Коментари - От 1 януари: 933 лв. минимална заплата, по-високи възнаграждения за БДЖ и учителите | Бизнес.dir.bg
назад

От 1 януари: 933 лв. минимална заплата, по-високи възнаграждения за БДЖ и учителите

Също от днес се повишава и линията на бедност в страната - от 504 на 526 лева, но ВиК услугите поскъпват

Обратно в новината
| Редактор : Радостина Димитрова

Коментари - От 1 януари: 933 лв. минимална заплата, по-високи възнаграждения за БДЖ и учителите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кауфланд не харесва това.

Товарищи, на 1-ви януари 2024г Комунизъмйт победи окончателно в България.

Как нагло се използва т.нар. “Минимална заплата”. Чрез нея се легитимира непрекъснатото увеличение на заплатите на множество тунеядци в държавните институции, чиито възнаграждения са релативни с МРЗ. Много хитро, но гнусно!

Скапаният материал на ГЕРБ се сипят с пепел и ревът . Те не могат да приемат и 5лева увеличение на заплатите, защото държавата ще фалира и всички пари трябва да отиват при Боко тиквата и компания. 12 години ги лъгаха тези идиоти и покрай тях страдаха всички българи. Не мога да понасям ПП И ДБ но трябва да им дам кредит за повишаването на доходите. Защото с ниски доходи няма развита и силна икономика. Честита Нова година на всички.

Да живеят всички БКП-та ,по всички земни кълбета!!!

"Преди повече от два месеца, по време на среща с железничари от цялата страна, транспортният министър Георги Гвоздейков пое ангажимент, че с новия бюджет ще се търсят възможности за актуализиране на възнагражденията и подобряване на условията на труд в железницата. "Днес вече това увеличение е факт и от януари 2024 г. почти 18 000 служители ще работят при по-добри условия", заяви министърът след приемането на бюджета на министерството." Г-н министър Георги Гвоздейков, когато се ангажирате с някакви крайни мнения е редно да се обосновете. Та в тоя ред на мисли, защо не се уточнили, като как са се подобрили условията на труд в така нареченото ЖеПе? Имате ли и най-малка представа, че в така нареченото ЖеПе (всички БеДеЖе-та и НК 'ЖИ") техниката е допотопна, а словията на труд са извън всякакви приети европейски и световни норми. Там където има нещо осъвременено, то така е осъвременено, че е в пъти по ненадеждно от старото и допотопно, като безопстноста, надежноста и сугурноста са на последно място пред комериализЪма. За всички тия години в така нареченото ЖеПе, не е имало повишение на трудовите възнаграждения, а е имало само осъвременяване на същите на базата на осъвременяването на МРЗ съобразно инфлацията. А като знаем каква съкмистика е осъврененяването на МРЗ на база на инфлацията, и ще разберем, дори и да не сме толкова тъпи, колкото е билшинството в НС, и всички комисии към него, че всичко е мижем да те лажем. Знаете ли, Г-н министър Георги Гвоздейков, че в така нареченото ЖеПе (всички БеДеЖе-та и НК 'ЖИ"), огромен % от персонала е от пенсионери, тъй като супер-дупер "подобрените" условия на труд и супер-дупер "доброто" заплащане, "привличат" огромен брой от желаещи да рабоят в така нареченото ЖеПе (всички БеДеЖе-та и НК 'ЖИ")? ПЮри това, всички те са "високо" квалифицирани, с "огромно" жекание да работя за тия "огромни" трудови възнаграждения, съобразно цялата отговорсност която носят на своите работни места?

460 Ойро стана, а в Германия е 1800 Ойро. После, що не сме купували електрокари! А колко е в Дания, Швеция, Норвегия??

Я кажи за Италия, Испания? И какво се сравняваш с държави, които държат колонии?

Бегайте в Русия - там е 381 лв.

що да бегаме, ние и така сме си в Русия! и немаме нужла от кюмюр и кюмбаци.. ББААХАХА аве гурбетдобитък тъпоръбест, де се сравнявш с Русия ве? у шибаната ти еуролстооица в 21 век пушояват комини със смрадлива пушилка от кюмюря ве мизерник! е па иначе сега си нек'в ищмисен шенген та да пъваш без проблем до местослугуването и мизеруването... ББААХАХА

Самото общество е дебилно,политиците и новите порядки.Така,че не обвинявайте учителите,как да работят като нямат много права. Освен това децата се възпитават в къщи от семействата. За БДЖ е нужен инвеститор но в никакъв случай нов собственик.Държавата трябва да държи контролния пакет. Като цяло добра новина,но в действителност Малко са увеличенията,трябва повече за всички. На тези цени,маймунски стандарт!

то убуу ама цените са двойни на Западна Европа а заплата 400-500 евро. Това са пари за 10-12 дни не за цял месец...но по-добре нещо отколкото нищо.

А в Полша вече 1000 евро минимална брутна заплата. Кога ще ги стигнем?

Заплати и пенсии нагоре, а цените надолу

Лихвата пада инфлацията също

И газта пада с 11%

А при тези които искат да ни доставят руцкий мир средната заплата е 250 долара... Ами не ви го щем,пъхнете си го в жупата!

Гледайте сега чудесии - мизерниците БГ чорбаджии-изедници масово ще изпукат от инсулти и инфаркти, и ще легнат болни. Зер голяма мъка си е това - робовладелците ще трябва да плащат на робите си с едни 150 лева повече от досега.

На Радев Парламента трябва да тури вето.

На Шенгена Радев трябва да тури вето

На радеф трябва да му турят вето под формата на импичмънт!!!

доходите се увеличават, ще приемем еврото, ще влезнем в шенген, ще си строим каквито искаме централи... България върви напред! а шепата тролове нека си кряскат,хахахахахаааа! Ч.Н.Г.!

А на учителите защо? На последно място сме по всички образователни показатели ама дайте да им дадем, че видиш ли нямат си... Три месеца отпуска, половин ден работа, на всеки учебен час междучасие... Едно и също си пеят всяка учебна година... Пари за дрехи и за храна.... Какво повече искат? И пак резултатите са плачевни. Това учител да си в тая държава... Обаче забележете, взимат от нас за да се даде на учителите! Нали се сещате че това са нашите данъци! Национален протест, предлагам аз!

Според Таня Дончева, Тошку е ненормлен .

И "Шенген по въздух"! Шенген е малко селце в Люксембург, а дори нямаме директни полети до Люксембург! Как ще стане тази работа?

1 септември 2023 г Тошко Йорданов: На бас, че горивата ще станат над 4 лв. а тока ще поскъпне двойно до края на годината .Е загуби баса Тоше...

Загубил е за датата но и горивата и лихвите ще скочат. Само дебили може да си повтарят че няма да имам рецесия и срив на икономиката

ама то у кочината бдЖ има ли ве? беше то 70-80те години БДЖ, сега е нек'в кенеФФ както и целио бугпристан... позорни диваци радващи се на нек'в ес и шнген, че можели разбираш ли да се влечат по гурбет и да мизеруват безвизово! безвизово пътуване до месторобуване... ББААХАХА

вдимат пари от хората от вик услугите и ги дават на учителите.

на учителите за кое ? че децата са малоумни ли

Те децата не са малоумни заради учителите, а заради такива идиоти като теб, които ги създават и си мислят, че някой друг трябва да ги възпитава!

пак ще се печатат пари

Стига с тези учители ! Катастрофални резултати = повишение на заплати ! Това никъде го няма ! Настоящите "учители" са меко казано посредствени !

Проблема далеч не е само в учителите, всичко не е както трябва. Относно учениците, 95 % от тях са чалгопитеци.