От 1 юли 2020-а минималният размер на пенсията ще бъде 250 лева

БСП и ДПС искаха увеличението да влезе в сила от 1 януари, но не бе прието

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв е смисълът да се осигуряваш, след като и тези, които не са се осигурявали, ще вземат колкото теб?!

С 42г стаж и добри осигуровки за времето,защо и заплатата ми беше добра и ми изчислиха 270лв и сега ме приравняват с тези с малките осигуровки.Та обедин.идиоти защо и на мен не ми увеличихте,то няма лошо и за тези с малките ,но и аз съм много ОЩЕТЕН.ТА ВИЕ С ГЕП СТЕ ЖЕСТОКА КОМБИНАЦИЯ ЗА ОСТАНАЛИТЕ ПЕНСИОНЕРИ.АНТИКОМУНИСТ СЪМ,НО И ВИЕ НЕ СТЕ ПО ДОБРИ.КРЕДИТИ И ЯКИ КОМИСИОННИ

а кажи по коя формула смяташ. И ни кажи колко ти е била добра заплатата на която си плащал данъци, а не която си взимал под масата.

Цинично се изказа патриОтАрът Милен Михов от ВМРО: "Тези, които изковаха плугове, служат на тези, които запазиха мечовете си." Да си припомним какво се казва и в Библията, в която тези безродници лицемерно се кръстят и носят очеИзвадно кръстчета на дебелите си гуши: Бог ще съди между народите и ще решава между много племена; и те ще изковат мечовете си на палешници и копията си - на сърпове; народ против народ няма да вдигне меч, нито ще се учат вече на война. /Исая 2:4

А тези, които са взимали до момента между 200 и 250 лв., какво 250 ли ще получат, няма ли да бъдат преизчислени останалите пенсии ? Идиоти неземни.

В Германия всяка втора пенсия е под 700 Евро , над 730 Евро се облага с законни данаци включително здравна осигуровка --- труден е живота с тези пари. В момента се обсъжда въвеждане на минимална пенсия около 1000 Евро -- ина4е офисиално средната пенсия е около 1200 Евро при 45 години осигурителен стаж на висока заплата

250 лв.???? ПОДИГРАВКА

Mасово всеки гледа да се осигурява на минималната заплата, което е около 100лв на месец осигуровки, останалото се взима в пликове. Ами като даваш 100лв на месец, от къде да дойдат пари за по-висока пенсия. Да не говорим, че в момента един работеш реално издържа два пъти повече пенсионери, заради демографската криза.

Жената се осигурява на минимална - всичките разходи са около 220.

Минимална пенсия - 250,00 лв. На когото е по-малка ще се увеличи на 250,00 лева. Питам сериозно: На пенсионерите, на които пенсията след процентното увеличение за всички, ще стане около 250 лв., ще получават новата минимална пенсия ли? Преди този каламбур те са получавали повече от настоящата минимална пенсия.

NIAMAM DYMI !!!!!!!!!!!!!!

В норални западни и капиталистически държави, където не е имало соц и руски ботуш не е газил 50 години, пенсиите са по 1500-2000 евро. Който е виждал немски, английски, испански, японски, американски, канадски и др. пенсионери на воаяжи по света знае за какво става въпрос. Пенсионерите от тия държави живеят втора младост и си гледат безгрижно кефа. В България, която вече 70 години е окупирана от съвецка чума и постсъвеЦки комунизъм с всичките му разклонения и метастази, пенсиите са по 100-150 евро, а пенсионер е символ на бедност и мизерия. Парадоксът е, че почти всички пенсионери обаче продължават да гласуват за червените боклуци и техните разклонения, гласуват за евразийски партии, а после реват защо не получават европейски пенсии. Е няма как да стане.

Уви, те няма да ви схванат, червените наследничета, преименувани и навирили гребени, ще ви изядат, за тези думи, на тях статуквото им харесва.

