17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И още бог знае какво....Този прост Адолф е знаел защо почти първо тях да окупира. Сега други мераклии се точат. Виж ти какво имало там, не било само сняг и студ. Да не беше този вирус, да хукнат миньори нататък, все пак някаква перспектива за оцеляване и издръжка е. Междувременно могат да понаучат малко немски или английски /местният е много труден/.

Да, др, болшевик. Русия е богата, но само ми кажи кои граждани живеят по добре-норвежците или руснаците?

Едните живеят по-богато, другите по-свободно. Бил съм и на двете места. В Русия никой не те търси за нищо, но подобна работа, като тази в статията не може да се случи, защото държавата ще го изземе, между другото същото е и в България, уж член на ЕС.

Предлагам да си поканят някоя канадска компания , те са миньори от световна класа...

Някакви тъпаци седнали да плачат колко зле било в Русия и как скоро щяла съвсем да обеднее и пропадне. Прости българопитеци мислете за кочината си. След 2030 няма дави има а ако изберете за 4 път банкянската тиква ви давам по малко години до 2024.

Маршшш, руска подлогоооо, към вечните сибирски степи. Никой не те пита! И не забравяй, че бб е ВАШ продукт. Ние все някак ще се оправим, но не ни трябва вашата "помощ"....

Лоша новина за Русия и Китай, т.е. добра за нормалните хора по света.

Тези вече са за нобелова награда,никой никога никъде не открил ванадий в чист вид а само като част от минерали не от руда той е силно токсичен,а титана е от 10 те най-често срещани метала на земята ,пак гнусотия строи от Дойче Веле истината е че Европа вече изостава във всяко едно отношение от САЩ и Китай,по простата причина че няма огромни залежи от полезни изкопаеми ,необходими за 21век,да не говорим че е енергийно зависима на нефт и газ от Русия а и с тази зелена сделка и малкото останало ще замине.Европа само ще е стане един Дисниленд за едно отминало величие.,замъци,крепости ,църкви,музеи и сувенири за туристите от изток.

Видите ли в някоя статия да се плюе по Русия и Путин,първото нещо ,което трябва да направите е,да погледнете статията дали не е от Дойче веле ! Най-големият дезинформатор и майстор на хибридните войни !

Само да уточним, за DW ли става въпрос или за българското ДВ? Едното няма нищо общо с другото!!!

Доче велеееееее ! Дойче веле като ви каже добър ден,гледайте луната да не е изгряла.

Объркал си се тъпак. това се отнася за Русия Бейонд и ТАСС

Иди да дращиш в медияпул психодесен боклук

Д-р инж. Цоло Вутов е основател и управител на „Геотехмин“ ООД – група, която включва над 26 дружества предимно от миннодобивната индустрия. Синът на най-богатия българин Цоло Вутов, Владо направи нещо невиждано в един от водещите ски курорти – френския Курашвел. Видеото бе публикувано от Топ преса, а малко след това бе изтрито от всички сайтове, в които бе публикувано. Видеото вървеше заедно със следния текст: "Гледайте и плачете! Българи празнуват, леейки шампанско за над 40 000 евро на френските Алпи под звуците на песента "Шушана". Заведението е известният гръцки ресторант "Намос", а мястото е френският ски курорт в Топ 5 на света – Куршавел. Марката на шампанското както се вижда е Moët, а в това заведение бутилката се предлага за 450 евро. Основното действащо лице е Владо Вутов, сина на най-богатия българин Цоло Вутов. Ако ви е любопитно как изглежда Роман Абрамович, Наоми Кемпбъл, Дейвид Бекъм или Джордц Клуни в ски екип, посетете френския диамант Курашвел. Има една подробност, която да вземете предвид – курортът е диамант във всяко едно отношение, особено когато си плащате сметките. Според класация на британско издание Курашвел е най-скъпият курорт в Европа. Квадратният метър там струва 36.9 хил евро, за влекове давате 216 евро седмично, а най-достъпната бира е 12.50 евро. Куршавел има репутацията и на най-добрия ски резорт в света. Можете да бъдете спокойни и уверени и да плачете от радост." Видеото бе бързо изтрито от повечето места в интернет, както и от youtube...

обаче не е миньор. Това е важно да се уточни.

Под новина за находища в Норвегия платените джендърасти на Мамона онанират и дерат гърло против Русия?! Дали съм изненадан, а? Ало гнойните северноатлантически пидирасти, абе дънди прешъс отпуска ли ви поне по една бира лятно време?! А? Да ходя да събирам капачки за медицинските центрове, че ако чакам на вас...

