От "ИКЕА" до "ИДЕЯ": Подражатели на напусналите пробиват в Русия

Малко вероятно е западни компании да започнат дела за нарушаване на правата на търговска марка

Обратно в новината

Коментари - От "ИКЕА" до "ИДЕЯ": Подражатели на напусналите пробиват в Русия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

полека лека руснаците ще се нагласят и ще заменят почти всичко от запада, с помощта на Китай и Индия, там пък ще им бъдат новите пазари - 2-та най-големи пазара на планетата в които живеят 1/3 от населението на земята, а западните фирми, които се изнесоха ще пият една студена водица, защото едва ли някога ще могат да си възстановят пазарите в Русия, а е много вероятно да почнат да губят пазари и в Китай и Индия, та така със санкциите.

Фирмите напуснали Русия по Политически причини, ..Никога няма да вкусят отново от отличният,и огромен руски пазар. Местата на напусналите вече се заемат от местни,китайски,южно корейски,сръбски фирми. ЕС са идиотите на САЩ!

Огромен Руски пазар??? Колко огромен? Полша, Турция, Румъния и Украйна май са по-голям пазар от руския? Да - по голям са, при това и по стабилен и къде-къде по плотежоспособен.

палячо чети ве, колко млрд са им оборотите и печалбите в Русия, да не мислиш, че така стоят там за благотворителност без пари

Всички вие пишещит русофобски измекяри много скоро ще питате къде спат гладните. За Русия не мислете, тя е богата и винаги ще е богата.

Ти в коя държава живееш бе? Ходил ли си в Русия? Аз мисля че си един нещастен тино с промит още сега мозък! Айде оди се пери!

Измекяри! Щом жизнения стандарт в България е около 2 пъти по-висос от Русия, смятай за какви прошляци говорим!

Трябва да си мазохист и да не ти пука за здравето ти, за да консумираш макдоналдс

можеше и от България да се изнесат всички западнали боклуци от хрланителни вериги с боклучави и вредни храни до мебели и други простотии които и за една употреба не стават.А от Русия още никой не се е и изнесъл и няма, просто защото не може с един декред от Урсула фон гирга пенджурова да притнудиш частни компани за отпишат милиарди инвестиции и пазар.Така че всичко са още там и се ослушват.

"ерзац" Преди 89та, в дните на "развития соцялизъм" имахме ерзац кафе "Инка", направено от смлени корени на цикория - много разпространен бурен с едни сини цветчета, всеки го е виждал Московията се върна в онези дни Ще си имат ерзацИкеа, ерзацМакдоналдс, ерзацикономика и ерзацживот Честито

В рибните магазини имаше и вносно нескафе. Имаше и вкусни шоколади. Които нямаха нищо общо с вкусът на сегашните ментета. За напитките писах по-долу. Преди десети ноември нямаше демокрация по краварски образец. Но всеки можеше да си купи каквото му душа иска. От Кореком чрез тираджии ли ще е, чрез работещи в Коми ли - винаги можеше да се доредиш до западните стоки. И то от тези които не се произвеждаха в соцлагера. И хората бяха много по-щастливи без банани. Защото тази демокрация ни направи бананова държава.

Нещастник.Това ли е за теб щастието? Да си купуваш всичко с връзки и по втория начин?

Русия става държава менте:D Дали руснаците ще са доволни?

Баш ме боли дали ще са доволни. Скоро ще се радват ако не са гладни.

гладни са вече в ЕС за храни и енергия и оттаммасови фалити, а в Русия всичко това което вече липсва на запад те го си произвеждат и го изнасяха до скоро.Вече няма.

верно, голема липса по магазини и пазари: - вече нема руско олио - руски картофи - руско квото и да е било ЗАЩОТО НИКОГА НЕ ГО Е ИМАЛО!!! :))))

"Биг Мак" как ще се казва? "Большая Путинка"?

Смяхте се на Китай за ментетата, ама я ги вижте сега? Имат повече патенти от САЩ. И тук ще стане същата работа.

Смешен си като сравняваш Чайна със сибирското блато! :)))))))

Успех !

Пробиват... да. Да успеят да ги заместят... надали. Не знам как хората си мислят, че ИКЕА (например) е просто някакъв магазин боядисан в синьо, който всеки може да замести просто ей така :) Да дерзаят.

Да бе ИКЕА работи с марсиански технологии и плутонски материали, продуктите им са за 4 века интензивна употреба. Ширпотреба.