Тъй като постоянно вдигат с най голям процент минималната пенсия след някоя друга година всички пенсии ще се изравнят с минималната,

Нека увеличават миним.пенсия , така трябва, а моята с 40 години тр.стаж защо също не се увеличава с 40-50 лева, пък после индексация с 6 процента . ЗАЩО СЕ МИСЛИ ЗА ЕДНИ , А ЗА ДРУГИТЕ КУКИШ. ПРОТИВОПОСТАВЯТ НИ ,ЗА ДА СЕ МРАЗИМ .

... актуализират/увеличават възнагражденията си на всеки три месеца!!!

... да излизат с празните тенджери на бунт за правата си и в защита на отрудения си живот!

Защото за своите огромни бонуси и заплати бързат да гласуват и всички са "за", но опре ли въпроса до пенсиите, то големи дебати и несъгласия. Затова са мразени от народа, защото живеят с мисълта че са избрани да пълнят само собствения си джоб. За политиците в дадена страна се съди по отношението им към възрастните хора. Нашите нагли политици имат отношение само към себе си и стремеж да убиват възрастните. Не се наядоха. Значи лесно си гласуват да вземат от парите на народа бонуси по 6 бона, ама видите ли пенсионерите които са с пенсия малко над 363 лв не им се полагат дори едни мизерни 40 лв за Коледа. Защо си вдигат заплатите от 1.01, а пенсиите с 15-20 лв чак от 1 юли, след като цените на стоките са хвръкнали с 30% ?

...тази огромна бяла пуйка се изказа, че "давали" ниски майчински, защото майките това искали, да се връщат на работа час по-скоро. Явно съди по себе си и не осъзнава колко безумно е една истинска майка как милее да е до детето си в най-невръстната си възраст, когато са най-беззащитни, включително и по отношение на имунитета и здравето зи, че да се дава в частни ясли и градини. А може би точно това е и целта на неолибералната й политика, децата да бъдат откъснати от семейството, колкото се може по-рано, за да се "възпитат" от държавата и частни НПО-та в модерната джендър политика. С една дума - еничари ще са следващите поколения. Между другото, тази министърка обеща програма в селата за подпомагане на майките в отглеждането на децата им от частни НПО-та. Това какво друго е, ако не еничарство в модерен вариант?!

е НЕ може да се осигурявате на минимална, да взимате пари под масата, а после да плюете що държавата на плаща на родителите ви пенсия. Ако не знаете друзя, пенсията се изплаща от пенсионните осигуровки които плащате. Та въпроса е: Колко отделяте вие за родителите си?

Пенсиите се плащат по първи стълб от събралите се пари в бюджета на НОИ от работещите и внасящи социални осигуровки днес. Месец за месец. Бюджетът за пенсии в НОИ е в дефицит с милиони от години. Щото го открадоха след 10-ти, така както след 9-ти. Едни и същи номенклатурчици, които тогава, след 9-ти, се писаха на 10 годишна възраст за активни борци против капитализЪма и фашизЪма /АБПФК, а след 10-ти като активни дисиденти, а били членове на партията и наследници на ДС ченгета с всичките им привилегии. Къде е Сребърния фонд?

твоето не е вярно !!!! Това че бюджета допълва пенсионния фонд е защото криете доходи и няма достатъчно пари. В НИКОЯ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА НЕ СЕ ДОПЪЛВАТ ПЕНСИИТЕ ОТ ДАНЪЦИТЕ НА ХОРАТА. За това има и пенсионни фондове. Нещо което НИКОГА ГО Е НЯМАЛО в България, най-вече по време на комунизма. Така, че не ти знам идеите ,че някой го е окрал. Щото няма как да се окраде нещо което го няма. Ти на колко години си бе?

Се осигурявал на двойно на минималната ,сега ще вземат колкото и аз.Що за шизофреници ни управяват 30г ,а после с излишъците ще си харчат на воля,проклети да сте,да се задавите

110 евро месечно им стигат . Почти 3 евро за всяка година стаж . Нищо, но много Стабилно !! Гарантирано от ГЕРБ !