Фашистчето от кремл е едни нищожество, което с гъзене и надупване печели проститутки и помияри като него, с които се обгражда. А копейкаджийският тролеж има задача да представи проституирането му като "мъдра държавническа политика".

Става ли въпрос за линията "Изток - Запад", най-активни са "кутките от Посрано20" и на Болен-турчина "врабчетата". Ясно защо, нали играят рублите на фашисткото дерьмо путин.

ЮТюб mvF_yEWKUQk

Брей, много специалисти имало в тази държава! От всичко разбират. И от минно дело и от екология и от политика. Да се чудиш и се маеш защо ли пък не са забогатели.

Изпълзяха кутките и другите копейкаджийски троляци и неудачници, да ни обясняват колко бедни семе щели да си останем.... Проси стинки за цигари от баба си, но обеснява на другите как щели да си останат бедни! А е вече на 45...

Казах ти да не пишеш ключови думи като путин или путка, Нали затова имат софтуер да трейсва нета за такива думи. На Посрано сирените отдавна вият тревога!

Не, приятелю! Изпълзяват такива като теб, които обЕсняват как всички, с различно мнение от твоето са платени. И естествено, всичко това е описано с някаква нотка на осмиване на другите. Това е образцово поведение на типичен трол. Опити за дискусия - нула! Той е или рубладжия, или кравар! Спрете се бе, хора! Това е отровна атмосфера, в която доводите отстъпват място на обидите. Слава Богу, лека-полека такива като теб се превръщат в единици, които се опитват да компенсират с количество коментари, а не с качество. Опитват се да създават впечатление, че са много, а в този форум сте точно трима-четирима човека, представящи се с различни нерегистрирани никове, опитвайки се да поддържате дискусия про-САЩ или про-Русия по най-просташкия възможен начин. И това под всяка тема. За пример ще дам този под теб, дето под такава новина, която е хубава за човечеството(ако се окаже вярно), та този приятел започва веднага с а-ха! Бензиноколонката фалира! Не позна, приятелю! Няма да фалира скоро! И да пукнеш от яд, няма да стане. Но какво по-хубаво от това Европа да има своята независимост за определени суровини? Независимост от САЩ, Русия или Китай? Нека! Но това не може да го разберете, или се правите, че не можете!

Бензиноколонката няма да фалира, защото тя си е фалирала по принцип. Да имаш в земята си Менделеевата таблица, а стандарт на живот - Зимбабве.... това какво ти говори?

Инженерче

Вие, двамата, или единия, или двамата в главата на единия сте безнадежден случай!

Типични опити за лов на Инвеститори наивници,преди листване на компания на борса или нова борса. НАДЕЖДА е основната дума в това гръмко съобщение от частната фирма. 500 метра...2000 метра...45000 метра дълбочина във вулканични скали ? Ама докато има балъци,ще има и кой да им взема парите.

10+++ Най-вероятно ще продават мечти :)

Сегаааа ... това е журналистика от най-долно ниво. И не говоря за нашите ... нашите просто преписват. Открили били "гигантски" залежи ... руснака казва ще поживеем, ще видим. Той и Ердоган беше открил гигантско находище на газ, направи една патаклама с Гърция, показва там едни карти - мери, шери и накрая - фъс! Абе хора, стига с това журналистическо ниво тип Шок! Кажете обещаващи, например, а не гигантски. Никой не знае какви са. Все едно аз да си нацеля някоя планета и да кажа - ей от там ми махнаха извънземните и да кажа, ама тя е в обитаемата зона спрямо слънцето и е скалиста, значи има извънземни, и вие, дир, да напишете - ОТКРИХА ИЗВЪНЗЕМНИ!

Да дадът рудата на Дънди Прешъс за 1% печалба.

В САЩ президентите ги сменят ,Путин остава . Още 20 години ще бъде президент. Еба само рускини . Американските са ГМО прасета .

Умните не дават подземни богатства на концесия. Ние балъците се лакомим за 1 процент концесионна такса. Затова сме бедни и ще умрем бедни.

Едно време Хитлер е добивал олово и желязо от Норвежки мини

Грета кво обикаля по света. Я бързо да се връща в родната Норвегия. Колко работа и има там

бе глупак! Само знаете да лаете простотии, а кухите ви тикви не задържат никаква информация.

Грета още е дете а вече има жълта книжка. По DW активно говорят за масов инцес в Швеция, и колко нормално било това! А един шведски професор преди година разказваше че канибализма е напълно приемлив, особенно при недостиг на храна. Много ми допадат шведите, едни свободомислещи, и норвежците са като тях, от един дол дренки.

