Още един италиански град продава къщи за €1: Къде са уловките в схемите "Casa €1"

Близо до плажовете на източния бряг градчето Кастильоне ди Сичилия продава около 900 изоставени домове

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Етна (на италиански: Etna) е активен вулкан в североизточната част на остров Сицилия, (Италия). Височината му е 3323 m. Изграден е от базалти. По склоновете му има над 200 кратера и лавови потоци. Възрастта му е около 300 хил. години. Първото исторически известно изригване на вулкана е през 475 г. пр. Хр. На 11 март 1669 г. започва най-мощното изригване на вулкана, което трае 4 месеца. Загиват 20 хиляди души, а 50 града са унищожени. Вулканът е активен в различна степен, като по-скорошни изригвания е имало през декември 1991 г., април 1992 г., юли 2001 г. и октомври 2002 г. Първоначално е имало десетки вулканични центрове, но сега са само два: Трифолието, който е по-старият, не е изригвал скоро и срутването на конуса му е образувало т.нар. Valle del Bove. Джибело, който все още е доста активен като през 2001 активността му е няколко месеца. През 2012 г. активност е имало през януари и април. На 26 октомври 2013 г. Етна за пореден път изригва, принуждавайки затварянето на въздушно пространство около Сицилия в ранните сутрешни часове. Вулканът изригва и на 23 ноември 2013 г. Изригване има на 4 декември 2015 г. в сутришните часове, което принуждава затварянето на въздушното пространство около Сицилия. Следващи изригвания има на 21 май 2016 г., 28 февруари 2017 г. и на 12 март 2021 г.

Подаряват ти къща за 1 кафе, но се задължаваш за 4 години да вкараш в нея ремонт за 100 000 евро, от който да лапнат местните мърлячи. Освен това, те требва да ти приемат ремонта, че е точно както те са поискали Тия талянци явно се мислат за много умни.

Значи - кацнало на " скалиста скала". Хаха

Защо ли не им изпращат там бежанци и защо арабите странят? И руснаците ги няма там, и британците. Дори родните и румънски ромеи не са стигнали/задържали там. Лампедуза не е далеч - да инвестира ЕС в център за имигранти :)))

И отдолу реклама в Дира за 1500 евро квадрата в Мордор

Сицилия и Калабрия преди две хилядолетия да били част от Магна Грека - гръцките колонии в Средиземноморието. То и цар Пир е станал известен покрай тях. Оставил си е царството в Епир ( днешна Албания) да помага на братята срещу римляните. Е победител му били такива, че и до днес ги споменават. Даже се твърди, че който говори гръцки може да се разбере с месните на тамошния диалект. Та идеята бе, че там са потомци на балканци, не на етруски

Какво по дяволите е това село?! Прилича на гето в Рио. Не за 1 евро, пари да ми дават, няма да отида там!

В момента от кой кът на райската градина България пишеш, драги? Или като във вица с двата глиста, "Родина, синко"

селата просто са отмираща структура, няма хора просто щото няма поминък. предполагам единствената надежда на това селце е туризъм. успех им! долно нанагорнище, без историческа стойност, без плаж, без минерална вода за спа, без винарни или други екзотични специалитети (иначе щяхме вече да знаем за това селце), в страни от типичните туристически маршрути ... имало някой друга къща от ренесанса ... хубаво, обаче ако на стената на някоя от тях не виси някоя "Мона Лиза" никой няма да дойде да ги търси там на майната си ... който си мисли за подобна къща като за инвестиция нещо се е объркал. в общи линии това е оферта само за пенсионери, които искат да изживеят "италианска селската романтика" в края на живота си. в този смисъл са си не лош вариант. много по-добър с някой къща в подобно забравено от бога село в България. В България на село на пръв поглед всичко е 6 - климат, природа, евтини имоти, евтин живот, тихичко, спокойно ... изведнъж на вратата ти чука ромската орда и проклинаш деня в който си стъпил на село. Познавах бегло един англичанин, и той много беше харесал българското село. ремонтира къща половин година. поживя нелошо няколко месеца, обаче го подушиха месните орди, заплашваха, изнудваха ... не го знам плащал ли им е нещо не е ли, в един момент се оплакаха на властите че бил педофил и налитал на циганчетата. Веднага го прибраха в ареста разбира се. Циганите го изкараха и от тях самите по-черен дори. Полиция търси събира свидетелства, доказателства ... 3 месеца по-късно пуснаха англичанина. Освен множество противоречащи си разкази друго срещу него нямаше нищо. Е в това време къщата му беше щателно изтършувана от ромските орди. Пи една студена вода, тегли едни майни, качи се на самолета и чао.

