17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ясно е на всички, че КЕВР защитава монополистите и се съобразява с държания интерес! Но защо не контролира цената на произведената енергия на ЕВН, като пловдивската топлофикациа е изцяло на газ, а произявежда и ток. Това е двойна икономия! Намаляването на цената на отоплението е наполовина от софийската. на какво се дължат привилегиите на ЕВН да дере по две кожи от пловдивчани?

КЕВР и келешите които я управляват винаги са давали ясни сигнали, че са подкупени мекерета на монополистите на ток и топлина. Те никога не защитават българските граждани, каквато е ролята им на национален регулатор. На тях заплатите не им стигат, те лапат милиони за да подържат кефа на ЕРП и монополисти. Гешев, твои са тия гадове. Парното трябва да падне поне с 30 % (от 40 %) навсякъде, а токът поне с 15-20 %!

Поне да ни върнат надвзетите суми от миналата година, за да спестим малко парно и топла вода до септември.

Ама за какво намаляване говорите, нали искахте свободен пазар на електроенергия? Цената се определя от пазара, а не от КЕВР това е положението, ама била много висока - защо не мислихте когато ревахте че искате пазар на електроенергия. Да не говорим че незначителна част от електроенергията в България се произвежда от централи работещи на газ - реално това са само топлофикациите.

Val, нали ти казаха ,че цената на тока субсидира цената на парното т,е.:след .като цената на парното пада трябва и цената на тока да падне

Само тока който се произвежда от високоефективно комбинирано производство (топлофикациите защотоо произвеждат и топло и ток) та само този ток субсидира цената на топлото - изкупува се по-скъпо. Но количеството на тази електроенергия (тока от топлофикациите) е нищожно в сравнение с това което се произвежда от централи на въглища, вода, АЕЦ и възобновяеми. Така че цената няма как да падне - това е популизъм от страна на омбудсмана.

VUV VREME SME NA VIRUSI, I ATAKITE OT TIAX, AMA DAITE DA UVAGAVAME HUBAVITE GENI, NE RAZBIRA GENATA, AMA E HUBAVICHKA, I GOLIAMA VURVALANA ZA GODINITE SI!SUHRANISE DIANCHE!!!!!!!!DAVAI NA PRED, DA OPRAVISH ENERGETIKATA!!!

Ку риечи ?

Ако не ги намалят и то драстично, ще стане революция.

така е скъпа, така е. повече от поне, сто години е така. но е нужно само щракване с пръст и добичето ще вярва, че не е така и, че евтиният ток е самото зло. днес не е нужно щракване. цялата идиотщина, набедена за икономика, в основата си се крепи само и единствено на тази вяра.

Задължително трябва да се намали цената на тока.Може ли в Б-я да е най - скъп тока сравнение с другите държави около нас, а да сме най-бедните

е, да не издребняваме и нека бъдем обективни. токът който си правиш може да ти идва скъпо но пък, за сметка на това, златото ти го изнасят за без пари..

Много ми е интересно като подхванете темата за това злато сякаш сте чели договорите на фирмите които го добиват , ръсите глупости по форумите колкото да се намирате на работа.

Енергетиката е в ръцете на хора от БСП и близки до тях. Социалистите са най-алчните капиталисти

так кифл аячвно е спец от ноивото на ВАльо баничката баш енергийния експерт на ГЕРБ . А иска ли в криза и епидемия да остане без ток?! Да си купи фотоволтаици и да се осигурява!

Моля Ви, коригирайте името и титлата в заглавието на статията - Омбудсманът ..... Диана Ковачева. Нямате ли елементарна редакторска проверка?!

Ами то от край време е така - когато цените на суровините се покачват, покачват се и цените НС стоките, а когато цените на суровините спадат, цените на стоките НЕ спадат. Нищо ново.

Тя от кога взе да разбира от енергетика?????? И Аз искам тока да е 2 ст., Но себестойността му, вероятно е 30 ст. или повече. Кой ще дотира енергетиката, за да не се скапе и да живеем на свещи ??

Тъпак

Дъртака Иванов да се маха. Този изкуфял старец не е в час с нищо. Но иначе прибера ОГРАМНА заплата