17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При работа със олово!!!

Интересувам се към коя институция да подам сигнал за нередности във Габрово

С една дума...България!

По принцип трябва да се спазват трудовите закони, но парите винаги са билипо-важно от здравето и живота, както за работника така и за работодателя му. Всички са доволни, защото вярат че на тях няма да им се случи.

много са така , няма кой да ги спре...да видят фирма Самент ...цеха е в Дружба до Ангел Стоилов.

Какъв гербав боклук трябва да си за да твърдиш,че всичко е манипулация и бтв пускат непотвърдена информация.

защо допускате да има такавa мизерия в България? Коментиращите във форума да заминават и да бачкат там. Или пък в завода Монбат на братя Бобокови.

Затова сега има протести. Допускате го герберастите, които си умирате за простия си лидер. Ха ха ха.

Борисов, трябва да ти стане напечено под дупарата ли, че държавата да се задвижи ... поне малко! Не разбираш ли, че ако разглеждаме държавата като едно предприятие, ти си некадърен ръководител, който оставя нещата на самотек, и чак като работниците се разбунтиват казваш - оу, ще ремонтираме теча в тоалетната, ау - ще пребоядисаме козирката и ще сложим нов надпис(щото за толкоз пари има, другите ги окраде Орешарски). И по цел ден ще се кефиш каква хубава градинка си направил пред входа на предприятието, но с пари от ЕС!

Като знам какъв инженерин съм ме е страх да ида на лекар!

Вероятно и той като повечето в този форум търси най-евтините акумулатори. Избора боклуците Монбат и Искра Пазарджик без да знае че НАЙ-КАЧЕСТВЕНИТЕ АКУМУЛАТОРИ СА ВАРТА И БОШ!

Циганите на Европа. Както циганите навремето минаваха неделя сьтрин с каруца да сьбират вехтории, сега Бьлгарите сьбират боклука на Европа. Как пьк никоя друга страна не падна толкова долно.

Аре стига мрънка бе. Оловните отпадъци не са боклук, а суровина за производство. Въпроса е да има човешки условия при претопяването им.

От днес официално ще заработи инсталация за предварително третиране на излезли от употреба оловни акумулаторни батерии в град Долна баня, Софийско. Инвестцията е на компанията „ЕЛ БАТ“, която е изградила модерната си площадка според евроизискванията, събщиха от Министерството на околната среда и водите. Проектът е на стойност 8 млн. евро и включва модерно оборудване и технология, отговарящи на съвременните технологии за вторична преработка на акумулатори. На денонощие инсталацията ще може да преработва 80 тона излезли от употреба акумулатори. С пускането й в експлоатация тя ще осигури работа на близо 200 души, се посочва в прессъобщението от екоминистерството. Въвеждането в експлоатация на новата инсталация е от изключително значение за изпълнението на евроизискванията за управлението на този вид отпадъци през следващата година. Рециклиращ завод за оловни акумулатори и отпадъци има и в Монтана, като той е собственост на Монбат АД.

Нали "бате" твърдеше, че давал много големи заплати в заводите си. Я да иде в странство да види за този вид труд какво се полага на работника!

Българските акумулатори Монбат и Искра Пазарджик са боклуци. За предпочитане са Бош и Варта. Австрийските Банер също са добри. Но за тях голяма част от селяните,изявяващи се в този форум вероятно не са и чували.

Там явно любимото число е 8 милиона. И стадион за толкова направиха... Само не разбрах за чий им е.

Съвремено робство.

Вероятно и :) се е заблудил и е монтирал на автомобила си акумулатор Монбат,Искра Пазарджик или някакъв подобен боклук. Без да е осведомен че НАЙ-КАЧЕСТВЕНИТЕ и надеждни акумулатори са Бош и Варта.

Ако собственикът е от “наш’те” всичко е наред, ако не е, проверки, ревизии, глоби, рекет до дупка.

Тоалетни за по 300 000 в паркове и градинки на София,а в заводите ни тотална мизерия,особено в държавните предприятия,там е някакъв небивал ужас!!!!

в кой парк освен южен има кенеф че не се сещам

Живея в района, там застрашени са не само работниците, но и жителите на Долна баня и Костенец. Щетите нанесени на околната среда УБИВАТ хората!!!

А вие колко протеста направихте и колко оплаквания пуснахте до администрацията

а Вие, колко случая на адекватни мерки от държавата знаете при подобни оплаквания и жалби? В България живеем чукайки на дърво и с думите... "Бог да ни пази"

Не разбирам защо трябва да протестираме и да се жалваме, за да започне някой да си върши работата, нима тези от Администрацията не са местни и не знаят за завода, защо не се самосезират? Аз ли трябва да отсъствам от работа за да отида и да подам жалбжа в Общината, че и тя да заработи?