Не само не става за министър, но ще провали ГЕРБ с тези разбирания. какво, спазва се поговорката "Болен здрав носи". Защо работещите и отчисляващи пенсионери ще плащат за тези които не са се осигурявали? Защо ще се плаща на емигранти , когато могат да работят. С тези свои приказки, тя поощрява невнасянето на осигуровки.

Колкото да си купиш едно въже и да се обесиш...

ГЕРБ точно това искат да предизвикат. И са най успешните.

Това означава ,че мърлячите,които не са се трудили или невнасяли осигуровки през живота си,ще получават почти колкото тези,които са бачкали 40 години!Да си циганин в България!

А много хора достигнали пенсионна възраст и плащали осигуровки 30 г. дори не могат да се пенсионират поради факта че вдигат изискуемия стаж. Защо да не могат да се пенсионират с по-ниски пенсии? Втората таблица да е със стаж от 15 до 30 г.Нали са плащали толкова години и не са виновни че поради закриване на фабрики и заводи са останали без работа.Защо се приравняват хора работили 15 г. с хора осигурявали се повече от 20 г? По тоя начин остават много хора в пенионна възраст без пенсия и без работа, т. е. без никакъв доход. Много несправедливост има в тая солидарна система. Реално хората с ниски пенсии и без пенсии са много повече. Отделно като отказват политиците да осъвременяват пенсиите, а вдигат предимно минималната, то така се постига едно изравняване на пенсиите.

Много са високи пенсиите да ги намалят със 35%

Като се пенсионираш/ ако въобще доживееш да се пенсионираш/ ще си на обратното мнение ! От собствен опит ти го пиша !

Така е за ченгетата и управленците, отличили се с най-висока разсипия и кражби в татковината са престъпно високи пенсиите!

БСП и Атака поискаха пенсиите за най Бедните възрастни пенсионери да станат 250 лева от сега и 300 догодина . ГЕРБ Заедно с НФСБ и ВМРО ...Отхвърлиха това . 113 Евро на Месец ..след 40 години Работа ! При тези убийствени над Европейски цени ..това е като бавна Отрова-убийство...Геноцид над възрастните хора на България !! Милиарди се раздават и Опрощават за ГЕРБ+... Но...с ГЕРБ и Патериците им....толкова !

KOMENTARA E IZLISHEN !!!!!!!!!!!

управляват пенсионната система. Както са тръгнали скоро ще уеднаквят размера на пенсиите до средната. Такова изкривяване на пенсионния модел е скандално. Никакви принципи за принос не се спазват,поради отказ да бъдат осъвременявани пенсиите. В ход е уравниловка....само и само да МУ се манат от главата и да се отчита дейност. Това е позор за европейска държава,която ЕК толкова хвали и толерира.

Деница Сачева: "Не сме достатъчно отворени към проблемите на малцинствата и мигрантите… " В Социалното министерство тя даде поредното интервю пред медиите, като подчерта, че ще работи за това България и българите да станат по-толерантни и по – отворени към проблемите на МАЛЦИНСТВАТА, като не става въпрос само за РОМИТЕ, подчерта тя, а и за онези онеправданите МИГРАНТИ, които месеци наред седят в мигрантските центрове. "България трябва да дава ПОВЕЧЕ ВЪЗМОЖНОСТИ НА ТЕЗИ ХОРА и това е работа именно на социалното министерство. Ние трябва да помагаме на тези изстрадали души, защото те бягат от войни. Моята работа като социален министър е да направя България една модерна дясна социално ориентирана страна. Знам, че има много проблеми за решаване, но аз съм диалогичен човек и мога да се справя." Запитана какво мисли за пенсиите на старите хора и факта, че в България над 1.2 милиона пенсионери живеят под прага на бедността, Сачева отговори: "ПЕНСИОНЕРИТЕ са наследство от една друга епоха, там проблемите са много. Държавата дава, колкото може, правим всичко постоянно (?!). Ето и сега, увеличаваме пенсиите на 250 лева, така както е записано в управленската програма. Знаете, че Бойко Борисов и за Коледа, и за Велик ден дава по 40 лева на пенсионерите всяка година. Той мисли за тях, боли го :)))), но ако трябва да бъдем честни, комунистите докато бяха на власт с ДПС направиха така нещата, че днес ние от Герб да се чудим как да се оправяме. Макар и бавно ние се справяме, помагаме на всички (?!). А и не всички пенсионери в България живеят само от пенсиията си, аз съм сигурна, че много от тях получават пари от децата и внуците си в чужбина, пари, които ние не облагаме с данъци и това е още една помощ от страна на държавата към тях." Пенсионерите да благодарят, че мислят за тях "постоянно" и че не им облагат с данъци паричките, които получават от децата си от чужбина?! А пенсионерите, които нямат 100% принос към социалната система, ще получат 250 лева и нагоре. А пенсионерите, които са си изработили, работили по 30-40 години и внасяли осигуровки да благодарят на арменския поп, ако нямат някой да им праща и помага с пари, че още са живи и оцеляват!

