Омбудсманът: 6 стъпки за по-справедливи пенсии

Диана Ковачева изпрати до парламента и кабинета становище, в което им представя най-острите проблеми на възрастните хора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Върнете си трите златни години, при пенсиониране

Когато са изборите пенсиите се увеличават като минат изборите падат а топлофикация на дере без да ползваш услугата благодаря

Бреййй много хубава дума и не знам как един автор за написанота дума ОДРЪЖКА е грамотен .Пише се УДРЪЖКА .Научете се като искате да пишете ,пишете правилно !

Обеща да махне 4% процента одръшка на по рано пенсонираните.и до там...или неможе или не знае...Аха беше Мая Манолова....

Тая нищо няма да направи...ТЯ е ГЕРП...Чакаме Мая.

Справедливо ли е да работиш 35 години в.химически завод и да вземаш пенсия колкото взема една чистачка . Сз осакатях от работа а те работят и след пенсионирване . Не е честно Не мога да се примиря с тази несправедливост

всичко е лъжа, само да си взема аз заплатката.

Тия от ГЕРБ изведнъж много се загрижиха за народа ,докато бяха те ни докараха до просешка тояга!!!

Защо са изключени. 2010, 2011,2012години??? Какво значи нулеви години?? Нали се обеща трудовия стаж по 1.35., ,Защо изхвърлиха 6 години??? От тук се намалиха пенсиите!!! Това нещо трябва да се коригира!!!

Защо от НОИ пропуснаха 2017, 2018 и 2019 г., по-този начин ножицата между новите и старите пенсии се отвори още повече?

Ето къде са отишли парите ни : ЧЕСТИТО на получилите ги! 31 844 300 лева бонуси са раздадени в НАП за 2021 г.! Рекорд за последните години! Почти 32 МИЛИОНА лева са раздадените бонуси за 2021 г. Това е рекордна сума за последните години. Само за централното управление на НАП са отделени над 10 и половина МИЛИОНА лева за бонуси!...

Спецов е щедър към себе си! А пенсионерите?

За да получи пенсионер януарската си пенсия ТРЯБВА лично да иде до банката си зад ги увери че все още има нахалаството да е жив. А тези които се спотайват в чужбина ТРЩБВА да попълнят Уверение че са живи на адрес ислед ЗАВЕРКА в кметството по местоживеене да го изпрати в плик на собствени разноски (от 1,70 до 3,50 евро) на НОИ в София. След 10 дни ще си получи закъснялата пенсия за да си плати битовите сметко и вноските по кредити с натрупани лихви. И това защоъо НОИ не признава скенирано изпращане на имейла. Модерното дигитално правителство работи дивашки по дубайски.

Кико Петков обяви 4 стъпки за болничните легла, сега 6 стъпки за пенсиите, накрая 19 оставки след предателство в Скопие на Кикимората !

Браво! Вече няма съмнение, че ще настъпи Справедливостта. Голям проблем беше,че след увеличение на пенсията, някой в резултат на намаляне на добавка нямаща нищо общо с пенсийте получил 50 ст. по-малко. А това, че всеки месец някой получават с 500 лв. по-малко от законно изчислената пенсия си е Справедливо отвсякъде.

Само заплата взимаш, иначе ефекта ти е НУЛА.

Ето как ПП, изчегъртват пенсионери от държавните ведомства!

"...преизчисляване на пенсиите, да бъде използван средномесечният осигурителен доход за страната за предходната година на осъвременяването..." Това е честния и справедлив подход. Без долна и горна граница. На всекиму според положения труд и приноса в пенсионната система. Да се отделят социалните плащания от пенсионната система.

1. Махнете тавана на пенсиите 2. Правило за годишна имдексация на пенсиите за прослужено време ( тоест реален труд) 3. Пенсиите да не се пипат от ЧСИ 4. Закон за личната несъстоятелност- ако хората не могат да платят заеми или Топлофикация, да не бъдат гонени от жилища, и такива вземания да имат давност 5. Държавно регулиране на цените на кошница от основни хранителни стоки- млеко, хляб, и т. н. 6. Поемане на цялостните медицински разходи , а не близките да плащат всичко по болници 7. Както осигурихте грижи за ненормалните деца, така са осигурите и на възрастните с деменция и Алцхаймер , защото грижите са много тежки . Ето ви точките .

НЕНОРМАЛЕН си ти! Какви са тия идиотии, които си написал? Съмнявам се, че си бил консултант на някое министерство! Ей за това всичко в държавата е каша! Да попитам дали, ако си производител на "основни продукти", ще се съгласиш да продаваш под себестойност? Или искаш още едно изкривяване на икономическите отношения?

Браво г-жо Йорданова, трябва да отпадне запор на пенсиите от частните съдебни изпълнители може би сте гледали предаването на Валя Ахчиева какво правят частните съдебни изпълнители да си длъжник цял живот с измислени искови нареждания.

