Коментари - Основните икономически ползи ще дойдат чак при пълноправно членство в Шенген | Бизнес.dir.bg
назад

Основните икономически ползи ще дойдат чак при пълноправно членство в Шенген

Най-значимите промени остават за следващата крачка - отварянето на сухопътните граници

Обратно в новината
| Автор: Адриан Николов*, старши икономист в Института за пазарна икономика

Коментари - Основните икономически ползи ще дойдат чак при пълноправно членство в Шенген | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А най-голямата от тях ще е - цените в евро, а заплатите - в лева!

САЩ принудиха Нидерландия и Австрия да ни пуснат в Шенген, но самите те не ни пуснаха даже и с въздушен Шенген. По принцип, всички държави от Шенген пътуват в САЩ без визи. Няма такава гавра. САЩ се изгавриха и с нас и с Румънците и с Австрия и с Нидерландия. Пълна и тотална гавра.

, възкликнал шопът, когато видял за пръв път жираф в зоопарка.

ползите,чисто икономическите, ще се изпарят към шенген аут фром булгария, ако се появат, а за сега не са се появили...... и тези със шенгенските паспорти пътуват със същите самолетни полети и акат в същите тоалетни ,като тези еврограждани извън шенген , така ,че дали ще се кача веднага или след 20 минути няма значение а и багажа излиза от едно и също място

Нещо да кажете за вредите от членството в Шенген? Че нещо в днешната реалност са повече от ползите.

Неблагодарници! Плъха ви осигури морски Шенген като прие хиляди брадясали радикализирани тахтаби у нас, а вие пак недоволни! Травестита Гаргамел обаче ще ни довърши. Друго от не мога да очаквам.

Не разбрах какви са ползите. Освен политически, ама при хилядите русофилистици във властта - не виждам какво хубаво има в това приемане.

Въздушен шенген означава падане на визите за САЩ, тъй като всички членки на шенген пътуват до САЩ без визи. Тъй като пътуването до САЩ е по въздух, то би трябвало сега вече да можем да пътуваме без визи до сащ. Но това не е така и е доказателство за мазните гнусни лъжи на денков и цялата шайка измамници от ППДБГЕРБДПС и прочее евтоаълантически шарлатани.

трай коньо за зелена трева...

Абе ще дойде на майка ви п*тката.

Непълноправното ни членство е пълна подигравка с нас, при пълно членство австрииците и други като тях ще поискат още унизителни условия, това не е края, не се лъжете, вече сме показали че нямаме гръбнак. Поздравления за Слави който каза истината такава каквато е. Това правителство на ПП чупи рекорди по некадърност, ДБ и ГЕРБ що годе са поносими.

"Най-общо, от март 2024 г. отпада контролът на въздушните и морските граници на България с останалите Шенгенски държави" Най-общо, от март 2024 г. отпада едно голямо НИЩО!

Морски граници нямаме, а при полети до Европа се чака има няма 10-15 мин макс, така че основното са мигрантите които се съгласихме да приемаме. Със сигурност ще си избират и връщат хората без образование. Докторите и инженерите ще стоят там. Интересното е че ако спрем да ги хващаме и регистрираме може би не сме задължени да го приемаме обратно.

Статийка написана от псевдоикономист от сороско НПО