Многооо бе.

а колко беше пенсията по времето на БСП? Ей така.. да попитам. Щото само обещаваха предизборно, но никога не я вдигнаха

А за цените да питам какви бяха тогава.

в евро ли? Доста по-големи.

колко плащаш на месец за пенсионна осигуровка?

Еййй, шак ще се бием за едни 50 лв в парламента!

Линията на бедност през 2020-та година ще бъде - 363 ЛЕВА... НОИ - 1,66 МИЛИОНА български граждани ще бъдат с доход под линията на бедността.. Включително и тези с вдигнатата на 250 лева пенсия.. Какъв четовен и НЕ виждан в света успех на новата ни ПАРТИЯ-МАЙКА..

2,5млн работещо издържат 2,1 млн пенсионери. Та въпроса ми за тебе тъпако е: Колко плащаш за пенсионна осигуровка? Щото да ти кажа - с тези пари се правят пенсиите на хората.

125 еуро. Без коментар но видим резултат.

това са 125 повече от колкото получава руския пенсионер които трябва 2 години да работи от гроба си за да стигне до пенсиониране. Справка - продължителността на живота на руснака и пенсионната възраст на руснака.

Пърдон ХАМЕЛИОНКА - "Деница Сачева, 2013 година: ГЕРБ управлява със страх и репресии, точно както в комунизма!" Директори на общински и държавни фирми по места са принуждавани да стават членове на ГЕРБ, за да запазят работата си – точно както в комунизма. Фирмите са мачкани и рекетирани, както никога досега, твърди вече ИЗБРАНАТА от ГЕРБ за социален министър." И ЩЕ ЗАУПРАВЛЯВА ПО ТЕРТИПА НА ПП ГРОБ!! Лошото е, че тя НОВИ ДУПКИ В ДЪНОТО требе да почва да копае.. Щото в нейната сфера, отдавна, отдавна ПП ГРОБ ни е отвел до де що има ПОСЛЕДНО МЯСТО В ЕС..

Гавра с възрастните хора е пенсия 250 лв или 300 лв. още по-голяма гавра с възрастните хора е и отлагането до 1 юли догодина. Въобще, с народа се гаврят както им дойде!

Националния фронт за спасение на България обрича 1 300 000 българи на глад и мизерия с 4 евро на ден , от месец юли 2020 . Е.бати и фронта за спасение ...............

Жалкото е ,че 1 300 000 българи отново ще преживяват мизерно .

И отново, мизерствайки, пак ще правят същите избори, както до сега ... :(

Беше преизбран , сега тази пенсия щеше да е двойна и в евро.Факт

За съжаление, твърде много се вложи в това да го оплюят и очернят, няма шанс да убедиш пхромития мозък, че този човек е единствения, при когото България беше избутана от дъното, до което я докараха всички преди него. Към днешна дата България отново е на дъното, а беше тръгнала нагоре .... Няма да ви разберат, за съжаление е невъзможно :(

Илюзии и делюзии!