Откъде България ще зарежда с газ, ако Русия спре транзита през Украйна

Когато имаш една тръба, един собственик и един доставчик, както е сега, нямаш свобода

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хората ти предложиха преди време директна газова тръба до БГ. Какво се чудиш сега? Бахти тъпаците!

400 милиона евро за 50 години, е равно на 20 милиарда евро. Толкова загуби България заради раболепието на българските политици, отказали се от Южен поток!

Понеже Бойко беше голям юнак и гордо спря 3 големи руски проекта, сега ще се чудим откъде ще зареждаме газ. Иначе тръбата щеше да идва първо при нас и за Украйна нямаше да ни пука. С такъв тиквеник начело - такова е положението сега...Изпусна питомното, сега ще гони дивото.

е как от къде? баце, цацата и пеевски - просто трябва да ядат БОП! и по една тръба на ГАЗОВЕТЕ им от 3 източника ще бъде, резервирана система, тройно подсигурена

Върхушката изпълни заповедите на Вашингтон и сега си брои апартаментите, терасите, къщите за гости и сметките офшор. НО! Забравят нашите олигарси, че Вашингтон не вярва на сълзи и след като върхушката е изпълнила задачите, но се е компрометирала, то американците ще си вземат обратно рушветите.

След като отказахме директно да се снябдяваме с газ и да транзитираме за съседни страни, сега ще получаваме руската газ през Турция и освен от Русия ще зависим и от Турция. Това нашите господари наричат "диверсификация", т.е. да не зависим от един доставчик, а от повече. Криворазбрана диверсификация, но няма значение, важен е принципа. Сега ако се реши тръбата да минава през Гърция, вместо през България, съвсем ще се диверсифицираме, зависейки от още един доставчик. И ще си доставяме газ в бутилки от САЩ, което беше първоначалната цел на "диверсификацията". Конгратулейшън!

Как от къде? Бойко ще го носи в шишета от братска хАмерика!

Не казвай хоп преди да скочиш-ФАКТИ ЗА "Южен поток"" Според учени от БАН за строежа на 480 км трасе на газопровода, през България, ще струва около 450 млн €, През 2014 г."Газпром" определи цена от 3 200 000 000 € за да построи трасето на в България с гаранция от 25 г, като тези пари ще си ги удържат от транзитните такси! За 25 г България, се очакваше да получи, около 6 млрд лв!!! Значи сметката на Газпром е била: "Строим трасето,ние си пренасяме газта... вие 25 г пиете студена вода" !!! Това щеше да е "печалбата" на България от "Южен поток"!!!

Кой иска да пазарува само и единствено от един магазин? За сравнение Япония купува газ от 16 източника, а Южна Корея от 10.

То България щото е много голям потребител на газ разбираш ли! Имаме 3 завода накръст, където ползват газ и има няма 1000 газифицирани домакинства! Старнно от къде взимат газ Белгия, Франция и Испания, като са толкова далече от раССия и няма негазифициран дом!

На Америка газта е 30% по евтина от руската Сега и гърците строят терминал за втечнена газ от Америка.

Южен покок беше спрян по времето на ОРЕШАРСКИ!

от банкя как а ако там спре от сараите тъпаци

Зеучи прекрсно, но всички в този микс ще искат да печелят, и то бързо и по много. Дори и някой прозводител да иска да продава евтино, то търговците доставчици и преносители, едва ли ще искат да си намалят приходите. А какво остава за геостратегическите ламтежи на големите. Вашият стрсхотен микс е показателен с еленергопреноса и енергораьпределителните дружества, мобилните оператори и куп други постижения.

Европа не им е виновна на руснаците! Кой ги караше да си избират за лидер агресивен кагебеец! Преди като не нападаха толкова нагло съседите си как им вървеше далаверата с ЕС! И техния стандарт беше висок! Сега с Украйна просто преляха чашата! За наглоста с Грузия и Молдова им се размина! Но за Украйна просто нямаше начин да им мине номера!

