите са били достъпни, но вече на много по-висока цена и затова не сме си купили.

Къде пише, че са стигнали до моста на отиване към магазина, а не на връщане? Аз се надявах, че поне телевизор сме с купили, ама stupid me..

"Михов обясни, че заемът не е изтеглен, защото е започнала войната в Украйна. Нямаше как да предвидим тази война, никой не можеше да я предвиди, обясни той." Има много публични свидетелства за предстоящата война, както от запад, така и от изток. Вкл. и такива с необходимата времева точност.

Правилно ви обвиняват! Много други я предвидиха. Банкерите много обичат да злоупотребяват с псевдослучайните събития.