Тази жена, с този бретон... Не е истина! Ами тя видимо не е наред....

Права е!Аз, съм един от прецаканите.Моята пенсия е отпусната-2018г. В разпореждането ми има индексацията за-2020 и 2021г. Но за - 2019г.никъде не успоменато защо няма индексацията или каквото е там? Така че реално моята пенсия се осевременява със - 5 процента, А не със лъжливите им 12 процента.

Не си само ти, моята от 99г е с 2,43лв. Става въпрос за пенсия от 480лв с трудов стаж 37 години.

Би имал основание за съдебно дело. Трябва да се видят конкретните документи.

Хиперактивна за да я разберем че я има Иска да я преизберат явно

За всички пенсионери максимална пенсия.Така най-накрая ще са доволни!!!!!!!

На пенсиите КОГА?????

Никога това са най-големите държавни хрантутници

38 години,на три смени,в радиацията,дали не заслужавам да си взимам цялата пенсия,без таван?

А корабче плува ли?

аз и жена ми се пенсионирахме по различно време, имаме различен трудов стаж, различен размер на пенсиите, а получихме по девет процента увеличение и двамата!

Всички частни български фирми са на дс-милиционери и на дс-доносници. Те не плащат осигуровки от както се появиха - от 1989 година.

Същите обаче взимат тавана на пенсиите.

комунистически изедници!

Единственото що годе справедливо решение е да се преизчислят всички пенсии със средния осигурителен доход за 2021 г.

никакъв шанс нямаме по отношение на пенсиите, у нас пенсионерите са като жигосани, системата е неработеща и порочна, мизериятана която са обречени 2/3 от пенсионерите е неописуема, така ли е обаче в другите страни членки на прословутия ЕС, или е само у нас, опасявам се че само и единствено у нас, в този преход досега никой не е върнал това, което е получил неправомерно и това изчерпва всичко, наистина няма шанс за българските пенсионери, те не закусват, но има люде, които преяждат, срам и позор, следващите 2/3 сте Вие сега млади обикновени хора, борете се и не се давайте да ви шантажират тикви и кратуни

Затова получаваме по 400 лв! Щото всички лилави са с телк,храним и децата им! А са поне милион! Иначе пенсиите щяха да са 2 пъти по-високи!   

Намерихте пак на кого да прехвърлите вината, видиш ли не е власта виновна за ниските пенсии ,а циганите..

Принципно е прав обаче. Повечето получават пенсия по старост плюс ТЕЛК. А хира с по 30 години трудов стаж получават същите или по- малко пари. Не са виновни ромите обаче а държавата с неморалните разпоредби.

Пенсия по старост плюс ТЕЛК пенсия не може! Само едната!

Егати и държавата, в която след 33 години ПОСТОЯННО ДЕЙСТВАЩО Народно Събрание цари пълен хаос в законодателството....

Вдигаш с 70 лв,качваш инфлацията с 30% и....120 лв от пенсията излита! Хем гаднишко си им ги вдигнал,хем си им взел по 50 лв! Кокористань!

Отвлякоха вниманието с пенсиите, а че озаконяват краденото от герб никой нищо не казва. От ПП са пазачите на герб и слагане на пранги на целия български народ.

пенсиите на родителите ти,глупако!

Защо никой не говори за отпадане на тавана на пенсиите? Нали говорите за справедливост! На практика това, което правите е див популизъм. На хората с ниски пенсии да се дават социални помощи, а не от тези 11мил. и 700хил. които не доплащате на хората заслужили пенсии над тавана! Ние не сме престъпници, а честно сме спазили нашата част от социалния договор с държавата!

Колко сте НАГЛИ !

В България си! 1400 лв не ти ли стигат?

Лъжите продължават. ДС ще взимат тавана, останалите ще го духат с 2 - 3 пъти по-ниски.

Ревизия на всички ТЕЛК решения издадени последните 15-20 години! Спиране на социалните помощи на циганите, спиране на кражбата на ток и вода от циганите! Задължавате циганите да плащат здравни, социални осигуровки! И ще има пари за българските пенсионери от по 1000-1300 лева месечно БЕЗ ПРОБЛЕМ!

Не така бе чоджум. Те си имат вее телевизия, после ще и се даде и радио и пощите. А накрая цялата управленска машина. Та така ще е в родината им, какво лошо виждаш. Място бол за милиони мургави – Палестина вляла Израелската територия в единна.

Затова получаваме по 400 лв! Щото всички лилави са с телк,храним и децата им! А са поне милион! Иначе пенсиите щяха да са 2 пъти по-високи!

Браво, Иване!! Много си прав. Циганите са изяли парите на родителите ни. Ядът нашите, а и на децата ни. Стига с подкрепата за тях. Мая Манолова предлагаше по 4000 лв. на трето дете в семейството. А, в кое семейство е то? ...В циганското.

Престъпността ще стане неуправляема