От всеки 2 лв., вложени в здравеопазването, идват 7 лв. в икономиката до 2040 г.

Чрез гъвкави решения може да се осигурят допълнително поне половин милиард лв. за НЗОК. Има начини за дофинансиране на здравеопазването, но трябва политиците да ги харесат, категоричен е Аркади Шарков

Обратно в новината

Коментари - От всеки 2 лв., вложени в здравеопазването, идват 7 лв. в икономиката до 2040 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И накрая си изписват няколко трилиона, защото модела не бачка математически Само че българия не може ги изписа на никой тия фалшиви хартийки и ще глътне вода

В икономиката на мародерите не за здравеопазването! Не дезинформирайте народа,че всякаш искате нещо да направите! Ще направите като не подписвате фашистките закони и протоколи на СЗО С които избихте доста народ в интензивните и ковидотделения.Защо след като не се ваксинирахме повечето не умират по същите данни както преди година??? Вземете се събудете,чИ като ва почна с една пръчка ще ви ебб..а майката олигофренска ДЕНКОВ,ПЕТКОВ ,БОРИСОВ ШПИОНИТЕ НА АНГЛОСАКСОНЦИТЕ!С.ЪРТ ЗА ВАС БЪЛГАРИЯ ЩЕ НАПУСНЕ ЕВРОПУМИЯТА!

България приключи със здравеопазването през 2000г и го замени със здравен бизнес. Бизнес като всеки друг бизнес дали продаваш домати и, компятри или търгуваш със здравето на хората. Здравния бизнес има интерес да има болни хора защото здравите хора не носят печалба.

Ти да видиш акцизите от цигари и алкохол да се били харчели за здраве.... оооооооооооо що за разточителство??!?!??! Какво следва акцизите от бензина да се харчат за пътища??!?!?!

Поредните празни приказки за наивници...

В капиталистическа Западна Европа и в САЩ има прогресивно подоходно облагане - колкото по-голяма заплата вземаш, толкова по-голям данък плащаш. Освен това има и гарантиран необлагаем минимум за най-бедните. Трябва същия данъчен модел незабавно да се въведе и в булгаристан. Иначе оправия няма. За капак на взичко в булгаристан държавните чиновници не плащат осигуровки. Трябва незабавно законите да бъдат променени така, че онези нищоправци на държавна хранилка да започнат да си плащат осигуровките.

Тука има "наши хора" и другите. Мислиш ли, че ще допуснем някой от другите между "наш'те", които не плащат данъци. Нали искате неравенство. Ние ви го осигурихме чрез данъците.

Може би, ако първо се спрат злоупотребите, корупцията и търговията с влияние ще имаме някакво що-годе здравеопазване .... може би ..... засега е само източване на данъците ни в частни и корпоративни ръце ....

От наследството на покойните пациенти ли ще влезат тези пари в адвокатските джобчета?

Здравеопазването е пълна загуба. Толкова народ закопава. Работете на частно, защо всички калпави лекари искате да смучете от бюджета и все още финансиране ви трябва? Много пари се изкарват на частно, но само от най - добрите.

Точно там е келепира. Закопаните оставят наследство.

От 2 лв ще направиш 7, но със стойност 1.50 в сравнение с първоначалните 2.

Ни думай ва! В чия икономика, при положение, че 70-80% е внос ?!? Или под икономика разбираш вашият лекарски джоб ? Аман от лъжи и глупости!

От всеки 2лв в здравеопазването се краде 1.5лв, а с остатъкът се лекуват паразити без образование, здравни вноски и един работен ден в живота. Нека си го кажем право куме в очи.