Коментари - Основният лихвен процент на БНБ скача двойно от 1 декември | Бизнес.dir.bg
назад

Основният лихвен процент на БНБ скача двойно от 1 декември

Той вече ще е 1,30%, през ноември ОЛП беше 0,59%, а през октомври - 0,49 на сто

Обратно в новината
| Редактор : Аделина Томова

Коментари - Основният лихвен процент на БНБ скача двойно от 1 декември | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вноската ще ми се вдигне с до лев. Нищо не е, само дето таксите от лев, вече са три. И никой гък не им казва на банкерите. Щото всичките, които трябва да ги регулират, са на хранилка при тях.

От първи януари - още двойно. Стана им ясно че докато не направят както щатите - 8-9% лихва, щя ядат яко дървото

се дължи това, че думите банка и банда, банкер и бандит имат общ корен БАН?

Апропо, сега е момента за апартамента - догодина квадрата 3000 евра

Ипотеките ще сатанат непосилни и търсенето ще падне. Вече купени на зелено апартаменти ще станат лоши кредити и ще се наложи да ги продават на половиун цена - т.е. пак средната црена надолу. Инвеститоре, инвеститоре.... да си бепе държал кинътиъте в крави на село. Сигур от това разбираш!

У хоремага може да минават тези лафове, ама тук... 3.75% е лихвата в САЩ.. ЕЦБ 1.5% с перспектива 2% скоро.

В Юта лихвите от 2.5% на 7%

Лихвите на нашите банки са между 0 и 0,9%. Затова и банковият бизнес отчита милиарди печалби, по време, когато фирмите масово фалират заради войни, болести и инфлация. На това в цивилизования свят му викат картел и за него се ходи в затвор. Не и в страната на неограничените възможности, обаче.

Някаква специална Юта валута ли? Правиш ли разлика между лихва на централната банка и икраен продукт на частна банка? Лихвата у нас от 0.49 на БНБ си е 5% на крайния клиент. А съвсем скоро ще мине 9%

Ножицата е голяма. Но така как успяват да си задържат спестителите, нз. Или се опитват да го изгонят?

тия дни се говори за банки е, от опита който имам, мога смело да прогнозирам, че скоро ще има опашки от желаещи да си изтеглят паричките от банките, ама желаещи да им ги наброят ще липсват!

май не си прочел какви печалби имат банките тази година. Няма никакъв проблем с тях. Даже са фрашкани с пари и се чудят на кой да ги дадат на заем. Дори БНБ вече не ги иска, че трябва да им плаща лихва. Иначе ги вземаше, като лихвата беше 0 или отрицателна. :-)

Не че нещо, но при силна инфлация може само да си фантазираш цените на имотите да спаднат. :-)

Жабите от ипотекарното блато се варят тихичко на бавен огън

Дебит каса кредит маса Наздраве

Значи отново ДГД бедните, които имат забавени плащания!

Мисля, че е много точно обяснено как ще паднат цените при комбинацията - инфлация-противоинфлационни мерки. А има и още нещо - половината хоросан у нас е излишен и е купен с цел спекула. Но няма да ти обяснявам какво следва от роа, след като ти първото още не си разбрал. Ще ти припомня само едно нещо - най-ниските цени на имоти в Бг бяха по време на най-голямата ингфлация 90-те. Гаросниера 5к долара и къща на село за 0.25к (демек 500 днешни лева).

При ни сходящ пазар както в момента продавачите са последните които са разбрали, а при възходящ пазар това са купувачите. В крайна сметка всички разбират в момент когато вече е късно

Много важно като се повишават лихвите, още една такса от горе… тва ли ще ни събори бе, по 10 пъти в месеца муаме в ресторанти, обличаме се от мола с виетнамски стоки за стотици левове, трошиме коли като луди, ремонтираме наляво и на дясно, пушим, пием и гуляем , обират ни от всякъде и продължаваме да трошим пари, бабите ни хвърлят торби с пари на някви румънски цигани по телефона, по цариградско и черни връх на ден минават ламарини за 100 Милиона лева

Голямо важно ,че ще станела вноската 300 лв по скъпа хахахах