ама замяната на Икеа е най-лесна за руснаците . Просто защото в момента 40% от стоките в Икеа се произвеждат в Русия.

Таварищ Путин направо змей - превърна руснаците от олигофренска нация в нация от олигофрени. Поне серевнокорейците няма да са самотни във вселенската си изолация

PуSSската педерация върви към превръщането си във втори Китай, с тази разлика, че те инвестираха в образование и технологии 20 години докато почнат да берат плодовете, а тук инвестират в анцузи и освен да копат ресурси друго няма да има. Както беше казано една голяма бензиностанция с диамантен щанд

Ще му пръднат за здраве на Путин!!!!!!!!Вън на такива макдонлаци,и тем подобни измишльотини дето ни хранят със западняшките отпадъи!!!!!!!Стига сме задният им двор!!!!!!!!!!!!!

там явно си ти, доста българи имат доходи близки до западните .. тъй че проблемът е в твоя телевизор

Да ви кажа, в половин вековната си възраст съм участвал в този филм, когато кремъл имаше най мощната армия, пък ние бачкаторите се карахме за 1кг кренвирши по опашките. Сори братушки, няма как пак да ви подкрепя.

Ето това е, когато не си дал нищо на света, нямаш въображение, нямаш нищо, защото единственото, което си правил докато светът се е развивал е да подрънкваш с оръжие.

Ах, този крадлив Запад!

раССия и собствена икономика при тоя смешен техен управник са невъзможни в едно изречение! Тия след 21 години управление на двуръсточелото жужже разчитат само на износ на суровини все още!

жуже си ти ,защото не можеш да си на негово място,ха,ха !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Това е бляна на всяка рубладжийска отрепка! Да е на мястото на Вожда в Кремль и да коли и беси наред като него!

Така се прави собствена икономика. Вие яжте американски боклуци и се радвайте като си давате парите отвъд океана.

Смешен си, аз колкото пари съм взел от "отвъд океана", ти никога няма да ги имаш. Запада дава повече от колкото взема.

"Американската компания "Мета" (Meta), собственик на платформите "Инстаграм" и "Фейсбук" (Facebook), смекчи правилата си, за да позволи публикации с насилствено съдържание, призоваващи към смърт на българите. В отговор българският комуникационен регулатор "СЕМ" ... " Какво ще направи, а? Можете ли да си представите Бетина Жотева/Бети Свирката да направи нещо?

Държавата на ментетата......

За проЗтия алкаш гранясали пирожки от чичо Ваня, а за руският олигарх Швейцарски шоколад от Кореком! Помним ги тия времена! Ние пиехме КОП Кола, а дрОгарите в Чайките Пепси!

Алтай....;)

С коментарите си издаваш колко си млад и зелен. В България за първи път от целия соцлагер се е бутилирала Coca-Cola. И това е преди 57 години. Ама нали си жалък трол, такива неща няма как да ги знаеш. Та доста години преди Рepsi другарите са пиели и Coca-Cola, и Оранжада, и Schweppes. За българските напитки няма да пиша, те са десетки. И всичките удряха в земята сегашните по вкус и качество. Сега и коката кола и пепсито са пълен смях - точно като коментарите ти.

Фалшиви хора с фалшиви идей с фалшиви мечти!!! И съответно фалшиви марки! Трагедията е пълна!

Дреме ми на КУРА за неща, които не ме ИНТЕРЕСУВАТ.

Руски олигофрени! ХАХАХАХАХА

Китай чудесно съществува и се развива и без Гугъл, и без Фейсбук, че даже и създаде Тикток, който удари в земята Фейса. Виж, какво ще правят в Русия без Порнхъб ми е загадка...

Блатная раССия не е Чайна, а! :)))))) Не забравяй, че ставаш за смях!

Чудесно е в КИТАЙ! БЕГАЙ ТАМ! Така се развива, че от 10 години куца ли куца...а и с тези тотални локдауни на десетки милиони при положение, че запада вече маха и маските...съвсем ще се окъкат! Вчера затвориха Шанхай и 30 милиона за 9 дена в ПЪЛЕН локдаун, не им дават да излизат от панелките!!!

Хайде още един пребоядисан комунист мечтае да изселва инакомислещите.

Ами МОГАТ да си го позволят, защото икономиката им е номер 1. А ти лай месеца и ни убеждавай колко са зле в Китай.