Защо другите с каски,а Бочко не е ? Неговата глава по-твърда ли е ?

Търговията с виртуален газ разби сичко детско у мен. Викат това намаляло цените....... как може посредник във веригата производител-доставчик-потребител да намали цената???? Те не мога да си го представя никак. Нали посредника иска да яде и той, и обикновено даже апетита му е по-голям отколко на останалите дет вършат нещо реално.

Руските блядове няма да направят тази самоубийствена грешка да спрат газа за България, докато сме тяхна губерния...

ЮП беше спрян по заповед от ЕС, както и двата блока на АЕЦ-а ни, които можеха спокойно да работят поне още около 15 години.

Саморекламата на Тиквата няма край , впрочем и смисъл няма. Като личност той за мен стои по интерес някъде между инфлацията в Уганда през 1975 и японското искуство Нецке. Толкоз за тази противна мутра.

Аман от толкова дълги плетеници от експерти, тръби и интерконектори. Едно е ясно, цялата парлама е да може да видим: "На снимката: Бойко Борисов открива междусистемната газова връзка България-Румъния през ноември 2016 г." Както няма новини за НЕГО, и старите МУ вършат работа.

Пишете глупости. Такива като вас, американски лакеи, причинихте на България най-лошото - Русия да не се интересува изобщо от нас, а самият Путин да ни намрази и да прехвърли всички руски проекти към Русия. Колко туп и ограничен ум трябва да има някой, за да не може да види докъде ни доведе зависимостта от Америка.

След великият хидролог-политик, вече си имаме и велик газификатор-политик. И то какъв!

Да, ама тук нещата се свеждат винаги и само до Русия :) Дали ще мине през Украйна, дали през Турция, дали през Гърция - газта идва от Русия. Т.е. може да има и 1000000 посредника. Първоизточникът е един.

с 10 изречения можете да отразите същественото. Имайте опит в това....как от десетминутно изказване на политик,пускате статия с 5 изречения.

Ще се гъзим и ще плащаме на руснаците до смърт.

През банкянския хъб

Ако е било лесно да получаваме газ от Турция, то комунистите нямаше да го оставят ББ да го прави. Проблемът е другаде. Стига сме говорили за руски газ. Съгласно турското законодателство, щом газът е влязъл в Турция той вече е турска собственост. Демек ще купуваме газ от Ердоган по цени, които той ще ни определя. Ура, братя българи! Отървахме се от руснаците!

Нека да си припомним: Правим всичко за САЩ, обяви Борисов пред американския бизнес (12.10.2015 14:16:10) "Признали сме Хизбула за терористична организация. Спрели сме три големи руски проекта. Спрели сме руски самолети над морето. Това, ако не е партньорство, какво е?", заключи Борисов.

SU-152

Каква победа над Русия братя! Съкрушихме ги. Те така се сепнаха, че направо ................. Преди 30 години така си закрихме руските пазари, с надежда да завладеем Европейските. Загубихме 170 милиона клиенти. От страна-производител, станахме страна-вносител. Сега ядем Гръцки, Турски и Марокански зеленчуци, притова осмо качество. Два милиона Българи емигрираха по света, за да си търсят прехрана. Още два милиона се гласят. Тези процеси дали са свързани помежду си?Ех тези мурзилки............... така е когато една държава не си знае макроикономическия интерес и лази по нервите на международните си партньори заради политиката на ибрици, провеждана от някакви чехъли и мутри прости и неграмотни, ще плаща скъпо...........................

Цецо, какво избираме? Аааа вече знам. Американския втечнен газ, защото е от партньорите, нали?

България най- е губила от дупедавството на управляващите.

Идва освобождението от "освободителите". Най-важните инструменти са пазар и нови технологии. Колкото и да реват руските слуги, Путя не може да се изправи срещу конкуренцията и прогреса. Дори и да се качи на по-високи токчета.

Путин нападна Украйна и сега се чуди през къде да му минават маркучите за да продана единствената стока която се купува в Европа-газ...ха.ха.ха Да бе мирно седяло..ха.ха Сега руската газ на Балканите няма да е само руска! Край на газовото иго на Газпром.