Фашия на Фаши Пипи е перманентно фалирала "бензиноколонка", а светът все повеч минава на алтернативни горива. Следователно фалиралата бензиноколонка ще е все по-фалирала, хаааааааааааааааахахахахахахаха

Нищожеството с име на женски полов орган, колкото и да си придава образ на способен да спаси държавата си лидер, е всъщност един пълен некадърник. Русия умира, икономиката и се свежда само до износ на оръжие, което почти никой не купува. И износ на енергоизточници. Младите бягат, огромни територии са обезлюдени, морален упадък - пълен. Мафиотщина и олигархщина - тотална. Фашисткий карлик е един отчаян човек, и това е самата истина. Добре прикривана истина.

ти си поредния пример на неграмотно нищожество, което има женски полов орган вместо мозък. Името на Путин идва от руската дума путь - път. Евентуално български превод на името е Пътников, въпреки, че собствени имена е най-добре да не се превеждат на друг език, защото е безсмислено. Жаргонната дума за женски полов орган на руски е пизда и както виждаш няма нищо общо с името на Путин. Толкова сте жалки троловете - и руските, и соросоидните, и американските - неграмотни, тъпи, мързеливи, неспособни да си намерите свястна работа. И ей го резултата - по цял ден висите в нета и дращите неграмотни мнения.

Идва от путь. Но всичко друго, което съм писал е вярно, нали? Хахахахахаха

Сакам да видиме как евро пи@ерите ще бачкат в мините! мухахаха, само източно-европейски роби ще са там, а норвежците ще са робовладелците дето ще плющят по гърба.

Ходи в Русия за големи заплати и шефско място, бе пич. :)) Оправен си ще си оправиш. Как беше "Старото и в кенефа да го затвориш, гладно няма да остане..." А, на тебе специално и ще ти е вкусно. :))

мечтаещ да си надзирател но това си е робско мислене, не ти ли хрумна, че от там ще се върнат с пари, които тук могат само да сънуват? И как само въображението ти рисува картинки от роби, работещи под натиска на надзирателски бич и ботуш, а и през ум не ти минава как могат нещата и тук да са като там, та да няма нужда хората да ходят на м-та си? За да избягат от такива като теб

Прости и бедни си бяхте, такива и ще си останете .... точно обратното на което казваш, твоето мислене е робско! Според теб трябва да се радваме, че на източно-европейските работници, работещи в Западна Европа им плащат по-малко от колкото на местните работници, щото видите ли това пак било повече от колкото ще заработят в родината си!

има един начин да се изпълни желанието ти - качваш се на танка, побеждаваш западноевропейските армии и диктуваш условията. Дотогава нещата са такива каквито са, който дава парите той определя условията. Ти си този дето ходи там да мачка каскета за пари. Вторият вариант е тук да си го направим като там и да си заработим стандарт като техния ама теб като те влече камшика .... а това напълно изключва подобряването на положението на онези на обратната страна на дръжката

Тролската сган как квичат, че нейде си намерили намквоси. Аве добитък тролски, квот са намерили то си е тяхно, а вие тролския добитък що квичите ве, че в Русия щели да го духат и т. н. Ше го духате накрая вие тъпанарите, шот сте с гол гъз и празни кратуни.

Мммм да. Тука някакъв луд спор се вихри за някаква независимост от Китай, но никой не мисли че БГ ще плаща норвежки цени заедно с другите държави от ЕС за тези ресурси. Живи и здрави.

Чакай малко, ти мислиш, че 1 барел новрежки нефт е по-скъп от един барел руски нефт ли? :))) Я да пробваме нещо по-лесно. Кое е по тежко килограм желязо или килограм памук?

бла бла бла. прилича ми на ГИГАНТСКОТО газово находище в черно море у бг. ХАХАХА

Руските роби хленчат нещо. Тяхната бензиноколонка все по усилено се приближава към сгромолясване, както СССРя и ОНД. Что случилость денги неть? Путинь е най великоие политиками и дипломатникой в миреь ха ха....

бла бла бла. прилича ми на ГИГАНТСКОТО газово находище в черно море у бг. ХАХАХА

Там си нямат псевдо еколози като в България да зябранят всякаква деиност както в България .Затвориха важни за страната рудници дори и каменоломни-

Източник на материала е Дойче Веле.

Ти отдека сакаш ? От РИА новости ли ?

Русия и Китай ДГД.

Ти самия ДГД! Чисто гол!!!

Смях, 30 милиарда евро щели да направят голяма работа на ЕС. Че те не могат да оправят само заемите на България . Кой малоумник ги пише тези глупости, или си мисли че всички са дебили.