Миризмата на олово се усеща на километър от завода

Нито видеото от работника нито снимките които са пратили завода. Статия от сорта на една жена се обади анонимно да каже че Пеевски купил къща на Бойко, същата история. Нали сте журналисти проверявайте фактите, пуснете материалите а не общи приказки от анонимен източник.

Тези работници са абсолютни РОБИ! Няма ли институции и организации, които да им помогнат?! Няма ли полиция и прокурори за работодателите им?!

Ами няма, щото самите работници го допускат а и същите тези работници си мълчат когато трябва да се покаже на държавната администрация че не работи.

Синдикати, трудова медицина и още такива си получават заплатите за нищоправене. Те са виновни!

Къде са държавните институции? Защо бездействат ?

Пичове, какво ще кажете да командироваме Баце за 6 месеца да поработи в този завод и да видим дали ще напълни след това едно нощно шкафче с кюлчета и евро?

Защо в Германия или Швейцария няма такива неща? Дали тамошните капиталисти са станали добрички или работниците просто си отстояват правата и са ги поставили на място?

Сигурен ли си, че такива неща няма в Германия????? Ама си напълно сугурен???? Не, защото наскоро беше имаше един репортаж точно от една кланница в Германия, в която работят само мигранти и никой местен не иска да работи, защото условията на труд са нечовешки!!!!! На всякъде го има това!!!!

Да сигурен съм. И ти сам го доказа с изказването работят само мигранти защото местните не искат да работят там. Овцата-роб си е такава и тук и в Германия.

Ще го кажа по възможно най-простия начин - Всеки иска да работи на бюро и да взима голяма заплата, ама не всеки може да го прави и тези, които не могат се налага да се задоволяват с друг тип работа, по-мръсна, по-ниско платена, като колкото по-ниска е клалификацията на човек, толкова по-мръсна и по-ниско платена е работата, която може да работи ивсичко това, при идеални икономически условия.... работа има за всички и за тези с големите претенции и за тези с малките възможности.... Всички тръгват с големите претенции но в крайна сметка се стига до реалните възможности, а както вече казах, реалността в момента е такава.... Знаете ли сега какво ще стане???? Ще накарат шефовете да вкарат машини и да подобрят условията... те (шефовете) ще помрънкат ще пореват, но в крайна сметка ще вземат машини... ще сложат едно инджиктишлякторче да рине в лопатата то, вместо работника.... а какво ще стане с работника???? Аз ще ти кажа - правителството има много развита социална политика, на социални помощи някой хора взимат повече пари от колкото други ходейки на работа!

Ами Ами какво да се прави ,частна демократична и неолиберална инициатива.Не е лошо от време на време да се чете романа "Тютюн", от Д.Димов и да се препрочитат Смирненски, и Вапцаров.Там много добре са описани подобни условия на труд ""Завод. Над него облаци от дим. Народът прост, животът — тежък, скучен. — Живот без маска и без грим — озъбено, свирепо куче. И трябва да се бориш неуморно, и трябва да си страшно упорит, за да изтръгнеш от зъбите на туй настръхнало, вбесено псе парченце хлеб. Във залите плющят каиши, трансмисии скриптят от всеки кът. И става толкоз душно, че да дишаш не би могъл спокойно, с пълна гръд. Нещо да звучи познато.Нещо да е променено.Нещо да не е същото

С малки изключения комунизма е движение на некадърниците и неграмотните срещу интелигенцията.

От статията не разбрах какви мерки са вземати във фирмата срещу KOVIT - 19

Оловни инхалации

Преди време тези разрушиха с тежките си камиони моста над Марица. След време общината го построи отново. Естествено на стойност 3 пъти повече от реалната. А тях никой за нищо не ги е търсил. Говори се също, че имат нещо общо и с пожара на Градището преди няколко години. Изгоряха големи площи гора. А тях никой за нищо не ги е търсил... А сега се оказва, че и хора убиват... Пак ли ще им се размине?

За мен първият въпрос в случая е ЗАЩО РАБОТНИЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАБОТЯТ В ТЕЗИ УСЛОВИЯ? В крайна сметка не са роби или концлагеристи

Очаквам да преброя минусите сложени от овцете, съгласни да бъдат мачкани и стригани

Бас държа, че минусите ви (засега 3 виждам) са не от овце, а от вълци и чакали.

Защото по-голямо от глада няма....

Петко не сме в Сомалия. Работа винаги може да се намери, а това да си унищожиш здравето за мизерен доход не е оправдание

Можеш да си намериш работа, да.... въпроса е къде??? В големите градове с подходящо образование... да, даже не е нужно да я търсиш ти, тя работата сама ще те намери, а в малките населени места? Там където работят 2-3 фирми максимум (изклювам кварталните магазинчета, все пак не може в един квартал всяка къща магазин.... нали трябва и клиенти да има?) и ако си човек без квалификация.... тогава какво правиш... работиш каквото има при каквито и да е условия и каквато и да е заплата, стига да има какво да сложиш на масата в къщи.... Не си мислете че само в България е така.... на всякъде е така.... Само че в другите "напредналите страни" за тази работа се взимат емигранти, а местните реватм, че мигрантите им взимали работата, ами никой от тях не иска да работи баш тази работа. В българия за тази цел си имаме.... хайде да го кажа така ниско клалифицирана работна ръка, която работи каквото има където има и за каквито пари има.... по отраканите от тази общност които не искат да работят... стават крадци.. За съжаление, такива са реалностите!

