Коментари - Опашка се изви пред БНБ заради златна монета с лика на Паисий Хилендарски | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

23.33г или по 160лв някъде за грам

Те троловете, дето коментират под новините, пишат и самите новини. Вече е ясно, що се манипулират и лайковете.

ХилЯндарски го разбрахме. Ама Пасий кой е???

Пасий Хиляндарски??? Дъно....

"Още от неделя на обед пред банката се появиха маси, столове, одеяла и десетки пренощуваха там заради ограничението за закупуване на броя монети, предаде NOVA." Явно в столицата има доста хора с високи доходи.

Тези дето се търкалят пред банката от вчера, всичките са от провинцията

Възможно е да си прав, ама да се дотъркалят дотук с одеалата, с масичките и столовете са си бая харчове. Пък и трябва да се яде.

ㅤ

Пише се Паисий Хилендарски, а не Пасий Хиляндарски, ма кифло!!! И това ми било репортер! Да не говорим за редактора, който го одобрява! И двамата да вървят да "Пасат"!!!

Това само доказва, че в Дир-а няма редактори. Или се скатават яко.

Манастирът от край време се нарича на гръцки ΜΟΝΗ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ (Мони Хиландариу), а на сръбски Манастир Хиландар. Сръбското име Манастир Хиландар е заимствано от името на по-стар манастир наричан на гръцки Мони Хиландариу. В първоначалното название никъде няма буква е. Все пак, поради една или друга причина на български е прието да се нарича Хилендарски.

Ето пак, както при всяко подобно пускане на монети. Спекулантите ще ги изкупят всичките и после ще се препродават на тройна цена.

Е ти за 4 бона нема се пънеш , ще се включиш м/у вторият и третият кръг на прекупуването от 6 бона на 10 бона . Нали ?!

Както вече стана навик в понеделник сутрин, повече от трагичен правопис от страна на дир-ниците...Две грешки в едно лично име, и то на един от най-големите български будители за всички времена. Срам и позор!

Ако и монетите са с грешки, ще се превърнат нумизматичен хит.

Хилядарка ли е монетата с лика на Хиляндарски?

Монетата е с номинал 2 лв.