Откраднаха 60 милиона долара от борса за криптовалути в Япония

Хакери пробили защитата и получили достъп до депозити на клиенти, търгуващи на онлайн платформата

Обратно в новината

Коментари - Откраднаха 60 милиона долара от борса за криптовалути в Япония | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само един път ще го напиша за пъпчивите тийн кандидат биткониери дето си мислят, че парата пада от небето :-) Първо съвременното финансово-монетарно устройство е голямо менте. Държави, банки и свързани лица прилапват под различни форми на такси и лихви и инфлация бавно но сигурно наличното кеш без замисляне и скрупули...Кофти работа..., но така е устроен света///Изпълнен с дълг , кризи и малки прецаквации...оцелява се. Криптовалутоте какво са ? Измислено средство първоначално, а и все още тук там за незаконни и крими операции с голяма доза анонимност...Спестяване и укриване на данъци и много слабо приложение в реалният свят. Анонимност вече там почти няма -еднаква е на анонимността с определени структури в реалният свят, транзакциите за масовите коини са бавни и не много евтини. За да станат ежедневие и масово използвани НЯМА как да стане без държавен контрол и ПОЗВОЛЕНИЕ - ходи си купи кремвирши в Лидъл с тях например да видим как ще стане...Когато/ако влиянието им нарасне държавите ще вземат мерки с лекота - ЛИдъл например ще работи биткойни . ама не точно сега...Държавата ще им наложи такива глоби, че и през ум няма да им мине да работят с койни дори като бързина и евтини транзакции да е възможнио. Т.е. без държавна регулация ще почакате дълго за масово използване, а тя е равна на 0 анонимност, плащане на данъци и такси и т.н. Конкретният случай - откраднатата сума е ОГРОМНА като съотношение. Равна на 20-30 милиарда долара 1/4000 от наличният кеш и депозити в банки. Но пък за сметка на това често се случва в коин света... Заключение пъпковите мечтатели за лесни пари наистина осъществяват тази мечта..., но не за тях, а на дребните хитреци и измамници. които се възползват от тяхната наивност...Реално игра на тука има тука нема с предизвестен край за 95% от участниците...Успех :-)

Вчера исках да изпратя 150evro на мой приятел в Англия до негова сметка в английска банка и ми искаха 20 евро такса...разбира с тези пари си купих зикеш и му ги пратих за .60стотинки

Нищо не е спестил. Биткойна стана прекалено скъп за транзакции и също толкова бавен. Въобще PoW системите бавно но сигурно си отиват. Постави началото, но сега е време да си върви. Преди месец беше извършена транзакция за $20 милиона на цена от няколко цента с XRP. Скоро блокчейн технологиите ще станат в основата на всички разплащания, но и банките ще се включат, недей да мислиш че ще гледат мача отстрани. А това че са им пробили защитата - да са внимавали повече. То и тук всеки ден взривяват банкомати и ги теглят с Мосвкича по коларските пътища...Да не би да са ви закрили картите за теглене?

ясно. биткоинът биде създаден, за да мож да се крадът безнаказано крупни суми. евалла. купувай биткойни бе!

не е създаден за това. Вчера платих 3 неща в биткойни - спестява страшно много от банкови транзакции и други щуротии. Цената му, дори и да варира, се обръща в момента към долар или евро, извършаваш си транзакцията, продавачът също си го обръща в съответната валута и и двамата сте пей-сърце! Болката на световните банкери и кръвопийци е, че не могат да му сложат ръка (освен чрез страшно много "груба сила") и за това газ пикаят. Затова и нета се пълни постоянно с подобни "новини" - та ако може незапознатите хора да се наплашат и въобще да не посягат към него. Да, ама не! Кучетата си лаят - керванът си върви. Човешкото развитие никой не е успял да спре... И mp3-ките се опитаха да забранят, и на DVD-тата им слагаха регионални защити... до време, и биткойна ще го плючт, докато не достигне няколко трилиона пазарна капитализация...

И колко спести от банкови транзакции?

аз ако съм на тебе бих откраднал едно 60 милки. цък, цък на компа и опааааааааааааааа - безгрижен остатък от живота. те си те разследват в японията, ама ти си ги хакнал от българия, пък след 2 часа си забегнал у дания. Найс, а. нека те фанат. биткойн братче.

Пич смешен си Само в България от фиатни пари се краде 10 пъти повече отколкото са всички откраднати койни до момента. Оставям на тези които могат да мислят сами да си направят изводите останалите идете гледайте Биг Брадър

това на мен ли го казваш? я, кажи ся, некой откраднал 60 милиона накуп успешно във кеш или чраз банкова транзакциа? смешника си ти.

Ще съм толкова кратък колкото ти тъп. КТБ

вай,вай.... само един човек ли окраде ктб? и можа ли да се из-мъкне? щот имай предвид, че съвършения обир те оставя инкогнито, свободен и с яко пари. ктб-то не отговаря на тез условиа. криптото се краде по-сладко.