Нямаше да ги обявяват на цял свят, а щяха да бъдат изкупени много отдавна. Реално има хиляди уловки. Първо ще вложиш 100-200 хиляди евро за ремонт и разрешителни, и после трябва да живееш там, защото няма как да смяташ, че ще го отдаваш целогодишно под наем и ще печелиш. В тези села наема е 300 евро на месец. Та истината е една, това е добра оферта за американци, на които им остават от 3 до 5 години до пенсия и искат да прекарат старините си в Европа или по-точно на места като Италия, Испания или Гърция.

ООоо да прекрасно е и затова цяла Сицилия се е изнесла в САЩ и Австралия.

Сицилия е прекрасна за почивка. Има всичко архитектура още от древните гърци с храмове по-големи от Партенона, прекрасни готически катедрали, невероятни плажове, вулкан Етна, хубава храна и ... кофти хора. Доброжелателни и простички на пръв поглед, но точно като шопите от едно време, бройкат те непрекъснато къде ще сбъркаш за да се възползват от това. Все пак да не забравяме, че законът омерта и мафията са родени в Сицилия. Не е е много добра идея да живееш там за постоянно.

Националната храна на Италия е паста с мас и запръжки. Без майтап.

Тия къши са в местната циганска махала.

Това е уловка отвсякъде. И каква добра храна в Италия, там всичко е тесто.

Тесто отвсякъде е това което е в главата ти, личи си че не си излизал от село.

Всичко тесто пък рядко може да се види дебел италианец. Българина във всичко е най, разбира се и в храненето ,пък даже децата му са на първите места по затлъстяване в Европа, ако не и в света.

Паста, макарони ...

Манго ще се възползва! И дори и €1 няма да даде, понеже няма кой да остане да му го вземе... Раждайте по 1, европейки, понеже не можете да родите по половинка... и после се питайте кой ви е срал в гащите!

А ти какво роди и колко ?

възпитах и изучих (последното - почти). Още не съм се научил да раждам... А ти?

Като гледам на сниммката каква е гъчканица - хич и не мисля да е хубаво! У нас има достатъчно села, с красиви и много добри места! Там идете, не в Италия!

Гъчканица ли? Ами виж си софийските квартали, където един до друг са билдинги по 10-12 етажа с по пет входа и тогава ми говори за гъчканица!

Велико Търново трябва да се поучи

На снимка изглежда много романтично,дори минавайки оттам на екскурзия те очарова, но ако трябва да изживееш живота си на такова място .......по-добре да се гръмнеш.

Какво като имаш къща с прекрасна гледка, когато хората те гледат като навлек. Подушат ли те, че имаш пари, всички услуги стават двойно и повече по-скъпи. Недай Боже да кажеш нещо нейде, което считат за обида..... Храната била прекрасна. Вярно е ама не навсякъде можеш да намериш нещо, където да се храниш всеки ден без да обеднееш. Ако си готвиш сам - можеш да го правиш и тук, в България. Колкото и да знаеш италянски, заговорят ли си местните помежду си няма да разбереш нищо. Ако трябва да учиш техния диалект, с него си загубен в Италия. И после най-важното - къде паркираш колата си? Долу в подножието на селото? Не са избягали от хубаво хората.

ИталЯнски???Повече не давай ъкъл!

:)

Представи си не на всички нации животът им се върти около това, къде ще си паркират колата...

Абе цялата статия реклама в стил. Тука има тука няма де е топчето. Уж било 1 евро но излизало скъпо затова ние ще ти го продадем на половин цена...

Ако имаше далавера - всичкото римлянин от махалата щеше да е там!

Няма уловки. 10000,- евро за Италия не са някаква колосална сума. Но СиЧилия е неприятно местенце за живеене. Отвратителен климат (през лятото се излиза след 20:00 ч.) ниски доходи, високи цени. Е, храната както в цяла Италия е добра, но до там! Климатът в България е РАЙ, сравнен със сицилиянския. А и съборетините от снимката са по зле от селските къщи у нас.

Едно евро, но държавата ще иска имота да се възстанови с оглед региона, историческата му стойност, на практика ще трябва купувача да се бръкне над 150 бона в евро, целта е да се купи и вместо дъро да се ремонтрира, нЕма без пари, там е уловката