Забравих, че същото твърдеше и един голям толуп за залежите на газ в Черно море.

е на макя ти сино. Ма цръвен тулуп.

Като гледам, как тролетарята се е обидил на полезни изкопаеми и ми става едно такова... благо, ама ми е и малко смешно и малко тъжно. Отивам да си направя едно какао. :) "Истинските" мъже си пийте ракията. :) Неделя е все пак. :) Ръководството ще ви разбере, нищо, че сте на работа и няма още обед. От мъка може да се пие по всяко време. :)

Да не вземеш да се предозираш с какаото и утре да си нетрудоспособен/а заради липсата на сън ;)

Абе, я първо кажете ко стана с гигантските залежи на нефт и газ, дето ги откриха в Полша, прибалтиките, България, Румъния, украината...преди 7-8 години? Май останаха само заглавията, като тука!

Първо да уточним, че ставаше въпрос за залежи от шистов газ. За нефт никога не е ставало въпрос освен в приказките на Бойко, че имало нефт в нашите водни територии в Черно море - там още се проучва. На проучването и добива на шистов газ в Б-я има наложен мораториум през 2012 г. заради протести на хората, най-вече в районите на предполагаемите залежи - Добруджа. Не знам с кой акъл на някои политици им е хрумнало изобщо идеята да дават концесии за проучване и добив на шистов газ по силно замърсяващата технология "воден фракинг" точно в житницата на България. Още повече, че под Добруджа има огромно подземно езеро - сладководен източник за питейна вода на много селища в Добруджа. За съжаление румънците дадоха концесия и от тяхна страна вече дупчиха въпреки протестите на местните, които не бяха отразени в пресата. Там румънската жандармерия направо натикваше протестиращите селяни в камионетки и ги откарваше насила от мястото на сондажите - беше слабо отразено само в някакъв местен новинарски сайт. Дали откриха нещо при проучванията не знам - не се изнася никаква информация официално. Що се отнася до споменатото подземно сладководно езеро - част от него, макар и доста по-малка се простира и на румънска територия и евентуалния добив на шистов газ може да го замърси от тяхна страна въпреки, че при нас не се дупчи. Но поне ще си опазим почвения слой от замърсяване при нас. В Полша, доколкото са пускали статии: от първоначалния ентусиазъм и бум на регистрация на компании за проучване и добив на шистов газ се е стигнало до голямо намаляване на желаещите и вече имало само 2 или 3 компании. Реален добив имало само на едно място и той не е значителен по размер. Това четох последно, по мои спомени тук в дира преди около 2 години. Не знам каква е причината за отлива - дали находищата не са перспективни или е политика на САЩ. В последно време нали се опитват да продават втечнен газ на Европа, за да я "спасят" от енергийната зависимост на Русия. Поляците много кълват на тая стръв - с руснаците се мразят в червата. А САЩ само печелят от това, защото този втечнен газ идва от американски добив на шистов газ в САЩ.

В Родопите си имаме всички тези богатства.

И най-добре да си останат под земята. Навремето нали добиваха уран в Родопите. В последните 2 години на няколко места отриваха повишени стойности на радиоактивни химически елементи в питейната вода на няколко родопски градове и села. Как мислиш? Какъв е източникът на това замърсяване?

Източникът е нерегламентирано използване на замърсени инертни материали от флотационните фабрики за насипни дейности!

Новината, че без голямо значение - ясно след като прочетеш първите 3 изречения след заглавието. Ама как във форума винаги ще се намери за какво да се пише..... От руда се стига до СССР / САЩ / Китай / Борисов и пр. Само за Майчето нищо не видях :) Явно няма значение каква е новината. На писсачите им се иска да словоблудстват и толкоз....

норвежците не са глупаци като нас... що ли Дънди прешъс не се споменавт нещо??? концесийки за 50-100 години...

DW! Блажени са вярващите!

Блажени са руските тролове!

Абе те и сега са независими.

И Осло осъзнава важността на проекта. Междувременно норвежкото правителство дори е планирало промяна в трасето на една магистрала, която минава през находището. Допълнителните разходи за това възлизат на около 330 милиона евро - тия са големи циции - това за Баце са джобни пари !!!

Дойче Зеле ... пропаганда против Русия и Китай и мечти за светлото бъдеще на пролетариите от СССР2. - Залежи има на много места, въпросът е дали могат да се добиват икономически изгодно! - Кой европейски @едал, или гей както сега им казват, ще работи в рудниците? - Какво ще стане с еко-меко-грийн Еуропата когато започне преработката на рудата, щото хич не е еко-меко-грийн тази работа! ..... Абе да живее новият комсомол!