25.03.2019г. ДИР.БГ " На международната борса за природен газ в Холандия в понеделник, 25 март сделки за доставка през май 2019 година се сключваха при цена от 171 долара за 1000 м3, което е над 30% по-ниско от цената на руския природен газ на "Газпром" през януари. Според плана на руската компания, през 2019 година цената на синьото гориво трябва да е 240 долара за 1000 м3." И както разбрахме от статията - с годините "православния" газ ще се оскъпява все повече и повече . И трябваше ли държавата да си плати с 3 милиарда оковите до 2030 г. !?

Това, ако не е партньорство, какво е? ЛИЗАЧЕСТВО Апропо, а сега може да се похвали: България инвестира милиард в завода за самолети в САЩ.

Не се притеснявайте! Спете спокойно, деца! Газ ще има! Ако се окаже, че сондажите в нашия морски шелф са камуфлаж, коетое твърде вероятно, то Баце и за това е помислил! Защото чакаме газ от Иран, Бангладеш и Филипините. Но ако и това е кьорфишек, то Баце ще се напъне и посредством задната си тръба ще отдели толкова газ, че ще предизвика криза на международните пазари с ниската си цена.

От онаа рабОта на Боко Хъбове Великолепни, ака Стратега, спрел три проекта на Русия, за да го пофалат у Америчко и да го погалят три папи по рапона. Да живей Боко Българоубиец!

Пройчо не псува модератор!

А ако на тръбата застанат трите прасета плюс Свини Лили и Фидоска, направо ще фалираме Газпром!

От твоите уста, в Божиите уши. Господ здраве да дава ни дава и България да просперира без мразещият ни Путин.

Е това изречение обаче цепи мрака :)) Северната ни съседка си прави собствен микс на базата и на своите си залежи в ОФШОРНАТА зона на Черно море ... :))

Бе нещо си се объркал, Баджо. Не споменаваш за какви количества и при какви условия са тези фютчърси, и какви сделки са сключени? То и България може да закупува на тази цена, защо не го прави? Пари ли няма чичо Тиква, тръба ли няма или просто и да го купи, ще се чуди на кой после да го препродава през хъбчетата.

За мен бонусите, за Вас Смилянския боб

другарю, знаем че сте невъзможно тъпи и ЛЪЖЛИВИ, няма нужда от повече доказателства, че дори за "шефове на шайка" не ставате. за протокола-маккейн срита орешарски и той спря "проекта на русия".

Бе не четеш ли, не само не се чуди, а направо спира транзита. Ма що да ти обръщаме Фнимание.

Чакай да видиш, скоро като загубят изборите, как целият ГРОБ газ ще пропикае. И тогава предвиждам такъв живот, че само си викам ДАНО. ДАНО, ДАНО, ДАНО, ДАНО, ДАНО, ДАНО...

Ха-ха-ха-ха-ха ! Бойко изпълнява всичко което му наредят от Кремъл , набута държавата с три милиарда за строежа на Турски поток , само и само да сме зависими от Газпром за поне десет години напред , и въпреки това ЧебуРашките го плюят в коментарите ! Явно целта е да се отвлича вниманието на читателя от суровите факти които са представени в статията : че вече руският газ е нерентабилно скъп , и с всяка изминала година ще става все по-скъп !

Какво за чудене има? Ум царува, ум робува, ум патки пасе!!! Така е като ни управляват пожарникар и гуменка. Провалиха руските проекти, с които можехме да станем най-силната енергодоставяща държава в Източна Европа, и сега ще правят хъб, в който няма да има газ. Тоя със зеленчуковото име и останалите гербави ликвидираха българската икономика. Сега не само че няма да печелим от газопренос през България, но и ще плащаме неустойки на Сърбия, а може би на други страни около нас, тъй като нямаме изградена газопреносна мрежа. Такива предатели никога не са ни управлявали!

Той си има касичка , защо му е каска.