Има селско стопанство, пътуванията и преместванията са разрешени. Като се озовеш на 35 в гробищата, пак няма да има какво да сложиш на масата. Стига с тая робска психика. Работника може да издържи 3 месеца без заплата но никой собственик на завод или цех не може и два месеца без приходи

Капитализъм, нали това искаха балъците скачащи по площадите 89г. Забравиха каква мизерия е било до 1944г

И каква точно "мизерия" е била до 1944? Я се скрий някъде с тъпите си глупости..

Наистина е имало мизерия. Този, който твърди обратното е малограмотен чалгаджия. Не е зле да вземе да прочете нещо. Само "Винету" не стига... Там нищо не пише по въпроса.

Ами дядо ми разказваше как е ходил на работа във фабриката, обут с дървени налъми на бос крак

За сметка на това шефчетата на тази фирма си живеят царски и карат коли за по няколко стотин хиляди. Типичните БГ бизнесмени - селски тарикати

Ми не е луд тоя дето яде баницата

Подавайте сигнали до ГИТ.

Какъв ГИТ ,бе , на прокурор направо. Да затварят всичко....

Инспекция по труда защо не инспектира,а чака сигнали?! Защо при проверки,първо предупреждава работодателя че ще го инспектират?! Защо инспектират местата до които ги заведе работодателя?! Аз само си питам .

Къде са КНСБ,къде е Инспекцията по труда,къде е правителството,държавата,къде е полицията и прокуратурата,това е истинска свинщина и това не е единствения завод такъв,това е масовост!! Български работодател ли е собственика = пълна смрад и кочина,заплащането под всякаква критика,само лапане и реване,че е криза! 90% от българските фирми са такива и никой не ги проверява!

Че то в България навсякъде в заводите,където собственици са българи е така,никаква безопасност,никакво влагане във фирмата,само лапачество и робство! Работодателите излапват цялата печалба,за работниците един голям х*й и това е! Във фирмите си не влагат пари,сградите в мизерия,тоалетните по зле от външни кенефи по селата,дори насред София има такива фирми! А феодалът реве постоянно,че иска робите да му изкарват пари,като на запад,пари за него,норми,като на запад,заплати,като по турско робство,че и по зле! Затова хората са по блокадите,вярно е,че има и платени,но част от блокадите не са платени,протеста е яхнат от мафията,но не всички я искат тая мафия,хората искат промяна и надяваме се,че ще си я извоюваме!

Внимавай какво си пожелаваш..

Работниците си траят , защото няма кой да ги защити ! Ако надигнат глас , остават на улицата ! Това е днес в България , господари и роби .

Та викаш по-добре да работят и да умират на 35 години?

Принудени са. Много от тях нямат избор. И хващат работа, каквато попадне, само и само да имат някакъв, най-често мизерен доход.

ако се вдигнат всички, няма да има кой да им работи и ще клекнат. казва му се "стачка", и работи. Но за целта, трябва хората да се обединят...

Предлагам, работодателя да не прави никакви подобрения. Там да се изпращат престъпниците да поработят 10-15 години и да се пускат по живо по здраво.

Ха,добър ден.Че условията на труд са лоши,защото работниците си траят. Четете ,как има една институция в България ,която получава милиони и дели и с престъпниците огромни суми.КНОМПИ ,тоест ние ще платим на престъпника трайчо трайчев 100000лв.за да си ги разделят .Няма такава държава,прекалено богата е.да не може да осъди един престъпник ,а точно обратното престъпника винаги осъжда българите вкупоп.

Добре де, ясно че собствениците са за строяване в редичка на стадиона, но и тези които работят там са за куршум в празните глави. Нямаш оправдание да работиш на такова място, това значи да си марцина, скот, утрепка, мизерен роб.... не заслужаваш напаните на майка си... преди да мреш в оловото, прочети точно как то те трови и сигурно ще вземеш мерки да приключиш с изпърдения си живот по бързо... Има бяла работа за целия китайски народ, само я потърсете.

я елате и в МОНБАТ МОНТАНА в цеха за рециклиране / трошене. / на стари акумулатори да видите каква картинка е . дори и 1000лв не им дават

ама това е филиал на Монбат, респ. на Бобокови с отровните отпадъци, които защитава пРезидента....исе готвят да управляват.

Той "спасителят" на нацията ей, сега ще замаже положението. Вие ковида гледайте!

пишеше нещо за путин или тръмп досега колко ли коментара щеше да има?