Хайде няма нужда такива като тебе да ни обясняват. Останал си в епохата на чугуна.

Да, ако в любимите ти Русия и Китай са нужни хора, за да работят в мините, тук на запад роботиката се е развила, а хората не живеят в землянки...

А защо закриват въглищните.

Имате едни суровини, и дотам. Като свършат става още по-зле.

Новините спуснати от Телеграфната Агенция на Съветския Съюз (за по кратко ТАСС) са най достоверни, нали.

Студио фантастика. Кино видео клуб. Гладен норвежец залежи от титан сънува.

Норвежеца колко да е гладен, има нефт, кара Тесла, пие скъпа бира, а голия руснак кара 40 годишна лада и гълта дезинфектанти.

Не ги мислете норвежците. Имат специален държавен паричен фонд от добива на нефт за времето когато няма да имат нефт- мислят и за бъдещото поколение, не крадат като за световно. Правят износ даже и от камъните- гранита, който добиват- продават. Имат неизчерпаем ресурс от питейна вода- огромно богатство. Впрочем плащат по 10 куб.м. вода годишно, после ползват ресурса както намерят за добре. Клоните, които чистят от трупите на добиваната дървесина събират на специални места, компостират и торят основно с органични торове. От години събират отпадъците напълно разделно- можеш да си върнеш алуминиевите кенчета в магазина и ти плащат за това. Достъпна среда на всякъде за хора с увреждания. Подредени, усмихнати, ведри, спокойни, още на паспортната проверка те поздравяват и ти се усмихват, а не те гледат като натрапник. Не ги мислете норвежците....

Да, ама нямат хипер дупер пупер звукови ракети, нямат и свети Путин да ги управлява! Бедни ми, бедни норвежци. Съдбата е толкова жестока към вас...

У нас се намира едно от най богатите находища на Волфрам -"Грънчарица " край Велинград . Но наскоро обикаляйки Тиквата се умили от това как кротко си пасели кравички и заради един волфрам няма да им разваля рахата. По предлог ,че се грижат за природата у нас вече един кенеф не може да се построи -а в действителност това е в полза на чужди интереси -провала и на Белене и Южен поток и на волфрамовото находище и на залатото в Трънско и на закриването на мангановата мина в "Оброчище"

като в Съветския съюз: народът копае, овластените изнасят на Запад и парите крият по сметки в швейцарски банки.

язък за хвалбите на Рейгън.

Против рудодобив до Брезник гласуваха месните на референдум. Сигурно има причина - ще дойдат германците от Аурубис , за някоя година ще има работа. А после? Всичко ще бъде отровено и на никой няма да му пука за тях.

не знаеш да пишеш на български. Местните, я не "месните" както си го написал. Прост народ слаба държава!

Аурубис нищо не копаят .Те само само преработват медният концетрат от Асарел и Елаците в мед . И точно затова ,че отказаха богатата на отровата Арсен руда от Челопеч ,рудата от Челопеч със златото се изнася за преработка извън България. А иначе Аурубис правят това което сме им позволили ,а то не е малко.

Те и в Русия добиват газ и нефт и какво ли още не, ама народецът им стои гладен ...

Голям и пъстър от минерали фейк. Били еди колко си ама на плитко, ама иначе на дълбико били вероятно 1000х повече, ама не се знай .... и т.н. А кво ша праят с екологията - не се знай. Сигурно ще ги возят до Китай.... щото Европа трябва да е чиста...

Приказки от 1001 нощ!

Да, и в приказките има един голям черен манаф, който ще ти разтяга халката "натурал", без гел.

И нефт и газ. Иначе са умрели от град там. Сега ще могат спокойно да говорят за екология докато копат ванадий.

Да хваща влака за Норвегия

Грета по добре да хваща влака за Сенегал или Камерун, вече е пълнолетна, да отиде да си намери приятел с голяма лага, белким миряса

Добре че са го открили, горките хора в Нарвегия пред фалит бяха. Голи и боси ходят.

Ако си бяха отдали нефта и газа на американски и канадски концесии можеше и да са голи и боси, а управниците им да пълнят чекмеджета

Я виж как е в независима Русия, всичко сами со добиват и изнасят ама не карат кадилаци ... (поне не всички)

Дойче зеле да обърне внимание на факта, че не е важно до каква дълбочина достигат залежите, а на каква дълбочина започват. И в БГ има интересни залежи, но са прекалено дълбоко за да се извлече печалба от тях със съвременните технологии

Моля, поставяйте в началото "Източник на материала е Дойче Веле" да не си губим времето, не за друго